Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Az év utolsó előtti nagy kóstolója

Zwack Open 2006 Tél

2006.12.10. 20:07 - csite

2006 valószínűsíthetően utolsó nagyobb borkóstoló rendezvényét tartották a Dandár utcai múzeumban. A Zwack-válogatott tagjai közül személyesen képviseltette magát Bukolyi László, Losonci Bálint, Mészáros László, Ráspi Horváth József, Zwack Izabella. Ezenkívül külföldről igazolt sztárok is színesítették portékájukkal a palettát, például Gérard Depardieu és a Nashik Valley. Az újonnan kiválasztott saját nevelésű tehetségek a Solamen fedőnevű fiókegyesületbe kerültek.

Losonci Olaszrizling 2005: Dekantálva szolgálták fel, kellett is neki. A frissen palackozott borban – technológiai hibaként felróhatóan – a kénszint magasabb az észrevétlennél. Kiszellőzve citromfüves, kesernyés, szép illat. Íze telt, szép magja van a bornak, magas savra épül, gyümölcsös és nyers mandulás, hosszú lecsengése igazán bájos. Az előző évjárathoz képest nagy előrelépés.
Sula (Nashik Valley, India) Sauvignon Blanc 2005: Izgalmas, csalános (nem az az itthon kapható, egyfajta fajélesztőre visszavezethető), szénás, mangós illat, fülledt, párás érzettel. Íze fűszeres (pirosarany), jó savval, szép kesernyével, egzotikus világgal. Nagyon izgalmas bor!
Lisicza Cirfandli 2004: Többször kóstoltam már, náluk járva is, de mindig csak a lehetőség érződött benne, bizonyítani nem igazán tudott számomra. Most jó fázisban sikerült elcsípnem. Szappanos illattal nyit, később friss aszúkra emlékeztető citrusosság, mindez virágokkal hintve. Íze is virágporos, gyümölcsös, szép kesernyével, jó savval.
Solamen Rozé 2005: Málnás, epres, de nem ropogós, annál a stílusnál kicsit húsosabb, és savai is kerekebbek.
Ráspi Irsai 2005: Minden találkozáskor villant valami újat a mágus. Most egy olyan esszenciális borral lepett meg, amely ismét gondolkodóba ejti az embert (mint ahogy őt is): minden fajtából lehet magas minőséget létrehozni. Keveset jegyeztem fel róla, ilyeneket csak: tömör, húsos, kerek.
Ráspi Mágus 2005: Cseresznye, vanília, ásványok, rózsa illatban. Szájban kitölt, gyümölcsös, hosszú és minerális.
Gróf Buttler Nagy-Eged Viognier 2005: Mangó, citrom illatban, és sok kavics. Ízében is kevéske citrus és sok minerália. Jó struktúrával, kerek savval, szép érettséggel.
Gróf Buttler Nagy-Eged Kadarka 2005: Túlérett cseresznye, fűszeresség, ásványok. Feszes szerkezetű, nagyon fineszes bor, magas extrakttal, a teljes szájat hosszan kitölti, utóíze karakteres, hosszú és elegáns.
Gróf Buttler Nagy-Eged Pinot Noir 2005: Mintaként mutatták be. Ibolyás, cseresznyés illat, pici rózsával. Hatalmas energiájú, tömör, komplex bor, amely még gyerekcipőben jár. A palackon található 400-500-as jelzés a tengerszint feletti magasságra utal, ahol a szőlő terem.
Gróf Buttler Szarkás-tető Pinot Noir 2004: Ibolyás, fűszeres, cseresznyés illat, szép, kerek íz, remek harmónia, tartalmas bor.
Gróf Buttler Szarkás-tető "B" Cuvée 2004: Hűvös, cédrusos illat, bujasággal. Ízében rusztikusabb, mint az előzőek, de jól összesimult házasítás.
Gróf Buttler Szarkás-tető Bikavér 2004: Illatban szinte mint az előző, de több fűszeresség, melegség ízben, gyümölcsösségben is gazdagabb.
Disznókő Furmint 2005: Almás, friss illat, pici édességgel. Ízében körtés, érett, savai kisebbek az előző években megszokottnál, ebből adódóan a sztenderd lendületesség populárisabb, bájosabb világba váltott át.
Disznókő Késói Furmint 2004: Sok botritisz, barackkal illatban, ízében is avar, gombásság tolakodik a gyümölcsök mellé, kicsi luft a bor közepén.
Dobogó Furmint 2005: Standard pacsulis, puncsos illat. Ízében inkább tokaji, szép sav, kellő gyümölccsel. Jó ivású bor.

Címkék: vörös kadarka fehér olaszrizling tokaj disznókő furmint eger pinot noir bikavér sauvignon blanc gróf buttler ráspi sopron dobogó mátra rozé helszíni szemle zwack losonci sula lisicza cirfandli solamen irsai olivér nagy-eged viognier

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr3721707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eF 2006.12.10. 21:42:18

Az év utolsó nagyobb borkóstolója hagyományosan az Egri Borszalon. Bobnak üzenem, hogy az idén már fasza poharak lesznek!

eF 2006.12.10. 21:43:14

Ja, igen: dec 29-30. Hotel Eger & Park.
belépő: úgy 2 ezer körül, korlátlan borkóstolással...

csite 2006.12.11. 07:32:02

Sejtettem, hogy lesz még valami, ezért tettem oda a "valószínűsíthetően" szót. Kösz a kiigazítást, és sok sikert a Borszalonnak!

Albert gazda 2006.12.11. 09:08:01

Én kérek elnézést, mert a címmódosításnál már kihagytam a valószínűsíthetőent jól. Most visszakozok, remélem, így stimmelni fog. Ha nem, jelezzétek.
süti beállítások módosítása