Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Csigát a legjobb honlapnak

Ugatják az internetet

2007.01.12. 12:19 - alföldi merlot

Az itáliai borszcénát tapogató winenews.it szerint az olasz borászatok még mindig csak ugatják az internetet. A potenciál beláthatatlan, a huszonegyedik század már régen beköszöntött, mondják, mégis szinte maroknyi az értésről tanúskodó honlap, sőt honlap egyáltalán. A Cantine in Web lajstrom legjobbnak ítélt kantináit csigákkal jutalmazták (angol humor, szatirikus véna?).

A legjobb honlap és öt csiga büszke tulajdonosa a Planeta. Szintén ötcsigás lett a Donnafugata, a Tasca d'Almerita, a Santa Margherita, a Duca di Salaparuta és a Cantine Florio. A négycsigások: Rapitala, Paolo e Noemia d'Amico, Caprai, Cavit, Podere Forte és a Casale del Giglio. A stáb kétezer honlapot futott át, és ebből százat adtak át a webmászterekből, grafikus dezájnerekből és kopirájterekből álló szakzsűrinek, amely aztán huszonnégyet adott át a tízfős médiazsűrinek.

Egyrészt feltűnő a szicíliai borászatok túlsúlya (6/12), másrészt itt-ott fölsejlik az értékelést végző Winenewst üzemeltető milc.it érintettsége. A Planeta honlapja valóban példaszerűen informatív, más kérdés, hogy látványként Piet Mondrian Broadway Boogie Woogie-jához hasonlóan konfúz. A Santa Margherita reménytelenül prózai, egy vidéki reklámújság tördelésével. A Duca di Salaparuta a lávalámpa-esztétika mintapéldánya, viszont jól kezelhető. A Cantine Florio vizualitása már a gyerekeimnek szól (a Florio egyébként már 2005-ben elvitt egy webes pálmát). Én "A rágógumit a szemnek" különdíjat a Floriohoz tartozó Vini Corvónak adnám. A Rapitala egy martinireklám giccses retroerotikájával operál. A Casale del Giglio almanachja szellemes, bár a dekor inkább egy spagettiwesternre emlékeztet, és a díjazottak között egyedüliként egynyelvű.

Viszont talán érdemes volna itthon is belevágni a csigaosztásba.

Címkék: híradó borhonlap

12 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr6027990

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: new post from reboot.net.ua 2019.03.07. 20:44:23

Lázár: a zsidók vigyázzanak magukra! - 1000 A Mi Hazánk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Octopus 2007.01.12. 12:47:20

Ja, a hazaiakat is értékelni kellene. Már ha egyáltalán akad egyáltalán minőségi oldal. Rengeteg nem működő, évek óta magára hagyott, elévült honlap van. Már akinek van... ha van, akkor azt karban is kéne tartani...

Borboszi 2007.01.12. 20:39:30

Ja,ja, mondom én, illetve si-si... röhögőgörcsöt kaptam a csigák olvasatán... ellenben Taljánföldén élve nap mint nap szembesülök ezzel a problémával, hogy kóstolok egy jó bort, feljegyzem, aztán megkeresném az neten... de se híre, se hamva.. pedig tényleg jó bor volt... olvasnék is róluk többet. Egyébként meg igényük sincs rá, és tojnak az egészre akkor is, ha a világ másfelé megy. A jó kis mentalitásuk híven tükrözi mindezt, hogy "oké-oké, honlap, persze, mindjárt megnézzük, hogy mit is tehetünk, hogy legyen, de előbb együnk valami jót, és igyunk egy kávét" :-)

Szomorúan láttam a listán, hogy a mi honlapunk nem ért egy nyamvadt csigát sem. :-((( Önkényesen kiosztok magunknak 3 teknőst és egy tücsköt.

Spicc 2007.01.12. 21:20:41

Nálunk sem más a helyzet (tiszetelet a kivételnek). Nagyon kevés az a honlap amelyik megpróbál az általános marketingszövegen túlmenő infót adni a fogyasztónak. Az aktualizálás meg alapprobléma. Én megpróbáltam egyszer már egy elemzést az Etyek-Budai borvidékre csinálni a blogomon. Jó hír hogy relatív sok kis pince is jelen van a neten, rossz hogy nem tudják pontosan miért. Az egész inkább névjegykártyaként működik még. Ha valakit érdekel itt vannak a részletek: kezdoszolesz.blogspot.com/2006/09/sorozat-etyek-buda-borvidk-az.html

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2007.01.13. 16:22:49

Itt: www.vargabor.hu van egy hazai boros céghonlap, ami aktuális is, meg frissítik is, meg még rss is van rajta. Szerencsére nálunk is van már ilyen.

Műtannin · http://amuva.hu 2007.01.13. 21:53:54

Ja, vargáék nyomják rendesen az internetet. Marketingben erősek. Az sem egy dizájnnirvána, nyilván, de látszik, hogy dolgoznak vele. Mondjuk az rss lenne az utolsó, amit hiányolnék egy pincészet lapjáról.

dalton1 2007.01.13. 22:39:26

www.vargabor.hu/web/szavazas.php

Ez kicsit sem lepett meg...A kérdés a következő volt: "Ön milyen bort iszik a legszívesebben?"

kifli 2007.01.13. 22:56:55

what da fuck is rss?

Borboszi 2007.01.14. 00:08:12

... nu, megnéztem én is most ezt a honlapot, bár már a Varga pincészet nevétől is hidegrázást kapok. Azért félretettem ezt a visszás érzést... és tényleg, próbálkoznak... bár a "Magyarország kedvenc pincészete" főcímnél - vagy hogy mondják ezt profi berkekben - kicsit Mc Donalds-os fílingem támadt. Egy időbe ők próbálták meg elhetetni velem, hogy az pedig "Magyarország kedvenc sütkrumplija"... na mindegy.. tény, hogy jó sok infó van rajta, amit lusta voltam végigolvasni, mikor megláttam, hogy mennyi is van... a kevesebb néha több... de legalább kommunikál.. és is a fontos :-)

dalton1 2007.01.14. 00:19:11

Hát ja, ha más pincészeteknek is lenne ilyen terjedelmes honlapjuk akkor mindenki megtalálhatná az általa keresett infót, mert nemegyszer fordult már elő velem hogy sikerült szert tennem egy pincészet egy bizonyos idősebb évjáratának borára és sehol semmi információt nem találtam sem a honlapjukon sem az interneten. (pl. legutóbb egy 1998-as Vlyan Merlot-ról)
A Varga honlapján én sem időztem sokat, bár távol álljon tőlem bárkinek a bírálása.
Én se tudom mi az az rss...

Spicc 2007.01.14. 15:27:20

Az RSS az angol Really Simple Syndication kifejezés rövidítése, magyarra körülbelül „igazán egyszerű hírmegosztásnak” fordítják. Leegyszerüsítve az RSS egy aktív link ami lehetővé teszi, hogy amint változás van egy weboldalon, vagy blogon azonnal értesüljünk róla. As rss-ek olvasásához egy olvasó szoftwer szükséges, melyek bárhonnan letölthetők. Az olvasóba felvihetők a kiválasztott oldalak rss címei, ahol aztán csoportosíthatóak, rendezhetőek ésatöbbi. Az okos olvasók értesítenek róla rögtön, ha változás van valamalyik lapon. Például ha az MA rss-t felviszed az olvasóba, akkor minden új bejegyzésről azonnal értesülhetsz, de blogok esetében ezt még a hozzászólásokra is megteheted. Szóval nagyon cool a dolog. Több infó elérhető az rss.lap.hu-n.

franki 2007.01.14. 17:14:15

Ezek után öt csigát Vargáéknak,a "legkedveltebben csigás " borászetnak !
süti beállítások módosítása