Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Kivilágos kivirradtig

Gál Tibor-emlékdíjat kapott Bock József

2007.03.25. 19:38 - Az Alkoholisták

Egészen kivilágos kivirradtig mulattak a Pannónia Női Borrend által szervezett magyar borok bálján résztvevők. Az MTI jelentéséből tudjuk, hogy több mint négyszázan vettek részt az Igazságügyi Palotába szervezett táncos mulatságon – köztük magyar bortermelők és -forgalmazók, valamint "a gazdasági és a politikai élet ismert szereplői" –, amely úgymond a magyar borászati élet egyik legjelesebb idei eseménye és a báli szezon lezárása is volt egyben. Ámde ez egy szép gömbölyű tudósítás, amelyhez hozzátenni és amelyből elvenni sem igazán szabad, úgyhogy jöjjön inkább a szöveg maga, szórul szóra.

"Ínyenc fogások, elegáns nagyestélyik, szép borok és csillogó kristálypoharak jellemezték a bált. Volt hideg előétel, halfogás, átvezető fogás, főfogás és desszert, melléjük pedig olyan kiváló borokat szolgáltak fel, mint például a 2006-os Polgár Zoltán-féle Muskotály Cuvée, Gere Attila villányi rozéja – ugyancsak friss, tavalyi évjárat –, Thummerer Vilmos Egri Anett Cuveéje (2000-es), vagy Tiffán Ede 2004-es Villányi Pinot Noirja.
A zöldfűszeres szarvasderék tökös-mákos felfújt, fényes gesztenye, vargánya- és tőzegáfonya-mártás társaságában érkezett, amelyet Bock József 2004-es Villányi Syrah bora tett még emlékezetesebbé.

Bátran igyunk az jó borban, jókedvet vegyünk – énekelte Pitti Katalin, majd bordalok hangzottak el a Bordalnokok együttesének előadásában.

Ünnepélyes pillanata volt az elegáns társasági eseménynek a Gál Tibor-emlékdíj 2007 átadása, amelyre 2006. december 1. és 2007. március 15. között lehetett szavazni. Az idén Bock József, az egyik leghíresebb magyar borász érdemelte ki a nagyközönség szavazatai alapján az emlékdíjat.

A nemrég balesetben elhunyt Gál Tibor a magyar borkészítés egyik nemzetközi szinten is elismert alakja volt, akit munkássága során mindig a magyar borok világszínvonalra emelése vezérelt.

A bornak ágyat kell vetni – hangzott el a felszólítás, és a többfogásos vacsora, no meg a hegy leve után következett a sonka- és sajtkóstoló. A hölgyeket a kávészalon és finom csokoládék várták, az urakat pedig a szivarsarok és a kaszinó – természetesen a hölgyek is kipróbálhatták szerencséjüket.

A bált szervező Pannónia Női Borrend 2004 nyarán alakult: 12 hölgy úgy gondolta, a leghatékonyabban akkor tehetnek valamint a magyar borkultúráért, ha borrendet alapítanak. Azóta számos borestet, gálavacsorát, konferenciát szerveztek, népszerűsítve a magyar borrégiókat, a történelmi borvidékek nedűit és híres borászait. Tagjaik között hatan vizsgázott sommelier-k, hárman pedig megszerezték a borásztechnikus képesítést.

A borrendnek bárki tagja lehet, ha nem riad vissza a magyar borok népszerűsítése érdekében végzett munkától."

Címkék: híradó gere attila bock tiffán thummerer gál tibor polgár pannónia női borrend

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr8150844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása