Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Takler és Bock szavazni megy

József újságíró, József miniszter és a vörösök

2007.09.19. 15:24 - Albert gazda

Mint mindnyájan tudjuk, a bornak nincs pártállása. Ahhoz meg, hogy a borásznak van-e, vagy nincs, és ha van, milyen az, semmi közünk nincsen. Tekintettel arra, hogy ez a körülmény a bor színét és minőségét semmilyen módon nem befolyásolja. Nem véletlen, hogy mi sem politizálunk itt – noha más hasábokon némelyikünkkel előfordul.

Mindez arról jutott eszembe, hogy felhívódott a figyelmem egy még augusztus első felében készült interjúra. Megjelenésekor nem találkoztam vele, mivel ritkán olvasom a kilóhatvannyolcat. Lezser, fiatalos szöveg. A Gráf József nevű agárminisztert egy Nagy József nevű újságíró kérdezte.

József miniszter mondja: A szekszárdi borvidék nagy kedvencem, fantasztikusan fejlődik. A minap az ottani Takler-pincészetben jártam, a tulaj viszi az üzletet a két fiával, szenzációs pali. És a bora! Augusztus 20-án őt és a villányi Bockot tüntetjük ki a borászok közül.

József újságíró közbevet: Ez azért szép gesztus, mert Taklerről tudni, igencsak jobbra húz. És szerintem Bock mesternek is csak a bora vörös.

József miniszter felcsattan: Kit érdekel?! Tisztességes, kiváló szakember mindkettő. Én jó viszonyban vagyok több, a Fidesz-érában földhöz jutott nagygazdálkodóval is.

József miniszternek ezúton is gratulálok. Végső soron József újságírónak is. Egyrészt, mert a csak a bora vörös fordulat rettentően mókás. Másrészt, mert nekem tényleg fogalmam sincs, hova kaparja az ikszet Takler és Bock. Pedig több mint tíz éve személyesen ismerem őket.

Címkék: esszéjellegű szemleszerű takler bock elismerés gráf

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr11169396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

big agnes 2007.09.19. 16:41:33

Azért a Jocó csak nem állta meg, hogy az utolsó mondtatával jól oda ne piszkáljon egyet. "Álszent korrupt faszok ezek a Fideszesek, de én így is szeretem némelyiket!!!"

Készpénz Jancsi 2007.09.19. 22:27:32

Mi ebben a cikkben a meglepő? A munkásmozgalom és az istenek itala valaha is összetartozott?

Kotyogó 2007.09.19. 23:15:41

Bár én is nyomtam már ide politikai kommentárt, de most e cikk kapcsán azt mondom: Ki a túrót érdekel, hogy két jó borásznak milyen a pártállása és éppen ki az, aki kitüntette, talán éppen politikai megfontolásból. Sokkal inkább érdekel, hogy Bock korábban minden szinten jobb borokat készített, mint mostanában és szomorú, hogy mostanság néha csak a nevéből él. Persze nem a csúcsboraira gondolok! A miniszter úr meg biztosan jóban van magával is, a nagygazdálkodóval, aki az MSZP kormány idején jutott földhöz, meg tulajdonhoz. A kilohatvannyolcat - jó poén! - meg nem nagyon érdemes olvasni. Majd akkor vedd elő, ha a Fidesz lesz kormányon. Akkor biztosan olvashatsz érdekes leleplező cikkeket. Inkább arról írjatok, hogy melyik iható Bock bor vehető meg elfogadható áron. barca-lyon: 1-0, már 3-0. Sajna a másik kedvenc, az Inter nem hozott ilyen jó eredményt. :-(

Jenyei 2007.09.19. 23:31:00

Én meglennék ezen a fórumon a politika nélkül.

pelotepincsi 2007.09.20. 08:38:40

egyet értek. szerintem Mindenki. remélem, kedves big agnes is...

Defter 2007.09.20. 09:24:12

A miniszter nem is mondhatott mást. Egyrészt hivatalosan nem nagyon teheti, másrészt akkor kinek a borát inná? Hirtelenjében nem nagyon tudnék balos érzelmű borászt említeni - bár nem ismerem valamennyiük hozzáállását.
Amúgy a politika olyan, mint a szex: ha két ember beszélgetni kezd, előbb utóbb biztosan szóba kerül. Itt is előfordult már.

Batmonkey 2007.09.20. 10:18:17

Ha mar ennyire nem a borrol beszelunk, akkor egy mokasat en is megemlitek:

Milyen erdekes, hogy a magyar szlengbe a kilo mint a 100-nak a megfeleloje kerult be, holott ezret jelent.

dalton1 2007.09.20. 10:40:37

Magyarországon az a baj hogy ha a politika szóba kerül indulatok nélkül nem lehet beszélni róla, aztán embere válogatja hogy ez csak kiabálásig, anyázásig vagy késelésig megy el...lehetne korrektül vitatkozni is csak kellene hozzá néhány komoly ember, vagy egy komoly nemzet...és akkor mindenütt megférne minden a politikával, a bor és a borászat is. Minden kicsit is jóérzésű ember retteg ha itthon valakivel való beszélgetésben szóba kerül a politika...ez olyan mint azt mondani hogy a papok ne politizáljanak. Ugyan miért ne?

Jenyei 2007.09.20. 11:13:28

Nálunk pl. a tágabban vett család életét mérgezi, de nem kicsit: nagyon.

at 2007.09.20. 13:03:46

Kár hogy a borászat kapcsán is előkerül a pártállás kérdése?!
Elég szegényes fantáziája van annak a kérdezőnek aki ezzel kapcsolatban is ide lyukad ki.
Érdekes borászati szakkérdés lehetne ezek szerint az is hogy a fidesz szimpatizáns hogy-hogy vörös bort is iszik?
Egyébként az említett miniszter az egyik leg szimpatikusabb és a munkájába nem feltétlen befolyásolja hogy ki hova tartozik,inkább szakmai oldalról közelíti meg az adott dolgot.
De ez csak a magánvéleményem,és nem is erre a fórumra való.
süti beállítások módosítása