Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Bűnbarlang

Kedvencek Youtube-mankóval

2007.11.20. 07:24 - alföldi merlot

Van nekünk egy kis helyi érdekű iszodánk, afféle alkoholista fonó, amely immár fél évtizede nyeli a pénzt és javítja a kedélyt. Próbáltam néhányszor bővíteni, de a próbaidősökről hamar kiderült, hogy sem lelkesedésben, sem áldozatvállalásban nem tudnak velünk lépést tartani, így gyors lemorzsolódásukkal csak a kemény magot csiszolták fényesebbre. Az ősz folyamán azonban újra eljátszottam a bővítés és/vagy második környitás gondolatával, mert kiderült, hogy menthetetlenül elhedonultunk. Ez akkor vált egyértelművé, amikor a háromropis vörös kóstolóra vonatkozó ötletemet postafordultával visszadobták ("az élet rövid ahhoz"). Egy darabig dohogtam, de amikor az iszoda aktuális ülésére befutottak a vállalások, azonnal megbocsátó mode-ba kerültem. Az első három palack cabernet volt, a második négy syrah/shiraz. Legalábbis így terveztük, ám az Allora Cielóról utólag kiderült, hogy alighanem kakukktojás.

Col d'Orcia Olmaia 2001

Baráti körünkben a fogadások és ugratások valutája, magánmitológiánk kék madara. Ezt a bort követve (egészen pontosan az 1994-es évjáratát) jutottunk el először Toszkánába.

100 százalék cabernet sauvignon és az egyik úttörő szupertoszkán. A Gambero Rossóban általában hárompoharas, a 2001-es Pablo Harri főborász szerint a legjobb valaha.

Úgy látszik, a puncsszörpöktől való rettegés hatalmába kerítette kollektív énünket, mert ezt a valóban nagyon érett és szuperfinom bort többen fanyalogva fitymálták. Utólag bánták és kanosszát jártak, de a tény tény marad: az Újvilág beletette a lábát. Mindene nagy és szép, de a hibátlan gyakorlat felől nézve sok a smink. Legnagyobb bűne az alkohol, amely - legalábbis a kortyban - töröl, takar, uniformizál. Persze kerekít, melegít, andalít is. Az illatban az érett gyümölcs és a remek hordó feszül egymásnak – a háttérben az alkohol röfög. Kakaó, szegfűszeg, csokis nápolyi, tejes karamell. Kóstolva nagy, kerek, bársonyos, szilvalekvárral, konyakmeggyel. A savak eleve vereségre voltak ítélve ennyi alkohollal szemben. Száraz, gyümölcsös lecsengés, érett, kerek tanninok. Ez fogyott el elsőként. Nekem megér 8 pontot.

Vesztergombi Cabernet Sauvignon Reserve 2003

A pannon cabernet sauvignont nagyjából az évszakok váltakozásának megfelelően tiltom, tűröm, támogatom. A támogatás rubrikában gyakorlatilag ez az egyetlen bor szerepel.

Az Olmaiánál idősebbnek tűnik, és kevésbé szuperérettnek. Eleinte a telítettségben való elmaradás lemaradásnak tűnt, és a vegetális jegyek sem hatottak előrelépésként, aztán ahogy szellőzött, tisztult a kép és szaporodtak a részletek. Lehet, hogy az Olmaia stabilabb alapokról indult, de a Vesztergombit kevesebbet macerálták, hagyták lélegezni, a savak megőrződtek, és ezt finom árnyalatokkal hálálja meg. Visszakóstolva már határozottan arányosabb, elegánsabb és élettelibb, mint a toszkán csoda. A legutóbbi kóstolás óta az új fa teljesen beépült, és amit dinamizmusban vesztett, visszanyerte eleganciában. Nem hibátlan bor, de saját praxisomban nincs olyan magyar cabernet sauvignon, amely a nyomába érhetne. Játszik, elvarázsol, meglep, elandalít és felvillanyoz. Csont nélkül nyerte az első kört. Erős 8 pont.

Allora Cielo 2003 Napa Valley

Idézem az importőr honlapján olvasható leírást: Toszkán házasításunk, a "Cielo" 87% Napa Valley Barbera, 6% St. Helena Estate Merlot, 4% St. Helena Estate Pinotage és 3% Stag's Leap Sangiovese elegáns kombinációja. Szerintem 3 százalék kaliforniai sangiovese kevés ahhoz, hogy 87 százalék Napa-völgyi barberához adva toszkán házasítást kapjunk, ráadásul a hátcímke egyértelműen azt állítja, hogy ez bordói küvé: cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot házasítása.

Én kabernét vártam, ezért az Olmaia és a Vesztergombi után úgy tűnt, mintha valaki a levette volna a basszust. Az eredmény egy tetszetős, gyümölcsös, az egészségre ártalmatlan oldat. Szalonzene csöves erősítőn. Amikor a Karn Evilt vártam az ELP-től. Nem ellentétes erők harcából születő harmónia, hanem invalidusok baráti találkozója. És ebben ütötte fel elsőként a fejét a puncsszörny. De ne higgyenek nekem, olvassák inkább Albert gazdát, aki megfelelő kontextusban kóstolta! Egyébként másoknak jobban tetszett, mint nekem, a gyümölcsösségét és az arányosságát dicsérték. Én akkor 6 pontra értékeltem.

1847 Curnow Family Barossa Pappys Paddock Shiraz 2002

Azt a fülest kaptuk, hogy ez Csányi "Teleki" Sándor kedvenc shiraza. A könnyen megjegyezhető nevet leszámítva (bár a két évszám alkalmas lehet a vásárlók megtévesztésére) a rajongás okát nem leltük. Felejthető ausztrál műbor. Pezsgőporos, grapefruitos, szappanos technokoktél. Nem is erőlködtem különösebben a szálazgatásával. Ebben a mezőnyben labdába nem rúgott. Talán 4 pont környéke.

Weninger Soproni Syrah 2002

Megtévesztésig Rhône. Illatban a spektrum (és a metabolizmus) sötét oldalát képviseli: fekália és garrigue. (A garrigue a délfrancia bozótosok jellegzetes növényi társulása, tikkadt szöcskenyájak oázisa: levendula, rozmaring, kakukkfű és ürömfélék.)

Kezdettől karakán, izgalmas bor, amely nem keresi a kedvünket. De érdemes vele szöszölni, ahogy nyílik, az eleinte keserű, komor képen kirajzolódnak a részletek, bár a nap soha nem süt ki. Közepes test, semmi parfüm, semmi alkoholsmink. Egyensúlyban van, elegáns, eredeti arc. Igazi terroirbor, mondanám vakon. Annak eldöntését, hogy látva is mondhatnám-e, a terroirbiztonságiakra bízom. Nekem és nekünk izgalmas felfedezés volt. Végig egyenletesen húz, az illat, a korty és a lecsengés között az illesztési hézag minimális. Harmonikus, elegáns, de finomnak nevezni perverzió volna. Másnapra állítólag csúnyán megzuhant. Ott és akkor 7 pont.

Máté Banditone Syrah 2004

Tapodtam a terroirt. Montalcino déli oldalán, egy észak-déli irányú katlan keleti fekvésű, meredek, sziklás-köves lejtőjén terem. Itt kedvére küzdhet a szőlő és bízhat a szőlész. A birtok szeme fénye. (A magyar vonatkozásról lásd ezt és ezt.)

Az est playmate-je. Általános pihegés, széles mosolyok, csillogó szemek. Mindene nagy. Hatalmas erő szunnyad benne. 2-3 év múlva kellene újra elővenni, hogy koordináltabban, érettebben, bölcsebben láthassuk. Szuperérett, szenzuális, mélységesen mély. Az illatában tömény fekete csokoládé, narancshéjreszelék, rumos dió, fekete bors. A magas alkoholnak magas sav tart ellen. Komoly test, selymes textúra. Érett, bársonyos tannin. Végtelen lecsengés. Ehhez tényleg 24 karátos napsütés kell. 8 pont.

Bock Villányi Syrah 2003

Azt hittük, hogy itt valami tréfát kell elhárítanunk, konkrétan a syrah-k között fölismerni a kakukktojást. Az új fa teljes kakaós, tejkaramellás arzenálját felvonultatja. A korty szerkezete, a tanninok minősége, jellege alapvetően különbözött a Weningertől és a Mátétől. Nyugodtan szerepelhetett volna az első sorban, onnan kevésbé lógott volna ki. Mi változtunk ekkorát, vagy a bor? Félek, hogy mindkettő igaz lehet. Az est legnagyobb (legfájóbb?) tanulsága.

Éjsötét, erősen üledékes. Illatában görögdinnye, cseresznye, dohány és csokoládé. Kóstolva túlérett, túlsúlyos, édes. Tejcsoki és rum. Az alkohol éget. Maradt még benne szexepil, de komplexnek, elegánsnak vagy jó ivásúnak nevezni szemérmetlen hazugság volna. 7 pont.

Másnapra teljesen kiürült, csak egy szúrós szagú alkohol- és tölgykoncentrátum maradt belőle, amit szájba venni igen, de lenyelni már nem voltam hajlandó. Sic transit gloria mundi.

Címkék: 2003 shiraz négypontos hatpontos 2002 2004 hétpontos vesztergombi nyolcpontos cabernet sauvignon 2001 weninger bock syrah allora máté cielo olmaia col d'orcia curnow family banditone

62 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr90231891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jenyei 2007.11.20. 09:24:06

Egy nem komplex, nem elegáns bor, aminek éget az alkoholja 7 pont. Lehet, hogy én emlékszek rosszul, de ennél kevesebbért is 'akasztottak már bort' itt.

dalton1 2007.11.20. 10:19:32

Én is találkoztam már "nagy" Bock borban nem kevés üledékkel...

Saviszony 2007.11.20. 10:39:40

Sziasztok! Már régóta rendszeres olvasója vagyok az oldalnak és régóta emésztő kérdést teszek fel: amikor külföldi borokról szemléztek szeretném néha megtudni, hol lehet azokat magunkévá tenni, kivált az olyanokat, melyek 8 ne adj Isten, 9-10 pontot kapnak.
Így van most ez a Banditone Syrah 2004 kapcsán is. Privát e-mail címre, kérésre el tudjátok küldeni a lelőhely adatait,ha ez publikusan nem megy?

A Vesztergombi 2003-as cab.sav.-t még hordós tételként volt szerencsém kóstolni, már akkor csodálatos volt.
Most vettem egy Merlot 2003 reserve-t szintén Vesztergombi mestertőltől, a karácsonyi asztalra fog kerülni,ha addig ellen tudok állni.

Shyr Kahn 2007.11.20. 10:45:23

A Bock Syrah 2005-ös évjárata az idei borfeszt győztes vöröse lett... a 7 pont a 2005-ös esetében még kevés is lenne. 2003-ast nem ittam. Egyébként nekem az a fura, hogy a két újvlági mily keveset kapott... úgy tűnik a kóstolók nem szimpatizálnak az újvilági borokkal(?). Az auszi bor pl 9-10 lepedő... ennyiért nem akarom elhinni, hogy négy pontos bort kapunk... főleg nem a Shiraz "hazájából".

alföldi merlot 2007.11.20. 11:07:15

Kedves Jenyei! Igen, igazad van, a leírás alapján ez nem egy hétpontos bor, de ha a linkre kattintva elolvasod a korábbi találkozások leírását, akkor talán megkapod a teljes képet, és érthetőbbé válik, hogy miért hét pont még így is.
Kedves Saviszony! A Máté borok kaphatóak Budapesten a Radovinnél és a Montalcino Enotecában (mindkettőnek van honlapja)5-6000 forintért.
Kedves Shyr Kahn! Valóban el kell ismernem, hogy nem szeretjük az újvilági borokat, pedig egyébként utálom az általánosításokat. A 2005-ös Bock Syrah iránti rajongásodat sajnos nem tudom osztani.

dalton1 2007.11.20. 11:09:07

Igazán jó shiraz nem Ausztráliában van, hanem dél-Afrikában. Rengeteg kétségem volt afelől hogy itt reálisan értékelik az ausztrál borokat, és nem is állítom hogy minden ausztrál borra rá lehet húzni hogy édeskés, vékony, alkoholos, csinált bor, de tény hogy szerintem és úgy tűnik sokak szerint nem a hanyatt esős kategória.
Kétszer is voltam Dél-Afrikában, és köszönőviszonyban sincsenek azok a shiraz-ok egy ausztrál shiraz-zal és ott jóval olcsóbbak, még az itthoni kínálatnál is. Persze ami Dél-Afrikait itthon kapni az a választék töredékét sem fedi...minőségben pedig gyenge közép az ottani választékhoz képest. A Várban sikerült beszereznem néhány üveg olyan dél-afrikait amit itthon nem árusítanak így nem is adhatták volna el de elkerülte a figyelmüket vagy tudom is én, és 2400Ft-ért olyan fantasztikus bort vettem amit itthon bárhol 6-8 ropi alatt egyszeűen nem lehet beszerezni (dél-afrikait persze).
Az ausztrál shiraznál pedig lényegesen koncentráltabb és hosszabb életű borok. A koncentráltságnak köszönhetően nem lóg ki még egy 14-15-ös alkohol sem belőlük.

dalton1 2007.11.20. 11:10:59

A "belőlük" kissé hülyén hangzik...

Saviszony 2007.11.20. 11:23:30

Kedves alföldi merlot!

Köszönöm a címeket.

Shyr Kahn 2007.11.20. 11:26:51

Most jön az a kérdés, hogy: de mé' nem? Mármint hogy miért nem szeretitek az újvilági borokat? A dél-afrikai borok szerintem is jók és pl. a borfeszten kóstolt egyik Malbec (mily meglepő, de igaz: készítenek arrafelé ilyen szőlőből is bort) különösen egzotikus és minerális volt... szóval Dél-Afrika is rulez (Chile, Argentína, USA és Ausztrália mellett) a borok tekintetében.

dalton1 2007.11.20. 11:33:33

Argentina a leginkább közelít a dél-afrikai szinthez...

alföldi merlot 2007.11.20. 11:33:54

Kedves Shyr Kahn, hogy én és néhány szesztestvérem miért nem szeretjük az újvilági borokat, az talán ebből a posztból kiolvasható: alkoholista.blog.hu/2006/08/25/the_wizard_of_oz_two_hands_angel_s_share_2004

Shyr Kahn 2007.11.20. 12:00:48

Az argentín Malbec-ek a kedvenceim (közülük is az Alta Vista GR-je), tehát asszem dalton1 hasonló ízléssel rendelkezik, mint én. Köszi a linket alföldi merlot! Az igazság az, hogy nem győzött meg, amit akkor írtatok. Én minden olyat szeretek, amit az idézett cikkben ti nem... Pl. az alkohol kilógása, nálam egyet jelent a fokozott alkohol illattal (pl. Vesztergombi Kékfrankos 2006) és ezt valóban nem szeretem, de ilyet még nem tapasztaltam újvilági borban. Az alkohol eltűnik a borban, ha csak fokozott melegség érzetet és kissé édes ízt ad. Ha a kilógás nálatok a melegségérzetet jelenti, akkor nem értek egyet ennek negatív megítélésével, hiszen aa ez rossz lenne, akkor minden szeszezett bort ki lehetne önteni a lefolyóba (portói, madeirai). Egyébként fineszesség is előfordul a nagyobb újvilágiakban, ráadásul hajlamosak érni is a pohárban. Legutóbbi példa erre: Lindemans Bin 50 2006. A palack nyitása után mesterkéltnek tűnt (fás, vaníliás jelleg), de 1 óra után szép gyümölcsösséget mutatott.

dalton1 2007.11.20. 12:28:57

Az alkohol "kilógása" borokban és erősített borokban azért nem eshet ugyanolyan megítélés alá. Szerintem az alkohol-többlet akkor kellemetlen ha az orrot facsarja vagy égeti a szájpadlást, nyelvet, torkot stb...

(Az ízlésünk valóban hasonló:))

Shyr Kahn 2007.11.20. 12:52:24

Teljesen jogos... ki akartam sarkítani a dolgot, de sajnos "túl jól", azaz sehogy sem sikerült :) Egyébként újvilági borok közül még egy sem "égette" a szájpadlásom... vagy csak nem emlékszek rá :)

benchmade 2007.11.20. 15:53:28

Shyr Kahn ha majd öregszel és megszereted a jazzt, akkor már nem fogod szeretni az újvilági borokat.

Shyr Kahn 2007.11.20. 17:25:37

Ez igen bölcs mondás volt benchmade, de mondok jobbat: Ha majd megtanulod értékelni a Grunge-ot, akkor majd rájössz, hogy nincs újvilági és óvilági, csak jó és rossz bor. Ez aztán még bölcsebb volt, nem-e? Egyébként szeretem az improvizatív zenét, köztük a Jazz-t és nem vagyok fiatal (bár utóbbi relatív).

benchmade 2007.11.20. 17:44:06

Olyan bölcs, hogy megemelem a kalapom:)
Azért a világ használja az általad nem elfogadott kategóriát. Mondj egy általad nagyrabecsült, itthon hozzáférhetó újvilági bort, hogy megkóstolhassam.
És elárulhatnád az utolsó jó ausztrál évjáratot is:)

Shyr Kahn 2007.11.20. 18:19:46

Mondok többet:
- (chilei) Ventisquero Gran Reserva, esetleg Grey sorozat bármelyik tagja és Pangea Syrah. www.wineandfeeling.hu, de a Gran Reserva sorozat néhány tagja (legutóbbi a Shiraz 2004 volt) a legolcsóbban a Rotschild élelmiszerüzletekben vehető meg.
- (argentín) Terrazas Malbec Reserva 2004 vagy 2005. Bortársaság.
- (argentín) Alta Vista Grande Reserva Temis Vineyards 2004 (a 2005 Terroir Selection jobb, de sajna a borfeszt óta csak keresem a MO-i fellelhetőségét). In Vino Veritas borszaküzlet (Dohány utca 58-62.).
- (argentín) Callia Magna Shiraz 2006, vagy Callia Alta Shiraz 2006. Előbbi a Syrah du Monde 2007 arenyérmes bora, ami egy franciahonban megtartott Syrah/Shiraz verseny (cím: www.syrah-du-monde.com/pages/20_result/index.en.html)
Elérhetőség: www.wineandfeeling.hu esetleg Rotschild élelmiszer üzlet.
- (auszi) olcsóbb kategóriában Lindemans Bin 50 Shiraz 2006. 1 óra szellőztetéssel bontakozik ki igazán. Bortársaság bmelyik üzletében.
- (dél afrikai) Simonsig Shiraz 2003, de állítólag a Redhill Pinotage az igazi (sajna még utóbbit nem ittam). www.ifdt.hu
- (amcsi) Hedges Cellars CMS 2004 (Washington). www.tintofino.hu/esorg/item/3060
- (chilei) Viu Manent Secreto sorozat bmelyik tagja. www.borkinalat.hu/borkinalat.php?action=show&foldresz=ujvilag
- (chilei) Concha y Toro Casillero del Diablo sorozat bármelyik tagja. Shiraz: www.tintofino.hu/esorg/item/3681
Ezek közül a személyes kedvencem (mint már írtam) az Alta Vista, de a Terrazas is nagyon ott van. Óvilági jellegű a Hedges Cellars bora. Nincs jó ausztrál évjárat, hiszen olyan nagy területen foglalkoznak ott borral, hogy a különböző területekre lehet csak jellemző egy-egy év termése és még ha volt is köztük rossz pótolják más auszi terület szőlőjével. Ez náluk így megy, valamint úgy, hogy a nagyobb cégek Barossa-ban, Yarra völgyben és a Hunter völgyben is veszenek maguknak területet. Így biztosan lesz olyan rész, ahol jó az "évjárat". Így megy ez Dél-Amerikában is. Legjobb tudomásom szerint.

benchmade 2007.11.20. 18:42:40

A Concha y Toro-val meggyőztél:)

shiraz 2007.11.20. 19:00:30

szvsz nincs ertelme ujvilag-ovilag vitaba kezdeni. Monnyuk a concha y toro pelda nekem is tetszett. de mindenki azt igya amit szeret. csak fontos belatni az izles fejlodesenek elkerulhetetlenseget. a youtube mankok nekem nagy elmenyek voltak. kulon a cabaret voltaire es siouxsie. kosz erte.

pecz 2007.11.20. 20:20:19

Kedves Alföldi Merlot!

A Weniger 02-es Syrah-ból nemrég ittunk meg egy üveggel és az értékelésünk teljesen megegyezik. Udv, Pecz Bela

Shyr Kahn 2007.11.20. 21:04:42

Miért pont a Concha y Toro győzött meg benneteket? Jó, jó... a legnagyobb és leghíresebb chilei termelő, de szeritnem a Ventisquero Gran Reserva a Casillero kategóriájában van olyan jó. Ajánlom mindenkinek. Ha Concha y Toro, akkor elvileg Don Melchor, Carmín vagy Terrunyo, amit sajna MO-n nem lehet kapni, pedig szeretném megkóstolni őket, főleg a Don Melchor 2003-ra fáj a fogam, ami WS 96 pontos bor. A Casa Lapostolle Clos Apaltát, Baron Rotschild Almaviva borát és az előbb említett Don Melchor-t Bécsben meg is lehet kapni, pl. itt: www.weinwelt.at/frameset.cfm . Ha már így belejöttem :) megemlítem, hogy a Viu Manent felső kategóriás borait (abból is a Single Vineyard sorozat) behozta az importőr MO-ra. min 6 palackkal lehet rendelni. A Viu Manent (többek között) arról híres, hogy Chile legjobb Malbec borát készíti (92 pontos a W&Spirit szerint álá www.viumanent.cl/ViuM_I/vino/vino1/vino1.php). A következő hónapban kóstolok majd belőle és meglátom mit tud az argentín Malbec-ekhez képest. Ezt pusztán azért írtam le, hátha valakit érdekel így karácsony felé (egy palack ára 6000 HUF körüli), no de le is állok ezzel, mert már sokat OFF-oltam :)

Ferraiolo 2007.11.20. 23:51:28

Azt gondolom, ha előítéletekkel álltok az újvilági borokhoz, kóstoláskor soha nem fognak objektív eredmények születni. Persze jogotok van előítélettel lenni irántuk, de ezek a borok ugyanúgy a bor világának részei. A Youtube mankók igen jól elszórakoztattak.Köszönet érte:)

dalton1 2007.11.21. 00:08:27

OFF!
Van egy bolt ahol féláron-harmadáron lehet viszonylag nagy magyar vörösöket beszerezni. Hamarosan részletezem...

Spicc 2007.11.21. 09:23:53

Kedves Dalton1 - ilyen bolt szerintem nincs. Legalábbis nem tisztességes úton, vagy valami stikli van a dologban.

dalton1 2007.11.21. 09:43:03

Nem tudom mennyire tisztességes...szerintem inkább csak valaki elnézett valamit...elég feltűnő helyen van ekkora csaláshoz...

Mayer Kopár 2003, 2004 2500Ft
Malatinszky Noblesse Merlot, 2004 2000Ft
Bock Royal Cuvée, 2002 2500Ft
Bodri Optimus Cuvée, 2003 2500Ft
Bodri Kékfrankos selection, 2003 2500Ft
Gere-Weninger Phoenix 2003, 2004 2000Ft
Gere CS barrique, 2004 2500Ft
Gere Kékfrankos Prestige, 2004 2500Ft
Vylyan CS barrique, 2005 2000Ft
Royal Tokaji 5p 1999 3000Ft
Royal Tokaji 6p 1999 és 2000 3500Ft

Nem tudom ki a tulaj vagy kinek mennyi haszna van ebből nekem csak felhívták rá a figyelmem, ha érdekel valakit leírom hol van, egyébként egy átlagos pest bolt.

Spicc 2007.11.21. 10:14:07

Én pont holnap megyek beszerzőkörútra. Tényleg durva árak. Hálás lennék ha elküldenéd a címet(gondorl@t-online.hu)

Palack · http://palack.blog.hu/ 2007.11.21. 11:53:15

Valóban gyanúsan olcsó. Engem is érdekelne, hol van. palackblog@vipmail.hu

dalton1 2007.11.21. 12:29:32

OK elküldtem, a fennti kommentemből lemaradt egy "i" tehát pesti bolt...

Ly  2007.11.21. 14:15:13

Dalton, léci nekem is küldd el a címet! Köszönöm.

py 2007.11.21. 17:09:57

Kedves dalton1,

az év híre! Hadd "jelentkezzem be" én is némi infóért! Ezer köszönet!

dalton1 2007.11.21. 17:42:35

Remélem ezek után nem derül ki hogy az év átverése...:)

Albert gazda 2007.11.21. 17:49:47

Bocs, hogy beleszólok, de miért nem írjátok bele egyszerűen egy kommentbe, oszt jó napot?

Nem mintha zavarna, hogy barátkoztok. :)

py 2007.11.21. 19:06:24

Kedves dalton1,

köszönöm, igazi jószolgálati misszió, amit teljesítesz (főleg, ha stimmel a hír, bár a szándék a fontos!). Mindenestre ha közhírré tétetik, holnap nyitásra megyek :) Még egyszer kösz!

Borboszi 2007.11.21. 19:20:09

... csak ne olyan hevesen!!!... nekem is hagyjatok valamit, ha karira hazadugom a képem. Lécci, lécci, lécci :-)))... magyarbor hiányom van ;-) Köszi szépen.

benchmade 2007.11.21. 20:40:54

Kedves Ferraiolo! AM már megírta, hogy vakon kóstolnak. Nem hiszel neki? Az Allora Cielo-t nem ti forgalmazzátok ;)?
dalton1 kérem én is a címet a benchmade@vipmail.hu ra

Decanter 2007.11.21. 23:35:17

Kedves Dalton 1,

kérném én is azt a címet ha lehetséges magnolia@freemail.hu -ra. Köszi! Ha kamu az egész,legfeljebb tartunk egy M.A. bulit az üzlet előtt,ahogy látom majdnem mindenki ott lesz : ))

newpest 2007.11.21. 23:36:26

Szia Dalton1!

Engem is érdekelne, ha ez igaz!
Előre is köszi
csatari.zoltan1@chello.hu

dalton1 2007.11.22. 08:33:11

Na ennyi email-t nem fogok irni...valaki nagyon jól jár ezzel...

Pesten ha leszálltok a 6-os villamosról a Mester utcánál és bementek a Mester utcába úgy 100-150m múlva lesz bal oldalt a Mester ABC tisztára mint egy CBA de mégsem...:)

/Tegnap megkóstoltunk egy Optimus-t, teljesen rendben volt.../

dalton1 2007.11.22. 12:34:33

Hát asszem már nem lesz mit megvennem ha arra járok...mondjuk előrelátó voltam...

py 2007.11.22. 19:03:39

Meg tudom erősíteni, tényleg létezik a hely, és az akció is; kissé lefosztva, de szinte még mindenből van, és állítólag lesz még utánpótlás is (nem értem igazán, honnan). Dalton1-nek megszavazok egy MA-medált vagy ilyesmit.

Ly  2007.11.22. 19:14:06

Helyzet jelentés dalton1-nek köszönhetően :-):
Kora délután aszú és Optimus már nem volt az említett Mester utcai boltban, ami egyébként non stop.
Öt óra felé már a Merlot, a Phoenix és a kékfrankosok is eltűntek.
Volt viszont 1 palack leharcolt CaberNoir, néhány palack Gere CS 2005 is, plusz néhány darab maradt a korábban felsoroltak közül is.

Szerintem 23-án, pénteken már csak a nagyon optimisták induljanak a bolt felé. :-)

dalton1, köszönjük a tippet!

qv 2007.11.22. 20:00:27

Sziasztok! Voltam a boltban. Amit megtudtam: lesz utánpotlás péntekre (23). Kösz a címet!

qv 2007.11.22. 20:01:35

Ja, és a Kopárt ízlelgetve nagyon igazinak tűnik :)

dalton1 2007.11.22. 20:08:59

Köszi, köszi...holnap akkor még benézek oda...nem értem...utánpótlás??? Kiraboltak valami vinotékát...?

py 2007.11.23. 11:14:44

Valamivel korábban nekem is azt mondták, hogy lesz utánpótlás. Ami az aszúkat illeti, először én sem vettem észre, de azok nem a vörösök mellett voltak, hanem a felső polcon. Ha valaki betéved (és ez érdekli), nézzen föl oda is!

dalton1 2007.11.23. 13:01:32

Ma délelőtt tízkor jártam a boltban. A készlet feltöltve és kiegészítve Tokajicum Jégborral (2005) amit 8200Ft helyett 2500-ért árulnak...ki érti...?

(nem úgy nézett ki mint ha az utolsó palackok lennének...)

Ly  2007.11.23. 14:51:35

Jégbor tegnap is volt.

A felső polcos aszúért lehet, hogy visszanézek. :-)

Abszolut Vanilia 2007.11.23. 18:54:48

Na, látom a találgatás már megy! :-)
Egyébként én is voltam ma ott, van rendesen mindenből.
Szerintem teljesen korrekt az egész. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Én inkább örülök a kínálatnak, és a jó áraknak.
Tegyétek ti is ezt, és vegyetek karira is! Ki tudja, meddig lesz még mindenből.
Ja, a Jégbor egyenesen a kedvencem, szóval vettem egyből kettőt. Hihi Isteni finom!

dalton1 2007.11.23. 19:17:31

Én is örülök! :) És vettem már Húsvétra is...

Rakken 2007.11.23. 22:01:05

Én is jártam arra. Rákérdeztem mindenre. Még a tulajjal is beszéltem. Csak a tisztázás végett...az alacsony ár.. De teljesen meggyőzött. Reklám az egész. A borokon neki semmi haszon. Szinte ráfizetés. De annyi embert (vásárlót) hoz, hogy bőven megéri! Még vidékről is jönnek vásárlók. Ugye aki bemegy egy boltba az nem csak bort vesz.. Bármennyire olcsó is.. Pont azért mert ugy érzi az ember, hogy nyert a boron, a nyert összeget elkölti mint talált pénzt!
Szerintem remek ötlet. Nekem nagyon szimpi. Az egész hozzáállás. Ajánlom mindenkinek, hogy nézzen be!
Üdv: Rakken

dalton1 2007.11.23. 22:04:50

Ez így nagyon korrekt, bár én rendszeresen csak bort veszek...pedig vidéki vagyok...

Azt nem mondta mennyi ideig kívánja folytatni? Bővíthetné a választékot...:) De ez már pofátlan kérés...

finomseprüü 2007.11.24. 17:31:18

Kedves alföldi merlot, a Te borodat hol kóstolhatjuk meg? Csak úgy, kiváncsiságból.

Albert gazda 2007.11.24. 20:38:54

Kedves Finomseprüü, a Te borodat hol kóstolhatjuk meg? Csak úgy, kíváncsiságból?

Borboszi 2007.11.24. 22:15:12

... csak úgy elgondolkodtam Dalton1 kommentjén... 8200 helyett 2500-ért... hm... még akkor is, ha marketing fogás. Véletlenül tudom, hogy kb hol mennyi rakódik rá egy palack borra... na de akkor is!!! ;-)
... valaki alkesz nem jár erre esetleg pár üveggel? Síelni, tanulmányi kirándulás, akármi? Hm??? ;-)

dalton1 2007.11.24. 22:35:23

Igen én is fenntartom hogy gyanús...bár csak a palackon volt a 8200 áthúzva és alatta az új ár, de utánnanéztem, másutt 5-6 ezer egy üveg, de még így is...

Benikuty 2007.11.25. 02:15:29

Borboszi,ne mörcögtessed mán a jónépet:))

Rakken 2007.11.25. 17:31:27

Én ismét vásároltam. Ugyan is az első adagot megkóstoltattam "szakértővel" és a megállapítás az volt, hogy az áru frankóóóóóó! Örülök, hogy vannak ilyen boltok még a városban ahol a vevő a fontos mindenek fölött!!! Én csak gratulálni tudok az ilyen marketing fogásokhoz! A választék én is remélem, hogy bővülni fog. Sziasztok!

finomseprüü 2007.11.26. 10:49:26

Szerintem Te már túl vagy rajta.
...no, és a nagyonokos kispajtás?
süti beállítások módosítása