Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Fesztiválhíradó

Kóstolók és fesztiválok

2008.04.16. 16:10 - Weér Yvo

Beindult a tavaszi borszezon: kóstoló kóstoló, fesztivál fesztivál hátátán. A jövő hét szombatján, azaz április 26-án a Tokaj Renaissance Egyesület rendes tavaszi évjáratbemutatóján a 2004-es aszúknak örülhetünk a Gundel Étteremben. A kiállítók: Alana Pincészet, Árvay és Társa Pincészet, Béres Szőlőbirtok, Bodvin, Chateau Pajzos, Dereszla Szőlőbirtok és Pincészet, Disznókő, Dobogó Pincészet, Dusóczky Tamás, Füleky Pince, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Gundel Pince, Samuel Tinon, Patricius Borház, Pendits Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaj Classic, Tokaj Hétszőlő, Tokaj Oremus.

A rendezvény 11 órakor kezdődik, a belépő 5 darab ezres, és be kell jelentkezni. A beharangozó szerint: „Az előző évekre jellemző korai érésű évjáratok sorozata a 2004-es évvel megszakadt. A hűvös, csapadékos év késői érést és hosszú szüretet eredményezett. A sok nehézség ellenére finom, szép egyensúlyú, nemes édes borokat adott az évjárat. Elegáns, gyümölcsös, selymes textúrájú aszúk várhatók az évtől.” A borok között T. Nagy Tamás sajtjaival lehet lazítani az összetapadó ízlelőbimbókat.

Pár héttel később, május 18-19-én a Somlói Tavasz Fesztiválon iddogálhatunk. A kínálat színesítése végett a helyi borászok vendégeket is hívtak, például Kovács Tibort, a Hétszőlő vezetőjét, Horváth József Ráspit, Kaló Imrét, Simon Józsefet és ifjabb Gál Tibort. A helyszín a Somló hegyi Nagy-rét. A fesztivállal egy időben rendezik a Somlói palackozott borok versenyét.

Somlóról hazatérve csak egy napunk lesz pihenni, mert május 20-án, kedden nyílik a Szegedi Borfesztivál. A Széchenyi téren a hét végéig, május 25-ig folyik a bor feszt. „A szervező kiemelt figyelmet fordítanak a 2007-es év borászára” – azaz a rendezvény díszvendégei Frittmann Jánosék lesznek. Szeged gyönyörű, és ha bort is mérnek ott, kihagyhatatlan, vonattal Budapestről másfél-két óra, a vasútállomásról pedig a villamos egyenesen a borfesztivál kellős közepébe viszi a porzó torkú alkeszt. Menjen mindenki, aki tud. A pavilonok között biztosan meg lehet lesni Alföldi Merlot kollégát munka közben, amint kedvenc kóstolópoharát előreszegezve vadássza következő posztja témáját.

Akárcsak tavaly, most is egybecsúszott a szegedi rendezvény a Rókusfalvy Pál organizálta Etyeki Pincefesztivállal, amely május 24-25-én lesz. Etyeken felvonul a hazai borászok színe-java – a szervezők szerint az ország ötven legjobb borászata –, sőt a BorÁszok csapat barátságos, de ettől még küzdelmes mérkőzést vív a Parlament SE ellen a focipályán. Külön is felhívnám a figyelmet néhány ott kiállító borászatra, melyekkel ritkábban lehet találkozni: mindenekelőtt a két felvidékire, a Strekov 1075 borászatra és Bott Frigyesre, aztán pár kisebb honira: a szekszárdi Gradowski Birtokra, az erdőbényei Karádi és Berger Borászatra, Karner Gábor Kézműves Borászatára és a balfi Ákos Borászatra. A fesztiválon megválasztják a Borászok Borászát is, mely címet tavaly Demeter Zoltánnak adományozták kollégái. Lehet tippelni az idei díjazottra.

Címkék: híradó somló szeged tokaj renaissance etyeki pincefesztivál

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr81428462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tunderninja 2008.04.16. 18:23:05

Etyeken lesz Tamás pincészet is:)Alleluja:)

egri Fehér 2008.04.16. 20:28:45

+
május 1-4.:
Egri Bormajális
Eger, Eszterházy tér (a Bazilika és a Főiskola között)

Borboszi 2008.04.16. 20:29:29

... mindenkinek jó szórakozást és finom borokat kívánok!

Aki esetleg gyönyörű hegyeket is szeretne látni és éppen Déltirol felé jár május 15 és 17 között, akkor Bolzanoban a Schloss Maretsch ad otthont a Bozner Weinkost-nak. www.weinkost.it

:-)

koccintós 2008.04.17. 08:13:32

Sajna egy időben lesz az Etyeki Pincefesztivállal Tokajban május 23-25-én Tokaji Borok Fesztiválja.

Akinek közeleb van, érdemes kilátogatni.

lackó 2008.04.17. 09:14:23

Naja...ez az egyeztetés nem nagyon megy nekünk...pedig Pali megígérte. Sebaj. Egyik sem lesz kevesebb a másiktól. Gyertek Szegedre, érdemes! Gyertek hétköznap. Vegyen ki mindenki szabadságot! Hozza mindeki a kedvenc kóstolópoharát, és rohanjon utána!

motelli (törölt) 2008.04.19. 23:07:06

Szegeden 1 héttel később van, ezek szerint Etyeken is? Akkor az utóbbi nekem megint kimarad...
süti beállítások módosítása