Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Nagy kortyokban inni

Feind Cabernet Rosé 2007

2008.07.12. 06:30 - Albert gazda

A balatonfőkajári Feind Borház egy igen lelkes olvasónk abszolút favoritja volt, törzsjúzereink talán emlékeznek rá, de magam is megkedveltem egyes borait. A minap aztán megláttam egy Match-polcon a 2007-es cabernet-rozét, 1000 körül, rajta matricával a 9. országos rozéborverseny különdíjáról, és vettem belőle egy palackkal.

A borászatot apa és fia vezeti, a borokat immár nem Feind Lajos, hanem az Ausztráliában is gyakorlatozott Feind Péter jegyzi, ez a nem különösebben ízléses címkékről is kiderül, amelyeken autogramot találhatni. Van honlap is, kissé hangos, ha kattintanak, óvatosan tegyék, ne ijedjenek meg a kelleténél jobban.

Úgy tűnik, Feindék is rajonganak a teleírt hátcímkékért, ez valami járvány lehet, ahelyett, hogy információt kapnánk, líra jön rengeteg, ebben a rozéban például – amely kellemes üdítőital – a friss málna és eper illata verseng a kíváncsi kóstoló kegyeiért. Még szerencse, hogy azt is meg lehet tudni, a versenyző alkoholja mindössze 11-es, ez máris igen rokonszenves szám, a frász tör ki a túl szeszes rozéktól.

Két cabernet házasítása révén készült tehát a bor, felteszem, a lé egy részének leengedésével, és nem direkt neki termesztették az értékes fajták szőlejét, ami persze egyáltalán nem baj. Feind Péter a halvány rózsaszín iskola híve, semmi silleres beütés, semmi téglavörös árnyalat.

Az illat is olyan Dúzsi Tamás-os, versengenek a gyümölcsök, ahogy írva vagyon, némi növényi karakterek is bekavarnak, plusz csipetnyi élesztősség, ugrik a bor, rá sem kell nézni, meg sem kell kóstolni, hogy kitaláljam, szénsavas üdeség kerekedik ki ebből, és tényleg. Karcsú, de nem a vékonyságig, friss és lendületes, itatja magát. Ráadásul szép száraz, nem hízeleg belőle maradékcukor, vagy legalábbis nem érezhető.

Meglehet, egy hajszállal több a sava az ideálisnál, ám ez engem nem feltétlen zavart – pedig érzékeny vagyok rá –, úgyhogy nem felrovom, csupán rögzítem a körülményt. Nem öblögetni kell vele, hanem nagy kortyokban inni, úgy a legjobb.

Összegzésképpen annyit, nekem kimondottan tetszik az ilyen, pláne, hogy könnyedsége okán fejben sem bánt, el is fogyott az egész hamar. Szerintem a legjobb rozék egyike az idén, úgyhogy felfelé kerekítés által 5 ponttal ismerem el teljesítményét.

Címkék: balaton kóstolás borok a hiperből ötpontos rozé 2007 feind

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr39562231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása