Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Borok a hiperből - a Spar is megmutatja

2009.09.09. 07:00 - BOB

Szeptember elejével - úgy tűnik - visszavonhatatlanul beköszönt a borisszák szokásos évi aranykora. Borfesztivál borfesztivál hátán, szüreti mulatságok, leárazások és akciók, borbarátokban ázó éjjelek, összekoccanó kristálypoharak amerre csak a szem ellát. Borban fürdik a határ. Hiper- és szupermarket-vonalon - a Tesco után másodikként - a Spar/InterSpar gigakonszern jelentkezett őszi boros kiadványával és hozzá tartozó akciójával. A Spar konszern amúgy piszkosul nagy terjeszkedésben van kishazánkban, egyben nyelték le a Kaiser's után a Plus üzlethálózatot is, így jó úton vannak affelé, hogy hamarosan a kiskereskedelmi értékesítés legnagyobb szegletét birtokolják. Akkor pedig illendő megnézni, mire számíthatunk tőlük alkoholfronton. Talán nem árulok el nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy nem fognak vert seregként kullogni.

Napi coming outként megjegyzendő, hogy korábban én megrögzött Cora-vásárló voltam, aminek a francia hipermarket viszonylag igényes bor- és sajtkínálata mellett az is nyomatékot adott, hogy kábé 5 perc sétára lakom tőle. De úgy 2-3 éve azt vettem észre, hogy míg borfronton a Cora egyre lejjebb adott a minőségből (vagy csak én toltam fokozatosan magasabbra a képzeletbeli lécet, ki tudja), az Interspar úgy jött fel, mint a talajvíz. A hiperek közül talán először itt listáztak be Buttler-bort, ami persze nem kizárólagosan, de azt jelenti, hogy gondoltak már a bort élvezni akarók és ezért fizetni is hajlandók kicsiny, ámde elszánt csoportjára is, a kínálatban pedig a mai napig szinte mindig van olyan darab, amit - ha félretenném a hiperekkel szembeni empirikus alapú rosszérzéseimet - szívesen raknék a kosárba.

A kiadvány egyáltalán nem hasonlít a hipermarketek eddigi ezirányú próbálkozásaira. Míg azok legtöbbjét már eleve a papírminőség is - khm - más célokra predesztinálta, itt egy vastag, fényes műnyomópapírra nyomott, igényes kivitelű újsággal állunk szemben. A címlapról hazánk legnevesebb borcelebritásai mosolyognak ránk: Gere, Bock, Takler, Tiffán, Kamocsay Ákos, Vincze Béla, Konyári János, Vesztergombi, Frittmann, mintha az utóbbi két évtized évbortermelője-kontesztjeinek emléklapját látnám. És itt van Szepsy István is. Egy hipermarketes újságon? Na ne má', ennél csak az lenne jobb, ha borai is lennének az akciósok között. És vannak is, illetve van (egyesszám), az évjáratmegjelölés nélküli, tippem szerint 2006-os birtokfurmint, 3790 pénzért. Első pontos labda oda.

A labdával viszont elérkeztünk az újság legnagyobb, úgymond stratégiai hibájához is: a borok mellett ugyanis nincs évjáratmegjelölés. Sehol. Tanultak volna a Tescos katalóguskészítőktől? Mert nekem meg marhára nem mindegy, hogy egy 2001-es rozét akarnak rám tukmálni, vagy egy 2008-ast. Van itt pedig minden, mint a búcsúban: kis piktogrammok az ajánlott ételekkel, fogyasztási hőmérséklettel, palackérettséggel, akciós ár, literár, rövid borleírás. Évjárat, az speciel nincs. Mondjuk a többi piktogram is büdös nekem némileg: félédes fehérborhoz halat például csak nagyon durva hallucinogének elfogyasztása után gondolnék enni. Vagy busát, mert annak meg tökmindegy, ab ovo ehetetlen.

A kiadvány borrégiók szerint csoportosít, és egyből a nagyágyúk nagyágyújával, Tokajjal nyit. Innen Szepsy furmintja mellett én elsősorban a Béres-borok mellett tenném le a voksom (kedvenc Magitám például 1500 alatt), de van itt Árvay-féle sauvignon blanc 1690-ért, Patrícius-furmint 1890-ért és Degenfeld sárgamuskotály is 1790-ért. Aki pedig a Kerház-vonalon szeretne érdekességet kóstolni, annak kiváncsiságát az új vezérigazgató korábbi, New Generation-ös hárslevelűje elégítheti ki, mindössze 1290 ropogós forint ellenében. Sajnos néhány "klasszikus" hiperestokaji is rontja a képet.

Egert és a Mátrai Borvidéket összevonva találjuk meg, innen Don Simon síkegyi pinot noirját és Tóth István bikavérjét emelném ki, mindkettőt 1790 forintos áron kaphatjuk meg. De Simontól van még leányka és bikavér, bekerült a St.Andrea Napbora és Akutyafájátja (ezzel pedig Lőrincz doktor is a címlapra), és néhány Vincze-, illetve Kőporos-bor. Sajnos itt sem ússzuk meg az édespirost.

A Duna borrégiót Frittmannék cserszegije, rozéja és félédes muskotálya mellett számomra teljesen ismeretlen borok képviselik, Észak-Dunántúl pedig a szokásos Hilltop-Nyakas-Hungarovin tengely körül csoportosul. Nyakasék 100 pontos chardonnay-je - a Tescohoz hasonlóan - 1190 magyar forintot kóstál.

Somlóról Tornaiék juhfarkja érdemel említést, Sopronból szerintem Franz Weninger Sopronja az adu ász, ami egy merlot-syrah küvé, a Juniboron nagyon tetszett szinte mindannyiunknak. A Balaton borrégióból Figula Mihály olaszrizlingje és chardonnay-je mellett látjuk az obligát Szeremley Rizliget (1390-ért), de ajánlható Bujdosóék chardonnay-je is csakúgy, mint Légli Ottó rozéja. A logarléc másik felét a BB édes rozéja képviseli 519 forintért.

Pannon Borrégióként összevonatott Szekszárd, Pécs és Villány, innen is lehet csemegézni: Dúzsi rozé 1390-ért, Heimann bikavér 1490-ért, Takler cabernet franc 1740-ért, vagy épp Sauska 13-as cuvée 2790-ért. Bock Józsefnek egy általam eddig ismeretlen Imperium nevű küvéje is bekerült a szórásba, igaz, nem gombokért adják, 3190 forint az ára.

Az újság utolsó két lapját a sajt- és sonkakínálat, valamint a boros kiegészítők és a pezsgők foglalják el. Innen leginkább az tudható meg, hogy pezsgő- és sajtvonalon még bizony van hová fejlődnie az üzletláncnak, a sonkák is megállnak a blokk-serranonál. Viszont van rendes pálinkáspohár, rendes karaff és rendes borhűtő. Rendes borospohár sajnos sehol. Összességében azonban egy hipermarkethez mérten igényes kínálat ez, igényes papíron, jól kidolgozva, ha évjáratok nélkül is. Mehetünk fesztiválozni.

Címkék: borok a hiperből szemleszerű akció spar

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr831369964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BZoltan · http://www.juhfark.hu 2009.09.09. 07:21:38

"félédes fehérborhoz halat például csak nagyon durva hallucinogének elfogyasztása után gondolnék enni."

Egy félédes borhoz, ha kellően koncentrált és intenzív akkor egy thaiföldi, Tom Yum leves, vagy egy indiai halfejleves kiválóan megy. Az európai konyha kedvelőinek egy konfitált lazacot is bármikor lehet adni de egy intenzívebb fűszerezésű bouillabaisse mellé is mennek az ásványosabb félédes fehérek.

lojzi1 2009.09.09. 08:18:33

Én ugyanezt az utat jártam be a Cora->Interspar között

szulfit 2009.09.09. 08:49:35

Tavaly sikerült jól bevásárolnom a francia Carrefour őszi borvásárán, valóban a vinotéka-ár töredékéért vehettem jegyzett birtokok jegyzett borait jó évjáratokból.

Amikor kezembe vettem a Spar-katalógust, valami hasonlót vártam volna, pláne az igényes layout miatt.

Ehelyett azt tapasztaltam, hogy szinte valamennyi olyan bor, amire fájt volna a fogam, drágább, vagy kb. olyan áron van, mint a kereskedésekben (BBT, Radovin, Veritas). Hiperben bort venni kockázat, és ha nincs számottevő árkülönbség, én ezt a kockázatot nem vállalom.

balafánt · http://csakakorrekt.blog.hu 2009.09.09. 09:11:52

Azért a Magita ára nem rossz, detto a Heimann bikavér. Ismét csak azt látom: sok amatőrizmus, s elenéysző jó vétel, de azokra érdemes lehet beruházni.

olsen79 2009.09.09. 09:17:48

szulfittal és balafánttal egyetértek, 1-2 tétel van, amit érdemes lehet megvenni (pl. Béres, Tóth I.). Akcióhoz szerintem ez kevés, pláne úgy, hogy mindenki azt mondja, hogy hatalmasak a készletei...

kezdő alkoholista · http://physicist-student.deviantart.com/gallery/ 2009.09.09. 09:48:56

Egy javaslat a hiperben vásárlóknak: Válasszátok ki a kiszemelt bort tartalmazó sort, és a leghátsó palackot vegyétek meg. Feltehetőleg az van a legrégebben a polcon, ergo keveset volt a raktárban, sokat a légkondícionált boltban, és a hátsó nem is kap neonfényt. Kicsit furán néznek az emberre, amikor kipakol egy sort, és a leghátsó bor után visszapakolja az egészet, de ennyit megér, szerintem. Én is szeretem a SPAR-t bor szempontjából.
Árulnak egy Royal Tokaji cuvéet, ami kísértetiesen emlékeztet kiszerelésében az Áts Cuvéere, az ára is ott van, de nem Áts Cuvée, csak simán Cuvée, azt hiszem, az is rajta van, hogy Late Harvest. Erről ki mit tud?
A Magita 1500-ért jó vétel. Én rápróbálok a Kerház Grand Selection boraira és Szepsy Birtokfurmintra, bár attól félek egy kicsit, nehogy a tárolás miatt kevesebbet mutasson.
Amúgy elég nagy balfékség az évjáratmegjelölésen elcsúszni.

tompi 2009.09.09. 10:31:20

Srácok és a hétfürtös 6 puttonyos aszúról tudtok valamit? 5500 Ft-ért az is jó vételnek tűnik. A hétfürtös az Árvay, ugye?

takács bálint - zsebtévé 2009.09.09. 11:07:23

Nemrég 2600-ért vettem 2006-os Szepsy birtokfurmintot a Spar-ban. El volt árazva természetesen.
Sajnos már csak két palack volt belőle.
Itt nálunk van egy külön boros pult, ahol időnként utolsó palackokat nyomnak ki féláron. Volt már Grádus, Lolliense, Napbor, ilyesmik.
Ja meg Dúzsi Bikavér 2003 + Gönczöl Aszú 2000 összecsomagolva 2000-ért.

takács bálint - zsebtévé

kukko 2009.09.09. 11:13:03

Én a Tokajicum borokat néztem. A 3 puttonyos aszúhoz kerámia borhűtőt adnak, a kései Hárslevelűhöz pedig cseppfogót. Már akkor is megérné, ha a borok nem lennének jók ;)

accipiter · http://www.pallas70.hu/tanfolyam/szemelyugyi-gazdalkodo-es-fejleszto-kepzes.php 2009.09.09. 12:00:19

@kezdő alkoholista: Legtöbbször a kívül árválkodó utolsó darabokat tolják leghátra, úgyhogy azért így is lehet mellé nyúlni.

marvin__42 2009.09.09. 12:31:29

A Hétfürtös tényleg Árvay (bár azt hiszem, amolyan második vonalas márkanév volt - bocs, ha tévedek), és az 5500Ft egy 5 puttonyosért tényleg nem sok. Konkrétan a legolcsóbb 5 puttonyos, amire emlékszem, és nem az Ősz-hegyi birtok Kft., meg a Kerház aszúi közül való. (Talán még a Megyer, meg a Hattyús van ebben a kategóriában.)
Ha valaki ismeri ezt a Hétfürtöst, írhatna róla, jó lenne.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.09.09. 12:38:25

A SPAR szépen felzárkózott a Cora/Auchan mellé, és ez az újság: le a kalappal.

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.09. 12:42:38

Hiperben nem veszünk bort!Alap
De..mostanság sikerült párszor elcsábítani a Sparnak.Elég szép és minőségi kínálatot rántottak össze és Óbudán valahogy fogy is a minőségi fajta.Igy szerencsére még nem futottam bele nem megfelelő minőségbe...

AG 2.0 · http://albertgazda.blog.hu 2009.09.09. 13:05:19

@marvin__42: nem másodvonalas az a hétfürtös, ezek pontosan ugyanazok a borok, amelyek kétszer annyiba kerültek korábban, csak az átalakulás jegyében megfelezték az árakat

loading 2009.09.09. 13:22:14

Az újságban meghírdetett akció csak az Intersparban érvényes. Valószínűleg a kisebb Spar boltokban is van valami hasonló, de más a választék, az biztos.

kezdő alkoholista · http://physicist-student.deviantart.com/gallery/ 2009.09.09. 14:21:03

Na, meglátogattam a debreceni Interspart. Egy 2007-es Magita van a szerzemények között, a sorban az ötödik volt, tehát nem a leghátsó. Ott már elég sötét van, és remélem, nem kapott soha sokkot. Majd a fogyasztás után beszámolok róla. Én is kiszúrtam a Tokajicum 3 puttonyos aszút cserép borhidegentartóval 1790 Ft-ért. A Nemrég emlegetett Malaga Dulce pedig 1790 Ft. Aki érdekességet keres, ebben megtalálhatja. A Tokajicumnál viszont valami gond lehet a címkékkel, mert többször tapasztaltam, hogy hibás adat van rajta. Három puttonyos aszú hatvanvalahány gramm cukorral??? A címkén pedig ez áll. Az édes szamorodnin is 64 gramm szerepel, de nem éreztem annyinak. Egyszer az alkoholistán is említették, hogy az alkoholadat volt irreális, és a honlap adataival sem egyezett. Ez is elég zavaró hiba... Remélem, az aszúkészítés jobban megy nekik! :)

vargatom 2009.09.09. 15:16:56

Ezek az árak tényleg akciósak, tegnapelőtt pl. a Degenfeld Muscat Lunel, Kutyafáját meg Weninger Sopron még mind 2200-2300 Ft volt. A Tóth István Bikavérből a 2005-ös Superiort láttam, az is bőven drágább volt mint a katalógusban.

Szóval egész komoly leárazás van, tényleg érdemes rámozdulni...

Bor B. 2009.09.09. 15:22:41

sziasztok!

A Napbor a Corában a net szerint most 1990 FT

a Royal Tokaj furmintja ami valamelyik katalógusban ezer körül van az a metróban 6 db esetén hétszáz valamennyi

py 2009.09.09. 16:28:42

Tóth Istvántól 2005-ös bikavér superior van 1790-ért. Máshol még nem láttam, ez a régi "alap" bika folytatása volna? Vagy durván elárazták?

Kezdő Alkoholista: a legtöbb ISparban az akciós borokat új helyre pakolják át, így a módszered nem működik.

Béres Naparannyal (száraz) vajon érdemes próbálkozni? 2006-os a bor (kb. egy éve még szép volt, de egy év nagy idő...)

BOB 2009.09.09. 18:07:29

@py: a superior tudomásom szerint a régi "alap" bika, ami már akkor is superior volt, amikor még a kategória sem létezett. A válogatás eddig sem nagyon jeleskedett hipermarketokban, szerintem ezután sem nagyon fog.

kezdő alkoholista · http://physicist-student.deviantart.com/gallery/ 2009.09.09. 18:56:24

@py: Tudatosan ahhoz a polchoz mentem, ahol már régóta ott vannak a Magiták. A bejáratnál nálunk is kinn vannak az akciós borok, de a régieket is otthagyták. Mindegy, ez csak az én hülye hóbortom. :)
Azért én is a borkereskedést favorizálom, ha már bort kell venni, de a 25%-os árleszállítás már igencsak jelentős...

py 2009.09.09. 20:19:56

@BOB: Kösz. Azt tudom, hogy az eddigiekben sem volt annyira "alap" az az alap... Kevés borból vettem annyiszor, mint TI 02-es bikájából (én a 03-ast is szerettem). Elhiszem, hogy az 05-ös (évjárat ide vagy oda, bár talán pont Egerben nem volt annyira vészes) bőven kiérdemli "bortörvényileg" és azon kívül is a superior minősítést. Csak az a kérdés, hogy ehhez képest minek lehet nevezni a válogatást? Superior válogatás? Nem mintha ezen túl sok múlna...

py 2009.09.09. 20:23:33

@kezdő alkoholista: Hát, nekem így is egy kicsit babonagyanús inkább a dolog. (Persze én is babonás vagyok, a legkülső palackot nem szeretem elhozni). Hiperből vásárolni persze nem az igazi, de azt is tegyük hozzá, az ilyen akciók alkalmával nem csak a beragadt készleteket pörgetik ki. Én már jártam úgy, hogy kerestem az akciós újság alapján egy adott bort, és mondták, hogy épp elfogyott, de két nap múlva még érkezik belőle. Talán pont ilyenkor nagyobb az esély, hogy új szállításba fut bele az ember, ami még nem volt idejük "félretárolni".

py 2009.09.09. 20:35:45

Még talán annyit, hogy a Bortársaság által forgalmazott borok rendszerint semmilyen akcióban nem olcsóbbak az ottani (klub)árnál, így érdemesebb azokkal ott próbálkozni, ha meg tudja oldani az ember. (Ld. Vesztergombi merlot, ami akciósan kb. ötszázzal még drágább is a BT-s árnál.) Másoktól viszont érdemes szemezgetni, de akkor is körültekintően: a szekszádi Mészáros CabSauv szerintem bőven megér ezerötszázat, míg a Kadarkát máshol ugyanannyiért megkapni, mint itt a 2+1 akció keretében, és nem kell hármat venni belőle. Úgyhogy elég nagy a szórás, de kétségkívül vannak jó ajánlatok, csak bontás után ne csalódjon az ember.

pelotepincsi 2009.09.10. 08:49:10

Sajnos az évjárat hiánya egyből feltűnt. Ma délben az Eurocenter InterSparba tervezek kiugrani. Kiváncsi vagyok, ott milyen lesz a választék.

Peti69 2009.09.10. 11:24:43

Tippként mondanám, hogy a Vulcanus küvé is Árvay, csak nincs feltüntetve a katalógusban. 1100 Ft körül van, ha jól emlékszem, ennyiért nagyon jó vétel. Egyébként Árvay-éknál vmi szervezeti átalakulás miatt csökkentették az árakat. Honlapjukról is lehet rendelni, 10000 ft fölött ingyen küldik, ha vki bizalmatlan a hiperrel szemben. 2006-os Furmintjuk 990-ért szerintem naggggyyyooonnn jó vétel!

Simpatico 2009.09.11. 14:19:44

@kezdő alkoholista: A üzletekben (akárcsak a raktárakban) ma már igyekeznek betartani a FIFO-elvet (first-in first-out), azaz a polcot hátulról kezdik el feltölteni, így a legrissebb termék van a "legmélyebben".

Annyit még magához a cikk bevezetőjéhez, hogy az akvirálásai ellenére a Spar még igen messze van attól, hogy No. 1 legyen a napi fogyasztási cikkek piacán, de azért szépen fejlődik.

részleges részeges · http://reszlegesreszeges.blogspot.com/ 2009.09.17. 23:36:52

vannak itt mások is olyanok, akik már vásároltak ebből a kínálatból és/vagy próbálták némelyiket?

ha igen, melyeket ajánlják, és melyeket kerüljük?

előre is köszönet!

Briós 2009.09.18. 11:04:04

@részleges részeges: jópárat kóstoltam,

Amit ajánlok:

-Árvay Zempléni Sauvignon Blanc
-Béres Tokaji Magita Cuvée
-Juhász Paptag Rozé
-Egri Merlot-PN Rozé
-Dúzsi Szekszárdi Rozé
-Tóth István Egri Bikavér 2003-as
-Mészáros Szexárdi Kadarka
-Heimann Bikavér
-Chateau Kajmád Cuvée
-Takler Cabernet Franc
-Gere-Weninger Phoenix Cuvée

Közepesek:

-Béres Tokaji Sárgamuskotály
-Béres Tokaji Naparany Cuvée
-Juhász Muscat Ottonel
-Kőporos Egri Syrah

Gyengén muzsikáltak:

-Mészáros Pinot Noir 2006
-Lisicza Ravasz
-Kissvörös
-Gere Villányi Cabernet Sauvignon 2006

Remélem sikerül jól választanod!

részleges részeges · http://reszlegesreszeges.blogspot.com/ 2009.09.20. 17:31:17

@Briós: köszönöm a tippeket!

mi is vettünk már párat, de egy jó részüket csak próbának, mert még nem kóstoltuk - ezért is érdeklődtem

eddig mi ezeket vettük:

Bujdosó sz Merlot 2006
Bujdosó fé Muskotály 2005
Weninger Soproni sz Merlot-Syrah cv 2007
Ikon sz Merlot 2007
Heimann sz Bikavér 2006
Kiss Gábor sz Kissvörös 2007
Monarchia sz CS-KF rosé (1,5l) 2008 (volt 2007-es is uabban a sorban keverten, de inkább a frissebbet hoztuk el rosé lévén)
St.Andrea Akutyafáját sz vörös 2007
(Don) Simon Egri Bikavér sz 2005
(Don) Simon Egri Leányka sz 2006
Árvay Vulcanus cv sz 2004
Árvay 6p aszú 2001
Tokajicum Kedves é cv 2003
Tokajicum Kedves é cv 2006 (ez is keverten volt, de kissé elszórtan: itt olyan, ott amolyan)
Béres Magita é cv 2006
Bodvin fsz Furmint 2007
Bodvin é Hárslevelű 2008
Andrássy é Furmint 2006
DemeterVin é cv 2007

ezek közül az alábbiakat kóstoltam már korábban úgy, hogy még emlékszem is rá (:-P):

Ikon sz Merlot 2007 - ezt tuti ivós vörösnek vettük, mert ebben még nem csalódtunk, ha ilyen kellett - persze nem egy hatalmas bor, de a mindennapok vörösének több, mint jó

Heimann sz Bikavér 2006 (?) - ennek az évjáratára sajnos nem emlékszem, lehet, hogy nem is a hatos volt, de kellemes emléket hagyott, és ennyiért bőven megéri

St.Andrea Akutyafáját sz vörös 2007 - ezt most a Borfesztiválon kóstoltam, és nagyon tetszett (főleg, hogy én még inkább a könnyebb vörösöket kedvelem)

Árvay Vulcanus cv sz 2004 - ebben sem vagyok biztos, hogy ezt az évjáratot kóstoltam, de amit ittam, az klassz volt anno, úh ennyiért nem tűnt nagy kockázatnak tőlük :-)

Árvay 6p aszú 2001 - ennyiért ez szuperbesztbáj... :-)

Béres Magita é cv 2006 - ennek az évjáratára sem emlékszem, de még nem kellett csalódnom benne eddig...

Bodvin fsz Furmint 2007 - ezt ismerem jól, kedvelem is szintén, és most hihetetlenül jó árban van

Bodvin é Hárslevelű 2008 - ezt is jól ismerem, és még jobban szeretem, ráadásul ennyiért botrányosan jó vétel!!!
(fel is tankolunk belőle jól)

DemeterVin é cv 2007 - ez is igen kellemes élményem, bár nem volt benne az újságban vmiért, de szintén akciós, ráadásul nagyon kedvező áron van
süti beállítások módosítása