Címkék

Utolsó kommentek

  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • tiboz: A cikkben a Château Beau-Séjour Bécot pincészet 2011-es évjáratáról esett szó. Most találtam egy c... (2015.10.22. 12:48) Bordeaux en primeur, Budapest
  • martykis: Cikk a 2013-as évjáratról. Ígéretesnek hangzik: vinoport.hu/aktualis/2013-fordulatot-hozott/2406 (2015.09.28. 19:49) A Somlói Apátsági Pince naplója
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Helikopterrel a csődgondnok elől

Magrez megmondja a frankót

2009.10.16. 05:49 - alföldi merlot

Bernard Magrez, a borvilág 73 éves fenegyereke fényt gyújt az alagútban. A 380 millió eurós vagyonával nyolcvankettedik leggazdagabb francia 19 éves kora óta nyomul a borbizniszben, és keseríti meg pálya- és munkatársai életét. Magrez az elsők között ismerte föl a hiperek jelentőségét, és következetesen kiaknázta a bennük rejlő üzleti lehetőséget. Most azt mondja, hogy a bordeux-i kastélyok egy része hamarosan az ingatlanexpresszben fog felbukkanni, mivel a tohonya tulajdonosoknak fogalmuk sincs arról, hogy mi történik körülöttük. A veterán kereskedő szerint alapvető változás állt be a fogyasztói magatartásban: megnőtt a borbarátok kalandkedve, választásaikat egyre inkább a felfedezés vágya határozza meg. „Korábban a borfogyasztó hűségesen kitartott kevésszámú kedvence mellett. A mai modern fogyasztó viszont különböző borokat akar kipróbálni különböző országokból. A házigazda a barátainak újat akar mutatni, és megosztani velük a felfedezés örömét.”

Bordeaux-nak ebben az új helyzetben a csúcsborokra kellene koncentrálnia, és az exkluzivitás imidzsét erősíteni. A kitörési pont az ötcsillagos borturizmus. Főző tanfolyamokat kell szervezni, luxus lakosztályokat kiadni a kastélyokban, helikopteren vagy léghajóval röptetni a birtok fölött a pénzes vendégeket, fényes partikat szervezni kesztyűs lakájokkal és Rolls Royce-okkal. Akik pedig nem tudnak csúcsborokat készíteni, jobb, ha szedik a sátorfájukat, vagy kivágják a szőlőjüket, mielőtt túl késő. „Már több válságon mentünk át, ciklikus válságokon. De ez a mostani szerintem szerkezeti válság. Hamarosan drámai változásokat fogunk látni.”

A Magrez-istálló csúcsbirtokai a Chateau Pape Clement, Chateau La Tour Carnet és a Chateau Fombrage. A reklám-gépezet egyik fogaskereke a vidám bolond Gerard Depardieu. Magrez egyik balul elsült marketing húzásáról itt egy rövid beszámoló. A maestro legújabb fogása a michelincsillag-rekorder Joel Robuchon, akinek a jövőben valamennyi éttermében Magrez-borokat fognak felszolgálni. Interjú az emberarcú zsarnokkal itt.
[A kép forrása: wineanorak.com.]  

Címkék: bordeaux válság magrez

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr241451357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kabagyöngye 2009.10.16. 10:08:35

Szinte látom magam előtt, ahogy kínai és orosz milliárdosok egy Chateau La Tour címeres Zeppelin fedélzetén vertikálisat kóstolnak (de nagyon durván), majd a bunda zsebéből előkapnak egy-egy csavarzáras d'Arche zseb-sauternes-t, kitekerik a nyakát, aztán csak úgy üvegből, mint nálunk a dekást az éjjelnappali előtt... proszit!

Cukker 2009.10.16. 12:31:00

Off:
Jó az új design... megmegnekült a kivágástól az alszkesz...