Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Furmint Február van

2011.02.02. 22:20 - palack

Miközben olaszrizlingeztünk vadul, elkezdődött ám a Furmint Február, amiről semmiképp sem szabad lemaradni. Országszerte furmintos programok várnak minket az éttermekben, kereskedőknél és pincéknél. A fő esemény pedig jövő csütörtökön a Nagy Furmint Február kóstoló lesz, ahol 49 borászat furmintjait lehet majd egy helyen megkóstolni. Ott lesznek a Vajdahunyadvárban a legnagyobb nevek majdnem hiánytalanul, de lehet majd új, kevésbé ismert pincékkel is találkozni. A belépő 6900 Ft, ezért délután négytől este kilencig ismerkedhetünk a borokkal és borászokkal. Aki szereti a furmintot, annak kötelező eljönnie, aki nem, annak még inkább.

Címkék: programajánló furmint

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr862634455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2011.02.02. 23:24:38

Furmintot szeretem, ergo kötelező elmennem Vajdahunyadra.

Egy félelmem van csak: alkoholista.blog.hu/2010/11/22/levegot_27

Ilyen veszély nem áll fenn?

palack 2011.02.02. 23:35:55

@drumlin: Azt mondják, azért került új helyszínre idén, hogy jobban elférjünk. Remélem, valóban így lesz.

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2011.02.02. 23:51:46

@palack: úgy legyen.

Mindentől függetlenül a logójuk nagyon ott van, egyszerűségében is zseniális.

Juventusy 2011.02.03. 00:36:10

@drumlin: A két rendezvény között nincs sok hasonlóság. Teljesen más elvek mentén szerveződik a két kóstoló. Ha csak a méretet nézzük, akkor az említett eseményen 1200 főre jutott kb. 80 borászat a nagy Furmint Február kóstolón viszont maximum 400 főre jut majd 55 borászat. Ez azért lényeges különbség.

janigod 2011.02.03. 23:12:37

Én terveztem, hogy megyek majd több kóstolóra is, de az a szemét influenza! Hát nem pont ilyenkor nem érez semmit az ember??? :-(
:-)

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2011.02.04. 10:16:27

OFF

Kérnék némi segítséget furmint témában:

Itt van ez a bor:

bortarsasag.hu/hu/wine/oremus-mandolas-furmint-2006-tokaj

Hogy nevezhetik Mandolásnak, ha nem tisztán a Mandolás dűlőből származik? (Rossz a BT honlapján a leírás, vagy a túlnyomó többsége mégis onnan származik? A www.tokajoremus.com honlapon nem találtam meg a választ.)

Villányban épp ezért lett átneveztetve a Kopár, a Jammertal, meg hasonló borok, vagy itt is tévedek?

Köszi!

janigod 2011.02.07. 21:50:04

Nem tudom néztétek-e már a borsort, a szervezők által kiadott tájékoztató kifejezetten korrektül megszerkesztett, sok információval, és persze ígéretes tételekkel.

Belcsuj 2011.02.08. 00:00:51

@Szomjas Gödény: Elvileg van egy olyan szabályozás, hogy az eredetmegjelölés vagy a földrajzi jelzés szerinti területnél kisebb földrajzi egység nevének használata esetén a felhasznált szőlő legalább 85%-ának erről a kisebb földrajzi egységről kell származni, a fennmaradó 15%-nak pedig az adott eredetmegjelöléshez vagy földrajzi jelzéshez kapcsolódó egyéb területről. De például az új tokaji termékleírás (ami egyébként még nincs hatályban, de a hegyközségi tanács már elfogadta) ennél szigorúbb és dűlőmegjelölés esetén a szőlő 100%-ának onnan kell származnia. A jelenlegi tokaji szabályozásnak most hirtelen nem néztem utána, de azt gondolom, hogy ha csak a 85%-os határt kell betartani, akkor elvileg akár rendben is lehet a dolog, ha meg a 100%-ost akkor értelemszerűen nagyon nincs rendben.
De azért tényleg nem ártana tudni inkább magától a pincétől, hogy jó-e egyáltalán a BT leírása.
Persze azért meghagynám annak a lehetőségét is, hogy valamit nem jól mondok :)

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2011.02.08. 00:18:08

@Belcsuj: Köszi! Én is csak a 85%-ra tudtam gondolni, de mondjuk ha a maradék 7 dűlőre együtt jut 15%, nekem az is picit furán hangzik... . Majd összeszedem magam és utánajárok.

hegyaljai 2011.02.09. 14:15:31

A felkészüléshez ajánlott olvasmány Kántor Endre könyve Szepsy-ről.

palack 2011.02.09. 23:31:17

A Facebook szerint minden jegy elkelt. Ilyet sem tapasztaltam még. Kíváncsi vagyok ez mekkora embersűrűséget jelent majd.

Juventusy 2011.02.11. 02:30:56

Hogy érezted, milyen volt az embersűrűség? :)

palack 2011.02.11. 09:55:29

@Juventusy: Nekem ideális. Voltunk elegen, volt pezsgés, de elfértünk kényelmesen, lehetett a borokra figyelni. Jó lenne, ha mindenütt így lenne.
süti beállítások módosítása