Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Űrbe bor

2011.07.19. 07:00 - alföldi merlot

Eddig azt hittem, hogy a bor csak a súlytalanság állapotának elérésében segít, de egy újabb kutatás szerint utána is: lassítja a súlytalanság káros tüneteinek kialakulását. Ezzel együtt valószínűleg a jövőben sem lehet szalonspiccel űrhajót vezetni. Csak lazán kapcsolódik ide, de nem tudom kihagyni, hogy a napokban új magyar világszabadalom született: a lassan minden nyavalyát gyógyító rezveratrolt az egri Gajdos Pincészetnek sikerült egyesítenie a szintén univerzális gyógyerővel rendelkező PI-technológiával, és így megszületett a világszabadalom BIO-PI Bikavér (gyilkos szöveg). (Én még egy kis C-vitamint aprítanék bele, és Gyurcsok Józseffel mint húzóarccal ontanám a reklámszpotokat.)

De vissza az űrbe borra. A tartós súlytalanság egyik mellékhatása a csontritkulás, egy másik az inzulin-rezisztencia növekedése. A patkányokon végzett kutatás során a súlytalanságot úgy szimulálták, hogy a patkányokat a hátsólábuknál és a farkuknál felfüggesztve fejjel lefelé lógatták. A rezveratrollal táplált kontrollcsoportnál nem jelentkeztek a negatív hatások, a másiknál igen. (És valószínűleg mindkét csoportnál kifejlődött a barázdált hasizom.) Jobban belegondolva, a fejjel lefelé lógatás kínzásnak ugyan tökéletes, de a súlytalanságnak igencsak low-tech szimulációja lehet. A lógatás és az egész kísérletsorozat értelmezési tartományának aggasztó szélességét jól mutatja, hogy ugyanezen kísérletből azt is levezették, hogy a keveset mozgó idős emberek, vagy a naphosszat számítógéphez kötött irodisták számára szintén jótékony hatású a rezveratrol. Fontos azonban megjegyeznünk, hangsúlyozzák a tudósok, hogy a vörösbor fogyasztása nem pótolja a mozgást!  [A képen Helmz 1, az iráni űrpatkány. Szintén világszám és a hozzászólások megfizethetetlenek.]
 

Címkék: tudomány híradó vörösbor rezveratrol

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr923079008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.07.19. 11:33:19

VÖRÖS GÖMB

Űrhajónknak hűvösében
Vörös gömb keresi honát,
S a Végtelen lesi ében
Szemével az ablakon át.

Irigyen néz be a Semmi,
Ámuldozó szája tátott.
Jó, hogy ő van kint és nem mi,
Megfagyna sok jó barát ott!

Tubusból fal most a csapat,
Óborgömb száll súlytalanul
S zamatával jól elkapat…
Gagarin őrs inni tanul!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/05/voros-gomb.html
:)

hegyaljai 2011.07.19. 12:32:36

Ez a BIO-PI szöveg tényleg gyilkos. Először is mi az, hogy egyetlen bio-borászat? És mit szól ehhez a Biocontroll Hungaria? Mint tudjuk a másnaposságot az alkohol bomlástermékei okozzák. Ezek szerint nem csak a vizet, de az alkoholt is módosítják a PI eljárással.

lackó 2011.07.19. 13:05:19

@hegyaljai: tévedsz. Nem a vizet, nem az alkoholt, hanem a májat módosítják. Így lesz az embernek pi-mája...ha már Kalónak van pi...zsírja :D.

Jenyei 2011.07.19. 22:37:27

Mi ez a gúnyos hang?? Minden, kicsit is hozzáértő tudja, hogy a franciák kezdték a PI technológiát alkalmazni, a Not Noir fajtával. És mennyire híres lett az eredményül kapott, Pi-kezelt bor! Elterjedt az egész világon, méltán! Több szerénységet várnék el a "szakértőktől" ezek után.

lackó 2011.07.20. 10:05:32

@Jenyei: a hónap hozzászólása :D

Nem beszélve attól, hogy azóta már nagy népszerűségnek örvend a grízes not.

.NetRolller 3D 2011.08.06. 03:14:21

Én még hozzátennék egy szilikátos szűrést is az előállítási folyamathoz, és már is kész a Bio PI-Si bor.
süti beállítások módosítása