Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

A Chelsea tulajdonosa Toszkánában portyázott

2005.09.22. 06:19 - alföldi merlot

Egy közelmúltbéli BBC dokumentumfilmben valamelyik helyi politikai szakértő azt nyilatkozta, hogy Putyin nem is olyan bonyolult képlet, mindössze annyit kell tudnunk cselekedeteinek megértéséhez, hogy az orosz elnök példaképe Roman Abramovics. Putyin arra vágyik, ami Abramovicsnak már megvan. Eddig ugyan sok közöset nem fedeztem föl magamban és a feketeöves szuperegérben, de mostanában kezdem én is úgy érezni, hogy a magamféle kelet-európai kis pockok kollektív tudatalattijának nagy álmait Abramovics sorra valóra váltja.

a magamféle kelet-európai kis pockok kollektív tudatalattijának nagy álmait Abramovics sorra valóra váltja

A legfrissebb hírek szerint a 38 éves olajcár, akinek vagyonát a Forbes magazin 13.3 milliárd dollárra becsüli, a Chelsea megvásárlása és intergalaktikus pályára állítása után, most Toszkánában és Umbriában szimatol egy kies birtok után. Nem mintha egyébként nem volna hol álomra hajtania borostás buksiját: van egy 1.800 millás (HUF) lakása Knightsbridge-ben, egy 10.080 millás, hatemeletes háza a Sloane tér közelében, egy 180 ha-os birtoka Sussex-ben meg egy 3.600 millás nyaralója St Tropezben (és akad a családban még két sugárhajtású repülőgép az ingázáshoz meg három jacht a napozáshoz).

Roman a döntéselőkészítésben ritkán hibázik

A merészen álmodó orosz milliárdos Umbriában, a Lungarotti birtokon kezdte olaszországi bortúráját. Ez a birtok többek között arról nevezetes, hogy két nő vezeti vasmarokkal. Ha megnézzük a honlapot, ismét nyugtázhatjuk, hogy Roman a döntéselőkészítésben ritkán hibázik. (Egyébként az aktuális last minute ajánlat szerint 3 éjszaka 2 főre a Poggio Alle Vignében 220 euro, ennyit mi is ki tudnánk izzadni.)

A Lungarotti birtok szóvivője a látogatás után a következőket nyilatkozta: "Abramovics úr egy működő borászatot és olíva ültetvényt keres. Nagy érdeklődést tanúsított a szüret és a préselés iránt. Mindent tudni akart a borkészítés és az olívaolaj előállításának mikéntjéről, és azt mondta, hogy rajong Olaszországért... olyan birtokot keres, ahol van egy nagy ház is, hogy majd ott nyaralhasson és vendégeket is tudjon fogadni."

Abramovics másnap két szupertoszkán sasfészket keresett fel: a Sassicaia és az Ornellaia vendégszeretét tesztelte népes kíséretével és biztonsági embereivel. (A darab Massetokat gondolom ez utóbbiak voltak kénytelenek elfogyasztani, mivel Abramovics a hírek szerint absztinens.)

Sir Alex a repi piát "festéklemosóhoz" hasonlította

A hír apropóján a Telegraph tréfás kedvű cikkírója még egy habkönnyű anekdotával is megajándékoz bennünket. A szerző szerint nem kizárt, hogy a Carling kupa elődöntőjének első mérkőzése után a Stamford Bridge-en felszolgált bor indíthatta el a lavinát Abramovics lelkében. Történt ugyanis, hogy a Manchester United örökké borvirágos ábrázatú edzője, Sir Alex a repi piát "festéklemosóhoz" hasonlította. Ezért a Chelsea önérzetében megbántott edzője, José Mourinho a visszavágó után a portugál bortörténelem egyik élő klasszikusával, egy 1964-es Barca Velhaval próbálta kiengesztelni idősebb kollegáját.

Sting Toszkánában metszi a szőlőt

Egyébként amennyiben a pletykák beigazolódnak, és Abramovics a fagyipénzből valóban olasz birtokot vásárol, nem ő lesz az első celeb, aki olasz borba üti az orrát. A teljesség igénye nélkül néhány ismertebb gazda: a Simply Red énekese, Mick Hucknall 'Il Cantante' ('az énekes') néven palackoz egy egészen kiváló Nero d'Avolát, a Simple Minds énekese, Jim Kerr szintén Szicíliában kapálja a vulkanikus lejtőket, Sir Cliff Richard Portugáliában fejt és kénez, Sting Toszkánában metszi a szőlőt a saját Chiantijához ('Il Serrestori'), Gerard Depardieu és hitvese, Carole Bouquet pedig Pantelleria szigetén (Szicília és Líbia között félúton) művel néhány tő Zibibbot.

És végül egy pannon bárd és sztár, akinek ugyan Olaszországhoz nincs semmi köze, de dalolva megy a borba: Akosh művész úr, aki immár nem csak vincellér, de újdonsült borpatika tulajdonos is.

Címkék: híradó

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr1813046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majom 2005.09.22. 11:58:21

mindig is motoszkált bennem, hogy a bor-kiműveltséget a sznobéria (is) mozgatja. ácsingózás a gazadagéshíres-hírekre, wannabe latin.

Majom 2005.09.22. 12:00:26

azért egy jó kis kiantit elszopogatnék valami gazdaghíres francia szinésznővel

bob 2005.09.22. 12:50:42

Én magában is :))

CandidateTrader 2005.09.22. 14:49:06

én nem tudom eléggé élvezni az életet...nekem a nő jöhet magába is...tudom, ciki

pannon lúzer 2005.09.22. 17:15:16

nekem ebből majdnem bármi jöhet :-) Chelsea, toszkán birtok, jó bor, nők... igen. azt hiszem ilyen sorrendben jó lesz...

ty 2005.09.22. 17:37:13

Csatlakoznék kedves pannon lúzerhez!!!! Kedvem az lenne hasonló dolgokhoz, csak TEHETSÉGEM az nincs :-) Ja, és hogy karbantartó mérnökként én is elkapálgatnék Cicíliában.... a fene a dógukat!

züm-züm 2005.09.22. 19:47:19

Én meg bármelyik hozzászólóhoz csatlakoznék! Ezek a dógok itt nagyon renben hangzanak! :o)

feles 2005.09.24. 05:40:36

Egy félművelt alkoholistának is tudnia kéne, hogyan szerezte a vagyonát Abramovics. E folyamattól egy tisztességes embernek kifordul a gyomra. Eléggé okádék dolog így, és ilyenek után ácsingózni.

sangiovese 2005.09.27. 21:43:49

feleském, egy művelt alkoholistának tudnia kéne, hogy nem fikázunk bort, borászt és bármit, amivel ezzel kapcsolatos... a fröcsögés nem ide való...
süti beállítások módosítása