Címkék

Utolsó kommentek

  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • tiboz: A cikkben a Château Beau-Séjour Bécot pincészet 2011-es évjáratáról esett szó. Most találtam egy c... (2015.10.22. 12:48) Bordeaux en primeur, Budapest
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

A tokajiak bemutatnak

2006.04.24. 15:35 - Az Alkoholisták

Április 29-én, szombaton negyedszer vágnak bele a legnevesebb hegyaljai termelőket tömörítő Tokaj Renaissance Egyesület-tagok az aktuálisan piacra kerülő aszúévjárat nagyszabású bemutatásába. Ezúttal azonban nemcsak a 2002-es nemes édesek, hanem az örvendetesen gyarapodó szárazfelhozatal is hangsúlyosan kerül az úgynevezett terítékre.

Az április 29-ei évjárat-prezentációnak két fő motívuma van – osztotta meg az MA-val a Tokaj Renaissance Egyesület vonatkozó terveit Mészáros László elnök, a Disznókő Rt. vezérigazgatója. Ezúttal egyforma hangsúly helyeztetik a 2002-es évből származó aszúk és frissebb késői szüretelésű tételek, valamint a száraz fehérborok kóstoltatására. A rendezvényt a Gundel étteremben tartják.

Ez sorrendben a negyedik hasonló tematikájú kóstoló, az elsőt három éve tartották, középpontban a zseniális 1999-esekkel, majd a hasonlóan nagyformátumú 2000-esek következtek esztendővel később. Tavaly a nem túl szerencsés csillagzat alatt született 2001-esek lettek volna célkeresztben, de a szervezők ennélfogva is a 10 év legszebb borai megközelítésben tartották meg a bemutatót.

A 2002-es évjáratot a szakértők ellentmondásosnak tartják, mert nagyon szépen indult, de az októberben kezdődött és hosszasan elhúzódott esőzések rontottak a később szüretelni szándékozott aszútermés minőségén. Így bár zseniális borok is készültek, azért a várhatóan remek szárazak bizonyára emelni fogják a színvonalat szombaton.

A Tokaj Renaissance-nak jelenleg 21 tagja van, várhatóan mindegyik ott lesz a Gundelben, beleértve az Alana Tokajt is, amelynek egyelőre még nincs forgalomba hozott bora.

Címkék: híradó

19 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr4112832

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2006.04.24. 16:25:08

Érdekes lenne a tagsági feltételt is közzé tenni.... Mert ugye csak a gazdag "legnevesebb" pincészetek vannak jelen.... vajh miért nincs a tagságban olyan családi pincészet, akiknek nem futja merdzsóra?

jadviga 2006.04.24. 16:49:25

Névtelenül ne okoskodj!A helyieknek először meg kéne érteni, hogy mi is az a hozamkorlátozás, és ha ezt sikerült felfogni, akkor be lehet mutatkozni!

borcica 2006.04.24. 16:53:48

Akkor legalább a borkóstolót egybe tudjuk kötni egy grátisz merdzsóbemutatóval is! Az is érdekes a pórnépnek.

Bazaltrajongó 2006.04.24. 16:55:48

Kedves | 2006.04.24. 16:25! Kicsit jobban tájékozódj, mielőtt fanyalogsz. Gergely Vincének másfél éve igencsak kiábrándítóan lepukkant autója volt. Most se Mercedes kaliberű kocsin jár. Szepsy se, pedig kőkemény munkájával már kiérdemelte. Arról nem is beszélve, hogy a fél világon az ő borai emelik leginkább a magyar borok hírnevét.

lacibor 2006.04.24. 18:29:50

Ez a "merdzsó" itt erősen off. (-Nem tudni magyar?) A jó autó azért kell, hogy a gazdája gyorsan, pontosan és biztonságban érkezzen meg, ha már egyszer elindult. Akinek meg csak mutogatásra kell az olyan is. on

tokajibor 2006.04.24. 18:53:36

lesz Borbarát asztal is, Alkonyi live. lehet egy jót vitázni.

eF 2006.04.24. 20:30:16

mennyi a beugró?

demeterfan 2006.04.25. 07:29:06

5000HUF, pedig jobb lenne ha több lenne, kiszűrve az "anyagilag megéri ennyiért ezt inni kategóriát"

nemfan 2006.04.25. 09:42:24

5 rugóért benyomhatok jófajta aszúkból? ott a helyem. viszem a haverokat is a telepről. a sok kannás után ennyi nekünk is jár.

cucc 2006.04.25. 09:46:33

Javítsatok ki ha hülyeséget mondok, de mintha a renessaince-nak tagja lenne pl Homonna Attila is, ő pedig nem az a tipikus milliárdos külföldi befektető:) (a kemény másfél hektáros területével és 1500 palack borával). De az sem kizárt, hogy a Kikelet is tag (ebben nem vagyok biztos), na ők sem kerülnek ben még egy darabig a Forbes magazinba!!!

nagyokos 2006.04.25. 10:06:24

Szerintem ők nem tagok, mert van valami minimális hektárkorlát. Demeter Zoli sem tag ezért.

tokaji 2006.04.25. 10:09:59

5 ha az alsó határ

No more csite! 2006.04.27. 08:17:40

A népes olvasótábor igényesebb felének nevében könyörgöm: NE A HÓLYAG ÍRJA RÓLA A TUDÓSÍTÁST!!

HSZ 2006.04.27. 08:24:28

Rém egyszerű a megoldás: legyél ott, és akkor nem kell másodkarakterből tájékozódnod. Sőt, akár érdemben is vitatkozhatsz.

HSZ 2006.04.29. 18:43:36

Nos, röviden: nagyon jó volt. A szárazak között nem volt olyan magas a színvonal, de az édes szekció kitett magáért. No meg a borászok is. Meg a Gundel is, az ellátás nagyon rendben volt. Jó volt, na.

csakfikázó 2006.04.29. 21:00:34

na én is voltam, és tetszett, tetszett, bár voltak erősen magyar specialitások - mint pl. kék műanyag láda a Gundel szép szalonjában a boroknak (épp ahogy a cigányasszonyok hűtik a sört a majáliosokon...), vagy kézzel átfirkált címke a sokputtonyos aszún (mert az új évjárathoz még nem készült el a helyes feliratú címke), stb.
de persze a borok nagyobbik része kitűnő volt - a többi is, csak azok nem arra... :-P
mindenesetre elgondolkodtam, ilyen nívós eseményt miért kell ilyen apróságokkal kompromittálni ...de aztán megláttam a vendégek közt nem egy kitűrt csíkos pólós emberkét, és megértettem mindent...

eR 2006.04.29. 23:22:00

Szerintem nem volt rossz összességében. Az édes borok némelyike lenyűgözött, a "körítés is szimpatikus volt, és a sajtok is nagyon kellettek ehhez az összképhez. Egy- két pici hiba itt-ott, de hát a magyar ember ha egyszer elkezd inni, ott nem marad épp egy asztal sem... (Még a Gundel teraszán sem!) legalábbis egy biztosan... Jó volt!

/me 2006.04.30. 14:30:08

...és mi a helyzet azzal, hogy legújabb hallomások alapján a sajtok egyáltalán nem illenek a borkóstoláshoz, lévén eltömítik kissé az ízlelőbimbókat?!... :-P

eR 2006.05.01. 02:25:12

/me Asszem megfelelő sajtot kell választani a megfelelő borokhoz. Ízvilágban "egy hullámhosszon, egy szinten kell lenniük. Szerintem ha az egyik sokkal tolakodóbb, az bizony a "bimbó eltömítéséhez vezethet. De ha már kostóltál igazán jó párosítást, nem érdekelne a hallomás se/me.. ;-)