Az idén húsvétkor is lehet inni, nem mintha nem lehetne mindig, hanem a tavaszi borfesztiválon mégis más, mint máskor. Az esemény április 7. és 9. közé esik, a helyszín Budapest, Városháza tér, éppen úgy, mint tavaly.
Kaptunk erről tréfás hangvételű sajtóanyagot, amelyben egyes szám első személyben nevezi magát kétévesnek a rendezvény, pedig ami másodszor van, az egyéves, hacsak nem maradtunk le valamiről, két évvel ezelőtt. Mindegy, ne feszegessük.
A lényeg, hogy borokat több mint negyven pincészet kínál ezen a három napon – olvasható a szervezők szövegében –, lesznek sajtok, pástétomok, pecsenyék és rétesek, na meg zene, ami az efféle mulatságok elmaradhatatlan velejárója lett, észre se vettük, hogyan és miért. Belépti díj nincs, a kóstolásnak ára van, város bora lesz, három kategóriában, úgymint fehér, vörös, édes. Nyitás 7-én délelőtt tízkor.
Sikerült szert tennünk egy kiállítói listára, íme: Árvay János, Vincze Béla, Szívbor (montenegrói borok, Maul Pince, Haraszthy–Vallejo, Márton és Lányai Pálinkafőzde, Vino Perfetto (olasz borok), Polgár Pince, Hegyalja Kincse, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Tokaj–Hétszőlő, Gál Pince (vajon melyik?), Bock Pince, Linczmayer Pince, Herold Pincészet, Heumann Pincészet, Vinum Somlaicum, Vaszary László Pannon Borház, Kovács László, Prokaj Pincészet, Simon Pince, Halmai Csaba, Ráspi Pince, Günzer Tamás, Frittmann Testvérek, Szeremley Huba, Mészáros Borház, Törley Pezsgőpincészet, Borszertár, Hagymási József.
Ez harmincnak tűnik, nem negyvennek, de egyrészt biztos nem teljes a névsor, másrészt látunk benne kereskedőket, akik nyilván nem egy pince borait kínálják. Aki történetesen Pesten lesz, menjen oszt élvezkedjen.
Utolsó kommentek