Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Nyakas a Bortévében

Ló nélkül Amerikában

2007.06.06. 10:23 - alföldi merlot

Vénörcsák Geri pinot gris-t kóstol a Wine Library TV-n. Mint mondja, Elzász, a pinot gris spirituális hazája ezúttal nem játszik, inkább az Újvilágra górcsövez, aztán megragadja a mi jó Malya Ernőnk művét és helyesbít: van egy óvilági is. Általános bevezetőjében a "szürke pinot" bogyók vöröses színéről értekezik, említi a pinot noir-rokonságot, és méltatja a pg-ből készült borok mélységét, különlegességét. Végül egy meglepő információval szolgál: a szürkebarát a világ negyedik legnépszerűbb fajtája.

A 2005-ös Nyakas-válogatással (ahogy ő mondja: nákájász) kezdi a kóstolót (9 dollár), ami dizájnban nem hasonlít semmilyen nálunk is kapható Nyakasra (a lófej lemaradt, és ez szerintem a javára szolgál). Magyarország jó borország Geri szerint, említi természetesen Tokajt, de hozzáteszi, hogy vörösben és fehérben is nagyon jövünk föl. És ez a Nyakas is lokális sláger a Borkönyvtárban.

Illatában mentát, mentolt, citromhéjat és barackot sejt, kóstolva tisztának, de egysíkúnak mondja, és lábszagot meg karfiolt és citromot emleget. Nincs elalélva tőle, de azt mondja, hogy árkategóriájában tisztes próbálkozás, és szerinte jobb, mint az olasz pinot grigiók 80 százaléka. Hasonló néven nálunk is kapható valami egészen más címkével, ezerötön innen.

Címkék: 2005 nyakas vaynerchuk pinot gris wltv

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr5593478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása