Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Nevelik a balatoni borászokat

Jásdi: Ezeket a hülyeségeket már hallottuk mi is

2007.10.10. 10:31 - Albert gazda

Mondtam, hogy üresség van a fejekben. A legújabb érdekes döntés: kihagyták a borturizmust a balatoni fejlesztési programokból. A balatoni borászok úgyis kaptak már pénzt eleget, egyébként pedig tetszettek volna komplex programokat kínálni. Index anyánkon van erről egy elég nagy cikk, kissé dühösen szólal meg benne Laposa Bence és Jásdi István. Ott lehet elolvasni, itt lehet hozzászólni.

Címkék: balaton híradó szemleszerű jásdi laposa borturizmus

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr66192094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kádkongató 2007.10.10. 11:13:58

Tiszta szégyen ez már megint.Hajrá Balatoni borok!De a képen nem badacsonyi barázdák, hanem a Szent Györy-hegy és a Lenygyel kápolna látszik(Nyári Ödön pincéje innen 3-5 percnyire).

Cserszegi Óvszeres 2007.10.10. 12:06:19

Ezek akarnak nevelni, akik számla nélkül veszik fel a nagy summákat, meg nem kell nekik elszámolni, stb.stb... Én nem akarok közhelyeket felhalmozni, de hogy a francba lehet ebben az országban mindent ilyen szarul csinálni, hát kik ezek az arcok, és egyáltalán, hogy lehetnek ilyen dilettánsok? Először is a szőlők, borok környékéről kéne száműzni a politikát, aztán magából a politikából kéne száműzni a politikát. Állítom, hogy például a Jásdi, a Szeremley, meg a Gere hárman jobban elvezetnék ezt az országot, mint ez a sok tapló együttvéve. Fogalmuk nincs se borról, se turizmusról, az országról meg aztán végképp nincs.

teroldego 2007.10.10. 12:47:17

Fekete-Páris Judit már csak tudja.Nincs kis pince,nagy pince,majd ő megmondja,hogy mennyiből lehet egy pincészetnél borturizmust fejleszteni.Mert ő építész,közgazdász,marketinges,turizmus szakértő egyben és ő tudja,hogy ez már sok pénz egy pincének erre a célra. Talán le kellene már szokni a régi beidegződésekről,az általánosításokról és egyedi pályázatok alapján,konkrét paraméterek mellett elbírálni,hogy adható-e rá pénz vagy sem.Persze " visszaosztás " nélkül. Aki erre nem képes,a döntéshozók közelébe se menjen e pénzek elosztásánál.

Defter 2007.10.10. 14:36:10

Kádkongató, szeintem Nyári Ödön pincéje is látszik a képen, és a 3-5 perc legfeljebb gyalog értendő. De ez már részletkérdés, a lényeg, hogy jó borai vannak a Döncinek.
Amit pedig Bence mond, hogy máshol mindenhol, csak épp a Baltonnál nem tudnak összefogni, valóban elég hihetetlen, de az is, hogy pályázatot úgymond megleckéztetési céllal lehessen kiírni. Tényleg, meddig lehet elmenni ebben a kis országban?
Amúgy meg ha 90 pincére 413 millió jutott, akkor nem értem, mire vonatkozik, hogy sokat kaptak eddig. Ha arra gondolok, hogy egy-egy pincénél egy beruházás mennyi pénzbe kerül, akkor ötmillió forint abban bőven elveszik. Még ha nem is technológiára költik, "csak" a borturizmushoz kapcsolódó fejlesztésekre. Egy átlagos méretű pince is simán a többszörösét tudná elkölteni, ehhez nem kell összefogás, és még csak nem is szállodát építene belőle, legfeljebb egy pár szobás kis panziót, vagy egy komolyabb kóstolótermet.

EGO 2007.10.10. 14:53:43

Nem Magyarországon vagyunk véletlenül? Megint egy iskolapélda arra, amit szinte csak mi tudun ezen a sártekén.
Vagy legalább az únióban.
A buta franciák, olaszok rommá törik magukat, hogy még egy kicsit kaparjanak bármelyik fődijüknek, de persze mi okosabbak vagyunk.
Meg büszkék rá.
Remélem ez a cikk nem jelent meg külföldiül...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.10.10. 14:55:40

Végre egy merész döntés!

Teljesen ellentétes a Balatoni Hőerűműlánc terveivel az, hogy ott a borászok azon kezdjenek el nyafogni, hogy "most építettem marhanagy szállodát egy zsák pénzből, erre idéepül az erőmű". Erre semmi szükség. Erőmű lesz, az Uniós kivágási támogatásra pedig a balatoni borászok is jogosultak.

Különben is: hogy a bánatba jutna el az a sok túrista pl. a badacsonyi borvidékre? Autópálya nincs, nem is lesz, úgyse lehet odamenni annál többen, mint ahányat eddig is oda evett a fene.

Csinálnák a dugót az utakon, nem tudnák a kamionok a szalmát megfelelő ütemben szállítani az erőműbe. Nem beszélve szüretkor arról a sok konténeres autóról.

Amúgy pedig pl. a Jásdi kastélyára teljes joggal lehet irígy bárki, még egy közalkalmazott is, Figulától meg nagyon szép a kilátás, úgyhogy csak ne lamentáljanak - ez teljesen egybevág a kormányprogram "Fizessenek a gazdagok" pontjával. Örüljenek, hogy nem téeszesítik a szőleiket a büdös kulákjai!

Borboszi 2007.10.10. 20:56:21

... ez úgy ahogy van siralmas... :-(((

kádkongató 2007.10.10. 21:57:34

Defter! Nézted? Már át is írták a képet:)Természetesen gyalog gondoltam.De a Dönci pincéje sztem télleg nem látszik.
Illetve amit a kép széle kettévág az lehet az szerintem,mert feljebb van az úttól egy 20m-re. Korrektek a borai, bár sztem még feljődni fog.VAn most egy szűztermésű kéknyelűje azt ajánlanám mindenkinek.Azt hiszem félédes, de mi száraznak észleltük, olyanok a savai.Igazán kitűnő bor!!Amit az alkeszok kóstoltak, rajnai sem rossz:
alkoholista.blog.hu/2007/09/13/sokat_kell_meg_tanulnom

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2007.10.11. 07:12:51

Nem vagyok egy borerto ember, ugyhogy egy mas tipusu komment.
Felteszem borturizmus alatt azt kell erteni hogy a borasz nemcsak ugy termeli a jo bort, hanem a jor bor kore epitunk valami kulturat.
Az illetekes elvtarsno az mondja, hogy a boraszok mar eddig is mennyi pincefejlesztesi tamogatast kaptak. Hat akkor ne kapjanak tobb picefejlesztesi tamogatast. A borturisztika meg nem pincefejlesztes.
A masik: az termeszetes, hogy a tamogatas az iranyitott fejlesztes eszkoze. Nade a nem tamogatas? Ha akkora osszefogast akarnak, akkor miert nem irnak ki olyan tamogatast, hogy Donci, Bela, Jozsi a Feri meg Gunther csak egyutt palyazhat? Vagy cak az onkormival egyutt? Hogy csak nem kifejezetten szoleszeti celu infrastrukturara?
Igazan, legalabb kamuzni megtanulhatnanak...
süti beállítások módosítása