Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Alkoholisták a Twitteren

Történelmet iszunk

2009.05.23. 09:00 - BOB

Kedves hallgatóink, bízvást állíthatjuk, hogy médiatörténeti, mi több: egyenesen sajtótörténeti eseménynek nézünk ma elébe. A hétfői adásszünet megszűnése óta ilyen még nem volt, nem van és nem lesz. A Művelt Alkoholista - felismerve az internet lehetőségei által rá ruházott felelősséget - egyenes, élő adásban közvetít az Etyeki Pincefesztiválról, mégpedig a Twitteren. Száguldó riportereink előtt bor nem maradhat szárazon. Megyünk, kóstolunk, írunk. Éljen az európai értelemben vett alkoholizmus!

Másszóval próbálunk haladni a korral, használni más úgynevezett webkettes lehetőségeket is, valamint a Twitter 140 karakterébe zsúfolni az érdekesebb borokat és történéseket. Amíg tart a telefon akkumulátora, addig bírjuk és írjuk (vélhetően ez lesz a legszűkebb keresztmetszet). Akit tehát érdekel a Pincefesztivál Online, pontosabban az ahogy mi látjuk, az büszkén klikkoljon az Alkoholista Twitterre és élvezze az adást.

Címkék: etyek twitter etyeki pincefesztivál online közvetítés

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr591138632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferraiolo 2009.05.23. 19:54:04

Ez tök király srácok!

Vizvári Pál 2009.05.23. 21:55:02

Remek-remek, de mi van a képekkel?

A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) twitpic.com helyen.

Durvalegény 2009.05.24. 09:04:55

Van valakinek sejtése arról, mi célt szolgál a jegyrendszer? Szombaton látogattam meg a fesztivált, kb 7re értünk le, és sanszunk sem volt, hogy távolabb eső pincéket is megnézzünk, mert a helyi buszocska csak 9ig járt. Gyalog elindultunk az etyeki kúriához, de le kellett tennünk róla, hogy eljussunk oda. Visszafelé próbáltuk a maradék jegyet elborozni, ha már borfeszt, de 9 után nem fogadták el. Mondván: a jegyen is rajt' van, hogy csak 9ig érvényes. HUF-ért viszont kiszolgáltak volna. Így hazahoztam 2000 ftnyi jegyet. Többet nem megyek etyekre, az tótziher. Nem tudtam, hogy a 14 éven aluliak borkultúrájának elmélyítését célozza ez a rendezvény. Végre egy szabály, amit betartanak Magyarországon? De mi értelme van? (amúgy kellemes felfedezés volt, hogy a mostanában kicsit elfeledett Vinczének szép borai vannak, pl Bikavér birtokbor 2005, Arcanum CF 2002; és a Debreczeni PN is nagyon ott van)

Gyagilev (törölt) · http://lattam.blog.hu 2009.05.24. 17:00:04

Ez kis hazánk bája. Minden rendezvényen sikerül valamit kicsit másképp, mint ahogy kellene. Akik nem fogadták el, nyilván nem abból élnek, hogy bort árulnak pénzért... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.05.25. 10:12:27

@Durvalegény: az a jó a fesztiválokban, hogy odamegy az ember, és nem győz tájékozódni. Lehet-e bármit venni jegy nélkül vagy sem? Csak a bor van jegyre vagy a kaja is? Vihet poharat, hogy ne kelljen megvennie egy 200 Ft-os példányt ezerért vagy nem érdemes?
A Budai Gourmet esetében pl. mindent jegyre lehetett, talán még pisilni is, és ránk sóztak egy Schott Zwiesel pohárnak látszó tárgyat. Rókusfalvi sokkal korrektebb volt, csak nem erre számítottam. Vagyis vittem poharat, de vettem egy halom jegyet, miközben enni csak pénzért lehetett. Elég sokat ittam, ennek ellenére nem sikerült elkölteni a jegyeim...
A tegnapi nap amúgy elég gáz volt, a "vidéki" borászok zöme már 6 körül csomagolni kezdett. Nem értettem, miért a nagy sietség, miközben elvileg 9-ig tartott a rendezvény, legalább. Ráspi pl. olyan fürgén elszaladt, hogy képtelen voltam utolérni. Szegény Gál Lajost meg eldugták egy hangyányi utcába, mindenkitől szeparáltan. Csak akkor fedeztem fel a térképen, mikor már rég elmehetett ő is.
A szervezés - a fentiek ellenére - példaszerű volt, a kisbuszok nagyon jól működtek. Vélhetően koncentráltabban is el lehetne helyezni a vendégeket, aki kies helyre jut, nagyon megszívja.

Durvalegény 2009.05.25. 22:31:57

@Hepci: Köszönöm a vigasztalást. De még mindig értetlenkedek egy kicsit, miért nem lehet az, hogy elmegyek tájékozatlanul egy borfesztiválra, ahol oda megyek, ahova csak szeretnék, megkóstolok sok bort, fizetek azzal, ami van nálam, a borászok meg örülnek, hogy jönnek a borimádók mindenhonnan, fogyasztanak, fizetnek azzal, amijük van. És a Rókusfalvy is örül, hogy összehozta ezeket az embereket, és még 9 után is busz viszi a kedves látogatót a kieső helyekre.

süti beállítások módosítása