Címkék

Utolsó kommentek

  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • tiboz: A cikkben a Château Beau-Séjour Bécot pincészet 2011-es évjáratáról esett szó. Most találtam egy c... (2015.10.22. 12:48) Bordeaux en primeur, Budapest
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Partra megyek fröccsöt inni

Bort inni szódával

2009.06.17. 06:40 - vörös és fehér

Kánikula van, lesz is még egy ideig. Ilyenkor a jól behűtött rozéknak, könnyű fehéreknek van idejük. Meg a fröccsnek. Már akinél. Sokszor hallom, hogy művelt alkoholista nem iszik fröccsöt, mert a jó bort nem rontjuk el, a rosszat meg úgysem tudjuk feljavítani még szódával sem. Én bevallom: szeretek fröccsözni.

A fröccshöz hangulat kell, fröccsözni az ember leginkább a haverjaival tud. Ilyen alkalmakkor valaki biztos megjegyzi, hogy a fröccs magyar találmány, más a feltalálót, Jedlik Ányost is tudja. Nos, gyorsan jegyezzük meg: Jedlik Ányos a mesterséges szénsavas víz (magyarul: szóda) olcsó, hatékony előállítását oldotta meg; szénsavas vizet előtte is készítettek már. Magyarán: feltalálta a szódáspalackot, ami nélkül elképzelhetetlen a jó fröccs – ásványvízzel lehetőleg ne is próbálkozzunk. Vörösmarty Mihálynak pedig köszönjük meg, hogy nem spriccert iszunk, a szó magyarítása az ő nevéhez fűződik.

frööcsborHa van hangulat, társaság, és szóda is, akkor már csak a fröccsbort kell jól kiválasztanunk. Én a könnyed fehérekre esküszöm, legyen az akár egy kellemesen savas olaszrizling, vagy akár egy magnum kiszerelésű 1 1/2 Házi Fehér. Nem vetem meg a kicsit illatos fajtákat sem, hétvégén egy másik magnum palackot ürítettünk ki, a Radovin-ban 1400 forintért kapható bicskei Juhász borászat 2008-as irsai olivér bora remek volt jól behűtve, felszódázva. De nem szólom meg azt sem, aki rozéból, vagy akár sillerből készíti a maga üdítő italát, állítólag Légli Géza Pirosbora is telitalálat erre a célra. Csak arra figyeljünk, hogy ami alapanyag a négypontos szintet nem üti meg, az fröccsként is csalódást fog okozni. Művelt alkoholista nem hisz a szódával elmegy kifejezésben. Azért ne essünk túlzásokba se, egy Bussay rajnait nehogy felhígítsunk!

Szerintem komoly ember kánikulában csakis kisfröccsöt iszik. A két decis kiszerelés pont elkortyolgatható addig, amíg hideg marad az ital, minden más vegyítés már a felmelegedés kockázatát hordozza magában. Sportoláshoz esetleg a hosszúlépés is megengedett, azt gyorsan ledönti az ember, és már fut is tova. Hűvösebb időben persze ihatunk klasszikus fröccsöt, azaz nagyfröccsöt is. Ha még hidegebbre fordulna az idő, már ne fröccsözzünk, hanem ismerkedjünk a nevezetesebb magyar fröccsfajták elnevezéseivel. És képzeljük el azt a pillanatot, amikor Újházy Ede kitalálta a róla elnevezett, kovászos uborkával készülő italt.

A fröccskultúrát a Magyar Bormarketing Kht. is igyekszik feltámasztani, ennek keretében június 20-án a Városháza parkban Guinness-rekordkísérletre is sor kerül: egy erre a célra gyártott 500 literes pohárban 15.30-kor elkészítik a „világ legnagyobb kisfröccsét”. Előtte-utána ihatnak az arra járók, a gyerekeket almafröccsel várják. Miskolcon pedig Fröccsfesztivál lesz, immár a negyedik.

És kedves olvasó, oda milyen fröccs lesz?

 

Címkék: programajánló esszéjellegű bormarketing fröccs

75 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr191187696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valópapa 2009.06.17. 07:33:04

Igen, a fröccsszezon most jön be! Szintén a kisfröccsöt helyezem előtérbe, azzal a különbséggel, hogy mindig kettőt kérek. Nekem így esik jól...
A balatoni strandokon tavaly 90Ft körül volt a kisfröccs és az alapanyag is többnyire Ok. Besztbáj.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2009.06.17. 09:11:55

a legégetőbb kérdés, ki milyen arányban issza a fröccsöt?
én kevés szóda és sok víz híve vagyok (legalább 1:3 arányban!)
és persze csak jéghidegen! :-)

Cukker 2009.06.17. 09:27:08

Kevés szóda, sok víz? Érdekes kis fröccs lesz.;)

vörös és fehér 2009.06.17. 09:36:16

@Cukker: ő mindig vizet prédikál ;)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.06.17. 10:15:21

a fröccs jó
sőt
a legjobb szomjoltó

és kánikulában épp hogy a hosszúlépés a tuti, egy - jó nagy - hajtás

rozét inkább jégkockával

viszont a pirosfröccs szintén klassz++++
Vesztergombi sillerből, például

lackó 2009.06.17. 11:18:14

@ringsider: a kevés víz-sok szóda eredménye kevésbé szánsavas szóda lesz, ha jól sejtem...

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Hajdú Edit mesélte egyszer, hogy vendégeit elvitte egy étterembe, ahol X vörösbort kértek. A pincérek tisztában voltak azzal, ha vörösbor, akkor szobahőmérséklet, node a szobában 26 fok volt legalább. Ők mondták is, hogy hölgyem, szobahőmérséklet...mégis kérte, hogy picit hűvösebben...erre a külföldi, amúgy szakértő vendégek poharába beledobtak 2-3 jégkockát...szóval...engem ez a rozéba jégkockát dolog szíven ütött...hígítja, de nem frissíti...hűtőszekrény, jégzsebecske (a jég nem érintkezik a borral...)...bármi...de én borba nem tudnék jégkockát tenni...

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.06.17. 11:20:36

Én nagyon szeretem a vörösből is a fröccsöt, na persze, egyébként is vöröst iszom inkább. Tényleg annyival jobb szódával, mint bubis ásványvízzel? Vagy ez csak olyan sznobság?

nemuccaszoc 2009.06.17. 11:22:55

Nem látszik jól az üvegen a felirat. :(

vörös és fehér 2009.06.17. 11:24:17

@G.d.Magister: egy alacsony ásványianyag mennyiségű vízzel szerintem elmegy, de a szénsavas ásványvizek többsége nem ilyen - ott meg főleg egy fehérbornak szerintem nem áll jól a túl markáns víz.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2009.06.17. 11:26:51

@G.d.Magister: Attól függ. Az a baj az ásványvízzel, hogy túl sok íze van. Valamelyik édeskés, de van enyhén sós is. Ezek elrontják a fröccsöt. Ha viszont tudsz olyat, ami garantáltan semleges ízű, az tökéletes a fröccsbe.

Mint látható, én sem vetem meg a fröccsöt, bár mostanában azért ritkábban ittam. Viszont. Édes Istenem, ezt a Guiness-rekord-mániát nem kéne elfelejteni végre?

vörös és fehér 2009.06.17. 11:32:01

@mistinguett: de, szerintem sem ártana elfelejteni.

sityu · http://www.sit.yu 2009.06.17. 11:32:06

Én viszont ittam olyan homoki (fahordós) háziborból fröccsöt, amelyik esetében a meglehetősen közepes (majdnem rossz) borból egészen kiváló fröccsöt csinált az üvegpalackos szikvíz.
Mellesleg a gyerekeknek almafröccs is nagyon jó ötlet: én is erre szoktatom a fiamat (hogy minél kevesebb cukrot igyon); de itt is igaz, hogy van olyan almalé, amit nem szabad fröccsözni.

Parkőr (törölt) 2009.06.17. 11:42:17

Jaja melóból hazaér, öültöny berúg a sarokba csajommal hosszúlépés a teraszon valami jó rizlingből:)Ennél nincs királyabb:)
mondjuk az aglomeráció nagy előnye, hogy még lehet szódát kapni, klasszikus kerítésre kiaggatós módszerrel:)

A nagyföccs veszélyes hamar üt a nagy melegben:)

Tábornok tizedes 2009.06.17. 11:47:44

hat a kurva eletbe, minden jo programot akkorra szerveznek otthonra, amikor en egy tavoli orszagban gurculok? nem jo ez igy.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.06.17. 11:48:04

hideg dinnye - sör - fröccs :
az élet, főleg így nyáron, tele van dilemmákkal! :)

Kis ember 2009.06.17. 11:48:57

Egyébként a vidéki kocsmákban így lehet azonnal elnyerni a törzsvendégek bizalmát.
(Belépsz): jó napot, egy kisfröccsöt (nagyfröccsöt, hosszúlépést)kérek.
Rögtön tudják, hogy rendes ember lehetsz csak...

morcosmucorgó 2009.06.17. 11:49:49

Vagy kettesével rosé hosszúlépés, illetve szintén rosé viceházmester, kellemesen hűtve, de nem túl hidegen.

Benikuty 2009.06.17. 11:53:17

Jó izsáki sárfehérből hosszúlépés csúcs!
Alig várom a délutánt.

vörös és fehér 2009.06.17. 11:57:36

@Benikuty: varga (gedeon) borokat merre lehet venni? mer' gondolom abból iszod.

borisz 2009.06.17. 11:59:42

én tulajdonképpen töményeken kívül csak rozé fröccs-öt iszom, bárhol, bármikor (kocsmától a diszkón át az étteremig, mindenhol). szigorúan felesbe, leghatékonyabb (még nem melegszik meg, de nem is kell állandóan töltögetni) a 2+2-es. van is otthon kettő 4 dl-es korsóm.
idegenben azonban akadnak problémáim. mivel a legtöbb helyen nincs 4 decis pohár (korsó) ám a legtöbb kocsmában jó fejek akarnak lenni, és telenyomnák szódával, ezért figyelni kell a pultost. bár némelyik kislánynak már kiadta az esze, hogy akkor a két dl szódát kiméri pohárba, és úgy zuttyintja bele :)
van, hogy nem értik, akkor kérek két rozé kisfröccsöt, meg egy üres korsót, és összeöntöm :)

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2009.06.17. 12:19:59

@borisz: Annyi erővel kérhetnél két deci bort meg két deci szódát, azt is összeöntheted, és úgy aztán tuti biztosra mész.

zigzeg 2009.06.17. 12:20:03

Simán megfröccsözök mindent, amit érdemes, árszinttől függetlenül. Szerintem jó fröccsöt csak jó borból lehet csinálni. Csinálom vörösből, rozéból, fehérből, ha maga a bor fröccsnek ízvilágra megfelelő alapanyag.

lackó 2009.06.17. 12:22:27

@vörös és fehér: ugyan nem nekem szólt, de ha gondolod, szívesen segítek a beszerzésben, Szegedre gyakran szállítanak, becsszó, ez összejön :) Írj...

Parkőr (törölt) 2009.06.17. 12:22:59

@zigzeg:

szerintem egy rossz bornak csak felnagyítja a buborék az ízét.úgyhogy ha lehet érdemes igen jó borból csinálni a fröccsöt.

sityu · http://www.sit.yu 2009.06.17. 12:24:07

@Kis ember: @morcosmucorgó: A kisfröccs az egy páros szerv. Felénk nem is illik egyesével kérni. (a nagyobbakat már esetleg) Illetve lásd még az 1 folyóméter, vagy 1 négyzetméter, ill. tálca/asztal kiméretű kisfröccs rendeléseket.

borisz 2009.06.17. 12:26:14

@mistinguett: igen, de az a legjobb, ha közvetlenül a szifonból csapatják bele a borba. a többi csak vészmegoldás :)

Benikuty 2009.06.17. 12:39:26

@lackó:
Nálam az ára miatt "csak" alkalmi élvezet lesz.
@vörös és fehér:
Abból ám, csak nem mertem leírni.
Kizárólag a birtokon vásárolok, vagyis nem tudom.
Talán itt érdeklődj:
Varga Árpád 70/505 44 41

vörös és fehér 2009.06.17. 12:50:39

@Benikuty: "nem mertem leírni" jajj, valami szankció jár érte itt? :)

tom sailor 2009.06.17. 12:59:10

@sityu: Elég nagy hülyeség kérni egy tálca kisfröccsöt. A vége megmelegszik, meg kimegy belőle a buborék. Sétálgasson csak az a pincér, azért van.

Little Fluffy Cloud 2009.06.17. 13:03:17

a legjobb ital, ideje lenne bemutatni a külföldnek.

Irsai hosszúlépés, esetleg viceházmester, ha nagyon ki vagyok dögölve, én erre esküszöm.

lackó 2009.06.17. 13:03:42

@Benikuty: nem is kérdeztem, eddig csak kaptam belőle. Mennyi az ára a Perlának?

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2009.06.17. 13:13:11

Hosszúlépés tikkasztó hőségben nyáron, haverokkal beülős a nagyfröccs, kisfröccs pedig a betonozáshoz;-)

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2009.06.17. 13:16:11

Most nézem csak a felsorolásból hiányzik a harmatfröccs:
2dl vagy 3dl bor felett átlőnek szódával;-)

Kabarészínész 2009.06.17. 13:18:47

amatőrök...
1,5 lityi bor, fél lityi víz a szifonba, azt abba tekerni a patront. még akár egy fél vodka is melléfér... azt csak hűteni kell és indulhat a közvetlen befecskendezés.. :D :D :D
a siker garantált.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.17. 13:20:19

Éppen ma találtam ki egy ideillő viccet:

- Hogy hívják az alkoholisták belépő italát? (Párhuzamot vonva a belépő droggal, a fűvel.)

- Hosszú (be)lépés.
:(

lackó 2009.06.17. 13:33:12

Na, ennek aztán helye volt...

mocc 2009.06.17. 13:45:11

@Parkőr: Jaja, vidéki élet egyik nagy előnye: üres szódásüvegeket kiaggatod, autó jön, csre, beviszed, alkonyatkor kertben kettesben/barátokkal lájtos fröccsözés valami környékbeli termelőtől vicces áron beszerzett frankó rizligből...mennyünk már haza!

sityu · http://www.sit.yu 2009.06.17. 13:47:40

@tom sailor: komolyabb, szomjas társaság esetén, árnyékos helyen, nagyon hideg szódával még az asztalnyi kiméret sem feltétlen túlzás. S már 2-3 szomjas fröccsöző esetén a tálcányinak nem igen van ideje megmelegedni. Meg én igazándiból a legtöbb fröccsömet nem pincéres helyen ittam meg eddig (és nem bántam, hogy nem pattog körülöttem pincér - bár az is nagyon jó tud lenni néha).

vasdinyey 2009.06.17. 14:10:51

Miskolcon is fröccsös hétvége lesz.
www.froccsfesztival.hu (bocs a reklámért:))

vörös és fehér 2009.06.17. 14:20:57

@vasdinyey: köszi, eleve be akartam tenni a cikkbe, most be it tettem.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.06.17. 15:08:35

@lackó: próbáld ki:)

a hűtőből elővett rozé sem elég hideg olykor, viszont pár jégkocka meg alig higítja (nincs is rá ideje:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.06.17. 15:12:50

azért a vörösborból fröccs már necces
(én pirosbort írtam: sillert)

koyal 2009.06.17. 15:46:49

Pesten is lesz ám fröccsfesztival, sajnalatomra nélkülem, de más ne hagyja ki. www.egyjofroccs.hu városháza tér, szombat egész nap.

Én mennék ha lennék

vörös és fehér 2009.06.17. 16:22:16

@koyal: no ez a hír viszont a cikk utolsó előtti bekezdését kitölti, de azért kösz :)

omega14 2009.06.17. 17:16:24

Hosszúlépés vagy nagyfröccs az jár ! Lehet Irsai, Cserszegi, vagy Királyleányka, könnyű Sav Blanc,Muscat Ottonel, stb. A friss gyümölcsös rozé is jól bírhja a szódát akárcsak a sillerek. Csak legyen elég :-))

Benikuty 2009.06.17. 17:16:38

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Most Béla Zoltán ezerjóval kísérletezem,
magasabb sava igen üdévé teszi a hosszúlépést. "A változatosság gyönyörködtet"

t f 1 (törölt) 2009.06.17. 19:57:30

Fröccsözéshez csakis homoki bort választok mindig. Mint az előbb egy Oportó rozét. :)

Benikuty 2009.06.17. 20:18:43

@t f 1:
Ez jól hangzik, megosztod velünk, kitől származik?

Benikuty 2009.06.17. 20:24:40

@t f 1:
Na, ez övön alul volt:)

BOB 2009.06.17. 21:09:59

Én a hosszúlépés és a viceházmester híve vagyok, vagyis mindenképp több szóda legyen benne, mint bor. Még a 4-1-es felosztású lakófröccsöt sem tartom túlzásnak, mert a frissítéshez nem kell sok bor, épp csak annyi, ami finoman savassá teszi a szódát. És így több literre is hitelesítve vagyok.

lackó 2009.06.17. 21:24:16

Van nekem kérem szép Spiegelau kóstolópoharam, amiből épp 3., olyan 1:4 arányú fröccsömet kortyolom. Na igen, izsáki cserszegiből...rájöttem, valaki rosszul van kalibrálva. Vagy én, vagy a pohár...

czudarka 2009.06.17. 21:49:30

Hű-ha!!!!
10 éve ezt mondom mindenkinek, hogy a fröccskultúrát kéne a helyére tenni, hogy a "borpiramis" talpa stabil legyen, mert ha az rozoga akkor a csúcs is hamarosan összedől!
A fröccs szerintem /most nagy okosság jön!!/ három dologból tevődik össze a hétköznapok szomjoltójává: 1., az alkalom/hangulat/, mert ma már az ebédhez nem lehet inni egy "lazát" mert a jogsi ugrik. 2., a jó savú bor, nekem mindegy, hogy vörös, fehér, vagy rozé, a lényeg, hogy a fa ne érződjön benne, mert a buborék azt nagyon szar irányba tolja/barik-fröccs/. a 3., a jó szóda! és hangsúlyozom a szóda /bugyborékos tajtékvíz"! Nem lehet a víznek íze!
ha ezek megvannak akkkor mindegy az arány a lényeg a víz és bor kettőssége! a föld és ég kapcsolata!

Éljen a fröccs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KicsiSáti · http://kskozlony.blog.hu 2009.06.17. 22:50:23

Hmmm, finom cserszegiből, hmmm.
No, de hogy ne álmodozzunk, a nagy Alföldön bizonyos titkos helyeken (Kecel) létezik különleges szóda: ártézi kútvízből készül. Na, úgy az igazi. Az igazi klasszik fröccs; természetesen nagyfröccs összeállításban, meleg, nyári délutánokon, a diófa árnyékában fogyasztandó.

(Most a "keceli tablettás", "soltvadkerti rettenet" szintű ízetlenkedést kéretik mellőzni)

nick: 2009.06.18. 00:37:12

már majdnem megkívánnám, amiket itt írtok, de ki ront el egy 2006-os TOKAJI furminT VÍZZEL?! ;-)

(Orosz Gábor készítette, persze...)

((és utolsó előtti "pOlack"... :-P))

oroszlanka 2009.06.18. 13:00:27

@czudarka: 10 éve ezt mondom mindenkinek, hogy a fröccskultúrát kéne a helyére tenni, hogy a "borpiramis" talpa stabil legyen, mert ha az rozoga akkor a csúcs is hamarosan összedől!
Teljesen egyetértek!!!
Pesti aszfaltbetyár lévén, én elnézek a Városháza parkba, jól megnézem magamnak, hogy mit ütöttek össze. Persze, amilyen az én formám, nem lesz vmi gatyarohasztó hőség (hogy finom legyek), de azt hiszem, a fröccs így is jó lesz.
Jól meg is néztem a honlapot: www.egyjofroccs.hu/. A címe kivételével nincs is baj, de ahol van egy jó fröccs, ott azért akad kettő (akár még három is).
De több azért nem, mert még haza is kell menni.
Hajrá szombaton!!

borisz 2009.06.18. 13:31:51

@nick:: én pl a szamorodnit is imádom szódával :)
a jó bort nem lehet elrontani szíkvízzel, kérem hagyjuk már ezt! az a lényeg, hogy jól essen, nem?

oroszlanka 2009.06.18. 13:45:11

Persze annyira elmerültem a honlapban, hogy arra nem jutott időm, én a rizlingre esküdnék.
Jómúltkor sikerült az ortodox hitközség kimérésébe eltalálnom (Wesselényi-Kazinczy sarka)és ott nagyszerű bort venni. Fröccsnek sem volt utcsó.
Fedetlen fővel bemenni TILOS!

Ubertino da Casale 2009.06.18. 13:53:17

Király! :-) Simán ott leszek, ha esik, ha fúj! A fröccs legalább akkora jóság, mint a lecsó.

oroszlanka 2009.06.18. 14:03:59

@Kaptárlakó: lecsó fröccsel, a'sszem kedves mézgyűjtögető barátom, Te aztán bírod élvezni az életet. Kaja lesz????
Már azért, mert egy ilyen párost szombaton is elbírnék viselni.

Briós 2009.06.18. 14:28:15

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Én egyszer próbáltam (szükségből) rozét gyorsan lehűteni jégkockával, szét is cseszte a bort rendesen

oroszlanka 2009.06.18. 15:08:56

Jégkocka soha, de soha, de soha, de soha....
Egyébként viszek magammal ernyőt is, ha a szél nem fúj, akkor azért elegendő lesz egy kézzel fognom, így a másik kezem szabad lesz.
A fröccstúrát én úgy 11-kor kezdem és szépn komótosan (időjárás függően) 4 körül zárom, terveim szerint.

Ubertino da Casale 2009.06.18. 15:13:55

@oroszlanka: Csak lesz valami. Ahol inni lehet, ott talán adnak enni is. És a lecsó + fröccs bizony tényleg egy istenáldása. :-)

galapagos 2009.06.18. 15:23:38

@mistinguett: Ez legalább olyan Guiness-kísérlet,aminek van értelme és szórakoztató.Nem úgy,mint a világon legtovább fél lábon állás pislogás nélkül,meg hasonlók...:))Szerintem jó ötlet,és érdekes rendezvénynek tűnik a honlap alapján.Az egész baráti kör ott lesz,ha esik,ha fúj!:)

muskotály küvé 2009.06.18. 18:34:28

Mostanában Frittmann Ezerjó a kedvencem. Meg a Köpcös Siller, de az drágább.
Az ásványvízzel nem csak az a baj, hogy gyakran markáns íze van. (Az alföldi vizekben szinte semmi ásvány nincs - igaz, a szódát pl. nálunk szűrt csapvízből készítik, abban még annyi sincs), de nagyon hamar kimegy belőle a szénsav, és nem is lehet vele habot csinálni. A fröccshöz a zubogó szóda az igazi...

Benikuty 2009.06.18. 20:21:47

@muskotály küvé:
Ahol én veszem a szódát, ott kispórolják belőle a buborékot. Aztán drága is, kénytelen vagyok tehát visszatérni a mizsei vízre.

galapagos 2009.06.19. 10:31:52

Úgy láttam,hogy lesznek sajtok,töki pompos meg melegkonyha is:)Már alig várom!!!

babu19 2009.06.19. 19:33:36

Én kíváncsi vagyok, hogy oldják meg a Guinness rekordot :-) 500 liter az nem kevés, technikailag biztos nehéz kivitelezni, ráadásul egy ekkora pohárban....... látványnak sem lesz utolsó, és talán nem fog az eső esni, mert akkor nem krisfröccs lesz belőle, hanem hosszúlépés :-( bízzunk a jó időben, én mindenképpen kinézek.

espé 2009.06.20. 21:44:26

OFF
A fröccs csudajó, de erről eszembe jut egy '90-es régi nóta:
tisztán szeretem a bort,
a sört meg piszkosul.
Elnézést.

oroszlanka 2009.06.24. 10:08:10

Kicsit pihentem a fröccsös parti után. Bár az időnek az járása nagyon nem volt kegyes a publikumhoz, nem is voltunk kevesen.
Előnyök:
1. van egy jó poharam (na jó, van belőle kettő is, de ez legyen az én titkom).
2. Jókat ittam, cserszegi fűszereset (2 volt és nagyon jó), és persze megkóstáltam a legnagyobb kisfröccsöt. Nem is volt rossz.
3. tetszett nagyon, hogy még kisgyerekek is szaladgáltak a színpad körül, jót tett a hangulatomnak.
4. A műsor, már ameddig voltam, jó volt.
5. Kóstolgattam mindenféle harapnivalókat.
6. "Betévedtem" a VIP sátorba, hangulatos volt.
Hátrányok:
1. Hideg volt.

Ha lesz jövőre, akkor megyek megint, remélem, Németh Lajos, Pártai Lucia, Onyutha Judit és tsai. jobbakat mondanak majd.

oroszlanka 2009.06.24. 10:08:43

Addig meg kitartok valahogy...