Címkék

Utolsó kommentek

  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • tiboz: A cikkben a Château Beau-Séjour Bécot pincészet 2011-es évjáratáról esett szó. Most találtam egy c... (2015.10.22. 12:48) Bordeaux en primeur, Budapest
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Hódító Anett

2011.04.02. 12:00 - alföldi merlot

Chris Kissack, a Bordoktor egyszer már beleütötte az orrát a magyar borokba, és jelezte, hogy folytatásra vágyik. A folytatás kezdeteként egy Demeter Zoltán bort nevezett ki a Hét borának. Nem is akármilyet, hanem sokunk csodálatának mitikus tárgyát, Anett borát. Kissack pakkjában volt egy száraz sárgamuskotály is Demeter Zoltántól, de attól kevésbé hatódott meg. A 197 gramm maradékcukorral indító Anett viszont belobbantotta a dopamintermelését. Azt írja róla, hogy rendkívül aromatikus, de nem pacsulis, florális-citrusos illat, komoly test, de nem túlsúlyos, ízében gazdagon gyümölcsös, citrushéjjal, narancsvirággal és vérnaranccsal. A tekintélyes mennyiségű cukornak kis fanyarság és moderált savak tartanak ellen. Szuperfinom, krémes, tiszta és hihetetlenül hosszú bor. 17,5 pont [van az 19 is - AM]

Címkék: híradó tokaj sárgamuskotály demeter zoltán bordoktor

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr912792757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demisec · http://thepit.blog.hu 2011.04.02. 12:56:25

fiatalon már kóstoltam, de egyszer még nekem is vissza kell térnem erre a borra. Nem sok készült belőle, sőt tudomásom szerint már alig van...(érdekes, hogy pont erre a borra figyelt föl a külföldi szakíró).
Hosszú távon nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz egy ilyen beltartalmú Sárgamuskotállyal, mi lesz a fajtejeggyel, hova fejlődik stb (eléggé példa nélküli az ilyesmi)!

sbarrett 2011.04.02. 22:37:50

tokajgrandtour.hu/images/stories/demeter%20zoltan_300.jpg

Bár a címkéből nem sok minden derül ki, de gondolom valami édes cucc lehet. Igazi tokaji-kedvelő "ínyenceknek". :=(

dagadtos 2011.04.03. 02:16:30

@sbarrett: biztos bennem van a hiba, de ne haragudj, miről beszélsz?

kelo1980 2011.04.03. 05:15:53

Sok szép jelző de ez akkor is csak szölölé!

2011.04.03. 09:07:37

várjatok, tippelek: valaki beküldte a blogketrecbe és címlapon van a bejegyzés.

lackó 2011.04.03. 11:44:51

@kelo1980: akkor már inkább egyenesen szőllő.

osi84 2011.04.03. 21:42:38

"A 197 gramm maradékcukorral indító Anett viszont belobbantotta a dopamintermelését." :D

Kabócás 2011.04.04. 12:25:51

Ez a bor tökéletes!! Nekem személyes kedvencem, bátran oda lehetne tenni akármilyen külföldi sorba. 20 pont :)