Címkék

Utolsó kommentek

  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • tiboz: A cikkben a Château Beau-Séjour Bécot pincészet 2011-es évjáratáról esett szó. Most találtam egy c... (2015.10.22. 12:48) Bordeaux en primeur, Budapest
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Szüret 2011

Malatinszky Kúria (Malatinszky Csaba)

2011.10.09. 09:30 - Az Alkoholisták

Elöljáróban el kell mondanom, hogy tapasztalataim többé-kevésbé összegzőek, mert nálunk hamarosan befejeződik a szüret. A cabernet sauvignon a legkésőbb érő fajtánk és már annak szüretében is túl vagyunk a nagyján.
 
Az idei évben mind a virágzásra, mind pedig a terméskötésre jó idők jártak - meleg és száraz volt az idő, gondtalanul szálltak a pollenek. Ennek ellenére alacsony termésmennyiség alakult, olyannyira, hogy nem volt olyan parcella, ahol termést kellett volna ritkítani.

A forró nyárelő és nyárkezdet egy nagyon korai évjáratot vetített előre, ezt a várakozást az időjárás aztán alaposan lehűtötte, amikor 2 hétre kifejezetten hűvösre váltott a természet. Ma már lehet tudni, hogy Villányban ez volt a szerencsénk, mert ez a hidegebb periódus lefékezte a rohamos cukrosodást és szőlőérést.

Összességében azt gondolom, egy klasszikus évjárathoz képest néhány nappal korábban fejezhetjük be a szüretet. A szüretelt szőlők tökéletes egészségi állapotban voltak és vannak, érettségük minden elvárást kielégít. Fentiekből talán már kitűnik, nálam 5/5 az évjárat minősítése, mert minden általam termelt szőlőt a legmagasabb minőségben szüretelhettünk.
 
A borok várhatóan tükrözik majd a borászatnak a stílusát: gyümölcsösek, frissek és részletgazdagok lesznek (reméljük).  Úgy tűnik, elég sok közös pont van a 2009-es évvel, amit örömmel vállalunk.

Címkék: villány malatinszky malatinszky kúria szüret 2011

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr823288890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.