Címkék

Utolsó kommentek

  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • tiboz: A cikkben a Château Beau-Séjour Bécot pincészet 2011-es évjáratáról esett szó. Most találtam egy c... (2015.10.22. 12:48) Bordeaux en primeur, Budapest
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Jön a Fuxli

2012.04.23. 12:00 - palack

Új brand van születőben Szekszárdon, és ha csak feleakkora érdeklődés lesz iránta a fizető közönség részéről, mint a budapesti bemutatón volt a meghívott nemfizetők részéről, akkor hatalmas sikerre van ítélve a fuxli. Heimannék már jó(l) régen művelik a szekszárdi siller műfaját fuchsli néven, idén (vagy inkább tavaly) pedig rávettek öt másik szekszárdi pincét, hogy készítsenek sillert ők is, legyen a hat bornak egységes arculata és lépjenek a borokkal együtt, egymást segítve a piacra. Remek ötlet.

A fuxlisok: Eszterbauer, Heimann, Merfelsz, Németh János, Posta Borház és Sebestyén Csaba. Kékfrankos és kadarka a gerinc, van ahol még merlot is kerül bele, máshol tisztán kadarkából készül. Nem is egyformák, csak épp annyira hasonlítanak egymásra, ahogy kell. Ha hátcímke szerző lennék, akkor azt mondanám: az Eszterbauer kadarkásan kedves, a Heimann fűszeresen karakteres, a Merfelsz simogatóan lágy, a Posta huncutul virgonc, a Sebestyén pedig finoman ütős. Egyedül Németh Jánosnál lennék gondban, az ő fuxliját ugyanis valami dugósságra hasonlító dohosság árnyékolta be, nagy kár, mert mögötte határozottan jó anyag bújik meg. Volt akinek így is az övé volt a kedvenc.

Közeleg a nyár, grillezéshez például kiválóak lehetnek ezek a borok. Nem sablonból beszélek, a bemutató előtt a borászok kolbászt töltöttek, azzal is megkóstolhattuk a fuxlikat, szépen kijöttek egymással. Jól iható, finom, veszélyesen csúszós, beszélgetős, falatozós borok. Nem kell őket elemezni, kóstolgatni, szálazni, elég, ha jókedvűen isszuk őket.

A tervek szerint együtt is lehet majd kapni a hat fuxlit a Bortársaságnál, remélem jó árat találnak majd a vegyes kartonnak.

A képet és a videót a fuxli facebook oldaláról csentem.

Címkék: szekszárd sebestyén heimann eszterbauer németh jános merfelsz posta borház fuxli

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr544467435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dalton1 2012.04.23. 22:32:01

Pósta...

Heimannék nagy példakép!!!

palack 2012.04.23. 22:41:28

@dalton1: még a (nem éppen agyongondozott) honlapjuk sem tudja:

postaborhaz.hu/

117 2012.04.23. 23:26:23

A sillerre ráfér a marketing...

dalton1 2012.04.24. 07:59:23

@palack: A palackokon Pósta szokott szerepelni emlékeim szerint, azért bátorkodtam, de nincs nagy jelentősége...:)

palack 2012.04.24. 08:02:28

@dalton1: jogos, a honlap csak mentegetőzés volt.

dalton1 2012.04.24. 08:02:47

@palack: A honlapon a CS palackján Posta, a CFR-én meg Pósta...:S

Füles 60 2012.04.29. 13:49:37

Tegnap kóstoltam a Heimannt, sajnos nekem nagy csalódás volt. Volt valami furcsa keserűség,ami miatt egy pohár is nehezen csúszott le.

Fixli 2012.05.07. 19:16:11

Nagyon sok jót hallottam már a fuxliról pl.keserű büdös ihatatlan.De talán először is tisztázni kellene a bor hova tartozását Siller,vagy fuxli illetve ahogy Nagyapám mondta valószínűleg helyesen FIXLI. Hát igen Nagyapám aki nagymester volt a bor különlegességek készítésében, "CSINÁLT"fixlit is.Hogy is nézett ez ki? A fehér és a vörös szőlőről leengedte a levet a két törkölyt összerakta és ebből kapott egy gyenge minőségű bort.Ezt hívta Ő fixlinek vagy "kapás" bornak amit nyáron nagy melegben kapálás közben szívesen fogyasztott és az unokák is ihatták sok szódával mert hát alkohol nagyon kevés volt benne.De emlékezetem szerint ez a bor sem keserű sem büdös nem volt egyszerűen csak egy vékony,sem egy fehér sem egy rozé,sem egy siller,sem egy vörös színü bor,hanem egy fixli de ahogy Ő hívta a "kapás".