Címkék

Utolsó kommentek

  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • tiboz: A cikkben a Château Beau-Séjour Bécot pincészet 2011-es évjáratáról esett szó. Most találtam egy c... (2015.10.22. 12:48) Bordeaux en primeur, Budapest
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Posztmodern és borvacsora

2012.04.23. 06:15 - Szomjas Gödény

Egyre több a borvacsora manapság, próbálkoznak a kreatív bor- és ételpárosításokkal a séfek és az éttermek. Reflexből vetek egy pillantást ezekre a hirdetésekre, hátha találok valami újat, merészet, lenyűgözőt. Pesten, a Ráday utcán sétálgattam a minap, amikor szembe jött velem az alábbi kép, borvacsorát kínálva, majd miután magamhoz tértem, úgy éreztem ideális témát találtam egy kis olvasói játékhoz. Az itt látható fotón csak az ételsor látható, a hozzájuk ajánlott bort a hajtás utáni teljes képen láthatják. Aki szeretne játszani, az tippelje meg lapozás előtt, hogy vajon milyen bort ajánlanak az arrajárónak, vagy jegyezze le, hogy mi lenne a saját ajánlása. A véleményeket értelemszerűen a komment rovatban hagyhatják.

borvacsora felso.jpg

Íme, a kreatív megfejtés, nekem egészen biztosan nem jutott volna eszembe:

borvacsora teljes2.jpg

18 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr974466471

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.23. 09:51:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukko 2012.04.23. 07:39:41

A vendéglátásban dolgozók álma, az univerzális gasztobor, mely minden fogást képes elkísérni. Ráadásul évjárattól függetlenül! Ha szerencséje van a vendégnek, akkor jól be is hűtik neki 4 fokra!

rszabi · http://borrajongo.blog.hu/ 2012.04.23. 07:53:00

Háromszor oda-vissza megnéztem, mert nem láttam a fogások után a borokat. Utána megláttam lent :)
Igazuk van minek összezavarni a kedves vendéget :)

fugu 2012.04.23. 07:55:19

Talán picit ide tartozik, hogy számos étteremben még normális borospohár sincs! Minap egy olasz pizzériában (Márvány/Alkotás)ittunk "chianti"-t olyan pohárból, amit még jóindulattal sem nevezhetnénk borospohárnak. Van még hova fejlődni.

Lucas_Corso 2012.04.23. 10:34:15

@kukko: Szerintem viccen kívül ez lehetne a trükk, ha van egy kis rafináltság a szervezőkben, a 3 különböző fogáshoz más-más hőfokon szervírozzák a bort. (Jópár éve a Dobogó-borokkal játszottak velem olyat, hogy különböző távol-keleti ételek mellé párosítottak borokat, a vacsora végén kiderült, hogy az összesen 6 tálhoz ugyanazt a két tételt kóstolhattuk -- a hőmérséklet volt a kulcs.)

muskotály küvé 2012.04.23. 11:00:19

A kép csak megerősíti azt a véleményemet, hogy a Ráday utcában (1-2 kivételtől eltekintve) a 80-as évek pénzre hajtó, cinikus és pofátlan vendéglátós-hagyományai vannak egy helyre koncentrálva, csak a design változott.

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2012.04.23. 11:06:00

@Lucas_Corso: Érdekes, amit írsz! Működött a hőmérsékletkülönbséges trükk? (Esetleg emlékszel, hogy merre kínálták/mihez?)

akov · http://borrajongo.blog.hu 2012.04.23. 11:39:11

Ez óriási. Egy reklámot megért volna a hely neve! :)

Csíki Sándor · http://www.foodandwine.hu 2012.04.23. 11:50:56

Évek hosszú sorának csiszolódása után a borvacsorák rutinja elért a csúcsra. A következő lépés, a valódi szélsőérték az lehet, amikor a borvacsorához már bort sem adnak, majd egy igazi zen-buddhista megoldás érkezhet el, az, amikor már a vacsora sincs, s helyébe a legmagasabbrendű tevékenység, a borvacsoráról való meditáció lép.

BékaRóka 2012.04.23. 11:57:27

Ugyan már! Több fantáziát! Az előételhez jól felvizezed, a desszerthez pedig megcukrozod - és már kész is a passzítás :))

kotkodacsolas 2012.04.23. 12:29:34

Ez a kiírás/plakát megszólalásig hasonlít egy ismert 'kagylós' töltőállomás design-világához. Nem lehet, hogy valójában egy Ráday utcai benzinkútnál lehet ezeket elfogyasztani, állva, egy pohár bor társaságában, amit persze papírpohárban adnak az ételekhez?

Kabarészínész 2012.04.23. 12:53:13

öregapám is mindig a saját vörösét itta, mindegy volt, hogy szalonnát evett, vagy kolbászt.... :D :D :D

tempranillo 2012.04.24. 18:53:18

No, azért a cEAsar-saláta is megér egy misét.

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2012.04.24. 23:38:52

@tempranillo: Jogos, fel sem tűnt :)
A hely specialitása, nyilván!

Hullafotós 2012.04.25. 18:15:33

Évekkel ezelőtt egy pénzügyi szférában érdekképviselő szervezet oszlopos tagja kérte magához a pincért a karácsonyi vacsora közepén. Édesítőt szeretett volna. Egy perc alatt megkapta, s azonmód blazírt arccal pöttyintett belőle kettőt borospoharába. Elkeverte és megkóstolta, végül felderült arccal tekintett a pincérre: Köszönöm!

Azóta dilemmázom rajta (az erős urban legend faktor mellett), hogy valóban a vendég hibázott-e...

Lucas_Corso 2012.04.25. 21:27:51

@Szomjas Gödény: Annyiban mindenképp működött, hogy nem gyanakodtunk a borok "többszöri felhasználására", és a 6-ból talán egyszer nem stimmelt a párosítás, bár ez elsősorban a séf érdeme, aki a bor alá dolgozott. (A vacsorára külföldön került sor, és tényleg túl régen ahhoz, hogy pontosan felidézzem, nem jegyzeteltem sajnos.)
@tempranillo: www.ceasar-boston.org/index.php :)