Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Szobaborászat jutányos áron

2006.02.20. 00:58 - alföldi merlot

Olcsó játék alkoholistáknak

Nekem a fémépítő is olyan volt, mintha Tupoljev műhelyében dolgoznék, és az alsóban gyurmázás közben is Colleoni lovasszobra lebegett a szemem előtt. De azóta jelentősen szűkült a horizontom, ezért némi kételkedéssel fogadom a szép új világ legfrissebb csodáját: a szobapincét vagy borász-barkácskészletet vagy kindertojást gyermeklelkű alkoholistáknak.

A WinePod a szuperpöpec borkészítő kütyü, amivel a garázsban, a kamrában, de akár egy kellően tágas nappaliban vagy irodában is megszülhetjük kisszériás barrikolatlan sardonénkat vagy lila tintás kékfrankosunkat ízlés szerint. A számítógép-vezérlésű, világhálós, interaktív, beépített borászos, mobil álompince révén kapálás és permetezés nélkül hullik az ölünkbe a sufni-petrus vagy éppen Dr. Loosen "Eroicájának" saját ph-nkhoz igazított változata. Szaros 2.000 dollárért már a miénk is lehet. Wark bácsinak tetszik az ötlet.

Sajt is back!

A tudósok mégsem állították, hogy a sajt megrontja a bort. Csak annyit mondtak, hogy bizonyos aromakomponensek érzékelését bizonyos sajtok megnehezítik. De a sajtó kiforgatta a szavaikat. Aki kíváncsi az egész nevetségesen ostoba kísérlet főbb részleteire, az itt elolvashatja. Ettől függetlenül, a borkóstolás mesterei óva intenek a sajtfogyasztástól a tesztek alkalmával. A helyes recept: szénsavmentes ásványvíz és minél semlegesebb ízű kenyér. Egyébként meg mindenki egyen azt, ami jólesik! (Én diót szoktam.)

Címkék: híradó

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr4712891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyóka 2006.02.20. 08:04:41

A hamburgerzabálók újabb hülyesége... :)

KF 2006.02.20. 08:45:25

Akkor ezek kézműves borok lesznek?????:))

eljen a vpop 2006.02.20. 09:39:50

gyanitom magyarorszagon buntetendo cselekmeny adojegy nelkuli tudatmodosito szert kesziteni

Balogh Zoltán 2006.02.20. 10:13:18

én úgy tudom, hogy családi/magán felhasználásig valami 1000 liternyi bort szabad termelni évente. De lehet, hogy a korlát nagyságában tévedek.

Konkordi 2006.02.20. 11:36:04

Lőrét mindenkinek!

Grenache 2006.02.20. 11:55:18

Ha jól emlékszem, úgy van meghatározva, hogy 500nm alatt (ez 0.05 ha) házikerti szőlőnek számít a terület, arról annyit termelsz amennyit bírsz, és ha nem hozod keresekedelmi forgalomba, semmi más kötelezettséged nincs.

P. 2006.02.20. 13:17:31

Ha jól tévedek, az 500 nm-t később felemelték 1500 nm-re.

Grenache 2006.02.20. 13:46:52

Az a 2004-es bortörvény után lehetett akkor, mert abban - most néztem meg - 500nm van. Legalábbis a közlönyállapotúban, a hatályos nekem nincs meg.

TULLIUS 2006.02.20. 17:53:22

Ez azoknak lesz jó, akik a házi készítésű mákteára már ráuntak?

tablettás 2006.02.20. 17:57:18

Végre egy jó hír! Hol lehet beszerezni? Ha meglesz, mindenki a vendégem !

Sanyóka 2006.02.20. 18:24:37

Remélem az USA-ban sok "okos" ember megveszi, és majd miután elegük lesz a sok kotyvalékból végiggondolják mekkora ökrök :)

KF 2006.02.21. 13:27:51

Egy amerikai soha nem fog rájönni, mekkora ökör! Elmondják neki, hogy ez a legjobb a világon, ő meg benyeli, mint minden mást (lsd. McDönci)

lacibor 2006.02.21. 15:43:06

Az ötlet nem új. Nagyon-nagyon régen az élelmes svéd importőrök úgy próbáltak "enyhíteni" az állami szeszmonopólium szorításán, hogy tartósítószer nélküli mustot vásároltak. Ezután a vásárlóra volt bízva, hogy elfogyasztja mustként, vagy egy zacskó borélesztővel kicsit alkoholosabbra varázsolja.

Balogh Zoltán 2006.02.23. 15:18:20

lacibor, Finnországban külön szaküzetben lehet venni a házi pancsolócsomagot... a vízet a csapból, cukrot az sarki boltból lehet beszerezni. 50-60 literes műanyag büdögében rajta kis kotyogóval csinálják a lőrét maguknak. El kell ismerni, hogy a magyar kannás-tablettás kalibernél majd mindig jobb eredményt hoz a dolog. Még versenyeket s rendeznek és kevésbé úri helyen teljesen normális és elfogadott dolog akár ünnepi asztalra tenni egy kancsó házi készítésű gyümölcsbort. Az igazán pozőrök nem használnak étkezési cukrot, hanem eperből, málnából és más gyümölcsből erjesztenek :) Ahol ugyebár nem terem meg a szőlő ott a szőlőből készült bornak nincs is akkora misztikuma.
süti beállítások módosítása