Mondtam, hogy a Maszandra komoly pincészet – de legalábbis az volt. Vagy mondjuk úgy, vannak borai, amelyeket nagyon drágán el lehet adni. Kicsit többet érnek, mint a kétpontos cabernet és a négypontos madeira. Az MTI fényképén látható 1891-es Livadia Red Port például a becslések szerint 2500-3000 fontért kelhet el egy november 28-án esedékes londoni árverésen. Sajnos aligha mi fogjuk megkóstolni, pedig kíváncsiak lennénk, milyen az íze egy 116 éves erősített bornak. Könnyen lehet, hogy még él.
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr31239440
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
lagar 2007.11.23. 19:57:40
Nemrég magyar búvárok 200 éves borokat hoztak fel az óceánból. Az sem lehet semmi.
vmate 2007.11.25. 02:12:55
Akinek van egy perce, hogy kitöltse a következő kérdőívet (Tokaj, Villány), az sokat segítene: lifestylebudapest.com/kerdoiv/index.php?sid=2
Shyr Kahn 2007.11.25. 10:26:50
Mindig is szerettem az erősített borokat, de sajnos 5 évesnél idősebb portóit még nem ittam. A 10 éves már túl sok a pénztárcámnak, pedig nagyon kíváncsi lennék rá, csakúgy mint a 20-40-100 éves változatokra. Egyébként kurva jól néz ki a cimkéje. A maiak is tanulhatnának tőle... mintha nem is 116 éves lenne.
KabarSunyó 2007.11.26. 09:27:53
Hát igen. 2 éve jártam a Massandrai pinyóban. "Tokajit" is mérnek, 0,75-ös bordeaux-i palackban, cirilbetűsen. 150 g/l környékén. természetesen. avinálva. A kísérő csajnak ez a világ legtermészetesebb dolga volt. A portói mellett. Ez Ukrajna. Akkor, ott én is így gondoltam. Ugye a közeg. Egyébként zsírprofin veszi le a hely a leginkább hazai és orosz turisztokat.A humán célra azért mégiscsak alkalmas gejédes-szeszes cuccaikkal.
Utolsó kommentek