Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Bort inni karácsonykor

Jó-jó, de mit fogyaszt ilyenkor a nyájas olvasó?

2007.12.24. 07:38 - Albert gazda

Ezt a szöveget csak azért írom, hogy legyen mihez hozzászólni. Már ha van/lesz kedvük. Szóval, szerintem úgy van, hogy karácsonykor tényleg azt isszuk, amit megérdemlünk és ami arra érdemes. Én például most találtam ki, hogy mit: a Tokaj–Nobilis 2005-ös hárslevelűjét és a Disznókő 1997-es 6 puttonyos aszúját szedtem elő. És akkor ezúton kívánok – kívánunk – békés karácsonyt meg mindent összes nyájas olvasónknak.

Címkék: disznókő tokaj–nobilis

78 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr72273698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zéé 2007.12.24. 09:03:37

Nálunk mandulás pisztráng lesz,ehhez behűtöttem egy chablis-t meg egy mandolást,a desszerthez meg van egy spétlesem rustról.Boldog Karácsonyt minden Alkesznek

Zéé 2007.12.24. 09:23:39

A chablis 2006-os Rapiteau,a Mandolás természetesen 2003-as,az a spätlese meg egy ausbruch 1999-es Kirchkopf.Mielőtt feluletes lennék Albert Gazdához képest :) :)

Jajjfagyi 2007.12.24. 10:59:04

A halászléhez Vylyan Kadarka 2006, a desszerthez megnézem a Nyakas kései Sauvignon Blanc-t, a rántotthalhoz még nem tudom.

Tavaly Royal 1999-es 6 puttonyos volt az előételhez, Gál Lajos Szó-Lá-Ti olasz a rántotthoz, majd Vylyan 1999-es Cab. Sauv. sel a csoki brownie-hoz. (Egyébként az utolsó volt a legemlékezetesebb bor-étel párosítás)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.12.24. 11:04:27

Nálunk Vincze Béla 2002-es Bikavér ment eddig a libapecsenyéhez, este a halászléhez a Juhász pincétől Rizling 2003, meg persze a saját rizlingem lesz.

A sütikhez a saját Enikő küvém jól passzol (5g/liter a sav), illetve a likőrborok közül portói vörös vagy Pellegrino Malvasia lesz.

A holnapi és holnapi tartalmas kajákhoz Villus, Montenuovo küvé és Juhász Egri bikavér lesz.

Boldog Karácsonyt mindenkinek, és persze jó borokat.

csite 2007.12.24. 11:21:46

Karácsonyi felvezetőként tegnap:
Bussay Olaszrizling 2006 - 7P (ez tegnapelőtt)
Moet&Chandon non vintage - 8P
Szepsy (birtok) Furmint 2006 - 7P
Homonna Határi Furmint 2006 - 8P
Buttler Kadarka 2005 - 8P
Szentesi Rajnai rizling 2005 - 8P
St. Andrea Magyalos Kadarka 2005 - 6P
Hollóvár Hárslevelű 2005 - 8P
Demeter Aszú 2003 - 10P


*** Boldog Karácsonyt Mindenkinek, a számára igazán ízlő borokkal! ***

rebekka 2007.12.24. 11:39:19

Ünnepi alkoholok az asztalon,
Neipperger Schloßberg 1989 Riesling Spätlese
Billecart -Salmon Brut Rose
Dom. Bertagna Vougeot Prem Cru 2005
Paul Dermon Brut de Loire Maggnum.
Lemberger Eiswein 1993
Kiralyudvar Lapis 1999
Köszönet az Alkoholistaknak az egesz evi erdekes beszamolokert!

dalton1 2007.12.24. 11:43:50

Mindenkinek Boldog Karácsonyt először is.
Hogy mihez mi lesz még nem látom át teljesen de a következők biztosan terítékre kerülnek:

St. Andrea Örökké, 2006
Luis Eschenauer Syrah, 2002
Chateau Megyer 5p aszú, 2000
Meg a sajátom nagy mennyiségben...

És még bármi megeshet...

wagamama 2007.12.24. 13:45:52

1 palack:
Simon 2003
cabernet sauvignon, kékfrankos, kékoportó, pinot noir, cabernet franc, blauburger, turan, kadarka
de mi csak úgy hívjuk, virágcsokor. utolsó lesz, már nem is kapni sehol.

wagamama 2007.12.24. 13:47:16

ja és boldog karácsonyt!

Horasz · http://horasz.blog.hu 2007.12.24. 13:51:42

Nyakas Budai Chardonnay 2006 (fozes kozben szopogatni)
Szeremley Mucat Ottonel 2006
Veszergombi Turrul Cuvee 2005
Wunderlich Cabernet Sav. es Franc cuvee 2002

dagadtos 2007.12.24. 13:59:48

Szenteste és első nap a családdal (mivel a száraz bort kevésbé szeretik) Thummerer Tekenőháti Merlot 2003 és Oremus 3p vagy Németh Diósi Sárgamuskotály 2006, barátokkal meg Tóth Bikavér 2002 Válogatás és Szepsy Úrágya 2006. (Ha esetleg inkább mégis vöröshöz lesz kedvünk a Szepsy helyett, akkor egy Buttler Pinot 2004, esetleg egy Gere Finesse 2004).
Boldog karácsonyt Mindenkinek!

2007.12.24. 14:22:20

ÉN egy Egervin portugieser-rel dobom fel az estét, nagy a jólét, mi tagadás:D

Brake 2007.12.24. 14:36:02

A karácsonyi egészben sült kacsa Sárosdi Feri bátyám CS barrique-jében (2003) fog úszni, napközben szintén tőle 2006-os kékfrankost fogyasztunk. A desszerthez a DemeterVin Kinga Cuvée-je dukál (2003-ból).

Benikuty 2007.12.24. 14:38:19

Délutáni orjaleves és halászlé főzéshez stampó gönci barack by Benikuty,majd Frittmann rozé.
Esti vezérbor: Tóth István 2006-os Cabernet franc szűretlen hordóminta.
Aztán szomjúság ellen Dúzsi 2007-s rozé.
Első nap reggel stampó gönci. Aztán víz...víz...víz:) Délben kacsához Tóth 2000-s Merlot,kacsa után szintén T.I. 1999-s bikavér válogatás. Délután Légli Landord.
Második nap halhoz Szecskő 2005-s Kirélyleányka, délután Polgár 2006-s kadarka.
Természetesen ez nem ennyiszer egész üveget jelent:))

kalapácsjózsi 2007.12.24. 15:58:37

karácsony heti sor: taittinger reserve, buttlet syrah eged, buttler pinot eged, orsolya pinot 05, st. andrea pinot gris 06, orsolya rizling 06, buttler bikavér eged, bott judit teleki 06, st.andi tóbérc 05 szűretlen, st. andi franc 05, st.andrea pinot ferenchegy, ráspi mágus 05, kaló cab.sav. 98, elhangzási sorrendben

szbszig 2007.12.24. 17:22:57

Egy kis forralt bort. Vagy esetleg megkóstolom végre a szakét. ;)

t f 1 (törölt) 2007.12.24. 18:49:37

Halászlé mellé jól csúszik a saját rozé, utána a Köpcös Kékfrankos mégjobban :)

Dingó 2007.12.24. 19:11:48

Délután Frittmann Irsai Olivér 2006. 700 forintért gyönyörű illatok, fantasztikus gyümölcsösség - gratulálok a Frittmann testvéreknek!
A szűzpecsenyéhez este Vylyan Pinot Noir 2006.

pumpuj 2007.12.24. 19:43:35

Bakondi Borászat: Egri Bikavér 2004 (háát, azért még lehet szép a Karácsony...)
De van még a polcon Thummerer 2003-as bikavérjéből (akciós volt a Tescoban), és régebbről egy kedvencem: Vylyan Cabernet Franc 2003! - ha valaki tudja, hol lehet még kapni, szóljon!

Boldog Karácsonyt!

Cserszegi Óvszeres 2007.12.24. 20:15:46

Már ne is haragudjatok, de eldobom az agyam, hogy néhányan milyen borokat isznak. A sznob formátokat a 6 puttonyos aszúkkal, hát. :-) Én nem szedek elő semmit, mert nincs palackban semmi. Iszom a sajátot, meg a Gyula bá borát a szomszéd utcából, előtte meg házipálinkát, amihez egész nyáron raktam a cefrét. Na? na? Sőt, ha még lesz kedvem megiszok egy Aranyászokat a végén. Na? Na? Übereltem? Böff!

zsolty 2007.12.24. 20:29:16

Mi itt Calgaryban lazacot fogunk enni, maple syruppal, az melle vettem 1 uveg Verdicciot, majd kesobb egy kis Chianti Calssico a Villa Albergottitol fug csusszanni majd a kotelezo Taylor Flodgate LBV port. Mindenkinek kivanot hasonlo jokat, bamit is iszik!
Udv

Benikuty 2007.12.24. 20:55:36

Békás Karit, Óvszer:))

710barracuda 2007.12.24. 21:00:08

Ma este nem iszom palackosat. Csak folyó bort. Tállyáról hozattam 6 liter aszút 1700 HUF/liter. Előtte pedig gönci 4 éves barackot,szintén kimértet 4000 HUF/liter. Délután pedig tavalyi tihanyi olaszrizlinget fröccsként pusztítottam: ezt ingyé kaptam

borbalta · http://baltaistvan.multiply.com 2007.12.24. 21:12:35

A halászléhez Ribling Feri 2007-es folyó Kadarkája,előtte Cserszegi Fűszeres 2007-es törkölypálinka,a pulykához kipróbáltam egy 2006-os californiai shirazt/ jó döntés volt/a desszerthez pedig egy 2003-as Bátaapáti késői szüretelésű Tramini.Isten éltessen sokáig minden Évát és Istvánt és Békés Ünnepeket.

etna 2007.12.24. 21:35:48

Nálunk a nagy menű 25-én van, bár a ma este sem kutya. A holnapi ebéd a következőképpen néz majd ki:

Kacsamáj marinírozott pisztrángfilével zellerszalmán
Dula Bence: Egri Pinot Noir White, 2006

Tyúkhúsleves Royal tojáskocsonya betéttel
Dula Bence: Egri Pinot Noir Rosé, 2006

Meggyes fürjek gesztenyés pürével
Dula Bence: Egri Pinot Noir, 2003

Hideg vaddisznópástétom csipkesásával
Dula Bence: Hegybíró bora – Bikavér, 2000

Sajtspecialitások
Dula Bence: Egri Cabernet Sauvignon, 2002

Giardinetto , Marcipánhab pácolt naranccsal
Dula Bence: Tokaji Aszú 5p, 1999

Az étkeket anyám komponálta, a borokat én választottam. Először a meggyes fürj kapcsán asszociáltam erre a Pinot-ra, majd a pisztráng hozta a fehéret. Akkor már adta magát a rosé is, hogy tljes legyen a "Pinot triad". Majd a többi is megtalálta a maga helyét. (Volt olyan elképzelésem is, hogy az itthoni választékból Vincze Béla Egri Bikavér Birtokborát isszuk a vaddisznó mellé, s Konyári (vörös) Lolienséjét a sajtokhoz (ezutóbbiakat Szegeden szereztük be az Alabárdos vendéglő melletti Holland sajtházban, kiváló darabok voltak, az érlelt kecskekülönlegességektől a szarvasgombás brie-ig). Aszú vonatkozásban első asszociációm egy rég őrizgetett 2002-es Szepsy 6p volt, de végül Dula Bencére fazoníroztam az egészet. Nem lesz csalódás senkinek, eléggé ismerem a sort :))).

Áldott Karácsonyt mindenkinek!

kádkongató 2007.12.24. 22:19:25

Először is egy süllő vajmártással (beurre blanc)volt és ahhoz felváltva egymás mellett: Györgykovács Furmint 2004 és Béres Lőcse dűlő Furmint 2003.
Utána nem illettek a borok az ennivalóhoz, de azért nem volt rossza a füsölt, főtt szürkemarha nyelv házi mustárvariációkkal(csak túl erősek lettek a mustárok) és zöldséges picadával.Utána kocsonya. Most desszert: hozzá pedig rögtön kóstolom a 2004-es Degenfeld szamorodnit(édes)
Holnap mangalica karaj lesz nemtudoménhogy, de rajnai sor lesz mellé: Pannonhalmi Apátsági 2006, Nyári Ödön 2006, és egy Bussay esküvé 2005(olasz-rajnai). Szerdán szürkemarha hátszín szintén fogalmamsincs hogyan, de egy Lörinczgyuri Áldás, és két Zweigelt(Vylyan2004, Benkő Laci-Vaskeresztes2003) esáklyes kinyitásra.
Szép karácsonyt az alkesz közösségnek.

pelotepincsi 2007.12.25. 09:03:00

Nálunk Mészáros Pál Fehér Kadarka, Oremus Mandolás Furmint, Gál Lajos Eszter Bora, Szende Új Portugieser, Pfneiszl Újra Együtt Kékfrankos és Gere Tamás és Zsolt Mirtill Cuvée. Boldog Ünnepeket!

Muslica 2007.12.25. 09:49:29

Nálunk tegnap Pupos Zoltán 2006-os Chardonnay-ja volt a halacska mellé.
Ma pedig saját Pinot Blanc-t fogok inni, a súlyosabb kaják mellé meg Dúzsi 2003-as Kékfrankos válogatást, vagy egy 2002-es Villa Antinori cuvee-t szopogatunk. Meglátjuk...

pecz 2007.12.25. 09:56:25

Hello Kádkongató!

Jó volt a 03-as Lőcse Furmint?
Nálunk eddig a legjobb Karácsonykor, úgy 7 pontra tettem.
Volt még Bodri 05-ös KF, 4 pont
Bodri 04-es Optimus QV, 5 pont
Mezzacorona Teroldego Rotalino, 6 pont, de a tetszetős fajta
Aztan volt egy jó "újbor" is: Ignea (Argentína) Syrah-CS, 2007, végülis 6,5 pontot kapott, finom.
Ja ki ne feledjem, vendégségben kaptunk Tiffán Cuvée Carissiame, 1999-et, jó volt, 7,5 pont

Még nem tudom a folytatást, de lesz benne vmelyik aszú, és Főbor is.
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
Pécz Béla

espé 2007.12.25. 12:15:40

Kamrátokba finomat,
házatokba békét,
szívetekbe a szeretet
áldott csendességét.
A tervhez szerencsét,
a munkához kedvet,
boldog Karácsonyt
kívánok Nektek!

Ja! és bort ami ízlik!

lackó 2007.12.25. 13:03:08

Hm. Nem semmi. Vagy pénz van rohadásig, vagy mégiscsak sznob dolog ez a bor. Nálunk fehérbor volt a halhoz, ami megy hozzá, de nem
pontoztunk :) Iszunk még egy rozét ma a pulykához, meg egy 3puttonyost a krémes mellé. Jó lesz. Bizti. Mindenkinek bort, mit szeret s szép Karácsonyt.

Készpénz Jancsi 2007.12.25. 14:07:50

Hogy milyen népszerűek nálatok a 2000Ft körüli borok...
Nálunk:
Tornay:Furmint,1100
Montalto:Nero d'avola,1180

lackó 2007.12.25. 15:18:13

CSITE NORBI 10 PONTOT ADOTT EGY BORRA! CSITE NORBI, CSITE NORBI...

Ray Tango 2007.12.25. 15:50:58

Szenteste: Gróf Buttler Portugieser 2006 a halászléhez meg a göngyölt halhoz, a baracklekváros mákos gubához pedig Tamás Pince Eposz 2002 (kései szüretelésű olaszrizling Csopakról). Hasonló jókat kívánok!

nemjo 2007.12.25. 17:46:01

Zaklatott volt a tegnapi este.
Elkéstem a hallal - ezért kapkodás lett a dologból.
A Fogasfilé párolását egy barátomnak ajándékul szánt 99-es Bock Cuvée-vel kezdtem.
Simán leszedtem az ónkupakot, kidugóztam, majd öntöttem lendületből a hal alá a hárslevelű helyett...
Szóval a halhoz végül Hétszőlő száraz hárslevelű 99 , majd utána mérgemben megittam a fél Bock-ot egyedül..
Ma Gere-rozé volt a kősüllő elé, a diós kalácshoz pedig Áts Cuvée.
Holnapra a szürkemarha hátszinhez Müller féle 2003-as Nimbus-t (CS)tervezek, esetleg utánna ha lesz még kedvem akkor egy brunellót .

bodorján 2007.12.25. 19:07:56

Ajándékozás mellé: Borbély Késői Olaszrizling 2004

Halászlé: Takler Syrah 2006

Rántott és sült hal: Konyári Sauvignon Blanc 2006 és Chardonnay 2006

Fehér(boros) karácsony volt.

serpa 2007.12.25. 20:06:39

Egy fehér - Egy vörös:

Samuel Tinon - Tino Blanc
Malatinszky Szűretlen Cab. Sauvignon 2003

egyik is, másik is megállta a helyét

Kellemes Ünnepeket Nektek!

9mmPara 2007.12.25. 20:28:14

Nálunk valami bonyolult (Wellington ihletésű) sült a nejem által elkövetve, ehhez sör. Majd a desszerthez '99-es árpád-hegyi 6 puttonyos tokaji, amit eredetileg azért vettem, hogy a fiam 18. születésnapján bontsuk fel, de idén rájöttem, hogy nem merem még 9 évig megtartani :)

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

jaheira 2007.12.25. 21:38:29

Szenteste Légli Olaszrizling, ma Árvay Chardonnay, és holnapra van még egy Áts Cuvee, a sacher tortához pedig Vida Péter La Vida Merlot-ja...
Boldog karácsonyt mindenkinek!:)

kádkongató 2007.12.25. 23:13:18

Kedves Pecz!
A lőcse furmint rendkívül kellemes volt. Igen komoly testtel, finom szövésű.Borértők azt mondták meg kell inni, nem érdemes tovább tartogatni, bár van még belőle egy. Szerintem is a 7 pont megjár.Testben a Györgykovács nem udta vele tartani a lépést, de lélekben..:)
Komolyra fordítva, az Imre bácsijénál a megszokott elegancia volt megint szembetűnő, jókora somlai ásványossággal.Egyébként nem volt akkora wásziszdász

2007.12.25. 23:16:23

Mayer Chardonnay 2003
Bock CS 2006 (borzalmas volt)
Liszt Domaine Gróf Zichy CF 2002
Jekl Pinot Noir 2002
Gere KF Prestige 2004

szóval semmi extra, de 28-ától Szerszárdon/Villányban tesztelünk :)

kádkongató 2007.12.25. 23:22:07

A maiak közül a Vylyan zweigelt 2004 nem volt rossz.olyan 5 pont körül jó indulattal.Viszont a rokon(Benkő Laci) vaskeresztesi Zweigeltjét mindenkinek tudom ajánlani:
Gyönyörű gyümölcsösségel, és szép savakkal.Besimuló tannin, és kis elegancia sima 6 pont. A kár hogy nem lehet sehol kapni. Egyébként ismer valaki vaskeresztesi borokat? Szombathely és a határ közt van a falu.Egyszer(kb 1,5 éve) volt a vaskeresztesi borról,a hagyományaikról egy cikk a Magyar Nemzet magazinban.
Lőrincz Gyuri Áldás bikavérje(2004) pedig hozta az elvárt szinvonalat. Pazar elegancia, szép kávés íz,harmónia. Bár egy-két kortynál a test mintha vékonyabb lett volna de végeredményben megkapta a 7 pontot. Most meg egy Benkő Kékfrankossal vezetek épp le..

hegyaljai 2007.12.26. 09:24:53

Kedves Parci!
Mivel a Bock CS 2006-ból maradt egy fél palackkal tegnapról, megnéztem kritikusan, és bár a bor - a hordóból származó csersav miatt - még további érlelést kiván ugyan, de egyébként rendben van. Illata viszont kiválló, így nálam 5-6 pont.

espé 2007.12.26. 10:00:51

A nagy pontverseny után valami ilyesmit vártam:
1. FOGÁS
Halászlé /én főztem/: 3pont
Chile: Cabernet Sauvignon: 3pont
A kettő együtt, nem ízlett: 1pont

Vagy valami hasonló...

borbatár 2007.12.26. 10:23:02

Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Egy kicsit lemaradtam, de remélem még nem késtem le. szóval én Hudácskóék Furmintjait kóstolgattam 2007-től visszafelé úgy 2000-ig, a vékonyától a vastagjáig, nagy élmény volt, betartott majd két napig. Tegnap meg elém került a Tokajicum 2006-os szűretlen furmuntja, fantasztikusan érdekes bor, ha vakon kóstolom nem biztos, hogy fehér borra tippelek, Kóstoljátok meg kiváncsi vagyok a vélemétekre.

pecz 2007.12.26. 10:26:54

Kedves Kádkongató!

Nekem is csak egy Lőcse furmintom maradt...
Vaskeresztesi vöröseket a Savaria fesztiválon kóstolgattam, vagy 2 éve, nem voltak rosszak.
Üdv, Pécz Béla

pecz 2007.12.26. 10:28:07

Kedves Mall Rat!

A Montaltotól a 2006-os merlot kóstold meg, de véletlenül se a 05-öst.
Üdv, Pécz Béla

Benikuty 2007.12.26. 11:32:20

Kellemes másnapot mindenkinek!
Polgár kadarka egy nagy büdös csalódás:(

athos 2007.12.26. 13:07:24

Nálunk liba volt Szenteste, szerencsere sokan voltunk, igy tobb palacknak is neki tudtunk latni:
- 97-s teleki cabernet franc reserve
- 2002-s Kopár
- 2003-s Buttler Cabernet Savignon
- 2003-s Vylyan Cabernet Savignon Selection
A desszerthez pedig egy Arvay Casino Cuvee dukalt.
Finom volt... ;-)

Mindenkinek Kellemes Unnepeket!

A.

espé 2007.12.26. 15:02:29

athos!

Váljék egészségetekre! Ha finom volt!
A libák is, meg a palackok is!

vargabi113 2007.12.26. 15:19:37

Kedfes Fijjug+az a pár veszélyes Bozorgány!

Az elmúlt 3 nap termése:
-Tokaj Nobilis: 2005 Hárslevelű
-Tornai:2004 Hárslevelű selection
-Csányi:2003 CS. Kopár Dűlő
-Tokaj Nobilis:2006 Amicus cuvée
-Gróf Degenfeld: 2004 Édes szamorodni

Minden Főkoholistának további szép borokat!

zotyika 2007.12.26. 15:32:41

Boldog Karácsonyt Mindannyiótoknak!

Kádkongató:
Vaskeresztes egy kis kiterjedésű, de kitűnő adottságú hegyközség az Osztrák-Magyar határon. Fajtaösszetételében és klimatikus viszonyaiban leginkább a soproni borvidékhez hasonlít.Az itt termelt borok nagy része sokáig a magas savtartalmáról volt "hírhedt" Ma a borok nagy részében szépen lebontják az almasavat, igy jól iható de még mindíg markáns savgerincű borok készülnek.
Személyes kapcsolatom a Mittl családi pincészet boraival volt/van/. mind a kékfrankosuk mind a zweigeltjük jól iható korrekt mindennapi bor, a merlot pedig nagyon szép. A szombathelyi Pincemester borszaküzletben kapható több keresztesi bor is.

Borboszi 2007.12.26. 17:36:24

... de örülök, hogy ennyi finom bort kóstoltatok és ennyi fincsi ételt főztetek :-)))

... én nem ittam bort az ünnepek alatt. A barátaimhoz jöttem haza, és ők nem borfogyasztók :-(((... szóval már a blog olvasása is jól esett :-)))

Boldog karácsonyt mindannyiotoknak!

espé 2007.12.26. 20:20:45

Borboszi:
Őszinte részvétem!

athos 2007.12.26. 20:23:14

espé!

A liba kituno volt ;-)
A teleki mar egy kicsit oreg volt, de meg jol tartotta magat. A 2002-s Kopar maga a csucs, a Buttler CS tavasszal jobban bejott, a Vylyan is CS Selectiont most kostoltam eloszor, nagyon kerek volt.

A.

Pán Dóra 2007.12.26. 22:59:26

Portói: Fonseca LBV 2000, Quinta do Vallado tawny 20 éves

MalbecNC 2007.12.26. 23:02:10

Szenteste ebédjén halászléhoz Sebestyén 2007 rosé, Fekete 2005 Kadarka, vacsorára sült libához Fekete 2007 Portugieser újbor.
25-én rántott sertéskarajhoz bugaci salátával Sebestyén 2006 Cserszegi Fűszeres, Bugaci nélkül Vesztergombi 2005 Bikvér, 26-án marhapörkölthöz 2004 Fekete 2004 Cabernet Sauvignon.

kádkongató 2007.12.26. 23:21:24

Kedves Zotyika!
Köszi az infót! Többször voltam már ott, de akkor még nem voltam olyan kinyílt szemű a részletekre.Eddig környék beliektől én is csak ezt hallottam, hogy kegyetlen savak vannak ott. De érdekes emlékeim is szép borokról árulkodnak, és amiket mostanában kóstolok a BenkőLacitól azok is abszolut jó borok, köztük egy-két kiemelkedőbbel.SAjnos még nem tudok róla ssemmi bővebb információt (szőlész,borász hozzáállás).Denem hiszem hogy sokat műborászkodna, ebben az esetben pedig kijelenthetem, hogy igenis szépkis borokat lehet ott termelni.Kiváncsi lennék akit te említettél, próbálom megjegyezni, utánanézni.Ha véletlen pécsi vagy környéki vagy cserélhetnénk egy vaskeresztesit...;)
Üdv

smici74 2007.12.27. 00:32:13

Nálam többek között ez fogyott:
Béres Magita 2006
Tóth István Bikavér 1998
Frittmann Tiara 2002
Páll Hárslevelű 1999

Boldog karácsonyt!

skorzy 2007.12.27. 07:55:17

Sziasztk!
Tóth István Bikavár 2002
Thummerer Bikavér 2003
Vida Kékfrankos
Günczer Kékfrankos
Ma pedig névnapomra Ménesi Kadarka 2003
Legfrissebb szerzeményemet pedig, egy 2000-es Vili Papa Cuvée-t pedig még nemtom mikor áldozom be

koccintós 2007.12.27. 08:11:12

Mi egyszem Disznókő '99-es 5 puttonyos aszút ittunk szenteste, de az nagyon ízlett.

borboszihoz hasonlóan az én rokonságom/barátaim sem borisszák, így ennyiben maradt az ünnepi borozás. Talán majd szilveszterkor.

espé 2007.12.27. 09:14:52

athos!

Újfent egs!
Nem sokan írják, hogy a kaja és pia ízlett és jólesett!

espé 2007.12.27. 09:57:32

koccintós!
Gondolom, hogy a barátok, rokonság gépjárművel érkezik, igy max a gyereksör (vezetősör) kerülhet terítékre. De majd szilveszterkor mi változik?

koccintós 2007.12.27. 10:23:11

espé:

Az, hogy Egerbe megyünk (és nem kocsival, vagy legalábbis én nem vezetek, az tuti!), egy számomra félig-meddig ismeretlen társasághoz (konkrétan a párom rég nem látott barátnője+egyéb meghívottak), és már csak a helyszín miatt is nagy reményeket fűzök ehhez a szilveszterhez. :)

Plusz ugye jobban bekészülök, ha nem is tartanak velem, többek közt biztosan nekimegyek egy jóképű furmintnak (számomra az idei év meglepetése, a Karádi és Berger pincészet remek bora), és a vörösborok közt is szétnézek, csak akad valami.

Benikuty 2007.12.27. 10:53:23

esmét eltelt a Karácsony:)
Smici74, az a 98-s T.I. Bikavár nem lehetett semmi!

espé 2007.12.27. 11:16:25

Koccintós:
Sejtettem,és gratulálok a programhoz!
Amúgy meg bátran!
Mert ha a vendégsereg a cola, pepsi, fanta, stb. között válogat, akkor miért ne lehetne furmintot, meg vöröset is választani?

smici74 2007.12.27. 11:33:24

Benikuty:
bizony, hengerlő volt. Gyönyörűen kísérte édesanyám dínsztelt marháját, de az ebéd után is szivesen kortyolgattam.

smici74 2007.12.27. 11:42:47

Az én családom sem kifejezetten borissza, de én "missziót" vállaltam: az enyém volt az italok beszerzése. Egyszerű, de tisztességes, könnyen iható magyar borokat prezentáltam, aminek sikere is volt. Így talán legközelebb nem chileit vesznek a boltban, hanem valamelyik általam megismertetettet.
Mik voltak a borok:
Jásdi Cserszegi 07
Dúzsi Fürtikéje 07
D. Vaszarytól a 06-os Zefír (ez lett a kedvenc)
Taschner Kf rozé 07
St.Andi Újbora 07
Béres Magita 06

BJ 2007.12.27. 11:49:19

nálunk:

francia hagymaleves - Pannonhalmi StMartinus cuvée 2007
Rozmaringos almás egybesült pulykamell - Heimann kadarka 2006
Mákos és diós bejgli - Oremus 3p aszú 2000

BJ

csite 2007.12.27. 14:26:31

folytatva az évzárást:
Szepsy Dániel Szamorodni 2003
(ehhez tegnap este sült libamáj (olyan klassz(c)-osan), basmati rizs, saját chutney költemény[)
Királyudvar Perze Furmint 2006
Buttler Syrah 3-400 méter 2005
(ehhez bélszín angolosan (bűvösszakács(c)), polenta, zöldek)

csite 2007.12.27. 22:23:08

bitang jól sikerült a bélszín, ehhez lement még:
Buttler Prémium Bikavér 2003
Malatinszky (szűretlen) Cabernet Franc 2002
Bónusz track-ek:
Szepsy Úrágya Furmint 2006
Demeter Főbor 2004
Szepsy Botond Cuvée 2006
Szepsy Aszú 2002

2007.12.28. 00:31:30

kedves hegyaljai!

simán elképzelhető, h az én palack Bock 2006 CS-ommal volt valami baj. annyit írtam, h ittam egyet és borzalmas volt (és amit ittam, az tényleg nagyon nem stimmelt). fogok szerezni még egy palackot, Bocknál közvetlenül, pont azért, h ne ez alapján alkossak bármiféle általános véleményt (de ez most sem volt szándékomban).

dagadtos 2007.12.28. 05:30:29

Kedves csite! Az Úrágyáról egy rövid véleményt és pontot tudnál mondani, vagy túl zsúfolt volt a dolog ahhoz? Köszönöm

Sootaanaa 2007.12.29. 13:11:38

Salentein Malbec Primus - argentín steakhez, zöldborsmártással, vajas zöldbabbal
St. A. Kovászó Chardonnay - Libamáj,
Chateauneuf-du-Pape egy vörös(Domaine Rayne 2006) és egy fehér,Weninger 2003 CF-Merlot,St. A. Sziráki Chardonnay 2005 Valamint fogyott még: St. Andrea Áldás 2004, Luka CS 2006, futottak még: Bock 2006 Merlot, Oregon CC Cellars Pinot Noir,

csite 2007.12.29. 18:02:28

dagadtos
mély elemzésbe nem mennék bele, de minden bort odafigyeléssel kortyolgattunk, így:
szerintem jól hozza a dűlő acélos, ásványos jellegét, kemény, de kerek sav, zamatosság, nagyon hosszú íz, szemtebbenés nélkül 7P, de előző kóstolásaim alapján lehet 8 is

mézesbandi 2007.12.29. 20:35:18

Előételnek tejszínes brokkolis palacsintát fogyasztottunk hozzá 2005-ös Hudácskó Furmintot fogyasztottunk, egyre jobb ez a bor. Aztán Vargánya leves következett, majd sült őzkaraj zsemlegombóccal és áfanyámártással mellé Heimann első nekifutás 2006. Végül drága egyetlenem feledhetetlen marcipános diós fonott kalácsa, 2001-es Hudácskó Tokaji Cuvee-vel, utóbbi lenyűgöző élmény volt.

Piros Villa 2008.12.24. 14:09:13

nálunk - Garamvári Don Giovanni 2002 pezsgő, Tóth István Bikavér Válogatás 2002. Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
süti beállítások módosítása