Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

E-nyelv

Spanyol viasz 2.0

2008.08.09. 07:43 - Az Alkoholisták

A barcelonai Mikroelektronikai Kutató Intézet szakemberei egy olyan "mesterséges nyelv" kifejlesztésén dolgoznak, amely képes fölismerni a szőlfajtákat és megkülönböztetni az évjáratokat. Az emberi nyelv működését alapul vevő, apró szintetikus membránokból felépülő szerkezet már most is képes megkülönböztetni a chardonnay-t, a malvasiát, a macabeu-t és az airent, és meg tudja mondani, hogy a szőlő a 2005-ös vagy a 2004-es szüretből származik-e. A mesterséges nyelv legkézenfekvőbb felhasználási területe a spanyol tudósok szerint a borhamisítók leleplezése lehet. De valószínűleg C-3PO unokái is hálásak lesznek.

Címkék: híradó műnyelv

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr86606206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizie 2008.08.11. 02:31:29

Előre is bocs az offért de a legfrissebb cikkhez kell h kommenteljek, hogy gyors választ kapjak :)

szóval pálinkabolt kéne pesten. de nem ám olyan hogy a pancsolt "szamóca-esszencia" hülyeséget vehetem meg 25ért hanem olyan ahol legalább bele lehet nyalni egy-két dologba mielőtt választok.

de a legfontosabb hogy jó legyen.

segítsetek pls!

limbekcs 2008.08.11. 10:52:45

rézangyal, diósy pál u. x., kálvin tértől 1 perc. ez inkább kocsma, 100+ féle pálesz kóstolható, palackozva csak a saját márkájukat érdemes venni.

mammutban is ott vannak.

uránia mozival szemközti mellékutcában kb. 1,5 sarokra meg valamelyik b betűs cégnek van boltja (brill vagy békési) - nemtom, kóstolhatsz-e.

limbekcs 2008.08.15. 13:32:02

hogy itten n csak offoljunk: erről az e-nyelvről egyelőre nem tudom, mit is gondoljak, de a poszt szerzőjének már most hálás vagyok szíszthrípíjóért... :)

limbekcs 2008.08.15. 13:42:02

de persze megint csak off:

magam részéről ezt a borkóstolást is csak bottal piszkálom, úgyhogy le a kalappal az érző nyelvűek előtt - na de hölgyeim és uraim, drága testvéreim, tudunk-e valamit írni a vízkóstolókról?

tudomásom szerint versengenek az ásványvizek is, akkor kell lenni szakértő kóstolóiknak is... na az lehet már a kemény szakma... (hacsak nem a lágy vizekre specializálódsz...)

(remélem, őket is figyelmeztetik, ahogy engem egy sofőrisztikus bevetésemen drága jó Laci bácsim: "vigyázz, mert ennek több mint 50%-a víz!!! :)

süti beállítások módosítása