Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Chardonnay helyett vadkender

Alkoholmentes Torres

2008.08.19. 12:00 - alföldi merlot

Az amerikai nyomozó hatóságok szerint Washington államban egyre több szőlőterületet vásárolnak föl a szervezett bűnőzök, hogy vadkender ültetvényekké alakítsák át. Az állam legrégibb és legnagyobb borvidékén, a Yakima-völgyben idén már hét olyan birtokra csaptak le a rendőrök, ahol a szokásos chardonnay helyett most a sokkal jövedelmezőbb vadkender zöldell. A 2008-as fogás már eléri a 110.000 tőt, ez kb. 100 millió dollárt érne a fekete piacon. Tavaly egyébként közel 300.000 tő kannabiszt foglaltak le a hatóságok. A felderítést jelentősen segíti az a tény, hogy a vadkender termesztése jóval vízigényesebb, mint a szőlőé. A rendőrök úgy vélik, hogy a könnyű felderíthetőség miatt a nagyüzemi vadkender-termesztésnek nincs jövője az államban. Az Associated Press (AP) értesülései szerint a tényleges tulajdonosok mexikói fedezékből irányítják az ügyleteket. 

A spanyol megaborászat, az évente közel 50 millió palackot forgalmazó Torres alkoholmentes bort dobott a piacra. A magyar piacon is jelenlévő multi szóvivőjétől megtudhattuk, hogy a fél százalékos alkoholtartalmú itallal azokat célozzák meg, akik nem akarnak alkoholt fogyasztani, mégis szeretnék a bor ízét élvezni. Mint például a sofőrök és a terhes anyák, magyarázta Fina Soler. Az alkoholt a spinning cone nevezetű ("forgó kúp") Kaliforniában előszeretettel használt méregdrága berendezéssel csapatják ki a borból. A Natureo névre keresztelt különlegesség a muscat fajtából készül, és 7 euro körüli áron fogalmazzák e hónaptól egyelőre csak Spanyolországban.

Címkék: híradó washington torres alkoholmentes vadkender

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr78622466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Green · http://kender.blog.hu 2008.08.19. 12:59:56

vadkendert tuti nem, hiszen abban nincs thc, inkább valami indiai kender biznisz lehet a dologban.

temy 2008.08.19. 13:56:02

Persze, ha betiltanánk az alkoholt, akkor az összes szőlőültetvény is hirtelen illegálissá válna és akkor jól fel lehetne égetni mindet...Mikor jönnek már rá, hogy a drogok (főleg a könnyű drogok) betiltása csak súlyosbítja a problémát? Lehet, hogy az irtózatos mennyiségű illegális pénzek egy része visszacsorog valahogy a törvényhozókhoz? Na mindegy, addig is marad nekünk a jófajta legális szesz.

SCHWACHTA SZÓKRATÉSZ vagy KNAPP - (ahogy tetszik) 2008.08.19. 15:06:13

Hátha csak zöld sárkányt akartak csinálni? Az is alkohol, nem értem, mért ilyen kicsinyesek ezek a rendőrök. :(

Siphersh 2008.08.19. 15:27:46

Nyilván marihuánáról van szó. A vadkendernek a marihuánához nincs sok köze.

Egyébként mi az az "indiai kender", Mr. Green? Van olyan is, hogy nem indiai kender? Az ipari kender is indiai kender?

A marihuána spanyolul van, a cannabis latinul, szerintem nevezzük úgy, hogy pipakender, és akkor egyértelmű, hogy miről van szó. :D

Terence Hill 2008.08.19. 15:34:18

Aki művelt alkoholista az nem művelt biológus....

1. Cannabis sativa var. spontanea =vadkender=parlagfű - pollenje allergént tartalmaz, ezért törvény rendeli el irtását, minden ingatlantulajdonosnak, THC-t viszont nem tartalmaz

2. Cannabis indica=indiai kender - virágzata a marihuána, ebből lesz a hasis és a marihuánás cigaretta, hatóanyaga a THC (tetrahidrokannabinol)

Nem csak ti vagytok a hibásak, az újságírók 98%-a keveri, még a híradósok is...

Terence Hill 2008.08.19. 15:38:02

Siphers:
Amit ipari kendernek hívsz, az a Cannabis sativa. "Sativa"=hasznos

Siphersh 2008.08.19. 16:11:39

Nem, Terence, a cannabis indica is a cannabis sativa alfaja (vagy fajtája), és a marihuána (a pipakender) lehet indica és sativa is. Vagy hibrid is lehet. Az mondjuk igaz, hogy hasist hagyományosan indicából csinálnak, de ma már vannak sativa hasisok is.

Ipari kender alatt meg azokat a fajtákat értem, amiket a rostjukért termesztenek. Gondolom, ezek főleg valamilyen sativák.

És a parlagfűnek semmi köze a vadkenderhez. Két külön faj. Sőt,két külön rend. Nem is hasonlítanak egymáshoz.

Terence Hill 2008.08.19. 16:32:56

Siphers, igazad lehet....

egyben biztos voltam, hogy a vadkender és a marihuána köszönőviszonyban sincs egymással, pedig nap, mint nap keverik a sajtóban.

most miattad utánanéztem, és látom, hogy népiesen - tévedésből - hívják a vadkendert parlagfűnek, holott az másik faj, és csak hasonlítanak kissé egymáshoz, a virágzatuk inkább, mint a levelük. akkor én is tanultam valamit.

egykalapalatt 2008.10.29. 09:16:18

Vadkender néven lehet szólítani minden olyan kender növényt ami vadon nő, legyen az Indica vagy Sativa.

Ha valaki "indiai" kendert termesztett és ennek egy magja véletlenül (emberi beavatkozás, irányítás nélkül) elhullik és kinő, az már vadkender.

Ha egy útszélen talált kender magját valaki elülteti az már nem vadkender, hiába az volt valamikor.
süti beállítások módosítása