A Bűvös Szakács mellett a Food Police az egyetlen gasztroblog, amelyet rendszeresen olvasok. Teszem ezt annak ellenére, hogy a bejegyzések angol nyelvűek, és forrásszegény vidéki értelmiségiként vajmi kevés az esélyem arra, hogy eljussak a leírásokban szereplő, zömmel budapesti éttermekbe. Nos, a számomra sokkal kevésbé szorító kellemetlenség immár a múlté: Steel/Aczél néhány hete magyarított. A Kaja Rendőrség kimondottan étteremkritikára szakosodott, fogyasztócentrikus, informatív és olvasmányos. A fotók inkább a nagyvárosi gerilla-fílinget táplálják, de jobb velük, mint nélkülük. Néhány név az utóbbi időszakban recenzált éttermek közül: Kistücsök, Onyx, Maligán, Aranceto, Babel, Donatella, Cascade. Van egy éves best of lista is (igaz, ez még monolingual), lehet rajta rágódni.
Címkék: étterem gasztroblog food police
4 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr34792505
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Ferraiolo 2008.11.28. 15:43:07
Én már egy ideje drukkolok a magyarításért, mert szívesen ajánlottam márt a blogot angolul nem beszélő gasztromán ismerőseimnek is. Amúgy a kedvenc étteremkritikai gasztroblogom hazai viszonylatban.
fabaszorult 2008.11.28. 19:33:16
Azért egy Iszonyatos Szarvashibát kiszúrtama a blogon: egy aranybarnára pirult mozarellás lasagne képe alatt azt írja, hogy parmezán. Persze rendőröktől ne várjunk sokat...
Zéé 2008.11.29. 10:03:29
Az igazi lasagna tetején mindig parmesan van,és egy fényképről nehéz eldönteni, hogy épp milyen sajt pirult rá.Amúgy olvasgatva a blogot, elég jónak tűnik ahhoz, hogy a két sajtot ne keverje össze ízében,állagában!
steel · http://foodpolice.blogspot.com 2008.11.29. 23:08:00
óh, ezt a figyelmet igazán nem érdemlem meg, nagyon köszönöm! azért örülök hogy jelentősen nő a látogatottság a nyelvváltásnak köszönhetően. most már csak a bejegyzések sűrűségén kellene kicsit javítani...
ps - egyébként nagyon sok lasagne recept létezik, de a klasszikus besamel mártással készül rétegezve és a tetejére parmezánt reszelnek. Persze van mozzarellás, ricottás, stb. is.
ps - egyébként nagyon sok lasagne recept létezik, de a klasszikus besamel mártással készül rétegezve és a tetejére parmezánt reszelnek. Persze van mozzarellás, ricottás, stb. is.
Utolsó kommentek