Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Best Buy - 2011. február

2011.02.03. 10:00 - Az Alkoholisták

Mint minden rajongói fórum, mi is a mém terjesztésére törekszünk, ami esetünkben a borozás iránti szenvedéllyel való megfertőzést jelenti. A beoltás fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. A Best Buy rovatban olyan borokat ajánlunk, amelyek bőven megérik az árukat, beszerzésük viszonylag könnyen megoldható, és fogyasztásuk legalább hőemelkedést eredményez. Az ilyen borok száma szerencsére töretlenül nő, és az általunk felsoroltakon kívül minden bizonnyal akadnak még bőven kellemes meglepetések, de ezek azok, amelyekért per pillanat tűzbe tennénk a kezünket. Örök hála minden borásznak, aki hajlandó/képes baráti áron minőséget nyújtani!

fehérek:

1 1/2 Balaton-felvidéki Házi Fehér 2009
A Béla és Bandi néven futtatott Fodor-fivérek balatonszőlősi olcsó és vidám bora magnumban. Az illat szerencsés ötvözete a melegebb, gyümölcsösebb és a hűvösebb, pikánsabb jegyeknek. Fehérhúsú őszibarack, körte, egres, csalán, agyag, csipetnyi sonka és kén. Kóstolva közepes test, könnyed elegancia, érett savak. A kortynak van íze, nem kell a retronazális visszacsatolásra hagyatkozni: barack, szőlő, borsosmenta, a végén jóleső mandulás fanyarság. Semmi nem uralkodik el, nem billenti az egyensúlyt. A viszonylag csiszolt savak szép ívet adnak a kortynak. Abszurd módon jó ezért az árért – minden lehetséges gáncs eltörpül e tény mellett. Erős 5 pont. (1460 Ft – magnum) (AM)

Tornai Pincészet Mineraux Balatoni Zenit 2009
Friss, reduktív boros illat a jellemző Gabi fogkrémes/Donald rágós vonulattal, meg persze szőlővel és grépfrúttal, tiszta és üde, ahogy kell. Szájba véve meglepően nem híg, közepes test kicsit magas alkohollal, szőlős ízében halvány édesség és egy kis kesernye is feltűnik, de alapvetően minden a helyén, jól elkészített, kellemes kis bor. Nem túl bonyolult, de komplexitást vagy kifinomultságot számon kérni túlzás lenne ezen a szinten. 4 pont és best buy. (890 Ft) (Octopus)

Royal Tokaji Furmint 2008
Fiatal borhoz mérten színe elég mély citromsárga, amit ebből sejthetünk, az érettség, beleszagolva nyilvánvalóvá válik. Finoman édeskés illatában sült alma, citrusos-mandarinos jegyek, melyeket szegfűszeg és csipetnyi fahéj fűszerez - a hordó mindazonáltal egy fokkal szelídebb az előző évjáratnál tapasztaltnál. Kedves, szinte behízelgő, egészen jó mélységgel. Szájban közepesnél nagyobb test, telt, az alkohol nem kevés, de nem lóg ki egyáltalán, inkább csak édesít és kerekít; ízében édesfűszerek és az illatból megismert citrusok, alma. Savai nem hangsúlyosak, de kellőképpen ellensúlyozzák már-már olajos testét. Hosszú, száraz lecsengés. Valahol 5 és 6 pont határán billeg , érett, fogyasztásra kész, ne tartogassuk hosszan. (1500 Ft) (octopus)

Jásdi Csopaki Rizling 2008
Tőrölmetszett olaszrizling, a fajta félreismerhetetlen savszerkezetével, sajátos körtestruktúrájával. Inkább ásványos, mint gyümölcsös, a zárlatban az obligát mandulát hosszan kitartja. Amolyan unplugged bor, amiből egy próbakorty alig hagy nyomot, de ha rájárunk, az ujja köré csavar. Erős 5 pont. (1520 Ft) (AM)

Patricius Tokaji Furmint 2009
Igen világos citromsárga. Illata közepesen intenzív, fiatalos és üde, reduktív borosan tiszta, de szerencsére nem tuttifruttis, ez nagyban növeli vonzerejét. Primer aromák, szőlő, szőlővirág, citrusok, fehér húsú őszibarack, egy kis zsírkrétával kiegészülve. Teste könnyed közepes, nem a savakra épül, inkább kedves és törékeny, mintsem szigorú. Kerek és arányos, ízében szintén szőlő, virágok, őszibarack, nem túlságosan mély vagy komplex, inkább tisztaságával, remek ihatóságával hódít. 6 pont (1600 Ft) (octopus)

Scheller Táltoshegyi Olaszrizling 2006
Számomra ez az olaszrizling egyik iskolapéldája. Nincs agyonfarigcsálva, csiszolva, szidolozva, magától értetődő, erőlködésmentes, természetes egyensúly és vitalitás jellemzi - azonnal levett a lábamról. Az illatban eleinte átható gyógyszeresség, de ez félóra után nyomtalanul eltűnt, aztán citromfű, kamilla, méz, sárgabarack és marcipán. Tágas, korlátlan, eleven korty – ha van ennek így értelme. Ízben aszalt sárgabarack, gyöngyvirág és méz, a korty végétől zelleres-mandulás fanyarság. Közel ötévesen már látszik az érett bor magabiztossága és még érezhető a fiatal életereje. 6 pont (1950 Ft). (AM)

Bussay Olaszrizling 2008
A bontás napján kissé faragatlannak, kiforratlannak hatott, aztán másnapra összerakta magát. Az illat egyedi, tömör és mély: zsírkréta, mezei virágok, citrusok és talán egy csipetnyi fehérbors. A fehérbors felvillanása után lehetetlen volt az osztrák zöldveltelini-párhuzamot elhessegetni: ez is egy barátságos, magabiztos, tömör szerkezetű bor, amit erőlködésmentes elegancia jellemez. Az érett savak és a jó közepes test tökéletesen együttmozog. nyugodt és magabiztos. A korty gyümölcsös, a lecsengés finoman mandulás. Nincs benne semmi durvaság, finom és tipikusan olaszrizlinges eszközökkel dolgozik. 7 pont. (2200 Ft) (AM)

félszáraz és félédes fehérek:

Degenfeld Tokaji Muscat Lunel 2009
A muscat lunelt egy helyi borász egyszer Tokaj rozéjának nevezte: az a friss, lendületes, olcsó tömegbor, amivel lehet szőnyegbombázni a piacot. Amiben a kilences Degenfeld-muscat más mint a korábbiak: intenzívebb édesség, nagyobb test, glicerinesség, lecsengésben csersavérzet. A legföltűnőbb különbség: a korábbi évjáratoknál jóval magasabb alkohol: 11,5-ről 12,5-re ment föl, nagyon határozottan érezni. Szerintem pedig eddig ez a legjobban sikerült Degenfeld-muskotály. 6 pont. (1850 Ft) (műtannin)

Tokaj Nobilis Barakonyi Furmint 2008
Kitöltéskor elsőre sós, ásványos illat fogad, de mellé finom virágosság, leheletnyi menta társul. Diszkrét, elegáns és összetett. Szép, birses-körtés aroma utal a fajtára, picinyke mogyoró a hordós érlelésre. Hűvös, kimért, pompás. Szájban egyszerűen perfekt. A savak, az alkohol, a gyümölcsös és hordós aromák valami elképesztő harmóniában simulnak össze, a korty nem döccen, nem akadozik, az íve az elejétől a végéig tökéletesen rajzolt. A sav pont annyi, ami még frissít, a cukorral ráadásul tökéletes párost alkot. A díszítő aromák (mogyoró, virágok) végig a gyümölcs körül táncolnak, tökéletes folytatását képezik az illatnak. A lecsengés hosszú, gyümölcsös, csodaszép. Hibátlan, elegáns, elképesztően jó bor. 8 pont (2800 Ft) (Bob)

Bussay Tramini 2008
Szépen definiált, intenzív, egyedi illat rózsavízzel, fehérborssal és őszibarackkal. Kóstolva tökéletes egyensúlyt mutat: a korty gömbölyű, sima felszínű, miközben csupa élet. Ilyen érett, kristálytiszta, finom savszerkezettel talán még egyetlen magyar borban sem találkoztam. A korty fűszeres, olajos, krémes és viszonylag testes, de a szorgalmasan aládolgozó savak zokszó nélkül viszik előre. A lecsengés mandulás-marcipános ízekkel kezdődik és rózsaszirommal végződik - percekkel később. Elegáns, friss, tiszta és finom, két korty után föl sem tűnik, hogy félédes (pedig nem rajongok a félműfajokért). 8 pont (2980 Ft) (AM)

édes fehérek:

Vayi Cuvée 2009
A Vayi Cuvée egy aszú és egy fordítás hibridje, kóstolva azonban inkább késői szüret, és Tokaj legszebb, vagy legalábbis legmegnyerőbb arcát mutatja (pláne, ha az árcédula is belóg a képbe).
Friss, sziporkázó, gazdagon gyümölcsös illat. Határozott vonalvezetés, jól definiált, élénk színek - vajas körte, birs, virágok, mandarin, szőlő és egy árnyalatnyi fémesség. Van valami mahleres-klimtes-szecessziós ebben a borban, ami levett a lábamról. Kóstolva tiszta, finom és friss. A nem kevés maradékcukrot könnyen viseli, nem ragad, nem szirupos, jól iható. Közepes test, selymes textúra, nagyon intenzív ízek - körte, birs és szőlő. A lecsengést finoman pezsdítik a csiszolt savak, bár nem eposzi hosszúságú. 7 pont. (2340 forint) (AM)

Oremus Tokaji Szamorodni 2007
Ragyogó világos arany szín, beleszagolva pedig szinte leteríti az embert, olyan illatos. Kristálytiszta és friss, a muskotály egyértelműen tetten érhető illatában, emellett szőlővirág, citrusok, ananász, csipetnyi méz, és az édességet ellensúlyozandó grépfrútos fanyarság, egy csipet füst. Könnyedség hatja át, ahogy a kortyot is, mindazonáltal meglepően viszkózus és súlya is van. Túlzó savak nélkül is lendületes, íze igazán gazdag, virágos, citrusos, gyömbéres, finoman kesernyés, szép hosszú utóízzel, amiben aszalt barack is feltűnik. Itatós, kedves bor, ne tartogassák, ne szellőztessék, csak igyák és élvezzék, most lehet a legszebb formájában. 7 pont (2590 Ft) (octopus)

Royal Tokaji Áts Cuvée 2007
Évek óta az egyik legmegbízhatóbb brand az édes borok között, nemcsak képtelenség mellélőni vele, de árban és térben is a legelérhetőbbek egyike. A friss évjárat kedves és egységes illattal fogad: virágok, mézes körte, citrusok, főleg talán grépfrút, már amennyire szálazni lehet. Az üde illat után a korty meglepően súlyos, kifejezetten koncentrált, komoly bor benyomását kelti, botritisz érzete nélkül. A 134 grammos maradékcukor ellenére is lendületes, a savak fiatalos elánnal vezetik végig a kortyot, de kifejezetten csiszoltak, nem bántanak egyáltalán. Igazi közönségkedvenc. Erős 6 pont. (2750 Ft) (dagadtos)

rózsaszínek, pirosak:

Szent István Korona, Pázmándi Cabernet Sauvignon Rosé 2009
Világos, narancsos beütésű szín, elsőre azt vágnám rá, hogy hagymahéj, az újabb, gyümölcsös leírókat preferáló terminológia szerint viszont inkább kajszi a helyes jelző. Illatában a cabernet érezhető fűszeres, visszafogottan paprikás tónusaival, a háttérben nehezen definiálható piros bogyósok. Friss és tiszta, ha nem is túl bonyolult. Belekortyolva könnyed, arányos test fogad, jól eltalált, élénk savakkal, ügyesen elkerüli a leggyakoribb rozé-buktatókat, a magas alkoholt és édességet. Ízében savanyúcukorka és sauvignon blanc-os fanyarság. Egyszerű, viszont jól csúszik. 4 pont (700 Ft) (octopus)

Szent Ilona Syrah Rosé 2009
Évek óta az első rozé, ami fenntartás nélkül tetszik. Borbaráti körömben egy 12 tételes rozé-vakot nyert meg utcahosszal. Pedig mi sem áll tőle távolabb, mint az olcsó populizmus. Az illat intenzív, friss, és mentes a rozék többségét jellemző tutti fruttis-málnaszörpös közhelyességtől. A szellőzés és a hőfok függvényében eper, barack, szeder, barackmag és bazaltszag a meghatározó jegyek. Kóstolva meglepően strukturált, és a finom gyümölcsösség mellett félreismerhetetlenül sós. A remek savak hosszasan kifuttaják a lecsengést, amelyben a gyümölcsöket barackmagos fanyarság ellenpontozza. 5 pont (1550 Ft) (AM)

Ráspi Siller 2009
Halvány rubin színű még több fakó téglával. Beleszagolva egész komoly ráspis illatok ugranak ki a pohárból, ami nálam őszibarackot, ibolyát, kakaós nápolyit és nap perzselte este hűlő sziklát, alighanem mészkőt és csillámpalát jelent. Az a legizgalmasabb benne, hogy bár az illat intenzív ugyanakkor olyan, mintha állandóan változna az összetevők aránya, így nem lehet megunni. Szájban is nagyon intenzív és remek szerkezetű. Savai könnyedek, egyáltalán nem húzósak, játszanak és közben észrevétlen tartják az egyáltalán nem kicsi, inkább már közepes testet. Ízében erőteljesen gyümölcsös és sós, markánsan karakteres. A korty második felében, ahogy az illatban is, sillertől nem várt illetve nem megszokott mélységek jelennek meg. Lecsengése nagyon intenzív, hosszú és jóízű. Fogyasztói oldalról nézve erősen feszegeti a sillerség határait: tud komolyabb és mélyebb lenni, mint azt ettől a műfajtól (el)várnánk. Ugyanakkor meg tud maradni finomnak, gyümölcsösnek és jól ihatónak: vagyis hozza azt is, amit egy sillertől várunk. Ezért legalább hatot érdemel, de én nem sajnálom tőle a hét pontot sem. (1950 Ft) (palack)

vörösek:

Weninger Sopron 2008
Ha mostanában úgy adódik, hogy egy áruházban kell vörösbort vennem, szinte biztosan ezt viszem, 2100-2200 Ft (tok, vonó). Mert egyéniség. Karakter. Soproni és Weninger, messzire kerüli fajtajellegesdit meg a világdivatot, nyoma nincsen édességnek, túlextrahált tunyaságnak: az anyag él.
Sós erdei mészkőlekvár zsírkrétával és szénnel. Nem mondom, hogy nem lehetne benne egy kicsit több gyümölcs (a sok grafit mellé), esetleg még egy kis fűszer, de nem kívánságműsor, és a szerkezettel semmi baj: vibrál, játszik, megy előre. És van benne, bizony, egy kis savanyú, ami nem hogy zavarna, de még tetszik is, sok lime, miszerint zöldcitrom, mintha bepermetezték volna limelével. Utóízében is jelen, a szénporos-zsírkrétás, tisztességesen hosszú kortyhalál előtt. Hat pont. (1690 Ft) (műtannin)

Ráspi Kopár Cuvée 2007
A kétezer forint alatt kapható Kopár zweigelt-cabernet-kékfrankos házasítás (a Kopár név nem egyszerűen fricska, hanem annak a dűlőnek neve, ahonnan a szőlő származik), és alaposan föladja a leckét a konkurenciának. Az illat intenzív, talányos és sokszínű: Bagarol cipőpaszta, tengervíz, dióolaj, őszibarack és borókabogyó. Egy idő után valami különleges minőségű, gyümölcsös aromájú szemes kávé-illatnál állapodik meg. Én váltig hiszem, hogy Horváth József speckó pörkölésű hordót használ, de lehet, hogy a terroir a felelős. Kóstolva telt, tömör és élénk. A kortynak van súlya bőven, de a kerek és szaftos savak könnyedén mozgatják. Ízben sós, őszibarakos, és tisztán kivehető egy - a honi syrah-kra emlékeztető - vérnarancsos áramlat. Érett, puha tannin ad keretet a kortynak. A lecsengés széles, komplex és hosszú. Varratmentes. Az üres pohárból is árad az illat. Eléri a 7 pontot. (1800-1900 Ft) (AM)

Janus Cabernet Franc 2008
A fiatalon tomboló fekete bogyósok mostanra halkultak valamelyest, az akkor még csöndes fűszerpaprika és a hordó édesfűszerei viszont – kibújván a gyümölcs szorításából – új erőre kaptak, így az illat most elsősorban vegetális, másodsorban karamelles, kávés, szegfűszeges. A korty meleg és kényeztető, nincsenek élek vagy sarkok, csak szuperérett tanninok, lágy savak és krémes textúra. Az alkohol sem éget, a korty vége mégis kissé édesbe fordul, és ezt a viszonylag hosszú utóíznek sem sikerül teljesen levetkőznie. Még éppen best buy, de félő, hogy néhány kezdőnek sok lesz benne a zöldség, néhány haladónak pedig gejllé válhat az édesség. Eléri a 6 pontot. (1990 Ft) (dagadtos)

Weninger Cabernet Sauvignon 2007
Mély és sötét illat - egy jobbfajta bordeaux-i cru bourgeois-ra emlékeztet. Közvetlenül a bontás után babkávé, fekete ribizli harsányan és animalitás visszafogottan, de félóra szellőzés után föláll a rendszer, és komplex, árnyalt kép alakul ki (döntően: fekete ribizli, cseresznye, szilvalekvár, babkávé, bőr és balzsamecet). Kifogástalan érettség, ebben a cabernet sauvignonban hiába keresnénk paprikát (szerencsére mazsolát is). A korty eleje selymes, aztán harapósabbra vált (én ezt az érdességet a kornak tudom be, a másnapi visszakóstolásokra mindig lecsiszolódott). Sűrűszövésű, komoly ízmélységgel, teherbíró szerkezettel és kitűnő tanninokkal. A szilvás, fahéjas aromákhoz weningeres sósság és jófajta soproni élénkség társul. A lecsengés gazdagon gyümölcsös, határozottan fűszeres, keserű csokoládés kerettel. Hosszú és emlékezetes bor. 6 pont (1990 Ft) (AM)

Etyeki Kúria Red 2007
Először még Magyar vándorként kóstoltam, a néhai név soproni szüretre, de etyeki feldolgozásra utal; 90% pinot noir, 10% merlot. Elsőre olyan, mint valami trópusi gyümölcsleves erős kókuszos fűszerességgel. A soproni vörösekre amúgy is jellemző déli gyümölcsök küzdenek a hordóval, mangó és maracuja a tejes, vaníliás jegyekkel – szokatlan, de szerethető egyveleg. Idővel teret nyernek a fajták, jönnek a piros bogyósok, de az édes-egzotikus hangulat sértetlen marad. A korty már nyugodt, kerek, közepesnél alig nagyobb testtel, kissé túlbuzgó alkohollal (14%), kevés tanninnal, hosszú utóízzel. Fiatalon, több erővel talán még jobban tetszett, de még mindig egy kifejezetten finom, vonzó bor. Stabil 6 pont, klubáron mindenképpen best buy. (2490 Ft) (dagadtos)

Matias Zweigelt 2008
Egyedi világával, hecsedlis, szilvás, mentolos, fahéjas, füstös-hordós aromáival már többször is elbűvölt. Nem tudom, hogyan lehet egy pécsi zweigeltnek északi karaktere, de az illat után előbb mondanám északinak, mint délinek: a csipkebogyó és a füst Egerre, a mentolos-fahéjas fűszeresség pedig Észak-Rhone-ra emlékeztet.  Szájban is összetett, egyszerre édes, sós és savanyú – a kevés, selymes tanninnak köszönhetően pedig kedves is, így veszélyesen itatja magát. Még az utóíze is hosszú. Nagyon eltaláltak valamit, vagy tényleg beleborult valami szép észak-rhone-i syrah. 7 pont, kiváló vétel. (2600 Ft) (dagadtos)

Heimann Birtokbor 2007
Az óceán túloldalán erre mondanák, hogy million-dollar nose. Gyönyörű illat: nem csak vonzó, hanem élénk, árnyalatokban gazdag, és bár a hordó jegyei is érezhetőek, a tiszta, természetes gyümölcsösség a meghatározó (szeder, cseresznye, málna és némi tejkaramell). Az illat áttetszősége a kortyban is folytatódik, hajlékony, ruganyos, sokszínű. Nem savanyú, nem keserű, nem édes. Gyümölcsös frissesség és lendület hatja át. Remekül csúszik. Egyenletesen szétterülő, érett, közepes mennyiségű tannin. A lecsengést ismét gyümölcsös, tiszta zamatok és transzparencia jellemzi. 7 pont (3280 Ft) (AM)

Címkék: best buy

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr332634971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargánya 2011.02.03. 14:41:48

A 2008-as Royal Tokaji Furmint a Metróban mindössze 1100 Ft !
Amit még a nagyon olcsó kategóriában érdemes megkóstolni: Mátrai Olaszrizling 2009 (Danubiana). Aldi, 399.- .(kóstoltasd vakon a barátaiddal és kérd, hogy tippeljenek árat!)

fugu 2011.02.03. 17:00:52

A Szászi Olasznak mindössze egy baja van: elfogyott. Ez azért elég nagy baj. Így nem igazán jó "VÉTEL".
Én a vörösöket még kipótolnám:
Pók Négykezes 1700 Ft, Bolyki Indián Nyár 1500Ft
Amúgy pedig köszi a tippeket!

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2011.02.03. 17:23:09

@vargánya: Esetleg a 2007-esből nem akad még arra? Én arra vadásznék jutányos áron, az nekem nagyon tetszett.

Belcsuj 2011.02.03. 17:44:04

Amiket én még mindenképpen hozzátennék a saját "jó vétel" listámból:
Orsolya Kettőezernyolc '08 (2000 Ft)
Szentesi Nadapi "A" Cuvée '08 (1800 Ft)
Pálos Miklós Rokka Kékfrankos '08 (1500 Ft)

A Béla és Bandi-féle másfeles Házi Fehéret épp most iszogatom, nálam is megvan a stabil 5 pont, jól esik. Ha belegondolok, hogy 670-re jön ki egy 0,75 palack, akkor meg még jobban esik.

Rizlinger 2011.02.03. 18:45:36

Én is ajánlanék egy "Best Buy-t" , méghozzá a Juhász testvérek 2010-es pinot noir roséját ( Corvin Plaza CBA 860ft)
Hihetelenül selymes textúra, illatába sárgadinnye, málna, eper, a szokásos tuttifutti. A reduktív technológiából adódó szénsavas jelleg nagyon jól kiegészíti és kíséri az egész bort, kihagyhatatlan olcsó és nagyon finom
(Nem elég egy üveggel :D )

e_easy 2011.02.03. 20:23:59

@Rizlinger: az a juhasz primor roze nekem is nagyon bejott.
Es mivel gyengus a rozsaszin szekcio csapjuk hozza a 2HA sangiovese rosso rozet ami a juhaszhoz kepest nehezbombazo de igen finom (~1500huf)

OneLove 2011.02.03. 21:42:03

@Rizlinger: a Juhász primőr pinot noir roséja tényleg nagyon finom, nekem is nagy kedvencem lett.
@vargánya: az Aldiban kapható borok szinte egytől egyig jó vételnek számítanak, legalábbis eddig én még nem igazán csalódtam bennük.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.02.03. 21:53:33

A Somlói Olaszrizlinghez volt szerencsém, és csodálatosan finom volt.

nightrain · http://skypesuli.hu 2011.02.03. 22:07:53

A Juhász pincészetnek bizonyos borai kétségtelenül elsőosztályúak...

janigod 2011.02.03. 23:25:03

OFF OFF OFF OFF OFF

Vadonatúj, használatlan Schott Zwiesel CRU Classic Burgundy poharak (6db) eladóak Budapesten!
Érdeklődni: janigod(kukac)gmail.com

borosember 2011.02.03. 23:46:33

Szerintem a Juhász rozé idén (is) szörnyű.Bocsi a rajongóktól...
Kóstoljatok inkább Pastor rozét Szekszárdról! Vagy Sikét Egerből!

fugu 2011.02.04. 07:41:39

@e_easy: Valóban remek, különlegesség ez a Sangiovese rosé. Hamar belekóstoltál, pedig csak e héten került piacra. Nem fog sokáig tartani, mert kevés készült belőle.

Travis Paymon · http://szervezdmeg.eu 2011.02.04. 07:45:32

ennyire elképesztően modoros bejegyzést... (:

vargánya 2011.02.04. 08:24:15

@Szomjas Gödény: Elnézést, hogy csak most válaszolok: a szegedi Metróban már nem találtam 2007-es RT. Furmintot (gondolom arra vonatkozott a kérdés, az egyébként nekem is jobban tetszett), de lahet, hogy Pesten még találsz. Sok sikert !

e_easy 2011.02.04. 09:39:20

@fugu: ma megyek is nemi utanpotlasert :)

alföldimerlot 2011.02.04. 10:00:37

@e_easy: Most látom, hogy a Radovinnél és a Bortársaságnál is esnek az árak.

Tojglius 2011.02.04. 10:22:37

A 2008as Jásdi csopakinál egy gond van, egyrészt már le lett cserélve a 2009-esre, másrészt az még jobb is! :D :D

alföldimerlot 2011.02.04. 11:16:18

@fugu: @Tojglius: kösz a figyelmeztetést! Próbálunk az újabb évjáratokra is rárepülni.

2011.02.04. 16:53:35

A Patricius Tokaji Furmintokról és a Royal Áts Cuvee-ről én is csak jót tudok nyilatkozni. Szinte hihetetlen ebben az árfekvésben

tunderninja 2011.02.04. 18:36:31

Szerintem 2011-Februárban egy 2006-os Gere Attila Kopár 8.990.-Ft-ért mínusz a kedvezmény amit olvasok egy kereskedőnél ez is best-buy.Nem?:)

e_easy 2011.02.04. 20:44:37

@alföldimerlot: ki is volt ramolva az uzlet rendesen

tomcatch22 2011.02.05. 18:56:59

Üdv!
Nemrégiben figyeltem fel az egyik veszprémi LDL üzletben kapható
Wunderlich Merlot 2006-ra.
'08 Pannon bormustra csúcsbora. A netes kereskedőknél (máramelyiknél) fellelhető 4-5eFt-tal szemben 1800-ért. Elég best-buy, nemde? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.05. 22:44:29

Heimann Boromissza 2007 milyen? Most akciózzák a Bortársaságnál.
Vettem egyébként a Batthyány utcában egy kartonnyi saját beszbájt pár hete, a Günzer Vörös például igen kellemesnek bizonyult az árához (kb. 1200) képest.

Rizlinger 2011.02.07. 16:47:04

Valentin napra akarok venni egy Légli Gesztenyés rajnai rizlinget(2008). Akinek volt vele találkozása szivesen meghallgatom a véleményét a borról :) !

dalton1 2011.02.07. 21:42:36

@Rizlinger: Egy félszáraz bor, ami alapjában véve nem zavar, de picit úgy éreztem kilóg belőle a cukor. Ha valaki édesszájú ez kevésbé zavarhatja. Amúgy szép savai vannak, kellemes késői szüretes aromavilága, barack, mazsola, emlékeim szerint. Szóval minden jól van benne, csak a cukor lehetne kevesebb. Érzetre...nekem...:)

Asszem vagy itt a MA-n vagy Albert gazda de valahol írtak már mások róla...

dalton1 2011.02.07. 21:43:46

@dalton1: A Pannonhalmi Prior sem teljesen száraz rajnai, de nekem sokkal jobban tetszett!

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2011.02.08. 00:20:50

@Rizlinger: Engem nem zavart a cukor, szeretem az ilyeneket. Engem az zavart némiképp, hogy a 2007-es sokkal jobban tetszett, és most is valami hasonlót vártam, de mondjuk ha nincs ilyen irányú várakozásod, akkor csak nyugodtan.

frankia 2011.02.11. 21:56:38

@Hepci: Boromissza 2007 - most csúszott le egy palackkal. Az akciós árat mindenképpen megéri.

frankia 2011.02.11. 22:35:57

@frankia: A Boromissza utolsó fél-egy decijén amúgy még most dolgozom éppen, és annak ellenére, hogy a tannin néha nekem talán egy picit sok, tényleg finom kis bor. Nem tudom, hova pozicionálták, de azt hittem, ez eredetileg Heimmanék olyan "minden egyéb" bora. Ahhoz képest nagyon kellemes élmény...

zetalax 2011.02.17. 11:49:22

Royal Tokaji Áts Cuvée 2007 -et már ittam, és nekem nagyon tetszett. Jó kis összeülős este volt a társaságban, jó kis hangulatot adott:)

kuf 2011.03.13. 21:06:25

Weninger Sopron 2008 a tescoban (vac) 1390ft.. aki kapja, marja :)

bortitys 2011.03.16. 16:56:55

Tokaj Nobilis Furmint, Csirke-mál dűlő 2008 hol kaphato?

bortytis 2011.03.17. 07:15:52

@vargánya: cba(az egyetlen magyar üzletlanc) 909

fugu 2011.03.17. 07:18:44

@bortytis: Miért írsz marhaságot?
Szerinted a Coop nem hazai lánc? A Reál sem? Lemaradtam valamiről???

bortitys 2011.03.17. 09:40:30

@Mauzes: Mar reg elfogyott. A hompage itt is mint oly sok helyen regi, valotlan adatokkal idegesiti az embert.

fugu 2011.03.17. 20:56:21

@bortitys: Ez magyarázatra szorul.

bortitys 2011.03.25. 15:09:10

@fugu: lehet,hogy tevedtem eletemben elöször es nam utoljara

màkospacal 2011.04.06. 11:42:46

Mikor jön a marciusi best buy listak kedves alkoholistak?(en is santitok kicsit)
süti beállítások módosítása