Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Best Buy - 2011. április

2011.04.22. 06:00 - Az Alkoholisták

A végeláthatatlan tél és szövődményei után indulhatna végre a friss fehér és a frissítő rozé szezonja, de tudjuk sajnos, hogy ezek a halmozottan hátrányos 2010-es év terméséből készültek. A térdmagasságba eresztett léchez képest nyilván lesznek nagyobbacska szökellések - én kóstoltam már teljesen vállalható 2010-es fehéret, rozét és portugiesert -, de az óvatosság mindvégig indokolt marad. A mostani listánkon még nem szerepel tavalyi bor, és nem biztos, hogy valaha fog, viszont négy kitűnő évjárat kínálatából mazsolázhatunk, és ilyen a magyar bor modern történelmében még nem fordult elő. Kétezer forint környékén most már valóban tobzódhatunk a jóban. Az általunk felsoroltakon túl bizonyára akad még számos kellemes meglepetés, de per pillanat ezek azok a borok, amelyekért tűzbe tennénk a kezünket. Örök hála minden borásznak, aki baráti áron minőséget nyújt!

fehérek:

Jásdi Csopaki Rizling 2009
Már a 2008-ast is ajánlottuk, ez legalább olyan jó. Borsos, fűszeres illattal indul, gyümölcse az őszibarack. Citrusos íven fut a sav, fut a sav, nem nagyon hosszan, nem nagyon erőteljesen, de fut. Telt, zamatos, mint a Szeremley (l. lent), de egy kicsit keskenyebb talán, viszont magasabb, frissebb is. Érdekes, hogy már a korty elején előjön valami csersav. A versenyfeltételeket megkavarandó fél-félpalackkal eltettem másnapra: és a Jásdi orrhosszal Szeremley elé került. Kicsit kerekedett, édesedett, a Szeremley inkább enyhén tompult. Öt pont 1500 forintért. (műtannin)

Royal Tokaji Furmint 2008
Fiatal borhoz mérten színe elég mély citromsárga, amit ebből sejthetünk, az érettség, beleszagolva nyilvánvalóvá válik. Finoman édeskés illatában sült alma, citrusos-mandarinos jegyek, melyeket szegfűszeg és csipetnyi fahéj fűszerez - a hordó mindazonáltal egy fokkal szelídebb az előző évjáratnál tapasztaltnál. Kedves, szinte behízelgő, egészen jó mélységgel. Szájban közepesnél nagyobb test, telt, az alkohol nem kevés, de nem lóg ki egyáltalán, inkább csak édesít és kerekít; ízében édesfűszerek és az illatból megismert citrusok, alma. Savai nem hangsúlyosak, de kellőképpen ellensúlyozzák már-már olajos testét. Hosszú, száraz lecsengés. Valahol 5 és 6 pont határán billeg , érett, fogyasztásra kész, ne tartogassuk hosszan. (1500 Ft) (octopus)

Patricius Tokaji Furmint 2009
Igen világos citromsárga. Illata közepesen intenzív, fiatalos és üde, reduktív borosan tiszta, de szerencsére nem tuttifruttis, ez nagyban növeli vonzerejét. Primer aromák, szőlő, szőlővirág, citrusok, fehér húsú őszibarack, egy kis zsírkrétával kiegészülve. Teste könnyed közepes, nem a savakra épül, inkább kedves és törékeny, mintsem szigorú. Kerek és arányos, ízében szintén szőlő, virágok, őszibarack, nem túlságosan mély vagy komplex, inkább tisztaságával, remek ihatóságával hódít. 6 pont (1600 Ft) (octopus)

Szeremley Rizling 2009
Ha lenne nekünk valami lifetime achievement awardunk, miszerint életműdíj, ki is oszthatnánk legitt. A 2009-es Szeremley Rizling a hajdani Szemelt Rizling tizedik évjárata, és szinte mindig átviszi a besztbáj-lécet. Van egy kis savhiánya, mindig is volt, de az ember nem nagyon bánja, többet kap vissza zamatban, kerekségben, ihatóságban. Jellegzetesen petrolos, amit akár mineralitásnak is szépíthetünk (kő-olaj, végülis), buja gyümölcseiben túlérett vilmoskörte, grapefruit. Az ember úgy érzi, hogy egy ládával meg tudna inni belőle, nem lóg belőle semmi semerre, semmi túlzás, semmi feltűnési viszketegség, nagyboros gesztus. Mégis, majdnem annyira tud lelkesíteni, mint a legkülönlegesebb, rafinált savszerkezettel, szétgyúrt testtel és végtelen utóízzel cselező gigasztár. Ilyen borból kéne még száz, ezer, és kipicsázhatnánk a világpiacról az osztrákok veltelínijét. Hat pont - 1800 Ft. (műtannin)

Scheller Táltoshegyi Olaszrizling 2006
Számomra ez az olaszrizling egyik iskolapéldája. Nincs agyonfarigcsálva, csiszolva, szidolozva, magától értetődő, erőlködésmentes, természetes egyensúly és vitalitás jellemzi - azonnal levett a lábamról. Az illatban eleinte átható gyógyszeresség, de ez félóra után nyomtalanul eltűnt, aztán citromfű, kamilla, méz, sárgabarack és marcipán. Tágas, korlátlan, eleven korty – ha van ennek így értelme. Ízben aszalt sárgabarack, gyöngyvirág és méz, a korty végétől zelleres-mandulás fanyarság. Közel ötévesen már látszik az érett bor magabiztossága és még érezhető a fiatal életereje. 6 pont (1950 Ft). (alföldi merlot)

Rókusfalvy Etyeki Chardonnay 2009
Rókusfalvy Pált szoros barátság fűzi Bott Frigyeshez, és ennek bevallottan egyik fontos eleme a szakmai forró drót. Ez a chardonnay kimondottan Bott Frigyes 2009-es borait idézi: hordó, maradékcukor, pörgés, gyümölcs és szépívű szerkezet.
A friss fa még érződik az illatban, de a pörkölt mogyorón túl van itt még kovakő, fehérvirág, őszibarack és kört, no meg valami fémes árnyalat. Kóstolva nagyon profi, kerek, lendületes, jól elkészített bor. Közepes test, arányos savak, csipetnyi maradékcukorral kiemelt őszibarackos-körtés gyümölcsösség, a korty végén jóleső mandulás fanyarság. A textúra selymes, a konzisztencia krémes (remélem, jól használtam az idegenszavakat). Egy dinamikus, elegáns chardonnay. 6 pont (2200 Ft) (Poszt még nem született róluk, de a szürkebarát és a zöldveltelini még jobbak ugyanennyiért.) (alföldi merlot)

Bussay Olaszrizling 2008
A bontás napján kissé faragatlannak, kiforratlannak hatott, aztán másnapra összerakta magát. Az illat egyedi, tömör és mély: zsírkréta, mezei virágok, citrusok és talán egy csipetnyi fehérbors. A fehérbors felvillanása után lehetetlen volt az osztrák zöldveltelini-párhuzamot elhessegetni: ez is egy barátságos, magabiztos, tömör szerkezetű bor, amit erőlködésmentes elegancia jellemez. Az érett savak és a jó közepes test tökéletesen együttmozog. Nyugodt és magabiztos. A korty gyümölcsös, a lecsengés finoman mandulás. Nincs benne semmi durvaság, finom és tipikusan olaszrizlinges eszközökkel dolgozik. 7 pont. (2200 Ft) (alföldi merlot)

félszáraz és félédes fehérek:

Degenfeld Tokaji Muscat Lunel 2009
A muscat lunelt egy helyi borász egyszer Tokaj rozéjának nevezte: az a friss, lendületes, olcsó tömegbor, amivel lehet szőnyegbombázni a piacot. Amiben a kilences Degenfeld-muscat más mint a korábbiak: intenzívebb édesség, nagyobb test, glicerinesség, lecsengésben csersavérzet. A legföltűnőbb különbség: a korábbi évjáratoknál jóval magasabb alkohol: 11,5-ről 12,5-re ment föl, nagyon határozottan érezni. Szerintem pedig eddig ez a legjobban sikerült Degenfeld-muskotály. 6 pont. (1850 Ft) (műtannin)

Somlói Apátsági Pince Hárslevelű 2009
Az illattal nem lehet betelni: intenzív, vonzó és egzotikus. A fehérborokhoz az ember óhatatlanul fehérboros illatokat társít, mindenkinek megvan a maga könnyen előhívható aromakereke, de ez kifog rajtunk. Eleinte a szokványosabb egresben, aztán a szokatlanabb rebarbarában véltük megtalálni az igazságot, de valójában élénk és friss fekete ribizli illatot áraszt (nem a cabernet sauvignonokban sztenderd cassis likőrt, hanem az érett gyümölcsét). Szerintem ez az illat mindenkit ámulatba ejt, aztán lesz akit zavarba is (extrém módon primér), engem viszont a hurik közé katapultált. Kóstolva elképesztően sima felszínű, selymes és tiszta. Gömbölyű, mint egy DOP olívaolajcsepp. Gyönyörű, érett, a testbe tökéletesen integrált savak. A kortyban az illathoz hasonló intenzitással érvényesülnek az ízek: döntően aszalt sárgabarack. A 26 gramm cukrot játszi könnyedséggel viseli, érzet alapján a félszáraz felső határára tenném. 8 pont és 2500 Ft

Bussay Tramini 2008
Szépen definiált, intenzív, egyedi illat rózsavízzel, fehérborssal és őszibarackkal. Kóstolva tökéletes egyensúlyt mutat: a korty gömbölyű, sima felszínű, miközben csupa élet. Ilyen érett, kristálytiszta, finom savszerkezettel talán még egyetlen magyar borban sem találkoztam. A korty fűszeres, olajos, krémes és viszonylag testes, de a szorgalmasan aládolgozó savak zokszó nélkül viszik előre. A lecsengés mandulás-marcipános ízekkel kezdődik és rózsaszirommal végződik - percekkel később. Elegáns, friss, tiszta és finom, két korty után föl sem tűnik, hogy félédes (pedig nem rajongok a félműfajokért). 8 pont (2980 Ft) (alföldi merlot)

édes fehérek:

Vayi Cuvée 2009
A Vayi Cuvée egy aszú és egy fordítás hibridje, kóstolva azonban inkább késői szüret, és Tokaj legszebb, vagy legalábbis legmegnyerőbb arcát mutatja (pláne, ha az árcédula is belóg a képbe).
Friss, sziporkázó, gazdagon gyümölcsös illat. Határozott vonalvezetés, jól definiált, élénk színek - vajas körte, birs, virágok, mandarin, szőlő és egy árnyalatnyi fémesség. Van valami mahleres-klimtes-szecessziós ebben a borban, ami levett a lábamról. Kóstolva tiszta, finom és friss. A nem kevés maradékcukrot könnyen viseli, nem ragad, nem szirupos, jól iható. Közepes test, selymes textúra, nagyon intenzív ízek - körte, birs és szőlő. A lecsengést finoman pezsdítik a csiszolt savak, bár nem eposzi hosszúságú. 7 pont. (2340 forint) (alföldi merlot)

Oremus Tokaji Szamorodni 2007
Ragyogó világos arany szín, beleszagolva pedig szinte leteríti az embert, olyan illatos. Kristálytiszta és friss, a muskotály egyértelműen tetten érhető illatában, emellett szőlővirág, citrusok, ananász, csipetnyi méz, és az édességet ellensúlyozandó grépfrútos fanyarság, egy csipet füst. Könnyedség hatja át, ahogy a kortyot is, mindazonáltal meglepően viszkózus és súlya is van. Túlzó savak nélkül is lendületes, íze igazán gazdag, virágos, citrusos, gyömbéres, finoman kesernyés, szép hosszú utóízzel, amiben aszalt barack is feltűnik. Itatós, kedves bor, ne tartogassák, ne szellőztessék, csak igyák és élvezzék, most lehet a legszebb formájában. 7 pont (2590 Ft) (octopus)

rózsaszínek, pirosak:

Szent István Korona, Pázmándi Cabernet Sauvignon Rosé 2009
Világos, narancsos beütésű szín, elsőre azt vágnám rá, hogy hagymahéj, az újabb, gyümölcsös leírókat preferáló terminológia szerint viszont inkább kajszi a helyes jelző. Illatában a cabernet érezhető fűszeres, visszafogottan paprikás tónusaival, a háttérben nehezen definiálható piros bogyósok. Friss és tiszta, ha nem is túl bonyolult. Belekortyolva könnyed, arányos test fogad, jól eltalált, élénk savakkal, ügyesen elkerüli a leggyakoribb rozé-buktatókat, a magas alkoholt és édességet. Ízében savanyúcukorka és sauvignon blanc-os fanyarság. Egyszerű, viszont jól csúszik. 4 pont (700 Ft) (octopus)

Ráspi Siller 2009
Halvány rubin színű még több fakó téglával. Beleszagolva egész komoly ráspis illatok ugranak ki a pohárból, ami nálam őszibarackot, ibolyát, kakaós nápolyit és nap perzselte este hűlő sziklát, alighanem mészkőt és csillámpalát jelent. Az a legizgalmasabb benne, hogy bár az illat intenzív ugyanakkor olyan, mintha állandóan változna az összetevők aránya, így nem lehet megunni. Szájban is nagyon intenzív és remek szerkezetű. Savai könnyedek, egyáltalán nem húzósak, játszanak és közben észrevétlen tartják az egyáltalán nem kicsi, inkább már közepes testet. Ízében erőteljesen gyümölcsös és sós, markánsan karakteres. A korty második felében, ahogy az illatban is, sillertől nem várt illetve nem megszokott mélységek jelennek meg. Lecsengése nagyon intenzív, hosszú és jóízű. Fogyasztói oldalról nézve erősen feszegeti a sillerség határait: tud komolyabb és mélyebb lenni, mint azt ettől a műfajtól (el)várnánk. Ugyanakkor meg tud maradni finomnak, gyümölcsösnek és jól ihatónak: vagyis hozza azt is, amit egy sillertől várunk. Ezért legalább hatot érdemel, de én nem sajnálom tőle a hét pontot sem. (1950 Ft) (palack)

vörösek:

Weninger Sopron 2008
Ha mostanában úgy adódik, hogy egy áruházban kell vörösbort vennem, szinte biztosan ezt viszem, 2100-2200 Ft (tok, vonó). Mert egyéniség. Karakter. Soproni és Weninger, messzire kerüli fajtajellegesdit meg a világdivatot, nyoma nincsen édességnek, túlextrahált tunyaságnak: az anyag él.
Sós erdei mészkőlekvár zsírkrétával és szénnel. Nem mondom, hogy nem lehetne benne egy kicsit több gyümölcs (a sok grafit mellé), esetleg még egy kis fűszer, de nem kívánságműsor, és a szerkezettel semmi baj: vibrál, játszik, megy előre. És van benne, bizony, egy kis savanyú, ami nem hogy zavarna, de még tetszik is, sok lime, miszerint zöldcitrom, mintha bepermetezték volna limelével. Utóízében is jelen, a szénporos-zsírkrétás, tisztességesen hosszú kortyhalál előtt. Hat pont. (1690 Ft) (műtannin)

St. Andrea „Akutyafáját” 2008
Személy szerint nagyon hálás vagyok ezért a borért. Finom, jól csúszik, és az ára miatt akár egy étteremben is bevállalható. Jellegre bikavér light: friss, lendületes, borszerű bor. Az Áldáshoz hasonlóan ez is sok lábon áll: kékfrankos, pinot noir, turán, syrah, merlot.
Az illat egyáltalán nem egy 7 eurós boré: árnyalatokban gazdag, szép és mértéktartó. Meggybefőtt, fekete cseresznye, törökméz, köménymag, grafit. Kóstolva közepes test, moderált alkohol, cseresznyés, élénk savak, csipetnyi édesség, némi fiatalos kócosság, aprószemcsés tannin. Itatja magát. Hosszúnak nem mondanám, és a végén bevillan a szentandreás kaprosság, de annyi baj legyen. Masszív 5 pont (1850 Ft) (alföldi merlot)

Ráspi Kopár Cuvée 2007
A kétezer forint alatt kapható Kopár zweigelt-cabernet-kékfrankos házasítás (a Kopár név nem egyszerűen fricska, hanem annak a dűlőnek neve, ahonnan a szőlő származik), és alaposan föladja a leckét a konkurenciának. Az illat intenzív, talányos és sokszínű: Bagarol cipőpaszta, tengervíz, dióolaj, őszibarack és borókabogyó. Egy idő után valami különleges minőségű, gyümölcsös aromájú szemes kávé-illatnál állapodik meg. Én váltig hiszem, hogy Horváth József speckó pörkölésű hordót használ, de lehet, hogy a terroir a felelős. Kóstolva telt, tömör és élénk. A kortynak van súlya bőven, de a kerek és szaftos savak könnyedén mozgatják. Ízben sós, őszibarackos, és tisztán kivehető egy - a honi syrah-kra emlékeztető - vérnarancsos áramlat. Érett, puha tannin ad keretet a kortynak. A lecsengés széles, komplex és hosszú. Varratmentes. 7 pont (1800-1900 Ft) (alföldi merlot)

Ráspi Kékfrankos 2007
A sima kékfrankos a fertőrákosi mágustól. Közepesem intenzív, elsőre egyáltalán nem ráspis bemutatkozás az orrban. Feketecseresznye, szilva, rumosdió, sült hús. Idővel aztán csak felbukkan egy adag őszibarack és fehér csokoládé is, hogy elhiggyük, mi van a poharunkban. Érdekesen változó és vonzó illat. Kóstolva sima felszínű, egyensúlyos, izgalmasan gyümölcsös és sós a korty. Érdekes, hogy a kiváló savakon kívül észlelhető mennyiségű és jó minőségű tannin adja neki a tartást. Teste izmos és bár nem vastag, mégis koncentrált, sűrű, erős magja van. Nagyon finom, jóivású bor, minden a helyén van benne. 7 pont - 1980 Ft. (palack)

Janus Cabernet Franc 2008
A fiatalon tomboló fekete bogyósok mostanra halkultak valamelyest, az akkor még csöndes fűszerpaprika és a hordó édesfűszerei viszont – kibújván a gyümölcs szorításából – új erőre kaptak, így az illat most elsősorban vegetális, másodsorban karamelles, kávés, szegfűszeges. A korty meleg és kényeztető, nincsenek élek vagy sarkok, csak szuperérett tanninok, lágy savak és krémes textúra. Az alkohol sem éget, a korty vége mégis kissé édesbe fordul, és ezt a viszonylag hosszú utóíznek sem sikerül teljesen levetkőznie. Még éppen best buy, de félő, hogy néhány kezdőnek sok lesz benne a zöldség, néhány haladónak pedig gejllé válhat az édesség. Eléri a 6 pontot. (1990 Ft) (dagadtos)

Chateau Teleki Cabernet Franc 2007
Abszolút fajtajelleges illat: gazdag fekete ribizlis gyümölcsösség és rengeteg fűszer. Előbbi szépen érett, napfény-hiánytól bizonyosan nem szenvedett, utóbbi babéros, korianderes, keleti fűszeres. A háttérben némi földesség és kenyérhéj. Teste telt közepes, a savak észrevétlenül teszik dolgukat, íze kellően mély, sok-sok fanyar fekete ribizlivel és fűszerrel, dettó, mint az illat. Hordót itt sem érezni, édességet sem, az alkohol viszont kicsit melegít a végén, és a tannin is érdes, noha ennyi rusztikusság még akár jól is áll neki. Utóíze is hosszú, nagyon rendben van ez a bor. Stabil 6 pont. (2100 Ft környéke) (octopus)

Etyeki Kúria Red 2007
Először még Magyar vándorként kóstoltam, a néhai név soproni szüretre, de etyeki feldolgozásra utal; 90% pinot noir, 10% merlot. Elsőre olyan, mint valami trópusi gyümölcsleves erős kókuszos fűszerességgel. A soproni vörösekre amúgy is jellemző déli gyümölcsök küzdenek a hordóval, mangó és maracuja a tejes, vaníliás jegyekkel – szokatlan, de szerethető egyveleg. Idővel teret nyernek a fajták, jönnek a piros bogyósok, de az édes-egzotikus hangulat sértetlen marad. A korty már nyugodt, kerek, közepesnél alig nagyobb testtel, kissé túlbuzgó alkohollal (14%), kevés tanninnal, hosszú utóízzel. Fiatalon, több erővel talán még jobban tetszett, de még mindig egy kifejezetten finom, vonzó bor. Stabil 6 pont. (2490 Ft) (dagadtos)

Matias Zweigelt 2008
Egyedi világával, hecsedlis, szilvás, mentolos, fahéjas, füstös-hordós aromáival már többször is elbűvölt. Nem tudom, hogyan lehet egy pécsi zweigeltnek északi karaktere, de az illat után előbb mondanám északinak, mint délinek: a csipkebogyó és a füst Egerre, a mentolos-fahéjas fűszeresség pedig Észak-Rhone-ra emlékeztet. Szájban is összetett, egyszerre édes, sós és savanyú – a kevés, selymes tanninnak köszönhetően pedig kedves is, így veszélyesen itatja magát. Még az utóíze is hosszú. Nagyon eltaláltak valamit, vagy tényleg beleborult valami szép észak-rhone-i syrah. 7 pont, kiváló vétel. (2600 Ft) (dagadtos)

Heimann Birtokbor 2007
Az óceán túloldalán erre mondanák, hogy million-dollar nose. Gyönyörű illat: nem csak vonzó, hanem élénk, árnyalatokban gazdag, és bár a hordó jegyei is érezhetőek, a tiszta, természetes gyümölcsösség a meghatározó (szeder, cseresznye, málna és némi tejkaramell). Az illat áttetszősége a kortyban is folytatódik, hajlékony, ruganyos, sokszínű. Nem savanyú, nem keserű, nem édes. Gyümölcsös frissesség és lendület hatja át. Remekül csúszik. Egyenletesen szétterülő, érett, közepes mennyiségű tannin. A lecsengést ismét gyümölcsös, tiszta zamatok és transzparencia jellemzi. 7 pont (3280 Ft) (alföldi merlot)

Címkék: best buy 2011

17 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr52845139

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ludovika: Ferenc-Jóska és masszív füst 2011.04.24. 11:11:24

Az Üllői úton barangolva más is szemet szúrhat nekünk Kosztolányi Dezső fáin kívül, ugyanis mára a fák tündöklése is elhalványul a helyi ivókból kiáramló füst és nótaszó mellett. Bizony az Üllői út mára igazi kocsmanagyhatalommá vált. Találhatunk itt a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demisec · http://thepit.blog.hu 2011.04.22. 08:27:36

NAG fehér concubina+diós sargakuskotaly az egyeduliek, amiket most hiányolok (bár a pastor borok, palffy pinot noir is befernenek). Jó lista meg mindig (ats cuvée 2007bol viszont lehet, hogy nálam van az utolsó palack, azt is megiszom májusban, a 8-as jellemzőbb)

pecz 2011.04.22. 08:44:45

Egy még nekem is van a 07-es Áts cuvéből, meg egy 06-os és egy 03-as is. A 08-asoktól megszabadultam, nem hiszem, hoyg valaha rá kerül a Best Buy listára.
Tényleg nekem is azonnal feltűnt, hogy a 07-eset ajánljátok kedves Műveltek.
Hol is lehet kapni?

metszo_ollo · http://hozamkorlat.blog.hu/ 2011.04.22. 09:35:55

Ha jól tudom, akkor a Weninger CS is elfogyott, a Janus CF meg a pince webshopjában is 2600, ne titkoljátok, hogy hol kapni kétezer alatt!

demisec · http://thepit.blog.hu 2011.04.22. 09:47:10

@metszo_ollo: a weninger CS szerntem is elfogyott, legalábbis a 7-es.
@pecz: szerintem is szebb a 7-es Áts cuvée a 8-asnál, de azt mondják, a 2003-as volt talán edddig a legjobb!!

szőlőlé 2011.04.22. 09:49:14

A villányi Molnár Pince Cabernet Sauvignon 2007-ese szerintem nagyon jó vétel, az Interspar Ínyenckatalógusban is benne van, holnapig 1690 Ft. A Bonus Cuvée 2007 /CS+M+KF+CF/ is remek ár-érték aránnyal bír /ha jól emlékszem 1790/, honlapjuk leírása szerint az ebben a hónapban megrendezett Villányi Borversenyen mindkét bor aranyérmet kapott. Megérdemelték!

Holland Lovas 2011.04.22. 09:50:17

És a 8 ponttal megszórt 09-es SAP Hárslevelű hol marad a maga 2600 forintjával?

lackó 2011.04.22. 12:44:31

Nem önreklámnak szánom, de nekünk mostanában rendre nagyon szépen szerepelnek a tesztjeinken a Hetényi borok, eddig a Kf, Merlot, Kadarka is nyerőnek bizonyult, a Kf. kivételével bőven 2000 alatt. Tényleg érdemes megkóstolni, ha jól tudom a pincén kívül Pécsett és Pesten kapható talán. De ugyanez a kategória Vesztergombi-Remete Kékfrankosa és Remete vöröse is, legalábbis szerintem.

dagadtos 2011.04.22. 13:23:43

@metszo_ollo: a Veritasban ennyi volt, és ebből még lejön a 10%, ha van törzsvásárlói kártyád, viszont azt nem tudom, hogy még van-e nekik belőle.

alföldimerlot 2011.04.22. 14:50:23

Köszönöm az észrevételeket, egy-két helyen korrigáltam a sort.

2011.04.22. 16:37:27

@szőlőlé: molnár borokhoz +1, szerintem is jó árú villányi holmi, a 2003-as kopár cab. sauvignon pedig egészen durván jó vétel volt 3e ft-ért (egy éve még simán lehetett kapni).

ilCapitano 2011.04.22. 23:31:49

Jekl Il Primo 2007 (klasszikus bordói hármas házasítása) 2375 Ft a Metroban. Pécsi borozóék 91 pontot, én is leteszteltem, valóban kapitális BB.
Egyébként érdemes még körülnézni ott, elég nagy leárazás van, jóféle borokból.

vargánya 2011.04.25. 19:02:57

alföldi merlot írja a Scheller 2006-s Olaszrizlingjéről: "Számomra ez az olaszrizling egyik iskolapéldája." Csatlakozom, számomra is. 10-12 évvel ezelőtti szép emlékeket idéz. Nekem ez a klasszikus olaszrizling, amilyennek talán Márai és Hamvas Béla ismerhette.

A 2008-as Royal Tokaji Furmint a Metróban mindössze 1100 Ft.

lackó 2011.07.15. 20:46:00

Csernyik Pince Szürkebarát 2008. Óriási találat, kár lenne kihagynotok!

rowi 2011.08.16. 09:53:53

ugyan magam alatt vágom a fát, de a CBA Prímákban (jelen esetben a Corvin-negyedbeli a -1-őn) a 2008/09-es Royal Furmintok 1190 HUF-ba kerülnek

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2011.08.16. 10:11:40

@rowi: Így van, és abban az üzletben meglepően széles a borpaletta is, a barolotól a fehér CdP-n át a Banfi Brunelloig sok minden megtalálható, változatos árképzéssel.
süti beállítások módosítása