Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Konyári toplesz

2005.10.03. 18:18 - alföldi merlot

A Pannon Bormustrán átütő sikert ért el a Konyári Pincészet. A "lellei Kopár", az egyébként kimondhatatlan és megjegyezhetetlen nevű Sigillum Loliense fölényesen nyert a vörösök között, és a "lellei Solus", a Sessio is befért az első ötbe. A Sessio ráadásul Brüsszelben nagyaranyat nyert, és egy normálaranyat a Loliense is megcsípett. Itten most a fehér Lolienséről lesz szó.

lesz még balatoni feltámadás

A 2001-es CS-juk óta én is vártam a nagy áttörést, aminek talán az előszele a 2003-as KF-Merlot Cuvée és a 2002-es Loliense volt. A 2003-as Loliense a magyar presztízsküvék között szerintem a legjobb vétel -- technológiailag hibátlan, kerek, nemes és vonzó. A Sessio pedig nagy, villányian súlyos anyag, mégha nem is túl kifinomult. De én sem vagyok az, ezért a nyáron kimondottan azzal a céllal kerestem föl a pincészetet, hogy kéz alatt, jó áron szerezzek belőle legalább egy palackkal. Ez nem sikerült, viszont megcsodálhattam, hogy a koldusbotra juttatott magyar borászat középmezőnye milyen gigászi küzdelmet folytat, hogy garasonként összekuporgasson egy kaliforniai, na jó, legalább riojai sztárpincészethez méltó főépületre valót. És sikerül! Aki nem hiszi, kattintson ide! A neofalanszter külső hájtek belsőt takar, de van ott valahol egy történelmi pince is 17xx-ből. Tény, hogy ismerhetném jobban is a hazámat, de leesett az állam, amikor Lellétől alig 3-4 km-re háborítatlan természetben és festői tájban megtaláltuk a Konyári kúriát. Akiben van affinitás a borturizmus és a Balaton szépsége iránt, az még addig fedezze föl magának, amíg nem kell érte sorban állni! (Szállást a pince szomszédságában egy pöpec kis mediterrán stílusú vendégházban, ill. a dűlőút túloldalán néhány hagyományos parasztházban kínálnak, a hegytetőn pedig csárda és panoráma kápolnával.) Engem ez a kirándulás győzött meg arról, hogy lesz még balatoni feltámadás. És ha volna hozzá tehetségem, akkor én a Kishegy környékén keresnék magamnak tuszkulánumot.

A vörös Loliensének van egy szerényebben árazott testvére, a fehér Loliense, ami már 2004-nél tart. Árban pedig 1.800-nál. Meglepő módon a fehér a sötétcímkés, a vörös a fehér. A palackok elegánsak, a címkék is, bár kissé zsúfoltak, és a grafikus nem fukarkodott az arannyal. A fehér Loliense sauvignon blanc és chardonnay házasítás, és nem csúcsbora a Pannon Bormustrának. (Lábjegyzet: a bennem élő Lőrincze Lajos mindig fölzokog a csúcsbor szó hallatán. Nem tudom, hogy valóban tükörfordítás-e, vagy csak annak látszik, de utálom, mint a presztízsküvét. És ha már a neveknél tartunk, a Borbarát Top 12-je is régóta a bögyömben van: ez a B. Tóth László poptaritopját idéző elnevezés vajon hogyan foganhatott meg a harcos hagyományőrző és alanyi költő Alkonyi László fejében. Egyébként a Borbarát merész lépésre szánta el magát: az eddig BB előfizetéshez kötött szavazati jogot most először kiterjesztették a Heti Válasz előfizetőire. Lehet, hogy idén a Polgár-borok tarolnak?)

A fehér Loliense nem szörnyszülött, de nem is a habokból fölbukkanó Vénusz.

Kövezzenek meg, de én a burgundi és a bordói fajták keverését valami sajátos, magyar perverziónak gondolom. Mintha a pinot-t valami festőszőlővel és természetes állományjavítóval kellene eladható szintre hozni. És ez a sauvignon blanc–chardonnay házasítás is annyira bizarrnak tűnik (bár nem ritkaság), mint a Renault Clio csomagtartóval (lásd: Thalia): értem én, hogy két legyet egy csapásra, de amikor elkészült a prototípus, senkinek nem tűnt föl, hogy ez egy szörnyszülött? A fehér Loliense nem szörnyszülött, de nem is a habokból fölbukkanó Vénusz. Egy kényszerszülte mutáns, igaz, annak egészen pofás. Egyéniségének titka állítólag a reduktív feldolgozás, a hosszan tartó erjesztés és főként a 6 hónapos finom seprőn tartás.

a pályatársai túl jók ahhoz, hogy tiszta szívvel dicsérni lehessen

Amit én láttam:

Elképesztően halovány, szinte áttetsző, szalmasárga szín, a pohár falán finom buborékréteggel. Kezdetben füvet és fehérhúsú barackot éreztem az illatában, aztán idővel egy fű-sárgarépa-citrus vonalnál állapodott meg. Sajnos, mindvégig jelen volt egy zavaró, leginkább vajra emlékeztető illatkomponens is. Lendületes savak, a korty végén kis édesség és magas alkohol. Szájban a bor karakterét alapvetően meghatározó sauvignon blanc csípőssége ádáz csatát folytat a selymes, vajas chardonnay-vel. Más ezt talán izgalmasnak találja, engem zavart. A lecsengésben egrest véltem fölfedezni, és ismét savhangsúlyt. Mostanában találkoztam jónéhány savhiányos fehérrel (főként 2003-ból), de a Loliense nekem már sok volt a jóból. Három különböző alkalommal kóstoltam, és mindig oda lyukadtam ki, hogy bár vannak felvillanásai, a pályatársai túl jók ahhoz, hogy tiszta szívvel dicsérni lehessen. Lehet, hogy a palack teszi, de az ember ettől a bortól többet vár, és csalódott, hogy csak az átlagot kapja.

A MűvAlk minősítése: 4p, OK

(De ne hallgassanak rám! A Borigo júniusi számában a Loliense 87 ponttal holtversenyben a legjobb Balaton környéki fehérnek bizonyult. Bányai Gábor Botond így jellemzi: "elegáns illatkép", "selymes savakat mutat, valamint a két komponens játékos és tökéletes együttélését", "ilyen bort kell kívánnunk mindenkinek". Lehet, hogy telhetetlen vagyok, de én még ennél is jobbat kívánok.)

Címkék: kóstolás

60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr2813035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shiraz 2005.10.03. 19:36:25

"az egyébként kimondhatatlan és megjegyezhetetlen nevű Sigillum Loliense fölényesen nyert a vörösök között" a folenyesen nem allja meg a helyet. felesleges tulzasokba esni, a Konyari borok enelkul is jok. szeretem a valosagos sikereket :) PS a BB szavazason remelem nem a Polgar borok nyernek, bar nem ertem az osszefuggest amit sugallsz. mire gondoltal? UDV

hudini 2005.10.03. 21:17:22

A borbarát top 12-es "közvélemény kutatásának" végeredményét nem kell túlértékelni. Lényegében arról van szó, hogy előfizetőik, mely borokat/pincészeteket kedvelik a legjobban. Ennyi. Bármelyik bormagazin megtehetné, hogy megszavaztatja olvasóit. Na és? Nem tök mindegy, hogy -Szepsy Istvánt leszámítva- mely borok "tarolnak" egy ilyen "megmérettetésen"? Ha legközelebb a Polgár, vagy uram bocsá' Pók "tarol", akkor mi van? Semmi! Én legalábbis akkor sem fogom boraikat fogyasztani... Alföldi Merlot leírása és értékelése a fehér Loliense-ről teljesen helyénvaló. Azt írja -ha jól olvastam a sorok között-, hogy: semmi különös. Ennyi. Egyébként én sem megyek a szomszédba ötletekért, ha borleíró szótáramat bővíteni szeretném, de azért Bányai Gábor Botond "selymes savak" című szösszenete, engem is tarkón suhintott. :o)

hegyaljai 2005.10.03. 21:41:45

A szóözönből egy motívumot én is átéltem, villányinak gondoltam a vöröset. Soha ne kövessek el nagyobb hibát.

zoli 2005.10.03. 22:05:31

Shiraz! "Egyébként a Borbarát merész lépésre szánta el magát: az eddig BB előfizetéshez kötött szavazati jogot most először kiterjesztették a Heti Válasz előfizetőire. Lehet, hogy idén a Polgár-borok tarolnak?)" Gyenge szóvicc akar lenni(polgár/i/=jobboldali, újkori terminus), ráadásul az egészben az a vicc, hogy majd' az összes villányi "sztárborász" jobboldali kötődésű, kivéve az erősen balos Polgárt...

nem politizál... 2005.10.04. 00:40:08

Tapasztalataim szerint nem csak a villányiak között nagy a jobboldali érzelműek aránya, de ez nem politikai fórum... :)

borivo 2005.10.04. 07:35:50

lehet szidni a villányiakat, miért is ne! Azt viszont tudni kell, hogy a borvidékek között ők a legnagyobb összetartó borászok! Nem megasztalom őket, nekem nem ez a best of borvidékem. Ezt kellene a többi borvidéken, vagy akár országszerte megvalósítani. Akárki akármit mond, beleköthetünk mindenféle szavakba, szó összetételbe, azt el kell fogadni (ha magyar vagy) jók a mi boraink! A MAGYAR BOROK!!! Ha megismered pl: a francia bortörvényt és a miénket, akkor rájössz arra, nem is olyan egyszerű ezeknek a magyar borászoknak. Amig a francia legálisan "kutyul" addig a magyar (ha megteszi) illegálisan. Félreértés ne essék, én egy szimpla borivó vagyok, s csak annyi a dolgom, hogy keresem a nekem tetsző borok családi pincészeteit. S találtam már jó, jobb, legjobb helyeket! ....

Serpa 2005.10.04. 07:56:38

Hát a villányi összetartásról csak annyit, hogy a Malatinszky a Bock-kal, Gere a Tifánnal biztos nem menne hegyet mászni. Lásd a jégcsákány efektust:) Az meg szerintem szarul veszi ki magát, hogy egy borral foglalkozó újság egy politikailag elkötelezettel köti össze magát. Elhiszem, hogy ciki a tavalyi pár száz előfizető után most harmad annyival büszkélkedni, de talán más megoldás is lett volna. Ha meg ez, akkor már kicsit függetlenebb pl. Magyar Hírlap, HVG stb.

Vinum Apoliticus 2005.10.04. 08:29:55

Kedves zoli! P. annyira "erősen balos", mint a Centrum párt, amelynek színeiben indult. Ez persze már nyilván "erősen bal", ha erősen jobbról nézzük, na de ez tényleg nem politikai fórum :-). Szegény Alkonyi viszont már kezd teológussá is válni a harcos hagyományőrzés és alanyi költés mellett. Ez a Heti Válasz dolog meg tényleg kellemetlen... Lehet, hogy jövőre már nem leszek Borbarát-előfizető.

Zommölié 2005.10.04. 09:01:46

Aki politizál, az húzzon el! Emerre nincs szükség ilyenre!

shiraz 2005.10.04. 09:42:25

Re zoli, Gotcha! kosz Re Serpa tenyleg ne politizaljunk itt! OFF: azer a MH-t meg a HVG-t fuggetlenebbnek titulalni sajatos velemeny, de hat viragozzek ezer velemeny :))) ON

borbarat_elofizeto 2005.10.04. 09:43:31

Ez jutott szegény Borbarátoknak. Hiába, egy PR cikk nélküli médium megélhetése eléggé nehézkes manapság. Vagy PR cikk, vagy befektetők. Az olvasók önmagukban sajnos nem tartanak el egyetlen lapot sem. Nekem sem tetszik ez a HetiVálasz dolog, de a tartalma nem változott a lapnak, Heti Választ meg nem kell megvennem. Hülyeségnek tartom azért, ezt a kiterjesztett szavazást!

zoli 2005.10.04. 09:59:27

Kedves Apolitikus! Azért ennél többről van szó, de valóban hagyjuk a politikát...a titulusoddal meg mellélőttél, úgyhogy hagyjuk mindketten a címkézést!

zoli 2005.10.04. 10:03:56

Kedves Apolitikus! Azért ennél többről van szó, de valóban hagyjuk a politikát...a titulusoddal meg mellélőttél, úgyhogy hagyjuk mindketten a címkézést!

anteus 2005.10.04. 10:08:40

Évekkel ezelőtt egy baráti játékos vakkóstoláson az akkor 750 Ft-os Konyári CS megdöbbentően jól szerepelt. Azóta várom, hogy befusson ez a pince és úgy tűnik elérkezett ez a pillanat :-)

XXXL 2005.10.04. 10:13:38

A Heti Válasz tulajdonosai beszálltak a BB-be, és innét a kereszt kapcsolat. Ilyen egyszerű! A BB meg jó újság, csak kicsit savanyodik a szám, amikor lassan majd mindenki elkezd "prófétásodni". (AM, Tannin ti ne legyetek azzá!) Ezt látom bajnak Alkonyinál, Csiténél is. A Heti Válasz pedig szintén jó újság, ahogy a HVG is az. A Polgár/polgár meg egy szellemes fricska és nem politikai állásfoglalás. BGBorigóék-ék is jól indultak, csak mostanra elhaknisodott az újság, bántóan kaptafásak az interjúk, és zavar a lapban a saját cég és bolt reklámja. Az meg nagyon elgondolkodtató, hogy a borászoktól bort kérnek, amit a saját boltjukban értékesítenek, és a saját boruk mindig "felértékelődik" -akár a Carissimae ellen is- a teszteken. Kár!

zoli 2005.10.04. 10:13:53

Ha még emlékeztek, a '97-es St. Donatusos cs volt az első nálunk, ami megtörte a szétbarrikolt, csersavtúltengéses vonalat. Szerény véleményem szerint a sima cs Konyáriéknál jobban iható a Loliensénél(asszem az már nem is tisztán cs), nem utolsósorban olcsóbb is:)

Serpa 2005.10.04. 10:15:10

Népszabadságot azért még sem írhattam Shiraz :) Nálunk itt Tibetben csak a kinaiakat utáljuk, azokból is különösen a komcsikat.

zoli 2005.10.04. 10:15:45

Ha még emlékeztek, a '97-es St. Donatusos cs volt az első nálunk, ami megtörte a szétbarrikolt, csersavtúltengéses vonalat. Szerény véleményem szerint a sima cs Konyáriéknál jobban iható a Loliensénél(asszem az már nem is tisztán cs), nem utolsósorban olcsóbb is:)

Naív 2005.10.04. 10:17:21

Kérdés: Hogy lehet, hogy egy több évszázadig fehérborosnak elkönyvelt vidékről kiaszalad egy ilyen jó veres, mint a Konyáriéké? Hülyék voltak az elődök?

hudini 2005.10.04. 10:33:38

Kedves Hegyaljai! Köszönöm az észrevételt! :o)

pittman 2005.10.04. 11:05:47

A St. Donatus kékcímkés Cab. Sauv barr.-ja sok éve a kedvenceim közé tartozik - immár Konyári nélkül is. SZVSZ 1200 Ft körüli áron best buy.

Vinum Apoliticus 2005.10.04. 11:07:18

Kedves zoli! Szerintem meg pont nem lőttem mellé (vagy a latinságomban találtál kivetnivalót?), tehát hagyjuk. Igazad van :-)

eF 2005.10.04. 11:34:42

no, megneznem en azt a hires villanyi osszetartast! tapasztalatom szerint a csaladi boraszatok nagz tobbsege a jobboldalhoz kotodik tobbe-kevesbe, bar a legtobben csak eszmei sikon. ennek okait nem boncolgatnam, mert elegge off-topic. az ugyesebbje meg ugyis igyekszik joban lenni mindenkivel.

Naívnak 2005.10.04. 11:40:24

Nem az elődök hülyék. Évszázadokkal ezelőtt kifejezetten híres volt a somogyi vörösbor. Miképpen pl. a budai vörös is. Akkoriban a mai Gellért-hegy, akkortájt Kelen hegy, vagy pl. a Sas hegy szuperjó dűlőnek számított... Somogyban, mint oly sok helyen, a filoxéra eléggé összekuszálta a képet. "Fehérboros" vidékké az 1970-es években vált, amikor az akkori borkombinát (BB) ontotta az édes pezsgőket, egyebeket. De akkor is volt kékszőlő. Konyáriék pl. a Sessió alapanyagát egy elég régi, de korábban elhanyagolt ültetvényről szedegetik. Aki nem ösmeri a bortörténetet, ne irogasson össze, meg vissza. Pláne ne hülyézze az elődöket. Ők nem hülyék, mint említettem. Vannak egyébként "történelmileg kétarcú" borvidékek még nálunk. Pl. Eger. Ottan évszázadosokkal ezelőtt, a török előtt, a fehérbor volt túlsúlyban, mert akkoriban az volt kurrens. Aztán változott az ízlés, meg gyöttek a török elől menekülő délszlávok, és hozták magukkal a kadarkát (lásd egyébként "hungaricum", vagy hungarikum). Eger tehát kivörösödött. De vannak ottan most is nagyon jó fehérek. Allahnak hála.

barát 2005.10.04. 12:03:59

A Borbarát fő baja nem a Heti Válasz. A legfrissebb számban laza 30 oldal a tokaji ősz nevű rendezvény prospektusa. Hány olvasót érdekel ez? Vagy fordítva: hányan voltak a tokaji őszön? Úgy hallottam, kb. kétszázan. Másik cikk, kb. 8-10 oldalon, arra buzdít, építsek "birtokot". Bravó. Kérdésem: miből. Épíccsen a Csányi Sanyi bácsi, meg a Havas Henrik. Meg ha építenék, a boraimat majd a Borbarát eladja? Vagy újabb popénekesek nyitnak megannyi boltokat, és forgalmazzák azoknak a termékeit, akik a Borbarát hívó szavára birtokot építettek. Hülyék ezek? Ja, még 1 valami: a Borbarát mostantól a "földbirtokosok lapja", rája van írva. Én földönfutó zsellér vagyok, sajnos nem olvashatom ezt a lapot. Nem is olvasom többé.

pittman 2005.10.04. 12:57:05

Kedves barát! Alkonyit szerintem maximális tisztelet illeti a Tokaj iránti tevékeny elkötelezettsége miatt. Az ilyen írások eredményeképpen lesznek jövőre 2000-en 200 helyett. (Engem is inkább a vallás és a politika növekvő súlya zavar a lapjában, úgyhogy én mégiscsak ezt látom a Borbarát fő bajának.) Ám kicsit tényleg elkanyarodtunk a Konyári toplesztől. Elnézést.

bob 2005.10.04. 14:11:40

zoli, a 2003-as Loliense 50% CS és 50% Merlot. Ráadásul a Merlot valami brutális alapanyag (ha jól tudom, a Sessioba szánt anyag egy része ment a Loliensebe).

Naív 2005.10.04. 14:26:21

Kedves Ali (alias Naívnak)! Olvasd el hozzászólásom első szavát és ismételd át az általános iskola második osztályos nyelvtanát az írásjelekkel kapcsolatban. Nem jelentettem ki semmit és főleg nem hülyéztem le senkit. A hozzáértésemet pedig a nickem mutatja és nem szégyellem. Azt hittem kérdezni szabad.

karcsai 2005.10.04. 14:32:45

Alkonyi Tokaj iránti lelkes elkötelezettsége leginkább a reduktív vonal feltétel nélküli ajnározásában merül ki.

pittman 2005.10.04. 15:05:30

Kedves karcsai! Nagyon érdekel ez a téma, de nem szeretném az itteni fórumot szétoffolni. Nem jössz át a "Bor - az istenek ajándéka"-ra?

Ho 2005.10.04. 15:31:32

Édes jó istenem, hogy így fejezzem ki magam. Reduktív vonal. Tényleg van, aki még itt tart?

bor_kedvelő 2005.10.04. 15:45:32

kedves karcsai! áruld már el milyen reduktív vonalról beszélsz? csak nem a Disznőkő száraz furmintjáról...:-)

2005.10.04. 15:47:19

miazhogy reduktív vonal? A Királyudvar ebbe tartozik? Én ott csak fahordót láttam - pedig "ajnározza" őket Alkonyi rendesen

?? 2005.10.04. 15:51:07

Most mit játszátok a hülyét, okostojások? Mindenki tudja, hogy miről van szó...

Szöszi 2005.10.04. 15:52:34

Ez a Konyári Pincészet most akkor Tokajban van?

bob 2005.10.04. 16:13:10

Nem, Balatonellén :)

bob 2005.10.04. 16:13:29

illetve Lellén na :)

karcsai 2005.10.04. 16:17:38

Kedves Pittman! Mivel csak most regisztráltam a fórumba, 30 percig nem tudok beírni, annyi időm meg most nincs. Majd legközelebb...

Ali 2005.10.04. 16:19:44

Kedves Naív! Kérdezni lehet. Bár nagyon felesleges elemezgetni a szövegedet, de ha már általános iskolázol, akkor elmondom neked: amennyiben a kérdésed után azt kérded, hogy "Hülyék voltak az elődök?", akkor az azt jelenti, te erősen feltételezed az ő hülyeségüket. Egy szövegnek akkor is van jelentése, ha a létrehozója ezt a jeletést nem érti meg. Egyébként meg örülj, hogy választ kaptál egy hülye kérdésedre, és ne reklamálj.

karcsai 2005.10.04. 16:22:18

Édes jó istenem, már a reduktív vonalat sem szabad emlegetni? Itt nem is fogom többet, mert ebben a cikkben nem erről van szó. Bocs

felebarát 2005.10.04. 17:01:14

Kedves Karcsai! Ezt a reduktív dolgot én sem értettem teljesen, de most nem is ez a lényeg. Látom valaki táncra hívott, tehát mielőtt meggondolatlanságot követnél el, kapsz egy jótanácsot: A "Bor az istenek ajándéka" című topikra csak akkor menj át, ha van a kezed ügyében néhány maréknyi nyugtató, mert azokhoz a gondolatmenetekhez amikkel ott ismerkedhetsz meg, bizony szükséged lesz rá! De legjobban akkor jársz, ha fel sem iratkozol :-)

ekmont 2005.10.04. 17:24:02

sötét a múltnak kútja....reduktív az, ami nem túloxidálva meg darabban tartva van (szerintük)...katasztrófa, hogy még mindig nem zajlott le a fejekben a rendszerváltás!

tf1 2005.10.04. 17:32:44

Felebarát! Mi nem tetszik a topikban?

barátfüle 2005.10.04. 17:34:32

Kedves felebarát, a nívó itt sem túl magas.

felebarát 2005.10.04. 18:08:21

Kedves tf1! Ha már kérded, hát íme: belterjes, zártkörű borszakkör az, ahol vagy egyetértesz a hangadókkal, vagy azonnal, testületileg hajtanak el a búsba...

felebarát 2005.10.04. 18:11:08

Kedves barátfüle! Jól írod: "itt sem". :-)

dezso 2005.10.04. 18:24:29

Felebarát, aki ott a tényeket valamelyest tiszteli, netán nem foglalkozik mások sértegetésével, elég szépen megél különvéleménye dacára is. Erre épp tf1 lehet jó példa, ha ő is egyetért.

felebarát 2005.10.04. 19:09:30

Dezso, persze, persze, persze... :-)

Naív 2005.10.04. 19:47:41

Kedves Ali! Te hülye vagy! Ezt most vállalom.

züm-züm 2005.10.04. 20:20:28

T. Hölgyek és Urak! hudini a borbarátot "méltatja", hegyaljai "rögtönzött cikket" rittyent ide, ali "magyar nyelv és irodalom tanárt" játszik, felebarát borfanatikusokat "istenít"... Ez a hely nem arra van, hogy az adott cikkre reagáljon aki akar? Szerintem Alföldi Merlot írása jól sikerült, a fehér loliense-t szépen, a jól megérdemelt helyére tette... Böszéljünk a borról, ne azt fitogtassuk, hogy ki mennyire ért hozzá! Egyébként egyikünk sem ért hozzá. Aki mégis azt állítja, hogy "de én aztán igen", az szegénységi biozonyítványt állít ki saját magáról" Üdv!

tf1 2005.10.04. 20:55:36

Dezső, mivel kéne egyetértenem? Má' este van, egy kicsit lassan kapcsolok :-)

barátfüle 2005.10.05. 06:57:14

Naív! Alinak igaza van, ne vergődjél már annyit. Csak még jobban beégeted magad.

boccs 2005.10.05. 16:17:32

azsókra = aszúkra boccs

bob 2005.10.05. 17:27:27

Én mindenkivel egyetértek, maradhatok? :))

bobfan 2005.10.06. 15:55:58

Nem:) Olvasd inkább a http://bob.ngo.hu/index.php oldalt. Kiváló blog is true.

laca 2005.10.22. 17:03:02

Kedves borszakértök. Azt tudjátok-e, hogy Konyári János a valamikori "BB" azaz Balatonboglári Borkombinát laboratoriumát vezette évekig? Ez talán választ ad egy pár kérdésetekre. Ja ennél a cégnél a 80-as 90-es években a Szovjet-Orosz piac igényeihez igazodva bármiböl bármit lehetett késziteni. Ja még valami én jártam a XVII. századi pincében / nem 1x / Mi van ott? Vajon?

laca 2005.10.27. 01:48:32

Hát ez a topic halott? vagy mindenki nyaral? A renault thalia tényleg szörnyü, de müködik és olcso.És ebben az országban él egy csomo ember aki erre vágyik, mert erre tellik. Én ugyan nem, de a Konyári borokra sem, mert / lab./ és nem is olcso
süti beállítások módosítása