Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Bordói csavar

A Pichon-Longueville és április 1-je

2007.01.30. 14:37 - alföldi merlot

A brit Bibendum borkereskedő cég jelentette be, hogy 12 ezer palack Les Tourelles de Longueville – a pauillaci Grand Cru Classé-birtok Pichon-Longueville második bora – csavarzár alá kerül. A Deluxe Stelvin-zárral ellátott palackok egyelőre mind a gasztróba mennek, és kizárólag az Egyesült Királyság területén. Az április elsején (remek tréfa?) debütáló első csavarzáras évjárat a 2004-es lesz. A csavarzár vs. parafa vita a kockán forgó üzleti érdekek miatt oly mértékben elmérgesedett, hogy a szinte hetente megjelenő és egymásnak ellentmondó "hivatalos" statisztikákkal jobb nem foglalkozni (akit mégis érdekel a legújabb vihar a biliben, kattintson ide). Legyen elég annyi, hogy a Bordeaux-ban a Les Tourelles de Longueville-lel az első fecskék közé tartozó Pichon-Longueville is óvatos duhaj, mert a magánvevőknek szánt palackokat továbbra is dugózzák.

Címkék: híradó csavarzár parafa pichon-longueville

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr2732155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztina (törölt) 2007.01.30. 20:31:15

Ez borzaszto :( en meg csavarzarasbol csak remisztoeket ittam. Az itt magasztalt La Vieille Ferme is kupakos volt es-bar lehet, hogy palackhiba-engem nagyon megrazott. Aztan az altalam kevesse favorizalt Etyeki Kuria is probalkozott ilyesmivel. Borasz ismerosok szamtalanszor keseregtek mar a parafadugok mindenfele bajairol, ertem is oket, de a csavaros kupak az szamomra mar majdnem pillepalack. Csavaros kupakos bor az valami olyasmi, mitha kola lenne uvegpalackban, dugozva. Nem passzol ossze. Izles dolga. De gustibus non est disputandum.

Albert gazda 2007.01.30. 21:26:51

Krisztina, pont ma este ittam meg egy palack 2004-es La Vieille Ferme második felét, és ez bizony parafával volt zárva teljes mértékben.

Krisztina (törölt) 2007.01.30. 21:31:49

Lehet, hogy maskepp van csomagolva amit Europaban vagy az USA-ban forgalmaznak? Amikor hazavittem, meg is lepodtem, hogy csavaros, nem is beszelve rola, amikor megkostoltam :( Azt mar nem is merem feltetelezni, hogy toltve is massal van.

franki 2007.01.30. 21:41:15

Nem tudom, kinek volt már szerencséje ahhoz, hogy összehasonlítsa a különböző zárási módokkal és egyszerre palackozott borok minőségét! Aki " vakon " kóstol, mást érez,mint aki látja a zárást... És ez valóban az izlés/ELŐITÉLET/dolga...A bor alkohollá silányul a minden misztikum nélkül a csavarral és ezt annak ellenére nehéz befogadni,hogy ez a legmegbízhatóbb zárás.

Albert gazda 2007.01.30. 21:46:38

Krisztina, most jut eszembe, hogy én a vörösről beszélek, te meg hátha a fehérről. De ha mégis ugyanarról van szó, akkor végső soron ez a hír is arról mesél, hogy csak a Les Tourelles de Longueville egy részét csavarzárazzák.

Metzger 2007.01.30. 22:52:59

Az is borzasztó,hogy elszállt az egész kommentem.Írtam vagy egy óráig,mert közben inni,meg egyéb dolgok...
Ma reggel beszerzési céllal kedvenc neszmélyi pincémben jártam.A megszokott derűs,életteli arcok helyett mindenhol lógó orrok,oka:visszaküldött tétel,amit sem a fajta,sem az évjárat nem igazolt.A bor szimplán megfázott,ugye volt néhány hideg éj,a kereskedő meg közben máshol volt.Dráma volt az egész,és én meg néztem ahogy a szép egészséges dugók a szemétben kötnek ki.Ebben a helyzetben talán nem a legjobb megjegyzés volt,hogy Ausztráliában olyan csinos kis csavarzárakat használnak.Nagy az a kontinens...Ahogy én reám néztek,azt vissza nem adhatom.Csendesen elhangzott,no azt soha.
Ennyi.
Hideg kiráz az emlékezéstől,műanyag pezsgősdugó,borosdugó-Durbintsógor brrr...mind mind a szocreál igénytelenség ittvanb***megigyál csomagolása.
A szép bor vonnza a szép külsőt,kivánja azt,benne még szebbé válik,kiteljesedik.A formás palackot simogathatod,cimkéje gyönyörködtet.A kapszulát levágod,ha fém,még össze is nyomhatod.Újabb eposz a behatolás a dugóba,és ahogy világrajön a kicsike,az a hang...Aztán kezedbe veheted,orrodba szívhatod azt a mesésen édes-savanyú mazsola illatot.Nem kollmatált,nem agglomerált,nem tárcsás!!Körmöd nyomán a bor serken.
Vagy jót vársz,és helyette öntheted ki a drágádat a klotyóba.
A képen látható példány nyilván csökkenti a piac szereplőinek kockázatát,én meg ha lehetne,maradnék amíg lehet annál a mazsolásan édes -savanyúnál.Mégha ritkán büdös is.

Szegediszomelijé 2007.02.01. 20:49:10

Bizony, a borfogyasztás szépségéhez hozzátartozik a dugó, és annak kihúzása is. E nélkül nincs az az igazi hangulat. Gyertyafényes vacsora mellé művirág?! Viszont Szőlőskert Rt-ék a csodálatos szürkebarátjukat is csavarkupakos formában mutatták meg. Miért? Mert az angol export egyik FELTÉTELE ez volt! Hogy mondjak jó hírt: itthon parafadugóval van, méghozzá elég jó minőségűvel -főleg a 670 Ft-os árhoz képest.
süti beállítások módosítása