Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Megijedtek Heimann Ferenctől

Hirdetéstechnika az Osztrák–Magyar Monarchiában

2007.03.11. 12:04 - Albert gazda

Mint ismeretes, nem egy Heimann van, hanem több, köztük Zoltán, aki szerintünk egyre ügyesebben borászkodik a Szekszárdi borvidéken, valamint a bátyja, Ferenc, aki pincépítészetben arat sikereket. Oly annyira, hogy immár szűknek érzi a hazát, ezért megpróbálja megvetni a lábát Ausztriában.

Ennek jegyében kitalálta, hirdetni fog a legismertebb sógorborlapban, a Falstaffban. Előkészítettek mindent jól, már csak ki kellett utazni Bécsbe, szignálandó a szerződést – tudtuk meg első kézből. Heimann Ferencék tehát útra keltek és megérkeztek, ám a helyszínen azzal szembesültek, hogy biznisz nem lesz. Az történt, hogy bizonyos Friedrich Gruber kiütötte a magyar konkurenciát a nyeregből. Értesülvén a heimanni tervekről az osztrák építőmester úgy döntött, egész évesen hirdet a Falstaffban, de csakis akkor, ha Heimann megrendelését lemondják. Így is lett.

Heimann Ferenc azonban több okból sem zabos. Egyrészt azért, mert úgy találja, Gruber nem kiszúrt vele, hanem emigyen fejezte ki tiszteletét, elismerését és megbecsülését. Mégiscsak valakinek érezheti magát az ember, ha megijed tőle a jól menő versenytárs. Másrészt azért, mert a falstaffosok suttyomban – fájdalomdíj gyanánt – meglepték egy terjedelmes címlistával. Ezek után több mint ezer emailben ajánlotta fel szolgálatait német nyelvterületen, és innen-onnan már érkeztek is érdeklődő visszajelzések. Úgyis bemegyek a piacra – mondta eltökélten Heimann. Muszáj lesz, mert itthon mostanság kevesebb a munka. Majd érdekes nüanszként megemlítette, tudomása szerint a több országban otthonosan mozgó Gruber viszont Magyarországon dolgozna szívesen, de ez sehogy sem jön össze neki.

Heimann Ferenc amúgy talán a legfoglalkoztatottabb pinceépítészünk, akinek ténykedését egyebek közt Wunderlich Alajos, Vincze Béla, Fritz József és persze a Heimann família pincéjének kinézete illusztrálja.

Címkék: híradó heimann

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr945024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RoFä 2007.03.11. 18:39:55

Ezt a Grubert még a végén ledobom a Nakatomi-torony ötvenedik emeletéről... :)

franki 2007.03.11. 19:18:37

Példaértékű lehet számunkra is az osztrák mentalitás, előtérbe helyezni a hazai kultúrális tradíciókat és a helyi munkaerőt.Gondoljátok el, ők"lekommunikálták "a világgal, hogy Hitler német!Korábban egy vesztes háború után a rovásunkra területet gyarapítottak!Az EU- csatlakozásuk maga a sikertörténet /a miénkkel ellentétben/. Burgenlandból a teheneket átküldték a hegyi legelőkre/támogatás/a helyére pedig pincét építhettek ,akár 90% támogatással ! Tanuljunk tőlük, nekünk magyar tervezők , kivitelezők kellenek!Adjunk nekik munkát és ittmaradnak! /Ehhez az osztrákhoz hasonló támogatások kellenének...szédül, elbusong s lehull a porba...

zoli 2007.03.11. 20:17:03

(Hitlert németesítteték, a kékfrankost meg osztrákosították?:))

Szépen hangzik, amit mondasz, csakhogy Mo. mindezidáig alapvetően a külföldi tőke "beáramlását" segítette elő különböző kiváltságokkal a helyi ellenében. Politika nem segít, az a kevés dolog, ami működik itthon, abban is csak a lefölözést, a sarcolást látják, tehát inkább csak gáncsol(lásd borászat vacak kétmilliárdja, ami majd megy a korrupt AMC-hez, meg az OBI-hoz).
Ezenkívül nagyon kevés a civil kezdeményezés és arról se vagyunk túl híresek, hogy egymást segítenénk...

dalton1 2007.03.11. 22:28:04

Zolival egyet értek. Sőt a magyar arról híres hogy eltapossa a másik magyart...

shiraz 2007.03.12. 10:30:39

az jutott eszembe, hogy egy ilyen hírnél, meg szokták kérdezni a másik felet is.

Benikuty 2007.03.12. 20:42:10

Nekem meg az jutott eszembe,ez most itten a a reklám helye!?

franki 2007.03.12. 20:42:32

Kedves Zoli !

Azt hittem, hogy belenyugodtál már a Kékfrankosba...Egyébként meg fogjunk össze, hogy az értékeink itt maradjanak
/pl.Kékfrankost ne nyúlják le/.Szerintem
mi ugyannarról beszélünk, ezért nem értem az indulatot.Az összefogásra is vannak példák , vagy ha nincs,mutassunk!

süti beállítások módosítása