Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Nyerjen egymillió dollárt mágnessel!

Lesz-e a kis kemény tanninból nagy puha tannin?

2007.03.12. 11:12 - alföldi merlot

Egy Master of Wine-hallgató egymillió dollárt készül kasszírozni a vizsgadolgozatával. A díjat James Randi, a közismert parajelenség-irtó tűzte ki annak, aki be tudja bizonyítani, hogy a mágneses borjavító bigyók valóban pozitív hatással vannak a borra. Márpedig James Cluer pontosan erre készül: a BevWizard névre hallgató borkütyüt nyekteti tudományos alapossággal, és rövidesen napvilágot látó MW-vizsgadolgozatában közli az eredményeket.

A BevWizard – dr. Pat Farrell orvos és MW találmánya – állítólag összeragasztja a kemény, kis tanninokat nagyobb, puhább tanninokká, így az olcsóbb borok is ihatóbbá válnak. James Randi, a hajdani bűvész és világelső szkeptikus a következő nagyvonalú ajánlatot tette: "Egymillió dollárt fizetünk bárkinek, aki meg tud különböztetni egy bormágnessel kezelt bort egy kezeletlentől Az átfogó tesztek elvégzése egy napot sem vesz igénybe, és a kilátásba helyezett jutalom egymillió dollár, plusz az én személyes, szánalmas bocsánatkérésem a pályázókkal szembeni tamáskodásom miatt." A Cluer-kutatás keretében állítólag számos kiváló borász és vezető kereskedő teszteli a kütyüt.

Dr. James Rubin, aki már elvégzett egy hasonló kísérletsorozatot (negatív eredménnyel), a következőket nyilatkozta: "Nem kell Einsteinnek lenni, hogy valaki összeállítson egy tisztes tanulmányt. Én úgy fogalmaznék, az a tény, hogy ezt még egyik gyártó sem tette meg, mindennél többet mond."

Címkék: híradó

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr4245641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shiraz 2007.03.12. 11:36:06

hogy egy mw student mikkel nem tud foglalkozni... lassan a szőlőtőkékre sem lesz szükség. nesze neked anyatermészet.

BMW-s Karesz 2007.03.12. 13:24:35

Kivancsi lennek egy dolgozatra a biodinamikus borokkal kapcsolatban, hogy erezhetö-e különbseg egy sima bio borral szemben. (penzt sajnos nem tudok erte felajanlani)

alföldi merlot 2007.03.12. 13:41:56

Kedves Egyputtonyos, nem dolgozat, de talán érdekesnek találod: alkoholista.blog.hu/2006/05/24/p12804#more12804
süti beállítások módosítása