Eddig mindig vizezetlen sört ittam a Szigeten, mert az ott nem az alkoholkultúra terepe. Mígnem támadt néhány felismerésem. Előbb néhány éves spéttel felfogtam, hogy kint van népszerű boraival a Hilltop Neszmély. Aztán ezt összekapcsoltam a köztudomású ténnyel, miszerint a fröccs különbül frissít és olt szomjat, mint bármi más.
Úgyhogy azt a két estét-éjszakát, amit a hajógyárin töltöttem, részint koncerthelyszínek, részint a Hilltop-borozó látogatásával töltöttem. Nem álltam ezzel egyedül. A szakadatlanul nyüzsgő tömegből ítélve a cégnek sikerülhetett összehoznia egy-két havi átlagbevételt, és egyúttal kipörgetni néhány korosabb tételt. Ittam például 2004-es olaszrizlinget is, de ezt nem szemrehányásként mondom, hiszen a belőle spriccelt spriccer került a privát kedvenc pozíciójába.
De a legnagyobb ötletnek a literes műanyag palackot találtam. Bort bele, szódát bele, tetszés szerinti arányban, és lehet vele kóvályogni. Nálam a három deci bor, hét deci szóda verzió játszott – így is sok szesz került a szervezetembe mindkétszer –, de sokan tisztán töltették tele. Megjegyzem, az a három deci is mindig több volt három decinél, úgyhogy le a kalappal. Meg le vele az egész Hilltop-borozó előtt is, úgy, ahogyan van. Volt. Legyen jövőre is, nem bánom.
Utolsó kommentek