Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Kaliforniai mumusok Bordeaux-ban

A tengerentúli Rocca família az új király

2007.10.31. 05:25 - alföldi merlot

A Chateau Brane-Cantenac tulajdonosai kaliforniai bordélutánt tartottak a bordeaux-i elitnek. A 12 tételes reprezentatív mezőnyt a Kaliforniai Borászklub tagjai válogatták, és állítólag mindenki remekül szórakozott. Aki megbízik az egybegyűltek ízlésében, amerikai kapcsolatait mozgósítva a Rocca Family Vineyards cabernet sauvignonjára csapjon le! (A KBK legutóbbi kóstolóján best of the best címet nyert 2004-es még előjegyezhető!)

(A kép jobb oldalán a Rocca tulajdonosai, középen  Celia Masyczek, a borász.) A borokat vakon kóstolták, húszpontos rendszerben értékelték, majd 1-től 12-ig sorrendbe állították. Valamennyi kóstolt bor 2002-es cabernet volt, a Kaliforniai Borászklub korábbi kóstolásainak legjobbjai. Akadt néhány meglepetés is. A Ridge Monte Bello – az egyik legmagasabbra értékelt kaliforniai bor és a közelmúltban tartott Párizsi Visszakóstolás győztese – az utolsó előtti helyen végzett. Az első helyre egy viszonylag új és alig ismert pincészet, a Rocca Family Vineyards cabernet-je került, megelőzve a kultkabernék egyik vezéralakját, a Caymus Vineyard's Special Selectiont. A bordóiakat kellemes meglepetésként érte a borok eleganciája, ahogy Kees Van Leeuwen fogalmazott: "Nehézbombázókra számítottam, ám a vártnál sokkal kevésbé voltak extraháltak. Az embernek határozott elképzelései vannak arról, hogy milyenek lesznek a borok, aztán a valóság egészen más, sokkal összetettebb."

Az illusztris mezőny (zárójelben a helyezéssel):
Caymus Vineyards Special Selection, Napa Valley (2.)
Flora Springs Rutherford Hillside Cabernet Sauvignon, Napa Valley (8.)
Justin Vineyards Isosceles Reserve, Paso Robles (12.)
L'Aventure Estate Cabernet Sauvignon, Paso Robles (3.)
O'Shaughnessy Estate Winery Howell Mountain Cabernet Sauvignon, Napa Valley (5.)
Palmaz Vineyards Gaston Cabernet Sauvignon, Napa Valley (10.)
Ramey Wine Cellars Jericho Canyon Vineyard Cabernet Blend, Napa Valley (6.)
Ridge Vineyards Monte Bello, Santa Cruz Mountains (11.)
Robert Craig Wine Cellars Howell Mountain Cabernet Sauvignon, Napa Valley (7.)
Rocca Family Vineyards Cabernet Sauvignon, Yountville, Napa Valley (1.) (65 USD)
Wente Vineyards Nth Degree Karl Wente Cabernet Sauvignon, Livermore Valley (4.)
ZD Wines Reserve Cabernet Sauvignon, Napa Valley (9.)

Az egybegyűltek között jó néhány ismert név szerepelt: May-Eliane de Lencquesaing (a Chateau Pichon-Lalande extulajdonosa), Christian Seely (Axa Millesimes), Hubert de Bouard (Chateau Angelus), Kees Van Leeuwen (Chateau Cheval-Blanc), Eric d'Aramon (Chateau Figeac) és Lilian Barton (Leoville Barton). Az amerikai vendégek: Chuck Wagner (Caymus), Amelia Ceja (Ceja Vineyards), a Ravenswood alapítói: Jim és Julia Wisner, végül Betty O'Shaughnessy és Paul Woolls (O'Shaughnessy Winery).

Címkék: híradó szemleszerű bordeaux brane cantenac rocca vineyards kaliforniai borászklub kalinfornia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr10211505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása