Az egyik legrangosabb étteremkalauz, a Gault Millau általános megdöbbenést keltve egy negyven férőhelyes bisztró séfjét választotta meg az év szakácsának. Jean-Luc Rabanel, az Atelier névre hallgató arles-i (egyébként egy Michelin-csillagos) étterem főszakácsa 43 éves, és a kitüntetést az adományozók szerint "kirobbanó kreativitásával", illetve "modern, kötetlen fantáziájával" érdemelte ki.
Az Atelierben nincs előre megírt menü, csak 'menu d'emotions'-ok, amelyek általában 13 fogásból állnak, és mindössze 65 euróba kerülnek (a kalauz megfogalmazása szerint ez egy "brasserie-ebéd" ára). Rabanel az ételeket szinte kizárólag a saját 3 hektáros kertjéből származó, organikusan termesztett gyümölcsökből és zöldségekből készíti. A Decanternek nyilatkozva ilyeneket mondott: "Fantasztikus megtiszteltetés ez egy aprócska étteremnek, amely nem rendelkezik komoly anyagi háttérrel, igazi forradalom. Amikor a szerkesztő telefonon felhívott, azt hittem, hogy valaki hülyéskedik velem. Aztán elsírtam magam. 10 perc türelmet kellett kérnem, hogy valahogy összeszedjem magam."
Rabanel saját blogot is vezet. Végül ízelítőként néhány recept a honlapjáról.
Utolsó kommentek