Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

  • Hibás feed URL.

Alkoholista a Facebookon

Egy palack, egymillió forint

Massandra Livadia Red Port 1891

2007.11.23. 15:22 - Albert gazda

Mondtam, hogy a Maszandra komoly pincészet – de legalábbis az volt. Vagy mondjuk úgy, vannak borai, amelyeket nagyon drágán el lehet adni. Kicsit többet érnek, mint a kétpontos cabernet és a négypontos madeira. Az MTI fényképén látható 1891-es Livadia Red Port például a becslések szerint 2500-3000 fontért kelhet el egy november 28-án esedékes londoni árverésen. Sajnos aligha mi fogjuk megkóstolni, pedig kíváncsiak lennénk, milyen az íze egy 116 éves erősített bornak. Könnyen lehet, hogy még él.

Címkék: híradó maszandra

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr33239440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lagar 2007.11.23. 19:57:40

Nemrég magyar búvárok 200 éves borokat hoztak fel az óceánból. Az sem lehet semmi.

vmate 2007.11.25. 02:12:55

Akinek van egy perce, hogy kitöltse a következő kérdőívet (Tokaj, Villány), az sokat segítene: lifestylebudapest.com/kerdoiv/index.php?sid=2

Shyr Kahn 2007.11.25. 10:26:50

Mindig is szerettem az erősített borokat, de sajnos 5 évesnél idősebb portóit még nem ittam. A 10 éves már túl sok a pénztárcámnak, pedig nagyon kíváncsi lennék rá, csakúgy mint a 20-40-100 éves változatokra. Egyébként kurva jól néz ki a cimkéje. A maiak is tanulhatnának tőle... mintha nem is 116 éves lenne.

KabarSunyó 2007.11.26. 09:27:53

Hát igen. 2 éve jártam a Massandrai pinyóban. "Tokajit" is mérnek, 0,75-ös bordeaux-i palackban, cirilbetűsen. 150 g/l környékén. természetesen. avinálva. A kísérő csajnak ez a világ legtermészetesebb dolga volt. A portói mellett. Ez Ukrajna. Akkor, ott én is így gondoltam. Ugye a közeg. Egyébként zsírprofin veszi le a hely a leginkább hazai és orosz turisztokat.A humán célra azért mégiscsak alkalmas gejédes-szeszes cuccaikkal.