Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Karcsi bácsi begyorsítja a cabernet-t

2009.04.04. 23:42 - Műtannin

Az Inforadio.hu-n talált cikk szerint Bakonyi Károly, a legidősebb és leghíresebb magyar szőlőnemesítő (a cserszegi atyja) azon dolgozik, hogy a cabernet sauvignon, a merlot és egy korai érésű szlovák vörös szőlő keresztezésével a francia fajták ízvilágát produkálni képes, de a franciáknál 10 nappal korábban beérő szőlőfajtát hozzon létre. A 88 éves nemesítő elmondja, hogy az új fajtákat már tesztelik, több tőke terem belőlük, de még évekig eltarthatnak a vizsgálatok, mire engedélyezik. Ahogy az Inforadio.hu írja: "Sok év eltelik még tehát, mire a borkedvelők rendszeresen kortyolgathatják majd Karcsi bácsi legújabb üdvöskéinek terméseit." Hát így.

Címkék: merlot cabernet sauvignon bakonyi károly inforadio.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr91046776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

godbacchus 2009.04.05. 03:13:56

Hajra Karcsibacsi!

szivesen kiserleteznek vele en is marmint a szolobol bort reszevel

akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.04.06. 08:50:36

Lesz a magyaroknak olyan szőlője, amirül rögtön gyün le a bordói blend, nem köll kavargatni, meg kencézni. :)

November 2009.04.06. 15:29:41

Le a kalappal, aki 88 éves korában szőlőt nemesít megérdemel minden tiszteletet. Sokan azon sírnak, hogy 60 évesen már nem ültetnek gyümölcsfát. Szurkolunk!
süti beállítások módosítása