Az Inforadio.hu-n talált cikk szerint Bakonyi Károly, a legidősebb és leghíresebb magyar szőlőnemesítő (a cserszegi atyja) azon dolgozik, hogy a cabernet sauvignon, a merlot és egy korai érésű szlovák vörös szőlő keresztezésével a francia fajták ízvilágát produkálni képes, de a franciáknál 10 nappal korábban beérő szőlőfajtát hozzon létre. A 88 éves nemesítő elmondja, hogy az új fajtákat már tesztelik, több tőke terem belőlük, de még évekig eltarthatnak a vizsgálatok, mire engedélyezik. Ahogy az Inforadio.hu írja: "Sok év eltelik még tehát, mire a borkedvelők rendszeresen kortyolgathatják majd Karcsi bácsi legújabb üdvöskéinek terméseit." Hát így.
Karcsi bácsi begyorsítja a cabernet-t
2009.04.04. 23:42 - Műtannin
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr41046776
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
godbacchus 2009.04.05. 03:13:56
Hajra Karcsibacsi!
szivesen kiserleteznek vele en is marmint a szolobol bort reszevel
szivesen kiserleteznek vele en is marmint a szolobol bort reszevel
akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.04.06. 08:50:36
Lesz a magyaroknak olyan szőlője, amirül rögtön gyün le a bordói blend, nem köll kavargatni, meg kencézni. :)
November 2009.04.06. 15:29:41
Le a kalappal, aki 88 éves korában szőlőt nemesít megérdemel minden tiszteletet. Sokan azon sírnak, hogy 60 évesen már nem ültetnek gyümölcsfát. Szurkolunk!
Utolsó kommentek