Csütörtök általában az én napom, de most nem volt időm a nagy készülődés közepette rendesen kóstolni. Meg aztán úgysem lenne ideje senkinek rendesen elolvasni. Szoktunk viszont mi ilyenkor olyat kérdezni, hogy milyen borok kerülnek az ünnepi asztalra a kedves olvasónál. Jó példát mutatva én el is kezdem a dicsekvést.
Tegnap Szentesi József Rizling Öcsije segített nekem a konyhában: a mártásba is került belőle egy kevés, de a legtöbb persze a szakácsba. Elévülhetetlen érdemei lettek így. Ha megérkeznek a vendégek, Légli Géza Sauvignon Blanc-ját kapják majd kedvcsinálóként. A halászléhez Bujdosó Rosé Secco és Borműhely Kadarka közül választhatnak. A füstölt tarjával töltött karajhoz kékfrankost iszunk majd Losonci Úrráteszit 2007-ből vagy Ráspit 2005-ből. Lesz desszert is, ám lehet, hogy én nem kérek belőle, hanem bontok inkább egy Szepsy Botondot 2006-ból.
Önöknél mi kerül a pohárba?
Utolsó kommentek