Eddig azt hittem, hogy a bor csak a súlytalanság állapotának elérésében segít, de egy újabb kutatás szerint utána is: lassítja a súlytalanság káros tüneteinek kialakulását. Ezzel együtt valószínűleg a jövőben sem lehet szalonspiccel űrhajót vezetni. Csak lazán kapcsolódik ide, de nem tudom kihagyni, hogy a napokban új magyar világszabadalom született: a lassan minden nyavalyát gyógyító rezveratrolt az egri Gajdos Pincészetnek sikerült egyesítenie a szintén univerzális gyógyerővel rendelkező PI-technológiával, és így megszületett a világszabadalom BIO-PI Bikavér (gyilkos szöveg). (Én még egy kis C-vitamint aprítanék bele, és Gyurcsok Józseffel mint húzóarccal ontanám a reklámszpotokat.)
De vissza az űrbe borra. A tartós súlytalanság egyik mellékhatása a csontritkulás, egy másik az inzulin-rezisztencia növekedése. A patkányokon végzett kutatás során a súlytalanságot úgy szimulálták, hogy a patkányokat a hátsólábuknál és a farkuknál felfüggesztve fejjel lefelé lógatták. A rezveratrollal táplált kontrollcsoportnál nem jelentkeztek a negatív hatások, a másiknál igen. (És valószínűleg mindkét csoportnál kifejlődött a barázdált hasizom.) Jobban belegondolva, a fejjel lefelé lógatás kínzásnak ugyan tökéletes, de a súlytalanságnak igencsak low-tech szimulációja lehet. A lógatás és az egész kísérletsorozat értelmezési tartományának aggasztó szélességét jól mutatja, hogy ugyanezen kísérletből azt is levezették, hogy a keveset mozgó idős emberek, vagy a naphosszat számítógéphez kötött irodisták számára szintén jótékony hatású a rezveratrol. Fontos azonban megjegyeznünk, hangsúlyozzák a tudósok, hogy a vörösbor fogyasztása nem pótolja a mozgást! [A képen Helmz 1, az iráni űrpatkány. Szintén világszám és a hozzászólások megfizethetetlenek.]
Űrbe bor
2011.07.19. 07:00 - alföldi merlot
Címkék: tudomány híradó vörösbor rezveratrol
6 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr123079008
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2011.07.19. 11:33:19
VÖRÖS GÖMB
Űrhajónknak hűvösében
Vörös gömb keresi honát,
S a Végtelen lesi ében
Szemével az ablakon át.
Irigyen néz be a Semmi,
Ámuldozó szája tátott.
Jó, hogy ő van kint és nem mi,
Megfagyna sok jó barát ott!
Tubusból fal most a csapat,
Óborgömb száll súlytalanul
S zamatával jól elkapat…
Gagarin őrs inni tanul!
illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/05/voros-gomb.html
:)
Űrhajónknak hűvösében
Vörös gömb keresi honát,
S a Végtelen lesi ében
Szemével az ablakon át.
Irigyen néz be a Semmi,
Ámuldozó szája tátott.
Jó, hogy ő van kint és nem mi,
Megfagyna sok jó barát ott!
Tubusból fal most a csapat,
Óborgömb száll súlytalanul
S zamatával jól elkapat…
Gagarin őrs inni tanul!
illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/05/voros-gomb.html
:)
hegyaljai 2011.07.19. 12:32:36
Ez a BIO-PI szöveg tényleg gyilkos. Először is mi az, hogy egyetlen bio-borászat? És mit szól ehhez a Biocontroll Hungaria? Mint tudjuk a másnaposságot az alkohol bomlástermékei okozzák. Ezek szerint nem csak a vizet, de az alkoholt is módosítják a PI eljárással.
lackó 2011.07.19. 13:05:19
@hegyaljai: tévedsz. Nem a vizet, nem az alkoholt, hanem a májat módosítják. Így lesz az embernek pi-mája...ha már Kalónak van pi...zsírja :D.
Jenyei 2011.07.19. 22:37:27
Mi ez a gúnyos hang?? Minden, kicsit is hozzáértő tudja, hogy a franciák kezdték a PI technológiát alkalmazni, a Not Noir fajtával. És mennyire híres lett az eredményül kapott, Pi-kezelt bor! Elterjedt az egész világon, méltán! Több szerénységet várnék el a "szakértőktől" ezek után.
lackó 2011.07.20. 10:05:32
@Jenyei: a hónap hozzászólása :D
Nem beszélve attól, hogy azóta már nagy népszerűségnek örvend a grízes not.
Nem beszélve attól, hogy azóta már nagy népszerűségnek örvend a grízes not.
.NetRolller 3D 2011.08.06. 03:14:21
Én még hozzátennék egy szilikátos szűrést is az előállítási folyamathoz, és már is kész a Bio PI-Si bor.
Utolsó kommentek