Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Milyen a Pók-utód?

Kovács Nimród, a Winery

2009.07.17. 05:45 - Az Alkoholisták

A következő apróhirdetést a Borhírek oldalról ollóztuk, az eredeti forrást nem találtuk. Régóta tudható volt, hogy Pók Tamás leköszön (vagy megköszönték neki), aztán a Monarchia is nevet váltott, végül Kovács Nimród viharos gyorsasággal távozott a UPC éléről. Most pedig keresik az új borászt, imígyen:
Tisztelt Olvasó!
A Monarchia Borászat Kft Egerben (hamarosan Kovács Nimród Winery) fiatal, ambíciózus borászt keres. Elvárások: felsőfokú végzettség, 2-3 év szakmai tapasztalat, angol nyelv tudás.
Magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajzot az alábbi elérhetőségekre várjuk:
Monarchia Borászat Kft 3300 Eger, Verőszala u. 66 vagy monika@kovacsnimrodwinery.com
Kovács Nimród Winery
H-3300 Eger
Verőszala u. 66.
T: +36 36 537 232
F: +36 36 537 233

A Kovács Nimród Winery honlapja azt állítja, hogy van már borászuk: Hulyák Richárd. Megtalálták már, vagy helyette is keresnek, vagy mellé? [A képen Kovács Nimród és Pók Tamás.]

Címkék: híradó monarchia kovács nimród winery

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr61248695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Purpled · http://www.juliusvin.hu 2009.07.17. 08:29:44

Örökös dilemma, hogy a borászoknak szabad-e nagybefektetőkkel kezdeniük?
Szolgává válnak vagy repülnek?

szulfit 2009.07.17. 08:48:03

Szürreális kép, ennél szürreálisabb már csak az volt, amikor Nimród "NO GAGYI, NO MUTYI" pólóban feszített.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.07.17. 09:21:21

Ha jól szimplifikálom a lényeget, Kovács úr a UPC-nél - a nyilván elhanyagolható mértékű fizetése mellé - lopikált is. Egy picikét. :)

akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.07.17. 09:24:15

Valamit nagyon rosszul csinálnak ezek Pók Tamás nélkül, mert mind a battonage chardonnay, mind a Syrah fabatkát sem ér. Az előbb burgundi tételekre hajaz, de nevetségesen gyenge utánzat. Az meg hogy 5000Ft körül vannak, extra mód kivágja a biztosítékot... a chardonnay az 1000Ft-os minőséget, a Syrah az 1500-2000Ft-ot jó ha hozza.

szulfit 2009.07.17. 09:53:39

Nagyon újvilágira vették a figurát, nekem nem tetszenek a boraik, igaz, a Nimród III-on kívűl sosem szerettem őket.

vörös és fehér 2009.07.17. 10:04:16

@akov: de ezek a borok még nem Tamáshoz köthetők?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.07.17. 10:12:40

vörös és fehér: hehe, ezt a figurát elég egyszer látni, hogy ne kóstoljam meg a borait. Bárki csinálta őket. LOL

akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.07.17. 11:04:20

@vörös és fehér: 2007-ről írtam. Nem tudom, elképzelhető. A Vinagórán egyébként egyik bor sem érte el a 82 pontot (!), ami az iható asztali kategória (ha 75p fölött van). Vicces.

D. Gromov 2009.07.17. 11:44:13

@akov: a 07-es battonage ch. szerintem egészen kiváló, jobb, mint a 06-os, amely 9 pontot kapott itt, az alkeszen, én mondjuk kevesebbre tartom, de finom az is :)

akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.07.17. 12:48:41

@D. Gromov: akkor ajánlanék 1-2 burgundi tételt megnézésre. Mondom, nem véletlen, hogy a Vinagórán nem érte el a 82 pontot, ami komoly leszerepelés!

AG 2.0 · http://albertgazda.blog.hu 2009.07.17. 12:59:08

@akov: hát igen, nagyon komoly. én a helyükben vissza is vonnám a piacról minden tételüket. nem lóverseny ez, úgyhogy a burgundi tételeket inkább ne feszegessük :)

Ferraiolo 2009.07.17. 13:26:18

Kedves kommentelők!
Mielőtt valamit kommentálnátok, érdemes lenne egy kicsit utánajárni az adott témának és nem teljes információ hiányában hülyeségeket irkálni.
A Kovács Nimród Chardonnay Battonage 2007
a 2009-es Pannon Bormustrán száraz fehér csúcsbor lett -ez azt hiszem nem véletlen-, a szakma is elismerően nyilatkozik róla és ráadásul a Művelt Alkoholistán is jelent meg már olyan post, ami a borról pozitív véleményt közölt. Nektek.
A másik a Kovács Nimród Syrah 2007, ami eddig már több vakteszten is kimagaslott a mezőnyből, komoly fajtatársaival összemérve és a kóstolókon, bemutatókon is igen pozitív véleményeket alkottak eddig róla a fogyasztók.
A többi hírt nem kommentálnám, mert az információk teljes hiányában vagytok, és ez így egy meddő vita lenne.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.07.17. 14:24:40

@Ferraiolo: a Vinaórán nem sikerült ugyanezt reprodukálni. Egészségükre a kóstoló uraknak és zsűrinek. A Vinagórás értékelőlapon még borhibákat is feltűntettek a chardonnay battonage-nál.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.07.17. 14:28:24

@Ferraiolo: bocs, még valami. Kár, hogy e magasztos zsűrű(k) nem veszik észre az éretlen alapanyagot a Syrah-ban.

AG 2.0 · http://albertgazda.blog.hu 2009.07.17. 14:34:37

@akov: még borhibákat is??? ez egy igen-igen kemény-kemény világ.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.07.17. 14:53:19

@Ferraiolo: ha nem vagy hiányában az autentikus információknak Mr. Kovács Nimród Wineryvel kapcsolatban, megoszthatnád ezeket az itt egybegyűltekkel.

Ferraiolo 2009.07.17. 15:06:53

@akov: valószínűleg azért nem veszik észre az tisztelt zsűrik az éretlen alapanyagot -te ezek szerint sokkal jobban kóstolsz, mint ők- a 2007-es Syrah-ban, mert az alapanyag 22-es mustfokkal lett szüretelve, számos fürtön töppedt szemekkel. Ez értelmezésem szerint kimeríti az érett alapanyag fogalmát.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2009.07.17. 16:08:45

@Ferraiolo: akkor a hordóval sikerült a keserű/fanyar ízeket bevinni, bocs nincsenek előttem a kóstolási jegyzetek.

Akkor most ki a hülye, Pannon bormustra vagy a Vinagóra? ;)

Cselcsillag 2009.07.17. 16:57:30

@akov: Nem tudom mi történt a nagyrabecsült Vinagorán, de azért hogy „…fabatkát sem ér” és hogy „nevetségesen gyenge” lenne azért azt nem kis túlzásnak tartom. Itt a blog-on két helyen is pozitív kritikát kapott már a Syrah (palack - Egri Borok Gálája 2009, vörös és fehér - Syrah kóstoló magyaroknak). Mindkettőn ott voltam és hasonlóan jó véleményem volt róla. A borban valóban található egy némileg meglepő növényes-fűszeres jelleg(nekem spec. fodormenta), de azért szerintem ez semmiképp nem éretlenségnek tudható be.
Ha jól tudom Pók Tamás 2008 őszén távozott a pincétől, tehát ezek még biztosan az Ő munkái is... Béke

Benikuty 2009.07.17. 17:50:44

Pók Tamás valóban 2008-ban távozott a Monarchiától, nyilván azért, mert nem ette meg a mákos tésztát. Illetve távoznia kellett. Jelenleg saját birtokán tevékenykedik, és tanít az egri főiskolán. Nagyon szurkolok neki.
Kovács Akcentus Nimród remélem akkor is ekkora vigyorgó arc lesz, mikor már nem a Tamás tollaival ékeskedik.
Mondjuk az, hogy némely általa forgalmazott, terroir szemléletű egri borászt kaliforniai típusú termék előállítására próbálta rávenni, nálam nem emelte magasra.

Ferraiolo 2009.07.17. 18:12:31

@Benikuty: Mely "terroir szemléletű" egri borászokról beszélsz? Kíváncsi lennék rá.

Benikuty 2009.07.17. 18:36:08

@Ferraiolo:Egy borászról beszélek, és nem levegőbe.
Ha meg akarnám nyilvánosan nevezni, megtettem volna a kommentemben. Egyébként indifferens, kiről van szó, lényeg a szándék.

Nóniás 2009.07.17. 18:38:40

A találgatásokon kívül tudunk valamit Pók Tamás távozásának okairól? Sajnáltam, hogy elment, emberileg is szimpatikus volt.

egy 2009.07.17. 18:57:06

Kovács Nimród sosem csinált titkot belől, hogy amerikai piacra szánja borait. Ennek szellemében készít(tet)i is őket, lelke rajta… Ha jól tudom, a Pinot-é és a Chardonnay-é a prioritás, gőzerővel folyik az átoltás, telepítés, de lesz még valami nagy befogadó bordeaux-i cuveé is , ami felveszi a megmaradt kadarkát, kékfrankost is. Kevés tétel, nagy mennyiség. Egyszerű, racionális képlet! Egyetlen üzletember sem tudna ezzel vitatkozni!
üdv.:
egy

frankia 2009.07.18. 18:37:33

@akov: Hmm, ez azért erős... mind a Chardonnay, mind a Syrah nagyon is rendben van, szerintem... De ha te igy gondolod...

B-GEO 2009.07.18. 20:07:26

Na csak nehogy az legyen belőle, hogy nyomjuk tőtsük gyerekek aztán majd műhódos közvetítésben majd e-nyomjuk valahogy.

2009.07.19. 13:10:50

nem-e lehetne-e, hogy @akov egy kicsit kevesebbet kommentelne..? :-/

Wine T. Ester · http://www.borhirek.blog.hu 2009.07.19. 22:52:04

Sziasztok!
A hír eredete egy egyszerű kérés volt a pince részéről, miszerint a felhívást jelentessük meg - lehetőleg többször - az oldalon.
Később kérték, hogy vegyük le.
Mindkettőt megtettük ...

angol trón aspiráns 2009.07.20. 08:43:52

Ezúton jelentkeznék az állásra. Energikus, mobilis és szervilis vagyok, szakmai tapasztalataim hiányát megnyerőnek -bár néha kissé színleltnek- mondott mosolyom, magabiztos fellépésem és hatékony kommunikációs technikáim teljes mértékben pótolnák.
Szeretem a kihívásokat, a homárt, Kaliforniát és a pénzt.
Ezenkívül kitűnően ismerem (zsebemben van) az angolszász bor és egyéb piacokat.
Elméleti szinten erős vagyok, hisz elvégeztem Sz. István kiskundorozsmai lakos forradalmi és exkluzív. bor-képzését.

Labancz 2009.07.21. 18:30:19

@Hepci: Látom, objektíven ítélsz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2009.07.21. 20:23:37

@Labancz: mit tegyek, a belinkelt hírek és a fotó alapján nem túlzottan szimpatikus KN úr. :)

Benikuty 2009.07.21. 21:19:19

@Labancz:
Sokan kussolnak Kovács Akcentus Nimróddal kapcsolatban, nem értem, miért ne mondhatná ki bárki a véleményét. Szubjektíve, mert ugye másként nem tudja.
Mondjuk, nekem is jobban bejött az a hölgy, akivel a Városligetben megjelent, pont akkor, amikor az eléggé megosztó borait kóstoltuk. Nekem szépek voltak, azok még Pók Tamást dicsérik.
süti beállítások módosítása