Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Felkészülés a Budai Vár ostromára

Szüreti Sokadalom Szentendrén

2009.08.29. 09:00 - palack

Idén nem a Budai Várban zajló fesztivállal egyidőben, hanem az egy héttel korábbi hétvégén, szeptember 5-én és 6-án lesz Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a Szüreti Sokadalom. A  rendezvény hagyományos része a 18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál programsorozatának, idén azonban úgy tűnik rágyúrtak az eseményre, erősítettek rendesen a boros és a kapcsolódó programok tekintetében is. A gyerekek például csömöszölhetnek, bütykölhetnek, körhintázhatnak, bábakukucsolhatnak bármit is jelentsen az. Lesz aztán még Kaláka koncert, néptáncbemutató, madárijesztő kiállítás, kézműves mesterek, tájjelegű ételek, és még sokan mások. Ami viszont minket leginkább érdekel: a boros kiállítók listáját a hajtás után olvashatják.

AZ Nektár Pince, Tokaj
Bazaltbor, Badacsony
DemeterVin, Tokaj
Dénes Hegybirtok, Nagy-Somlói borvidék
Dorogi Testvérek Pincészete, Tokaj
Drozdík Pincészet, Párkány
Dúzsi Tamás Pincéje, Szekszárd
Erzsébet Pince, Tokaj
Fekete Pince, Somló
Gajdócsi Szabolcs szőlő- és borgazdasága, Tállya
Hernyák Birtok, Etyek
Karádi-Berger Borászat, Tokaj, Erdőbénye
Kikelet Pince, Tokaj
Kislaki Bormanufaktúra, Balatonboglár
Maurer Pincészet, Szerémség
Maurus Pince, Mór
N.A.G., Gyöngyöstarján
Nyári Pince, Szent György-hegy
Orsolya Pince, Eger
Pannónia Női Borrend
Planina Borház, Mohács
Ráspi Borászat, Sopron
Schieszl Borház, Csopak, Villány, Gyöngyös
Tamás Pince, Csopak

Ez a kiváló névsor önmagában megér egy fesztivált, remek felkészülés lesz a várra. A teljesárú belépőjegy 1600 Ft,  diákok és nyugdíjasok féláron, gyerekek negyedáron juthatnak be. Bővebb információ a fesztivál és a skanzen honlapján található.

[A fotót a skanzen honlapjáról vettem.]

Címkék: programajánló híradó

3 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr511344302

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szüreti Sokadalom Szentendrén 2009.08.29. 20:27:39

Idén nem a Budai Várban zajló fesztivállal egyidőben, hanem az egy héttel korábbi hétvégén, szeptember 5-én és 6-án lesz Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a Szüreti Sokadalom. A  rendezvény hagyományos része a 18. Budapesti Nemzetközi Bor- és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aquarius71 · www.finewines.hu 2009.08.29. 11:26:47

Kedves Mindenki,


kicsit "off-topic" de témába vág:

ma délután Etyeken Junibor bornap részletek: www.junibor.hu/?p=583

üdv,

A71

nick: 2009.09.02. 23:13:18

...a belépőjegy tartalmaz kóstolást és/vagy poharat is, vagy azokért külön kell fizetni?

köszi előre is!

palack 2009.09.02. 23:26:41

@nick:: Kóstolást szerintem nem, már a Várban sem adnak kóstolójegyet a belépőhöz, ahogy látom. (Amennyit eddig adtak azzal sem fenyegetett senkit a berúgás veszélye.) Poharat én biztos fogok vinni. Amit a Várban szoktak adni, az szerintem vészhelyzetben elfogadható, de rengeteget mulaszt, aki azzal kicsit komolyabban próbál kóstolni. Egyszer megnéztük ugyanazt a bort a hivatalos és egy egyszerű, de jó kóstolópohárból. Elképesztő különbség volt.
süti beállítások módosítása