Címkék

Utolsó kommentek

  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • tiboz: A Frittmann pincészet 2015-ben az Év pincészete díjat is kiérdemelte. Sőt még a Wall Street Journa... (2015.10.30. 08:37) Frittmann a tilón
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Csisztu Zsuzsa dekoltázsa

2005.07.18. 18:54 - Húzós Tannin

Plasztik József ősblogger itt rácsodálkozik a Manna nevű helyre. Aki szereti az újromantikus stílust, olvassa el!

Én a St. Andrea 2004-es Napborára csodálkozom éppen, az este tíz órai harminc fokban, sajnos muszáj áthangolódni a pocsék 2004-re, mert itt a kánikula és friss fehéreket kell inni, nincsen mese.

Persze most kóstolgatjuk, menyire pocsék az a 2004, és hát a vörösöket jobban megviselte, nyilván, ez a friss, fegyelmezett fehér vékonyabb, sekélyebb, mint a 2003-as, klasszis Napbor volt, kicsit kurvásabb a száraz létére szégyentelen édeskésségével. Nem túl jó az ízmemóriám (sem), de mintha a 2003-as jóval vastagabb lett volna, több mélységgel, izgalomal és rizlinggel.  Mintha a fa is visszafogottabb lett volna benne. (A hivatalos fülszöveg szerint a hordó csak nagyon diszkréten jelenik meg az ízben. Hát, ez kábé annyira diszkrét, mint Csisztu Zsuzsa dekoltázsa. Az igaz, hogy Egerben ennél fásabb fehérborokat - jellemzően chardonnaykat - is szoktak faragni.)

Egyébként birses-körtés-füves illattal, húzós kis savakkal, chardonnaysan vajas struktúrával (a bor fele chardonnay,  harmada szürkebarát, a maradék meg olaszrizling), az obligát citrusokkal lecsöngésben jó nyári bor ez. Összetéveszthetetlen St. Andrea stílus: korrekt, dinamikus, kicsikét szögletes. (Körző, vonalzó.) Egy ötszázassal drágább talán az ízénél. Ősszel már senki sem fog emlékezni rá.

Címkék: kóstolás fehér 2004 eger st andrea napbor

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr6713086

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Web Site 2017.12.04. 20:30:37

Értékes és értéktelen áldozatok - sorok között

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása