Tippek a borfaluból
2005.09.02. 09:22 - Húzós Tannin
Hirtelen: Malatinszky Cabernet Franc 2003 (szűretlen), Sebestyén Szekszárdi Kadarka 2004 (!), Günzer Merlot 2003.
A bejegyzés trackback címe:
https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr8713067
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
folyton elégedetlenkedő 2005.09.02. 14:14:58
A borfalú menjen a csudába 2000 Ft-os belépővel! Nevetséges
CadArca 2005.09.02. 15:57:32
Bocs, javitok: Menjen a faszba!
CadArca 2005.09.02. 15:58:43
Bocs, javitok: Menjen a faszba!
bob 2005.09.02. 18:43:39
A Malatinszky Cabernet Franc 2003 valami csodás. Az 1000 forintos (hétközben 16:00-ig) belépőhöz viszont nem adtak egy darab kóstolójegyet sem, mondjuk azzal az 5-tel nagyjából ki is törölhettem volna.
feri 2005.09.05. 12:09:43
A borfalusok menjenek a francba! A kiscsajnak volt képe azt mondani, hogy 5 db kóstolójegy is jár a 200 Ft-os belépőhöz..
Így 250 Ft-ért máris kóstolhatunk.
Tényleg, miért nem 100 Ft-os a legkisebb egység, ha egy deci bor 300 Ft???
Telhetetlen szervezőbrigád!!!
Pista 2005.09.05. 19:41:44
Ez tényleg gáz, ez nem a magyar borünnep, hanem ez a lehúzás ünnepe :-( Drága volt a belépő (2000 Ft-ból 250 Ft-ot adtak vissza kuponban, meg adtak egy kb. 150 Ft költségű poharat). A kipoharazott borok is drágák voltak, nem csoda, hogy az utolsó napokra megjelentek a féldecit is adó helyek.
Amúgy röhejes volt az is, hogy a borok palackozva kb. ötször annyiba kerültek a Borfaluban, mint a ..... hipermarket most lévő borvásáron. Hülyének néznek bennünket :-( Nehogy már a termelőnél drágább legyen mint a lánckereskedelem végén. Pedig szívesen vettem volna egyet-kettőt, márcsak a hangulat kedvéért is, de biza maradt az autókázás a város határában lévő hipermarketbe, mert ugye hülye azért nem vagyok :-)
Akkor a szakmai színvonalról. Egy helyen sem ittam a saját hőmérsékletének megfelelő bort. Szinte mindenhol 20 fok feletti volt a bor (a fehéreket fajtától függően 9-15 fok között kéne inni), kivéve egy helyet, ahol kb. 7-8 fokra volt hűtve a bor, nade az meg egy vörösbor volt, amit 15-18 fokosan kellett volna adni.
A legjobb az egészben a sült csülök volt és ezzel azt hiszem, hogy mindent elmondtam a színvonalról. Remélem, hogy ilyen Borfalut az életben nem csinálnak többet.
Horatio 2005.09.05. 22:30:27
Egy helyen kaptam hűtött fehérbort, egy helyen mondtak a borukról valamit.
Mayer 2002-es Kopárja nagyon jó volt (650-ért), a Hétszőlő 2000-es 4 puttonyosa 750-ért viszont gyengécske.
A műsor általában színvonalas volt, mondjuk azt, hogy arra fizettünk 1750Ft-ot, tán kicsit megnyugszunk.
Árpika 2005.09.06. 08:03:31
Valóban nagy lehúzás volt, csak én erről megkérdeztem a másik oldalt is. A borászok azt mondták, idén négyszer annyit kellett fizetni a helyért, mint tavaly. Gondolom, a tisztelt szervezők nagyot akartak kaszálni. (Persze az is lehet, hogy a fővárostól többért bérelték a területet, de azért ez már erős túlzás, főleg, ha figyelembe vesszük, miféle borzalmakat adtak jó drágán bizonyos helyeken.) Így már érthetőek a magas borárak, valamiből ki kellett termelni a helypénzt. Én taktikusan megkérdeztem a viszonylag ismeretlen, de nekem tetsző bort áruló termelőket, hol lehet kapni a portékájukat.
Utolsó kommentek