Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Csányi/Rolland vs. Vesztergombiak

2006.01.27. 06:29 - alföldi merlot

A villányi verebek azt csiripelik, hogy Michel Rolland, a világ leghíresebb (és hírhedtebb) repülő borásza (bár lehet, hogy helytállóbb volna mobilborásznak hívni) már osztja az észt a Teleki satóban. Azt nem tudom, hogy a Csányi Pincészet 2002-ben is építhettet-e a 24 karátos tanácsokra, de tény, hogy az az évjárat a "V" sorozat szintjén igen szépen sikerült (főleg, ha az árakat is figyelembe vesszük: Cabernet Franc, Merlot és Cabernet Sauvignon 2 rugó körül). Kedvenc hiperem polcain pedig már megjelentek az első 2003-asok, de mostani szemlénk tárgya a forgalomba még nem került iker-zászlóshajó: a Prestige és az Elegance.

Én a 2005. márciusi magor Decanterből értesültem arról, hogy az alapvetően volumenre utazó Csányi Pincészet presztízs küvébe vágta a fejszéjét, sőt, mindjárt kettőbe. A nevek sziporkázóan ötletesre sikeredtek – Prestige és Elegance –, csakúgy mint a házasítás: mindkettő cabernet sauvignon, franc és merlot (a pontos összetétel hétpecsétes titok).

mindkettő valamilyen titkos prodzsekt véletlenül kiszivárgott prototípusa, amelyet csak bankárok, befektetési tanácsadók és tejiparosok ízlelhetnek meg

A Rolland jelenlétéről szóló pletykák és a kedvező 2002-es tapasztalatok nyomán azonnali cselekvésre szántam el magam, és a honlapon megadott szolgálati út betartásával érdeklődtem, hogy hol és mennyiért lehet a borokat beszerezni. Aztán egy hónappal később ismét érdeklődtem. Választ másodszorra sem kaptam, és minthogy azóta sem találkoztam a magor Presztízzsel és Elegansszal, hajlottam arra, hogy mindkettőt valamilyen titkos prodzsekt véletlenül kiszivárgott prototípusaként könyveljem el, amelyeket csak bankárok, befektetési tanácsadók és tejiparosok ízlelhetnek meg. Aztán néhány hete egy barátom azzal hívott, hogy egy közös barátunk beépült a Csányi birodalom beszállítói láncába, és némi ármány árán sikerült lekapcsolnia egy-egy palackot a szigorúan bizalmas borokból. Kóstolónknak ez adta az apropóját, no meg arra is kíváncsi voltam, hogy a Csaba Cuvée-től csak én aléltam el vagy szélesebb tömegbázisra építhet.

A vak és népi ítélőszék ítélete (10 skálán pontozva és az összpontszámot átlagolva):

Szt. Andrea Merengő 2003 – 6.7p
Kilengésektől mentes, gazdag aromatikájú, jóivású bor. Bordói küvének viszonylag karcsú. Illatában animalitás, cseresznye, kevés dió, aztán kóstolva nem kevés újhordó, főként tejcsokoládé és kakaós nápolyi formájában. Kevesebb édességgel és alkohollal még több volna. Hosszú lecsengés. Egyöntetű tetszést arat.

Vesztergombi Csaba Cuvée 2003 – 8.4p
Amilyennek a nagy bordói küvét képzeljük. Mélység minden szinten. Árad és elbódít. Illatában rumos dió, nápolyi, fekete cseresznye és grillázs. Finom fűszeresség. A kortyvégi cseresznyemagos fanyarság folytatódik a lecsengésben. A kissé magas alkohol és markáns tannin ellenére is elegáns bor. Általános ováció, kapkodás a palack után.

Le Barone de Brane 2000 (Margaux) – 4.8p
Erősen animális, alom (finoman szólva). Meg meggy. Én, nyeretlen kétéves, tempranillonak tippeltem. Kóstolva grafit, cseresznye és élénk sav. Összességében fanyar, az előző két bor után a szó szoros értelmében keserű csalódás. Pedig nem hibás, csak nem a mi szánkra szabták.
Az utómunkálatok során kiderült, hogy ez egy magasan jegyzett birtok második bora. A franciát nem vágom, ezért nem kellett szembesülnöm azzal, hogy milyen keveset értettünk meg abból a szépségből, ami minden bizonnyal sajátja a bor készítői szerint.

a Csaba Cuvée az édesszájú élvhajhászokat és a kifinomult ízlésű műértőket egyaránt képes elvarázsolni

Montevertine 2001 (Chianti, szupertoszkán) – 6.2p
Szokatlanul világos, egészen más stílusban hangszerelt bor, mint a korábbiak (és valóban, ez egy kakukktojás volt). Az illat ezúttal is animális és enyhén fás, nem igazán vonzó. Kóstolva viszont nagyon karakán bornak bizonyult: gyümölcsös és fűszeres, szép savakkal, kerek tanninokkal. Tiszta, kifogástalanul elkészített bor, ami ezúttal – önhibáján kívül – rossz társaságba keveredett. Ám vacsora közben visszakóstolva megmutatta, hogy igaz kékvérű, és egyúttal rávilágított a többi versenyző gyengéjére: az alkohol-hangsúlyra és az édességre.

Az első szupertoszkánt készítő birtok második bora. Ezúttal az elsőség nem úttörést, hanem puritanizmust jelent. A Montevertine a telivér Sangiovese ortodox bajnoka.

Csányi Prestige 2003 – 6.2p

Brutális alkohol és extraktbomba. Pazar illatkompozíció: málna, szeder, gyógyszer és menta. Amilyen cool az illat, olyan langyos az íz. Szájban édes, lomha, lekváros. Nagy adag hordó-vanília, és tekintélyt parancsoló tanninok. A sav kimaradt. Ez volna a Parker-stíl? (Másnap visszakóstolva: szinte azonnali fejfájást okozó, égetett szesz-szerűen magas alkohol. Ha jól emlékszem: 16.5%)

Vylyan Duennium 2000 – 6.9p

A felszín alatt animális mocorgás és ázott kenyérhéj. A felszínen vanília, cseresznyemag, puncs, mazsola és cédrus. Egyedi és jól fölismerhető karakter. A korty közepe leül, és a savgerinc nem éppen acélos. Az eleganciát kissé megbillenti az enyhén szárító tannin. Hosszú, erdei gyümölcsös lecsengés. Kisebb hibáival együtt is egyértelműen nagy bor.

(Elektronikus hasábjainkon a Duennium egyaránt volt már világklasszis és sehonnai bitang. Én maradnék a "pannon klasszis" minősítésnél.)

Csányi Elegance 2003 – 6.2p

Elsőre határozott lakk, amire én allergiás vagyok. És a magas alkohol összerántja a nyálkahártyát. Persze ez is nagy bor: a nagy test-nagy élvezet vonalon. Nagyon gyümölcsös, nagyon édes. Konyakmeggy borból. Végtelen lecsengés, a szokásos újfás csokoládé-vaníliaorgiával. (A másnapi visszakóstoláskor a Csányi-kettősből egyértelműen ez volt a nyerő, de a név erős öniróniára vall.)

A Csányi borokon – ha elérhetőek lesznek – lehet majd tanulmányozni az újvilági mákonyt, meg a villányi extrakt-bálványozást. És ez a tanulmányozás örömteli időtöltés lesz a borkóstolók derékhadának. És kapnak majd a pofájukra a borsznoboktól. De hát ez a dolgok rendje. Mindannyian az édessel kezdjük, aztán ha elég nagy bennünk a tudásszomj, akkor idővel megkeseredik a szánk íze. Én a Csaba Cuvée klasszisát részben abban látom, hogy az édesszájú élvhajhászokat és a kifinomult ízlésű műértőket egyaránt képes elvarázsolni. A Montevertine pedig tükröt tart a túlsúlyos boroknak. De feltételezve és megengedve, hogy a finomabb árnyalatok értékeléséhez az út az extrakt-erdőn át vezet, nem is olyan nagy baj, ha az Elegance-szal és társaival előbb találkozunk, mint mondjuk a Montevertinével. És az sem az ördögtől való, hogy a dundikák nagyobb táborra számíthatnak, mint a finomabb retorikájú versenyzők.

Hamarosan kapok saját használatra egy-egy palack Prestige-t és Elegance-t, és akkor alkalmam lesz finomítani a futó benyomásokon. Addig is (mint a népmesében): Csányi/Rolland – Vesztergombiak: 0-1.

Címkék: kóstolás

59 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr9912910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csákány 2006.01.28. 13:43:31

Na jó, mostantól nem olvasom ezt a hülyeséget.

M. Rolland 2006.01.28. 14:22:52

Nagyon fogsz hiányozni.

lacibor 2006.01.28. 15:00:24

Kriminek induló rémregény

mustvagysoha 2006.01.28. 16:11:56

Gyerekek, ez csak 1 vélemény! Egyébként egy aktuális jelenségre hívja fel a figyelmet, jelesül a magas alkoholra való "építkezés". Ez egy új stílus nekünk, véleményem szerint Villány alkalmas rá. Kíváncsian várjuk a Csányi kísérleteket, ő nem vág bele sikertelenségre ítélt dolgokba. Ezek a borok 2-5 év múlva lesznek érdekesek.

xeyes 2006.01.28. 16:17:25

Csányi ide v. oda Én maradok Bock J. és Gere T. pincészet borainál

terroirpista 2006.01.28. 16:48:43

mindenki azt iszik és azt értékel amit akar, nem kell itt hőbörögni. mindegy, hogy borbuzi, blogbubus, borász vagy alkoholpista vagy, az is egy vélemény. amúgy meg gere bock csányi vagy a papné, én inkább fehérbort iszom

Mikrobi 2006.01.28. 17:13:18

Hogy a túróba' jön össze 16,5% alkohol??? Bor ez még? Már a 14 is alig forr ki! Alkohol, extrakt, bah! Az a véleményem, hogy a Csányinál a nagy akarásnak beszarás lett a vége.

Rau 2006.01.28. 17:24:39

A sok fanyalgó írja meg inkább saját véleményét ugyanezen borokról. Más faszával verni a csalánt könnyű téma.

Hidas 2006.01.28. 18:52:50

Gondolom nemsokára lehet majd tankolni a MOL kutakon a 16,5 oktánszámú Elegance-t és Prestige-t is...

Peres 2006.01.28. 19:52:36

Nem hiszem, hogy a jövőben a magas alkoholtartalmú borok jönnek divatba. Aki a bort azért issza csak, hogy kábuljon, az inkább a kannás verziót választja.

Sörmedve 2006.01.28. 20:01:37

Peres: én sem vagyok a magas alkohol híve, de maga a JELENSÉG attól még egyre szembetűnőbb. Két hete kóstoltam egy 2003-as, Saint-Emilion-ból származó Medoc-ot, ami 14 fokos volt. Sohasem hallottam még ilyen erős Medoc-ról, de íme: létezik. Egészen érdekes "vadállat" bor, a CabSauv-ra vagy a Pinot-ra jellemző testesség nélkül furcsa élmény volt. Hátha valakinek ez kell - mondja meg a piac...

Bo Xaver 2006.01.28. 20:11:53

Amióta Csányi tulajdon a Villányi Rt. már nem a mennyiség, hanem a minőség az elsődleges szempont, bármennyire is előítélettel vannak egyesek a nagyüzemekkel szemben. Szabad megtekinteni a borverseny eredményeket. A magas alkoholtartalom önmagában nem értékelhető, csak a testtel és zamat anyagokkal együtt. Javaslon ne kóstolj alacsony alkoholtartalmú barrique-olt bort, mert megrázó élményben lesz részed. A nemes verseny örömteli, javaslom, aki teheti kóstolja meg mind a három műalkotást, én megteszem.

Nfreeman 2006.01.28. 20:39:47

Sörmedve! Medoc és St. Emilion két különböző régió Bordeaux-ban. Medoc balpart, St. Emilion meg jobb. Egyébként St. Emilion-ban épp Rolland hatására kezdtek egyre többen a magasabb alkoholfok (vagyis érettebb szőlő) irányába tolódni. Egyébként a 2000 évjáratú Baron de Brane-t volt szerencsém 2004 nyarán kóstolni, és egy erős 6 ponttal szórtam meg. Nekem valahogy úgy tűnik, hogy a francia borok a legtöbb vakteszten nagyon gyengén teljesítenek. Lassan nem is értem mért akarja őket akkor mindenki megverni?:)))

Sörmedve 2006.01.28. 22:45:52

Nfreeman: a földrajzi lecke teljesen jogos, jövő héten előkerítem az üveget a spájzból és pontosítom a fajtamegnevezést (határozottan Médoc-ra emlékszem, de meglehet, hogy csak öregszem...). Az alkoholfok és a régió biztos, előbbi mert a "hatás" még mindig a számban van, utóbbi mert a munkatársam, aki a bort hozta és akivel meg is ittuk, egy Saint-Cristophe des mittudomén milyen nevű kisvárosból származik, ami szerinte maga Saint Emilion város közvetlen szomszédsága. Szóval bocsi, ellenőrzök és nemsokára pontosítok. Az észrevételed meg még 1x köszönöm !

rab 2006.01.28. 22:55:55

sörmedve, fajtamegnevezést se keress azona cimkén, nem fogsz találni, ha igen nagyon átbesztak valakit. :)

Gábor 2006.01.28. 23:11:28

Tapasztalatlan gyermeki lelkem azt mondatja velem, hogy a cseresznyemag íze legalább olyan karakteres, mint a grafité. Vagy a konyhai járólapé.

Feri 2006.01.28. 23:17:40

tényleg, milyen lehet a grafit íze? kedves AM hol evett grafitot?

||| 2006.01.28. 23:44:16

Bo Xaver maga meg hisz a borversenyek eredmenyeinek? Ne legyunk mar naivak!

Expert 2006.01.29. 03:37:05

Játszótér.

Bo Xaver 2006.01.29. 09:47:45

III Ön valószínűleg még nem volt országos vagy nemzetközi borversenyen. Itt a borok anoniman szerepelnek, szakemberek előtt. Ez az oka, hogy a nagymenő franciák már nem mernek ezeken a versenyeken indulni, mert többszörösen kiderült, lemaradtak a minőségi versenyben. A Bordeaux-i túltermelési válságnak is ez az oka, a "művelt alkoholistákat" hosszú távon nem lehet becsapni. Remélem, Ön a saját ízlésére hagyatkozik, és nem arra, hogy egy-két magát szakembernek kinevező, borászati iskolát alap szinten sem végzett szélhámos nagy pénzekért milyen kritikákat ír.

merengo 2006.01.29. 09:47:50

Csak azon merengek a Merengőt miért kell bordói blendként szerepeltetni... Én örülök neki, hogy nem az!

Boralpin 2006.01.29. 10:52:45

Feri ! Természetesen az iskolában Tenem jártál?

lacibor 2006.01.29. 10:57:32

Kedves Feri! Nem kaptál ki a tanítónénitől, ha rágtad a ceruzád? Vagy akkor már nem volt ceruza?;-)) Azt meg én tanultam, már nagyon régen, hogy nagy vörösbor 13 alatt (mármint V/V%alkohol) ne nagyon legyen. Csak a 16 és féllel vigyázni kell. Ha összes alkohol van feltüntetve, szerintem kicsit akkor is sok. Nem mintha az élesztők nem bírnának kierjeszteni akár 18°-ot is(némely prospektus és irodalmi adatok szerint), de itt nem a likőrbor a cél, hanem a harmónia.

Gyula 2006.01.29. 11:14:10

Már ideje lenne elismerni, hogy a szekszárdi borok bármelyike /Liszt, Sárosdi, Takier, Aranyfürt, Vesztergombi, stb/ magasan verik a villányi borokat.

Lackó 2006.01.29. 15:18:50

Gyula....Gyula...Gyula...ez így sztereotípia...kóstolj pl. egy 2004-es Vylyan Pinot, vagy akár egy Redet. Vagy akár Maczkót. Vagy esetleg Kis Gábor...szerintem ezt nem lehet kijelenteni.

Tompa 2006.01.29. 15:30:04

Nagy tőke ide vagy oda, érdemes lenne elgondolkodni mennyi haszna lehet a Csányi féle kezdeményezéseknek nemcsak Villány számára, hanem az egész magyar borászat számára is. Nekem úgy tűnik, hogy egy új filozófia kezd megfogalmazódni, miszerint szakítsunk ezzel az önmajmoló, öndicsérő borászkodással (ami sajnos sok élvonalba tartozó borászunkra jellemző), és az öntömjénezéssel felhagyva inkább arra koncentráljunk, hogy bejussunk a világ igényes piacaira. Ehhez viszont mindannyian tudjuk, hogy nem csak szakmai tudásra van szükség, hanem a nagyvilágban való jártasságra. Az öntömjénező magyar borászainknak először is meg kéne tanulni azt mondani, hogy az én borom olyan minőséget és élvezetet nyújt, mellyel képes vagyok felvenni a versenyt a világ legjobb hasonló boraival. Le kéne szokni az "én borom Magyarország, illetve a világ legjobb bora" mondókáról. Ki kell tudnunk mondani, hogy nem a mienk a legjobb, hanem a mienk az egyik legjobb a világon, és arra törekszünk, hogy a legjobbak között ismerjenek minket. Ezenkívül az is tiszta ma már, hogy nem feltétlenül jelent minőségi hátrányt az, hogy egy pincészet évente 2-3 millió palack bort készít. Kisebb volumennel meg sem lehet jelenni érdemlegesen a világpiacon.

Lackó 2006.01.29. 15:44:33

Így van..de sajnos, amíg egy olasz termelő ki tud kerülni boraival világversenyre, a támogatások miatt, addig a szerencsétlen magyar borász a megélhetéssel küzd. Viszont, ha kikerül, akkor képes a legjobbak között lenni. És itt jön be a képbe a csányi-effekt. Van pénz, a borok kimennek és hoznak díjat, sikerül elismerni a borokat. OTt van példának a Szent Gaaál...és még nem is a legnagyobb magyar borok!

Látószög 2006.01.29. 17:55:37

Csányi borainak ár/érték aránya nagyon jónak mondható, és tényleg okosan csinálja: amennyiben valóban Rolland ad neki tanácsot, Parker hamarosan osztani fogja neki a magas pontokat. Ez neki is jó, meg Villánynak is!

||| 2006.01.29. 19:01:14

Bo Xaver: ez mind igaz, egy gyenge lancszem megis van a rendszerben, es ez foleg kishazankra jellemzo: soha senki nem tudja garantalni, hogy a boltokba ugyanaz a bor kerul, mint ami a versenyen szerepelt. Ehhez az ellenorzes es a szabalyozas is keves nalunk. Ki is hasznaljak jo sokan. Hany es hany pelda van arra hogy nemzetkozi versenyen ilyenolyan ermet szerzett bor megvasarolva gyenge kozepes volt vagy meg annyi se...

MSE 2006.01.29. 22:02:07

Fájdalmas tapasztalatok alapján erősíthetem meg III véleményét. Néhány (az ára és a címkéjén megjelölt díjak alapján is) fantasztikusnak igérkező bor került már kiöntésre, mert sem illata sem íze nem közelítette meg az elvárt szintet. De mentségére szolgáljon a magyar borász társadalomnak ez nem csak a hazai borok esetében fordul elő. Persze lehet, hogy ez azért van mert nem tartozom a magasan művelt borivók közé, de hát lássuk be a megfizethető borok nem a málnától, a grafittól lesznek jók, hanem attól hogy harmoniát alkotva a pillanattal élvezettel fogyasztjuk el egy jó étel mellett, vagy barátaink társaságában.

borász 2006.01.29. 22:55:17

a csányigerebokvilllyan lisztsárosditakier vörös humbugborok (a helyezés nem egyenlő jóbor!) helyett a kifejlett ítlelőbimbójuaknak a francia borokat javaslom. az arany ezüst és bronzérmet is ők viszik el. jöhetünk még futottakmégben. fehérben kellene versenyezni ott van esélyünk, vöröshöz kell a napsütés is

piás 2006.01.30. 08:15:47

A magyar bor sikere-ha lenne, mint a magyar foci sikere...-ha lenne... erősítené a Nemzeti Öntudatra Ébredést, amit mint mindnyájan tudunk ötven éve ölnek... sajnos nem kevés sikerrel( internacionalizmus, globalizáció, sörlobbi, stb....), amíg ez így marad, vagyis "belső erők" a legerősebb gátjai a kitörésnek, nem számíthatunk sok jóra!

Üveges 2006.01.30. 08:29:48

A kedvenc borom elverte Csányit :o) Na jó, most egyezett a véleményünk Blogbubus... Amúgy Én hiszek a borversenyekben, de ez itt most nem az, csak egy vélemény. Szerintem, sem kellene egymást vagy a szerzőt szapulni. Csaba bora az én ízlésemnek nagyon megfelel. Kedvelem a húsételeket és azokhoz nagyon megy, meg FPS shooting közepette is remek célzóvíz. (elfogult vagyok kicsit Vesztergombiék előnyére, de ez legyen az én problémám...) Csányi úr pincészetének termékét egyelőre nem kóstolhattam meg, ezért sem tartom jó húzásnak, hogy így lehúzta a szerző. Talán a megjelenés után mi is megírhatjuk a véleményünket róla.

villányi 2006.01.30. 09:01:22

Az az igazság, hogy Michel Rolland semmilyen tanácsot sem osztogat a Csányi Pincészetnek. Körülbelül annyi köze van az ott készült borokhoz, mint a cikk írójának! Talán még annyi sem, mert ő valószínűleg még nem is kóstolta a két küvét.

ügyfél 2006.01.30. 13:34:26

Tessék olyan OTP borokról is írni, ami mindenki számára hozzáférhető!

czev 2006.01.30. 14:53:24

Csányi Elegance és Prestige címkén szereplő alkohofok: 14,5% V/V. Le a szemellenzővel és fel a szemüveggel!

markec 2006.01.30. 16:16:56

Te hol szerezted?

Intereurópa 2006.01.30. 20:55:52

Mindenesetre az bíztató, hogy Csányi úr borászata is hozza a tobbi érdekeltség színvonalát. Azaz baszik hónapokig válaszolni egy e-mailre. Gratulálunk!

lacibor 2006.01.31. 09:19:17

Megint beleszaladtam valamibe (még ha gyanakodva is) 16,5 helyett 14,5V/V% alkohol. Rolland sem ott osztja az észt. Szerencsére harmadlagos dolgok, de akkor is...

Félédes Zweigelt 2006.01.31. 09:34:19

Üveges, te aztán megadod a módját a lövöldözésnek, ha közben Csaba Cuvéevel öblögetsz! Ami meg a 16 és feles alkoholt illeti: asszem azt már nem is hívja a (nemtom melyik) törvény bornak, mert 16 felett köztes alkoholtermék, vagy mi. Szerintem itt a lényeg szempontjából mindegy, hogy 14,5 vagy 16,5, mert nekem eddig úgy tűnt, hogy egy jó masszív Tekenőháti Merlóból a 15% sem lóg, de van, amiből már a 13% is úgy üt, mint amikor körömlakklemosót iszom.

czev 2006.01.31. 10:44:10

Kedves markec, én hogy úgy mondjam belső körökből, de mostmár bárki számára elérhető, és ha netán e-mailre nem válaszolnak (bár nem hiszem - t.intereuropa) akkor telefon. Ha nem minősül reklámnak, esetleg adhatok egy számot.

kisicce 2006.01.31. 12:11:51

Ittam már 15.5% feletti alkoholtartalmú borokat, dehát azok,jégáltal elvert és megaszúdott szöllőszemekből szüretelt különlegességek voltak.Egri borász termékei( és ez nem reklám helye tehát nem adom meg a nevét,csak külön kérésre, )de az borász és pancsolás nélkül szöllőből,hordóban érlelt, technológiával készült bor volt.Igaz fejfájást sem okoztak liter után sem, pedig űtős borok voltak.Ha valaminek lakkszaga van mi is az?Szépasszonyvölgy 4.es pincében lehet érdeklődie a cikkecske irójának is.

newpest 2006.01.31. 12:41:07

Kisicce! Megadod a borász nevét??

lacibor 2006.01.31. 14:18:12

Kisicce! Nem hinném hogy az ilyenfajta "reklám"-mal vissza kellene bárkinek is fogni magát. Lásd, a cikkben is legalább tucatnyi utalás van pincére borászra. Aki megérdemli reklámozd! A mi épülésünkre is.

kiegyensúlyozott tömegtájékoztatás 2006.01.31. 15:38:42

Én is ittam egyszer nagyon jó bort, de nemmondommeg kitől.

Németh Ákos 2006.01.31. 17:21:07

Tisztelt Alföldi Merlot! A Pincészetünket érintő kóstolója és a két termékünkre vonatkozó megjegyzései pontosításra szorulnak. Ezt most a nyilvánosság előtt részben megtenném. 1 . egyetlen tanácsadó sem "oszt észt" a Pincészetnél. Ezt már más is megerősítette itt a fórumon. Úgyhogy hagyja a villányi verebeket !! 2. A két bort december elején hoztuk forgalomba, ha Ön ezt megelőzően kereste -bár ennek semmiféle írásbeli nyoma nálunk nem található -valószínűleg nem tudták Önt kiszolgálni. Megadom azt a néhány címet , ahol az Elegance és a Prestige jelenleg is kapható. Ez kb 10 borkereskedés. Egyébként decemberben a Napi Gazdaságban a Borigó-ban és a Bor és Piacban is tájékoztattuk kedves partnereinket, hogy az Elegance és Prestige kapható a Csányi Pincészetnél. 3. A legnagyobb tévedése az alkohol fok körül van. A cimkéken feltűntetett valós érték a 14,5 szemben az Ön állításával (16,5) Talán nem árt, ha tudja a villányi borok döntő többsége 2003-ban ezt az értéket érte el. Ezt nevezzük évjárati hatásnak. 4. Az összetétel sem titok csak a hátcímkét kellene figyelmesen elolvasni. Ott a bortörvény előírásainak megfelelően csökkenő sorrendben vannak feltüntetve a fajták . S bár mindkettőben ugyanaz a három fajta található, de míg az Eleganceban CF,M,CS a sorrend ,ez a Prestige-nél pontosan fordított. A borokról adott véleményt nem minősítem, azt Ön tudja . Az itthoni egy évig zajló vaktesztek,szaksajtó és a hazai valamint nemzetközi borversenyek eredményeit, melyek bíztatást adnak számunkra szívesen megosztom Önnel, persze csak ha Ön is úgy gondolja! Szívesen látjuk egy előre egyeztetett időpontban Pincészetünkben, ahol üzemlátogatás keretében valamennyi említésre méltó borunkat szívesen bemutatjuk Önnek , ahogyan ezt eddig is tettük mindazokkal , akik érdemesnek találtak erre bennünket. Íme néhány üzlet, ahol az Elegance és a Prestige cuvée kapható Cba Jégcsillag Bp. III. Tündérliget út. Cba Baldauf Bp.III. Bécsi út. Cba Baldauf Bp. II. Széphalom Bev. közp. Maborex Plussz Kft. Bp. XXII. Campona Bev közp. Íz-lelő borszaküzlet Bp. V. Arany János u. Pampetrics Borkereskedés Kft. Keszthely, Kossuth L. út. Budapest Sportaréna Catering Bp. Stefánia u. 2. Bakator Kft. Göd, Tóth Á. u. Bakator Borszaküzlet IX. Lurdy ház Bakator Borszaküzlet IV. Duna Plaza Bakator Borszaküzlet XXI. Csepel plaza Köszönöm az ingyenes promóciós lehetőséget és várom jelentkezését. Addig is üdvözlöm borbaráti tisztelettel: Németh Ákos Kereskedelmi és marketing igazgató Csányi Pincészet Rt akos.nemeth@csanyipince.hu

villányi veréb 2006.01.31. 21:05:48

No AM nyílt levélre nyíltan válaszolhatsz. Jöhet a sorry meg a mea culpa.:) De leginkább jobban tájékozódni kell, mielőtt írsz.

2006.02.01. 05:02:23

No meg az sem ártana, ha egy kicsit értene hozzá!

AM 2006.02.01. 07:12:08

Kedves Németh Ákos! Örülök, hogy elsőkézből kaptunk tájékoztatást. A villányi verebeket majd letolom (úgy látszik, rossz verébismerő vagyok). Sajnálom, hogy rosszul emlékeztem az alkoholfokra. Tehát a Prestige és az Elegance egyaránt 14.5%-os. (Ez természetesen nem változtat azon a véleményemen, hogy az alkohol, érzékszervileg, kiugróan magasnak hat.) Nem akarok fölösleges vitába bonyolódni, de még a múlt héten is, a Pick Szegednél tartott Csányi Pincészet termékbemutatón az illetékes úr döbbenten fogadta azt a hírt, hogy közönséges földi halandó már találkozott a két szóbanforgó borral, és határozottan állította, hogy még nem lehet őket kapni (mellesleg, nagyon szerette volna megtudni, hogy miként jutottunk hozzá). És természetesen az sem kitaláció, hogy a megkeresésekre 2005 tavaszán nem válaszoltak. (Egyébként a Csányi pincészet honlapján jelenleg sincs semmilyen utalás a két borra.) A meghívást köszönöm! Sok sikert kívánok a forgalmazáshoz, és remélem, hogy hamarosan minél többen alkothatnak maguknak képet arról, hogy milyenek is ezek a borok valójában!

lacibor 2006.02.01. 12:39:00

Úgy látom, hogy a lovagiasság szabályai szerint ez a része a dolognak lezárult. Az viszont, hogy miként kerül előbb közszemlére a bor mint ahogy a gazda szándékozza, kissé krimiszerű. De erről nem AM tehet.

czev 2006.02.02. 10:28:24

a 02.01, 19.47-es "hozzászólóhoz" : én a fórum üzemeltetője helyében nem lennék rá büszke, hogy (nem először) ilyen stílusra ragadtatják magukat az olvasók, ui. egyértelműen a szerzők stílusa bátorítja ezeket az egyedeket, és az köszön vissza egy-egy ilyen "üzenetben". És akkor itt már rég nem a borról beszélünk.

Surányi 2006.02.02. 14:39:07

"A szerzők stílusa bátorítja...." Kedves czev szeretném felhívni a figyelmét, hogy Ön is szerző. Ugyanis ez egy ilyen műfaj. A Homárhoz képest a boros társadalom még elég disztingvált. Ami nem jelenti azt, hogy egyetértek minden véleménnyel és stílussal. De tűrök és tolerálok, vagy nem olvasom többet az MA-t. Inkább az előző. A Csányi Pince jó úton halad, de messze nem aknázzák ki a lehetőségeit. És most jön a két sanyarú esztendő (2004-2005) bora, ami különösen vízválasztó lesz. Nehéz felépíteni egy imázst vagy egy márkát és csak pénzzel nem megy. De erre már Csányi úr is rájött. Az mindenesetre nem tesz jót, hogy a pincészet elsőszámú vezetője több helyen forgácsolja szét képességeit.

Surányinak 2006.02.02. 14:54:25

"Az mindenesetre nem tesz jót, hogy a pincészet elsőszámú vezetője több helyen forgácsolja szét képességeit." ezzel mire célzol?

2006.02.02. 16:05:44

Télleg, egy jó ötlet a csányipince marketingeseinek: reklámozzátok a színész Csányival a boraitokat, arra bevadulnak a nők! A diszkócicáktól a romantikus dédnagymamákig mindenki átnevelődne a boraitokra!

2006.02.02. 19:13:51

férfiaknak meg egy söröskorsót ábrázoló cimke kell!

Surányi 2006.02.03. 07:33:46

Baumstarkra.

Balla Imre 2006.02.06. 17:43:03

A minap egy borászatokat (Vesztergombi,és Árvay) bemutató és boraikhoz illő vacsorán vettem részt. A Csaba Cuvée -hez hasonlóan finom bort régen kortyolgattam.Emberek ez egy FINOMSÁG!!!!

Merlot 2006.02.16. 13:27:48

Imádom ezt a rovatot! Lassan a közéleti fórumok szintjére jellemző marakodás helyszínévé válik. Tipikus magyar betegség... :( Ettől (is) maradunk még nagyon sokáig vadkelet. Készíthetnek bár nálunk nagy francia borokat verő nedűket is (magyar zsebből megvehetőt), mi akkor is egymás földbedöngölésével éljük ki a borok feletti itélkezéseinket. Kár!
süti beállítások módosítása