Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Gere Attila terjeszkedik

2006.07.10. 06:29 - Az Alkoholisták

A hét fölfedezése az olasz tudósoké. A Milánói Egyetem Iriti Marcello vezette kutatócsoportja az alvásritmust szabályozó melatonint talált a borszőlőben. Ezt a hormont az emberben a fényérzékeny tobozmirigy termeli, és az alvás beindításáért felelős. Korábban azt hitték, hogy melatonint csak az emlősök tudnak kiválasztani. Az olasz tudósok jelentős mennyiségű melatonint találtak többek között a nebbioloban, a merlot-ban és a cabernet sauvignonban. Amerikai kollegáik azonban tamáskodnak, szerintük inkább csak hasonlíthat ez a valami a melatoninra, de nem az.

Ausztrál az OIV élén

Egyhangú szavazással Peter Hayes ausztrál szőlészt választották meg az International Organisation of the Vine and Wine (OIV) elnökévé. Az 1924-ben alapított és 42 tagállamot tömörítő OIV a borászati előírások szabványosításának (címkék, adalékanyagok, definíciók, technológia) legfontosabb kormányközi szervezete. Hayes nehéz időszakban veszi át a stafétabotot a német Reiner Wittkowskitól, hiszen az ágazatot túltermelési válság sújtja és az EU csökkenteni készül a borászati támogatások összegét. „Azt hiszem, hogy az óvilág fölismerte, hogy a világ radikálisan megváltozott 1924 óta, és ezért változtatásokra lesz szükség” – nyilatkozta Hayes. „Talán az újvilági szemlélet segíthet ebben” – tette hozzá.

Még több Gere Kabszav?

Az MTI tegnap esti híradása szerint Gere Attila 600 ezer euróért, vagyis usque 170 millió forintért megvásárolta az osztrák tulajdonú Sternthal bortársaságot. Ez a gyakorlatban egy pincét és 10,5 hektár cabernet sauvignont jelent Villányban. Gere Attila már régóta szerette volna megszerezni a területet, de eddig az osztrák tulajdonosok elzárkóztak az eladástól. Most hajlott korukra hivatkozva adták be a derekukat.

Címkék: híradó

111 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr4012774

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: please click the next document 2018.02.07. 23:02:18

Bírálod a rendszert? Repülsz! - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

King 2006.07.10. 09:30:27

ezt nem Gere vette meg , hanem a pénzemberek akik őt tolják.....hogyan szerzett volna ilyen birodalmat egy egyszerű kis erdész? Mégcsak nem is borász........

savanyú a szőlő:))) 2006.07.10. 09:35:01

Korrektor 2006.07.10. 09:35:41

az osztrákoknak hajlott a koruk, de a derekuk nem hajlott, azt beadták? szófordulatokba' beszélni jó :) igyunk inkább...

Ungarisse Robertparker 2006.07.10. 09:42:04

King: Gerenek csak a tavalyi nyeresege majdnem a duplaja volt ennek az osszegnek. Mar ha a madarkak helyesen csicseregnek.

b 2006.07.10. 09:58:27

Ezt inkább a márkarajongó borivók és borvásárlók vették meg neki...kb ennyi folyhat be neki minden egyes évjáratnyi Kopárja után.

Princess 2006.07.10. 10:04:30

Katasztrofálisan túl van értékelve a villányi bor, mely semmivel nem külömb bármely borvidék boránál!!! Az egész csak üzlet!!!

Mikrobi 2006.07.10. 10:26:35

Gere Attila lehet, hogy nem borászként kezdte, de jó üzletemberként. Tudta, hogy kell eladni a jó bort. Azzal pedig, hogy összeállt a Weningerrel, jó borásszá is vált. Savanyú a szőlő, hogy nem tudjátok megfizetni a Gere-borokat? Én se veszek túl sokat tőle. De ha kiadom rá a pénzt, nem sajnálom. Ami ezt a terjeszkedést illeti, nagyon remélem, hogy nem fog a minőség rovására menni. A Gerééknél eddig pont jó volt a mennyiség: ennyi szőlőből lehet jó bort csinálni és meg is veszik annyian, hogy ismert legyen a neve. Viszont én a C. S.-ért nem vagyok úgy oda, vehetett volna kékfrankost, vagy merlot-t termő szőlőt is;-)

gggabo 2006.07.10. 10:31:23

Túlértékelt,de külömb.:)

szerintem 2006.07.10. 10:32:55

Villányban jó üzlet, máshol is lehet jó üzlet? A nyolcvanas évek végén, elején kellett volna észnél lenni. Ami ott akkor végbement ma is érezteti hatását. De ha nagyon belekényelmesednek még bajba kerülhetnek, igaz nem a közeljövőben.

nem_villányi_fan 2006.07.10. 10:48:58

Hamár Gere, nemrég nyitottunk egy 2003as CS-t, azt a 3500-4000 Ft-osat. Tartottam tőle, mert pár hónapja itt eléggé lehúzták, és én se csipem a tanninbombákat. És milyen király volt! Egyáltalán nem volt elviselhetetlen a csersav mennyisége, nagyon koncentrált, intenziv, hatalmas adag szedres gyümölcsösség, szinte újvilágias sziruposság (azér' az már nem teccett volna). Nem hiszem, hogy olcsóbban lehetne ilyen kvalitásút kapni akármelyik borvidéken...

Egry Gábor 2006.07.10. 10:51:21

Utálom a Gere borokat. Ritka rosszak, és eszméletlen drágák. Amugy érthetettlen számomra, hogy a Tescóban ugyan azért az évjáratu ua. borért miért kell 1000 Ft-al kevesebbet fizetnem ,mint Villányban a gere borház borozójában?

b 2006.07.10. 10:56:24

Azt a Cabsav barr-t én max 2000 forintosra értékelném. Soha nem húzok le egy borászt sem, nem érdekel a neve, csak az adott évjárat, adott bora, és az bizony túlárazott. Ugyanez áll a kékopira is...sajnos évjárattól függetlenül. Nekem, hamár oportó akkor Jackfall oportó sel. Ja, meg ha kvalitásokról beszélünk. St Andi Áldás 2003, Heimann Cerveas 2003, Figula Merlot Sel 2003....csak pár ami árban és szerintem minőségben is veri az emlegetett bort.

2006.07.10. 11:11:32

Ki a a VZS-ből!!!

G 2006.07.10. 11:16:51

Nem is tudom mit lehet ennyit rágódni ezen a cikken....én örülök neki ,hogy egy magyar végre csinál valami olyat ami minőségi és nem csalódtam még benne sosem...igaz eddig csak egyszer sikerült a Kopár-t megizlelnem és mondhatom aki ilyet tud álmodni izekben meg is érdemli hogy sikeres legyen...Persze a CabSav amugy meg a kedvencem...

Granárium 2006.07.10. 11:18:05

Valóban gyönyörűek a villányi világfajták is, de azért egy érett kékfrankos, vagy kékoportó - főleg az előbbi - az felejthetetlen élmény. Úgy érzékelem, hogy ebben a kategóriában Szekszárd kezd túllépni Villányon, Gere Attila új fejlesztése sem hozhat változást! A villányi borok túlértékeltsége nem kérdés, de így is marad, mert ennek a hajtóereje a presztízs, ami ennél a borvidéknél a legerősebb!

2006.07.10. 11:25:09

érett kékoportó?:)

jani bácsi vilányból 2006.07.10. 11:40:47

Gere tavaji nyeresége (adózás után) 2000 miliárd forint volt. Ebből vett 3 használt rönó megánt és alig maratt belőle bort venni a hajósi borvidékről, amit aztán kopárként elad. ez az üzlet, hapsikáim.

macs 2006.07.10. 12:12:56

Mit ne mondjak hallotam én is rosszakat Geréröl, még Villányban. Biztosan utána tudna járni egy független újságíró pontosan mi is zajlik Geréék háza táján.

Defter 2006.07.10. 12:16:31

Bocs, az OIV franciául van, függetlenül attól, hogy az angol decanterről vettétek a hírt. Ők is lefordították, ahogy itthon is le szokták. b! A pontok száma az írásodban csökkenő tendenciát mutat! Mi történt? :))

mt 2006.07.10. 12:18:09

MIért, Te éretlen kékoportókat iszol? Rossz lehet Neked.

ami nem min. 100 mázsa/ha terhelésű 2006.07.10. 12:22:05

Miért, vannak érett kékoportók is?

2006.07.10. 12:49:33

érett szt. márton bora :))

Charles Ballon Toronto 2006.07.10. 13:25:47

Nagyon boldogok lennek,ha ujra lehetne kapni a vilanyi bor terekekbol mint annak idejen ,hisz legalabb 60- 80 ezer magyar ell itt Toronto es kornyeken akinek igenis megvan az igenye erre a kituno termekre,hogy ne csak a hazalatogatasok alkalmabol tudjunk vilanyi bort inni. Tisztelettel : charles.ballon@sympatico.ca

b 2006.07.10. 13:30:53

Anno egy Tonnella interjúban (hamár közeli:-))....maga Boxi bácsi nyilatkozta(ha jól emlékszem...hogy a Kékoportót hagyja teremni egy kicsikét...(értsd: annyit hoz le egy Ha-ról, hogy még épp be tudja passzírozni a minőségi bor kat.-ba, pedig az már így is épp elég tág), ergo soha nem volt a kedvencem. Természetesen nagyra értékelem munkáját, és a Corvinumét, hogy évek szívós munkájával, kvázi meghonosították az új bor ünnepét, illetve a SztMárton napot a vendéglátásban.....illetve, sok embert hozzászoktattak ahhoz, hogy mind árban....mind minőségben elkezdjen fentebb keresgélni:-)) De ennyit szegény Marci borról...(hogy egybecseng a Marci meg a murci:-)) És persze, az oportó Villány hagyományos fajtája....csak ehhez mérten nem igazán bánnak vele kesztyűs kézzel...míg más borvidéken a borvidéki szimbólum szerepét tölti be egy egy borfajta (furmint, kékfrankos, ezerjó stb.....), addig sajnos a villányiak többsége fejőstehenet lát benne...és bizony feji is rendesen:-( Én jobban bízok a Furmint, Olaszrizling, Kékfrankos, Kadarka négyesfogatban....jobb és szebb borokat készítenek belőlük más borvidékeken. Más....villány sajnos kissé elveszítette kezdeményezőkészségét....talán azért mert a nagy nevek többsége onnan származik és rátelepszik hírnevével a borvidékre...s a kisebb borászokra. Kevés az új feltörekvő jelölt...a beruházások is más vidékeken dívnak inkább mert ott lehet még felmutatni valami újat és egyedit...hmmm...elsőre ennyi:-) Defter....nem történt semmi különös, tartalékolom a ponotkat a hosszabb hozzászólásimhoz.....:-)

2006.07.10. 13:45:31

a lényeg: ki a VZS-ből!

Egy villányi 2006.07.10. 14:40:34

Gerénél éjszaka gyakran megfordul egy-két kamion amely bort szállít neki .....ebből lesz a drága Kopár ? A madárkák azt csicsergik hogy balatoni , bajai és alföldi (!!!!!) borokat is kever.......ha csak a fele igaz már az is nagyon gáz.........

Rav4 2006.07.10. 15:11:32

Sziasztok! Én egy névtelen feltörekvő sznob vagyok(lé van), és tanácsot szeretnék kérni tőletek. Eddig egy 2004-es A6-ossal jártam de azt mondták a squash-edzőtársaim hogy ez már nem elég cool, szóval lecseréltem a verdát egy újszériás Rav4-re. Megy mint állat. Nedvesednek tőlle a csajszik meg látom az elismerő tekinteteket az üzleti életben is. Na mindegy, a lényegre térek. Eddig főleg whiskhy-t nyomtam meg koktéleket, tudjátok, hadd szóljon...de most azt mondták a haverok hogy ha menőnek akarok látszani akkor borozni kell. És még azt is mondták, hogy ez a bor téma ez tuti dolog, mert nyilvános helyeken megmutathatod, hogy mennyire lóvés vagy. Ott kell hagyatni a dága palackot az asztalodnál és állítólag a cimkéről a "szakértők" megmondják, hogy milyen gazdag a csóka aki issza. Ja meg ha már kicsit értesz a dologhoz, akkor az is tuti ha kötekedel egyet azzal a pincérfélével aki a borokkal foglalkozik, akkor már nagyon menőnek látszol. Na ezt nekem találták ki akkor! Eddig azt hallottam hogy ennek a Gerének vannak marha drága borai, amik trendik, még a Fábry-ban is volt. Meg tudnátok mondani, melyik a legdrágább bora? Pénz nem téma, hadd szóljon! Hallottam ezek latin nevekkel oprálnak, gondolom azért hogy a hozzám hasonló kevéssé ikubomba gazdagok is műveltnek érezzék magukat. Van is ebben valami. Ha nagyritkán metróval járok, vagy kávéházkban pl én is National Geoggrafic-ot olvasok (legalábbis úgy teszek), mostanában a bigék kezdték értékelni ezt, tudod, nemcsak durrbele, hanem egy kis kultúra meg ilyesmi. Na valami ilyesmik ezek a latinos borok is, hallottam, van valami primárus vagy optimus...és ezek k...drágák is. Szóval a Gerének melyik a legdrágább ilyen latinos bora? Azt is mondták a spnaok, hogy az a totál ájulás, ha még valami dűlősszelekció is van a címkén meg hogy szűztermés, azzal lehet hasítani! Na csá, megyek a wellness-farmra

tf1 2006.07.10. 15:12:19

"alföldi (!!!!!) " Nahát!!!!Hogy mik ki nem derülnek a villányi istenekről! :DD Nem lehet hogy az alföldi borokkal javítja a villányi borokat? Volt már erre példa: Bépesten kiskőrösi vörösbort palackoztak mint egri bikavért!! Nincs új a nap alatt. :DD

Rav4-nek 2006.07.10. 15:30:15

Nálam Tiéd a hét hozzászólása! :))

Szekszárd 2006.07.10. 15:30:19

Ez tényleg egy szarrágó ország, ha Gere egy másik országban csinálja ezt végig, mindenki félistenként írna róla. Ha valaki két évtizedes munka után visszavásárol egy magyar birtokot az Magyarországon bunkó.

m 2006.07.10. 15:47:11

Gere majd megcsinálja a nagy Cabernet Sauvignont (úgy 30 ezer palackot) és lehet tolongani érte. Már előjegyezhető !!!

b 2006.07.10. 16:16:36

"vissza, vissza, mindent vissza....." Hmmm...lehet, hogy a küzdelem heroikus amit borászaink művelnek, csak egyik másik nem éppen egyenes eszközökkel....hogy finoman fogalmazzunk. Ha így gondolkodnánk, akkor ugyan emeljük már piedesztálra szintén egynémely privatizáló fenoménunkat....és ez a magyar birtok dolog....ebben az enyhén globalizált világban... Ne is menjünk bele...a borról aakarok itt olvasni és írogatni.

sos 2006.07.10. 16:21:25

1,3 ha szőlőültetvény eladó Pusztamérges határában alkmalmi áron. Jó vízháztartású, minerális, vékony termőrétegű dűlő (futóhomok). Művelés: 3 karos tripla GDC. Fajta: jelenleg kékfrankos, de fejlett borászati technológiával kékoportó és cabernet savignon is készíthető belőle, a piac igényei szerint. A szüretelt szőlő síksági kocsmabornak és villányi presztizsbornak egyaránt kiválóan alkalmas. Irányár: 25 millió Ft/hektár

A Anti 2006.07.10. 16:33:50

Gere roppant okos módon felismerte, hogy a nevéből jól eladható márkanév lett. Azok akik nem szeretnek kísérletezni, új ízeket megismerni, viszont minőségi borra vágynak, azt fogják megvenni, amiről már hallottak- akinek ismerik a nevét. A gond nem ezzel van, hanem hogy amíg pl. a "meki" mindig UGYANAZT a (szar) minőséget nyújtja, addig egy tisztességes borász, mivel szőlővel dolgozik, ha vért izzad sem tud minden évben ugyanolyan bort készíteni. Akik Gerét isznak, azokat ez nem érdekli. Ők nem bort akarnak, hanem egy márkás italt. Gere csak kiszolgálja őket. Hogy ezért mi mindent hajlandó bevállalni borkészítés címén, hogy a drasztikus hozamkorlátozás mellett, hogyan lesz mégis egyre több Kopár és, hogy hogyan mer ilyen (nagyon sokszor) silány minőséget ,ennyire irreálisan magas áron adni, ezek üzletileg nem fontos kérdések.

Borhas 2006.07.10. 17:22:27

Nagyon trendi lett Gere Attila fikázása. A piac törvényeit ismerve nem tudom elképzelni, hogy hosszú távon megérje "pancsolnia" a borait. Nem tudom a hozzászólók hány százaléka ivott már egyáltalálán Kopárt, vagy csak álmodott róla? "Gere tavaji nyeresége (adózás után) 2000 miliárd forint volt"- a "jólértesült" jani bácsi villányból. A nap beszólása!

gombapörkölt? 2006.07.10. 17:30:03

Kopárról álmodni? Jajj, az biztos egy kiló gombapörkölt elfogyasztása után lehet, gonosz manók társaságában. szerencsére én nem vagyok sznob divatmajom, ezért egy Kopár áráért átlagosan 3-4 palack, sokkaldesokkal tartalmasabb, izgalmasabb bort veszek. saccold Meg Gere bevételeit mondjuk csak a kopárból (60000 x minimum 2 ezer forint nettó nyereség) vagy csak a felvásárolt szőlőből készült occsóboraiból. Szóval lehet hogy trendi lett Gerét fikázni, de még mindig 157-szer trendibb ezeket a divatborokat leemelni a polcról.

dr Álmos 2006.07.10. 17:40:46

Bakker titeket a melatonin nem is érdekel, csak az a hülye Gere?

Országos Márkák Érdekvédelmi Egyesülete 2006.07.10. 17:45:36

Tisztelt internet-társadalom! Megdöbbenve olvassuk ezeket a társunkhoz méltatlan hozzászólásokat. Gere Attila borai a magyar márkatársadalom csúcsait ostromolják, ilyen módon magyar nemzeti tőkekincsek. Fontos világszinten is, hogy legyenek brandjeink, ahol a tartalom nem fontos, csak az ismertség. A Coca Cola esetében is a gyártási költség x dollár, a nyereség x-szer 100 dollár. ez a jól működő márka lényege, ezért megkérjük Önöket, ne kukacoskodjanak itt, hanem menjenek szépen le a boltba és vegyenek egy Kopárt. Életérzést kapnak, élményt, hogy Magyarország legfelsőbb társadalmi klaszterébe tartoznak! Próbálják ki! Ha pedig nem tudnak Kopárt venni, akkor vegyenek egy Kékoportót, teljesen mindegy, hogy a Villányból szüretelték-e vagy az Alföld közepéről, a lényeg az hogy nagy betűkkel erre is rá van írva hogy "Gere", így jóval kevesebb pénzért megkapják a fentebb ismertetett életérzésnek egy részét. Olyan, mintha lenne egy olcsó Porsche-típus, de Suzuki-áron. Lehet hogy nem olyan áramvonalas, meg szét is esik, de akkor is márkás! Emberek, fogyasztók, egy ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni.

kékoportófan 2006.07.10. 17:48:29

az alföld-tolna-villányi kékoportóban is van melatonin? Mert ha nincs, akkor nem érdekel ez a melatonin. De ha igen, akkor zseniális, a civilizációt fölemelő fölfedezés!

b 2006.07.10. 17:51:45

Mit mondjunk a melatonminról?? Azt, hogy rájönnek végre (spanyolviasz effekt), hogy nem altatót kell szedetni az alvászavarosokkal, hanem le kell őket itatni?? :-)) Hogy a nagyokat fikázzák? Ugyanúgy divat kiállni mellettük...az utolsó 3 évjárat Kopárhoz volt szerencsém....oké, jó bor....de a nagyja marketing...ez az ami eladja...igen számoljunk a 2002esből 40e db volt a 2003as már 60e palackkal nyomult....egy csúcsbornál 1 év alatt 1,5x palack mennyiség hehehe....naaaaa, ne már:-) Persze, minden lehetséges, csak a hogyan a kérdés.

py 2006.07.10. 18:07:44

Nemrég volt szerencsém egy nagyobb társasággal Gere-borkóstolón részt venni Villányban (nem először - nem is utoljára!). A "hivatalos" borsor után is kinyílt még pár palack, sőt Gere sommelier-je (Urbán Péter, ha jól emlékszem) az egy-két igazi érdeklődőnek mutatott egy hordómintát egy "belső" használatra készült, igen nagy terméskorlátozással szüretelt Cabernet Sauvignonból. Lehengerlő volt, igazi illat- és ízorgia. Állítólag hosszabb távon "nyilvánosan" is megjelenik majd ez az irány. Amúgy én a Kopár általam kóstolt két évjáratától nem ájultam el; derék, bor, sőt, de nekem a Gere-Weninger Cabernet Franc sokkal kedvesebb. A 2003-as CabSauv szerintem is jobb, mint az amuvás cikk alapján gondolná az ember, de sajnos (még?) meg sem közelíti a 2000-es, ami igen szép volt, és már alig fellelhető (nem látott valaki 4000 alatt mostanában???).

2006.07.10. 18:11:04

helyesen: "derék bor", "2000-est" :)

snob@palimadar.hu 2006.07.10. 18:18:51

hú, akkor ez az irány, ez a nagy terméskorlátozásos, lehengerlős, ízorgiás akkor meg fog jelenni a piacon? Ha húszezernél többe fog kerülni, akkor szeretnék előjegyezni belőle 5 kartonnal! snob@palimadar.hu

b 2006.07.10. 19:18:10

3200 körül, normál bruttó nagyker áron a Metroban...sajnos ők is kiskerárral nyomulnak..kivéve egy-kettő terméküket. De akkor már inkább nézz körül, mint a Gere cabsav...még ha ízlett is:-)

Miért zavar? 2006.07.10. 20:55:40

Most komolyan olyan nagy baj, hogy mondjuk hatvan ezer palackkal több minőségi magyar bor lesz??? Legyen az 1000 vagy 10000 Ft, de az biztos, hogy jobb bor lesz abból a szőlőből, mint eddig!

2006.07.10. 22:46:07

Miért zavar?-nak! Egy barátom születésnapján voltam néhány hete. Tehetős ember, megengedhette magának, hogy cakkumpakli kibéreljen egy hangulatos kis éttermet, úgyhogy amikor azt mondta bátran igyunk amit csak akarunk, nem szégyenlősködtünk. Jómagam nem vagyok gazdag, viszont szeretem a jó bort. Igencsak meglepődtem, hogy a menő vállakozók, hogyan sétálnak el egy '97 -es Polgár Elixír, egy 2000-es Vili Papa, vagy épp egy 2003-as Vesztergombi Csaba cuvée mellett, miközben egész este nem ittak semmi mást csak Gere cabsavot. "Kóstold meg, jó barrique -olt!" Nem Gerétől sajnálom a pénzét, hanem a többiektől amit (esetleg nem teljesen tisztességes módszerekkel) elvesz. Persze ettől még a piac diktál...

A Anti írta a előzőt 2006.07.10. 22:46:17

py 2006.07.10. 23:47:20

b-nek: kösz, biztos a 2000-es az? A 2003-assal szemben az szerintem megér annyit. Pedig a CabSauv nem nagy kedvencem, sokszor igen "egyirányú" bor. De az a 2000-es megfogott, mit lehessen tenni... Amúgy leginkább azt várom, mikor kerül elő a Vida KF válogatás a pincéből (persze lehet tudni mikor, szeptemberben).

2006.07.11. 14:27:17

régi dilemmám, hogyan is tudnak manapság borászataink 100 milliókat befektetni, mikor a panaszkodásuk nem ismer határokat. az oremusnál jártamban feltettem a kérdést vezetőnknek, az irdatlan beruházás láttán, mekkora nagyságrendileg az éves árbevétel. a válasz 400 millió forint volt, melyet kb. 50 alkalmazott hoz létre, több mint 100 hektáron. a döbbenetem tehát tovább tart, honnan is a bátorság, ekkora összegeket beruházni. gere birtok 50 hektár......mindenen túl azonban az igazsághoz tartozik, hogy bátor síró-rívó borászaink nélkül savanyú lenne az életem és nem lenne mit innom, úgyhogy inkább előre, mint hátra.

Egyszerű 2006.07.11. 15:28:35

Gere szerintem drágább borokat készít a saját területeiről származó szőlőből, valamint talán a termés is nagyobb, mint mondjuk az aszú-nál(ezt csak tippelem, javítsatok ki ha tévednék). Ezen kívül pedig ott vannak a sokat szidott felvásárlások, amiből az oportó, CS, Rozé... készül Hát így tud. Meg hitelből(elég jó feltételekkel vannak mezőgazdasági földvásárlásokkal) plusz állami támogatás is jár erre

Rav4 2006.07.11. 15:43:56

Na csá emberek. Tegnap igyekeztem érdeklődni Gera-ügyben, leírom amire jutottam, hátha nektek is okulátosokra szolgál. Szóval jól bizsergett ez a latin-vonal. Valóban az a legmenőbb, ha latin nevű bort iszol, egy regionális felsővezető haverom is ezt mondta. Persze csak ez még nem elég, de ha latin is a bor meg drágaboros is aki csinálja a bort (borász), akkor tutti a kombináció, már csúszik is lefelé a tangabugyi. Na szóal megtaláltam az abszolúttuti bort ,a Gera Solus-t. Ez latinos is meg Gera is!!! Vazz, ettől még a sales executiv-ok is beájulnak. Rákerestem ugyanis, a legfiatalabb ilyen bor is több mint tíz rugó! De az igazi a régebbi, van olyan, amit asszem 2000-ben gyártottak, az már lehet hogy harminc rugó is megvan, ez kell nekem. Ja, az ilyen boroknak nem árt ha autóban hurcolom őket? Arra gondoltam hogy az őrzött parkolókban benn hagyom a verdában, hadd lássa a többi bizniszman hogy mit is iszik az igazi menő üzletember, ne csak a navigációs rendszeremet stíröljék! Ja, szerintetek ez a Gera-féle Solus csajoknál is bejön, ma lenne egy eksön, azt kellene egy kis varázsital. Ha bejön a dolog, lehet hogy megkeresem ezt a Gerát személyesen hogy megköszönjem neki:)

2006.07.11. 16:18:55

py: bocs....félreolvastam a mondatod....a cabsav '03as....már ami 3200...

py 2006.07.11. 17:07:07

No prob. Azért köszönöm. A 2003-as helyett tényleg érdemesebb más után nézni, ebben az árfekvésben legalábbis. Ha nem csak a vérengzés menne a fórumon, azt is bátorkodnám tudakolni, kinek volt mostanában említésre érdemes CabSauv találkozása a barátságosabb árfekvésben (mondjuk tízajró alatt). Persze ott a sokat emlegett Buttler.

py 2006.07.11. 17:09:33

Rav4 viszont tényleg szakít. Csak így tovább.

C.S.vadász 2006.07.11. 22:24:04

py-nak: Interspar, Simon C.S. 2001, tömör sallagmentes struktura, hét eurós áron.

Majd Jabba (csite) 2006.07.11. 23:15:38

Majd Jabba leleplezi Gerét, mint Sopront!!!

Gere csak mentetel 2006.07.11. 23:16:15

szerintetek hol?

flombi 2006.07.12. 10:46:41

Melatonin? Ez vérhülyeségnek tűnik, mit keresne egy emlős hormon a szőlőben???

ájemdzsi 2006.07.12. 11:50:17

RAV-os tesóm! Nem mondom elég jól spilázod a dolgot, tényleg ez a boros cucc a menő, de azért lemaradtál cseppet. Ez a Gerás dolog lejárt rajok már nem isznak olyant (még a fengcsuis, asványi vizekes és trendi cigis idő előtt volt ott a téma). A latinosra is rééreztél, de az még mindig ott van. De latinosból már azt a PETRÉST dzsamázzuk, ami ugyolyan fajta mint az solusos cucc, csak sztárabb. Ezt ezért tudom - azon túl mert király vagyok - mert nézem azt az új csatornát, tudod azt a sztárosat, amiben a frakkos csávó azt mondta hogy az a Brintnispírsz is eztet piázza ha ott síel abban az aszpenben vagy hol. Na az kirány áru szípecsém, a csajoknál most az tutiság, pepszilájttal meg szívószállal isszák. Én szerződtettem egy latin tanárt aki mindig megmondja nekem hogy kell kiejteni ezeket a latin okosságokat, mert nem hogy má proliba legyek. Vigyázni kell, me egy darabig vettem ezt a viliános bort, me a csajom azt mondta az jó mert róla nevezték el, de képzeld a túdós csávó mondta hogy az nem VIVIEN, hanem Villány latin régi neve, hogy mik nincsenek. (Régebbeb is rábasztam ilyenre amikó még sörös voltam két évig drébert kértem , de akkor is mondta egy ilyen agyoniskolázott manusz, hogy az dréher, csak gót h miatt ilyen kibaszós a téma) Na a lényeg, te is szerezz egy ilyen fazont lássák mennyire ott vagy a témában, még a latint is vágod.

ájemdzsi 2006.07.12. 13:19:54

A latinos csávó biztos kell neked, ne is gondolkozz. Nekem még egy latin közmondást is megtanított a faszi, ami borzásnál nagyon bejön. Szerecsére most is itt van úgyhogy begépeltettem vele: in vino veritas így szól. Nagyon nagyon trökkös, de megéri, én egy hét alatt tudtam megtanulni, szerencsére a kis csajszikámnak van macskája, és viszkaszról meg lehet jegyezni. Most egy ilyen borosféle pincéren is gondolkozom, mert a tudóscsóka valami olyat is mesélt, hogy valamilyen szentesember a vizet borrá változtatta, vagy fordítva, má nem emlékszem. A spanodnak igaza van mindegy milyen kaját kérsz (lényeg, hogy legalább egyszer küld vissza a csálingerrel, de mindenki hallja a helyen az fontos), és úgy szoktam hogy a lóvé alapján párosítok, a legdrágábbat a legdrágább borral, úgy nem nyúlok mellé, meg király is vagyok. Tesókám azt nem tudom miaza fleximicsoda, de biztos, hogy csak lé kérdése a dolog.

borkritikus 2006.07.12. 14:12:02

Azt nem értem, hogy a sok bunkó, aki szerintem Villányt csak TESCO pultjáról ismeri,hogy veszi a bátorságot ahhoz hogy egyáltalán a borról véleményt formáljon.

2006.07.12. 14:30:24

Ki a VZS-ből! Elég volt!

borkritikus 2006.07.12. 15:07:47

Vicces csávó vagy ravos, meg az is jó, hogy magadra vetted, de nem csak neked szóltam, manem a sok jólértesültnek akiknek csak az számít, hogy valakibe belerughassanak. A GERE(nem keverendő a nyeszlett fradistával)kiváló borokat készít nagy alázaqttal és persze hozzáértő marketiggel. Remélhetőleg ez utbbi nem bűn.

ájemdzsi 2006.07.12. 15:19:02

Figyuzzá má ide tesikém. Rákérdeztem a tudóscsókára de flexelni tényleg nem tud, ha megfizeted se!

ájemdzsi 2006.07.12. 16:22:14

Jó hogy szólt neked ez a kritikus, mert a kiejtés nagyon fontos. egyszer mikor még vizskis voltam úgy jártam, hogy kértem egy forróziszt kólával és a punilla már tőtőtte is a forróvizet a kólámba. Még egy tuti tipp csak úgy spanságbó:l ha mész este a ebbe spúnba, akkor tükörfényesre mosasd le a kocsit (jobb ha políroztatod) és utána a hűtőrácsot és küszöböt kend be kézzel sárral. Ez azért kell, hogy lássák nem kamubó jársz dszippel, hanem, azért mert az neked KELL!

ájemdzsi 2006.07.12. 16:43:05

Hát kimegyünk a haverokkal abba a toszkánás témába, Azt a brunyás, meg kisantis cuccot is dicsérik a lóvés mókusok, van az a gója srác, meg valaki aki akkora ember, hogy saját nevének kezdőbetűivel árulják borait. (valami DOCG meg az öccse a DOC) Na az már valami, a többi parasztvakítás. Nem tudod lehet ott jókat ofródozni a az ültetvények között?

hozzad a kvadodat! 2006.07.12. 21:33:23

2006.07.12. 21:59:25

dzsinek jár egy rovat

Csalódott 2006.07.12. 22:14:59

Gere oportóból még nem sikerült két azonos palackot vennem, ami nemcsoda az után hogy meghallottqam azt hogy ebből 180 000 palack készül évente ez 1400 hl. ami persze a piacon éppen beszerezhető folyóborokból jön össze. A cs 03-as kiábrándító érzik rajta, hogy a 2. minőség került bele ilyet 3. áron lehet venni még villányban is. A Kopár '03 még nem került be a legjobb 25 bor közé sem a Pannon bormustrán. Ha egy 1 szekér 1-szer megindul a lejtőn lefelé ....

A szekér 2006.07.13. 10:36:57

ráadásul nem csak lefele fut, hanem még zsákuccában is!!!

ájemdzsi 2006.07.13. 10:46:25

Most vakulok csak hogy ravos tesóm egyik beszólását kimodt..., kimodorz., kimonó..., kibaszták na, innen. Még nem tudta hogy kell igazán rajolni, és ezek a modoros mókusok megérzik a gyengeséget. Pedig pont most akartam még egy két iránnyal ellátni a király borozás úttyán. Tegnap hallottam valami rexes vinómos okosságot is, délután jöt a latin személyi edzőm rákérdezek pontosan mi a péló ez. Ja és hol lesz az a saját rovásom ahol tik is pengellérezhetitek azt a lúzer stílotokat?

Rav4 2006.07.14. 13:01:50

Emberek, itt sajtószabdosság fan frankón, nem értem mi volt rossza abban amit írtam, szvsz a stílusom egyre csak fejlődik, egyetemben a boros háttértudásommal. Különben meg ha még egyszer kimodiztok, akkor megveszem az egész indexet és kirúglak titeket! Érzitek hogy már megvolt az első korepetálásom a műveltséges csókával (valami egyetmi decens, meg Ph értéke is van, azt nem tudom, pontosan menji). szpúnban minden raj volt, végül solust ittam én is mindenhez, az ember amíg nem eléggé hozzáértő, addig legyen szerény és ne akarjon ingoványos mocsarakba átevezni. Szal raj volt minden, csak az a tanúlság, hogy legközelebb a sarokba kell ülnöm, mert akkor nem kell állandóan forgatnom a palackot, hogy minden szomszédos asztalnál lássák a "Gere" címkét. Ájemdzsi tesó, milyen volt olaszba? A vébé miatt már jobbak a boraik? Jégbort hoztál a sípályás sopból? Most akkor gondolom trendibbek is lesznek az olasz borok is. Lekközelebb milyen Gere-bort igyak?

genyó 2006.07.14. 21:31:45

oszt bort ittatok mán?

ezek? 2006.07.14. 23:33:45

a büdös életbe nem. hát buzik, nem látod?

ájemdzsi 2006.07.17. 11:11:31

Olaszba király volt, mint mink. A latinos faszit vittem, de történhetett valami ott azóta, mert azt mondta nem ért semmit, mert ezek már nem latinul beszélnek. Borozás nagyonment a brunyás bor meg a kisanti is frankó cucc, meg jó drága is. Azért van egy két dolog amiben nagyon nem érzik a rajságot. Képzeld mikó már jó be voltunk vágva és éjjel kezdtünk ofródozgatni jöttek ezek a karabíneresek és uggatak hogy hagyjuk abba. Nem értem miért itthon még senki se mert szóni.! Ja és még valami ami ottan nagyon tetszett me király, mint én-e. Ezek ottand nyíltan fákon termelik az olajat (ilyenkó eszembe jut, hogy mimeg kénytelenek voltunk ilyen sötét büdös főd alatti tartályokba mahináni annak idején). Mákom volt mert még a régi idők lmlékére mindig hordok magammal abból a spéciből. Na azt mondtam ezeknek a digóknak, hogy adjon csak egy litert abból az olajból, beleöntöttem a cuccot azt két óra múlva röffentettem vele a kvadot ezek levakúltak, még most is meg vannak teljesen háborodva. Na így mán tudják ezek mi a magyar virtus. Jégbort nm találtam, de adtak ott valami vinoszántót, na azt nyelték a gárék, most az konkréten nagyon be van nekik jőve. Gerénél is maradj egyelőre a latinosnál van valami anonimusz aztat piázzad de csak nyilvánosan, em ot elmondhatod hogy azt jelenti hogy "ismeretlen". A haverjaid azok a kíekantok fognak ám nagyokat nézni, mennyire ott vagy!

nyóc átalános mikó lesz meg neked ájemdzsi? 2006.07.17. 20:49:43

ájemdzsi 2006.07.18. 13:48:41

Az megvan, de csak a jogsi miatt!

Rav4 2006.07.18. 13:49:36

húúú ez a solus-bor naggyot tud ám ütni. bizony most nema cenzúra bánt el velem, hanem valamelyik este egyedül 2,5 üveg solust toltam egy éjszaka, és mondhatom - ceteris paribus - alaposan kifingatott. A végén még azér rásegítettem egy kis gyorsítóval is (csak a nosztalghia kedvéért), lehet hogy ezt nem kellett volna:) A csajom azt mondta egyébiránt a borra, hogy nem eléggé édes. Ezzel lehet valamit csinálni? Kólával keverni már úgy hallottam nem menő, talán a méz lehet a nyerő, most úgyis ilyen bio-izé van az országban. Az előző faszparaszt hozzászólóra reflektálva kiszögezném, hogy NEKEM az International business chool-ban lesz diplomám, úgyhogy csak semmi iku-fitogtatás. Csak annyit mondok, hogy regionális vezető szinten labdába sem rúgsz ha nincs ilyen papírod, tudhatsz akármennyi vergilus-verset kívülről. Olyan, mintah Solusok meg Primariusok között egy síma barikkal akarnál villnatani!!!! Véleményem szerint ájemdzsi tesó is jóféle business-schol-t végezhetett, úgyhogy lehet leszállni rólla!

Rav4 2006.07.18. 13:51:50

a másik köcsögnek pedig üzenem, hogy a solusos éjszaka előtti napon három bigét buggyantottam meg, persze a nőmön kívül, úgyhogy lehet hanyagolni ezt a témát is.

ájemdzsi 2006.07.18. 15:43:50

Jó látod tesóm. Olyan benntlakásos jellegű sulikba jártam, amik között akadt egy intenzív nyelvtanfolyam is (német), ami szintén bentlakásos volt. Úgyhogy az okvetetlenkedőknek lagzam spacíren rólam de hirtelen. Ravos tesóm meg rosszul tudja, hogy kólával nem menő keverni a Solust, dehogynem csak a csajodnak és lájttal. Mindenki lással helyen, hogy TE a csajodat solusos boroskólával ( lásd: laza vadász stb...) itatod, tehát király (kőnig) vagy.

á 2006.07.18. 16:58:21

A solous-kólás összeállítás ontosítani vagyok kénytelen. Tehát a csajodnak beleöntöd a kólát Solusba, Te meg csíkban felhúzod az orrodba....öncenzúra öncenzúra! Ja és ilyen esetben a fekete pólót kerüld...

genyó 2006.07.18. 22:53:53

Rav4! Na és hogy hívták a három bigét? Sanyi, Józsi meg Pisti? A nőd meg gondolom Imre ugye? Köcsögduda...

Rav4 2006.07.18. 23:44:58

Kikérem magamnak! Kettő Péter volt, a harmadik meg az ájemdzsi!!!

ájemdzsi 2006.07.18. 23:55:48

Ez nem igaz! Rav4 csak mezitláb, vagy szandálban tud 20-ig számolni! Ne hiddjetek nekije! (Teljesen heteró vagyok, ideálom Rozi, a kecske!!!)

ájemdzsi 2006.07.19. 09:39:26

23.55.ös beirogató Nem kéne tesókám, találj magadnak saját nevet oszt úgy oszssad az észt. Nem lehetsz ekkora lúzer hogy e neked való frankó nevet sem tudsz találni. Vagy ál RAV 4 hozzászólása (23.44) szólított így meg tégedet? Vagycsak a kései óra miatt van az egész? Genyókám te meg túlpiáztad magad a kannáscuccból ozt ettő vagy ilyen bátor, vagy nováztál és akkor egyszerűen nem is bátor vagy, hanem vak?

Türkménbasi 2006.07.19. 15:10:19

Jómagam sokáig tipikus Villány fanatikus voltam, mitöbb Gere-hivő. Aztán szép lassan kinyílt a világ és rájöttem, hogy pl. Szekszárdon is vannak k... jó borok. Csak Egerrel nem tudtam megbarátkozni (most a vörösborokról beszélünk) de aztán jött a Thummerer Tekenőháti Merlot és megjött a bizalom. De igazán Szent Andi színrelépésével dőlt el nálam, hogy pl. Egerben nagyon jó borokat is csinálnak, amik gyakran sokkal izgalmasabbak a villányi nagyágyúknál. Múlt héten Egerszalókon nyaraltunk és "véletlenül" ott található a St. Andrea is, és életemben először megvettem egy borból egy egész kartonnal, pedig ott ittam először. Ez nem más mint a Kutyafáját küvé, 1.450/palack és simán odavetnék neki egy 9-est, ajánlom mindenkinek! (hatalmas gyümölcs, zamat, test: KF+CF+CS+Merlot)

Türkmenbasi 2006.07.19. 15:15:29

A "Gerát" meg ne fikázzuk. Ha nem szimpi a csávó vagy a bora, igyál mást, ilyen egyszerű. Én komálom, tavasszal a panziójában laktunk és egyáltalán nem tűnt elszálltnak és én továbbra is szeretem a borait, igaz étteremben sohasem rendelnék, mert az eleve túlárazott palackok a 2,5-es éttermi szórzóval megbolondítva már horrorisztikus árat eredményeznek. Nagyon drága bort háznál, társaságban kell inni és úgy csak annyiba kerül mint étteremben egy alsó középkategóriás nedű.

Rav4 2006.07.19. 16:46:42

Dehogyis! Épp hogy ÉTTEREMBEN kell nagyon drága bort inni, mert oda biztosan nem vihetsz bort és így aki látja hogy egy sztárport pattintttatsz a pincérkével az máris tudja, hogy te egy befolyyásos ember vagy, nem pedig egy kis lúzer. A St. Andrea borokkal pont ez a baj hogy nem elég drágák. Rav4 | 2006.07.18. 23:44 persze nem én voltam, mint ahogy a szürkés cikk uccsó hozzászólója sem. az igazit basszátok ki nem egyszerű utánozni, ilyen stílust csak több év alatt szedhettek össze ha a megfelelő helyekre jártok (pl Ibiza, gellérthegyi squash-club, gőz, spoon...). de igazán impozáns, hogy próbáltok utánnozni!

ájemdzsi 2006.07.19. 17:05:41

Jó hogy jöttél Ravos tesóm. Igazad van étteremben kell drágát kérni. Azonban szentandi kapcsát szerintem gondolkozz a dolgon, vannak azok az új dűlőszlektált, korlátozott darabszámú fehérek, nem király vörös árfekvés de azért elég drága, étteremben felkúszhat az 10-12 rugóra is, feltűnő - igaz nem eléggé, de úgy ahogy - cimke, arany felirattal, ami jól megy az órádhoz, meg a láncodhoz, meg minden. Szóval gondold meg felveszed-e őket a repertoárba. Én hajlok a dologra, legfeljebb a biztonság kedvérét ha rendelem fennhangom fixálom az árat, hogy mindenki hallja. Van erre egy-két technikám, ha érdekel lelököm neked is.

Türkmenbasi 2006.07.19. 17:06:29

Kedves Rav4! Az előbb elírtam a St. Andrea bor árát, nem 1.450 hanem 14.500/palack. Ja, és valójában nem Kutyafáját a neve hanem "Canis Arbor" mixtum. Van még 8 üveg a kartonból, veszel néhány palackkal? Ui: a blútút hetszeted remélem golfozás közben is hordod:-)

Rav4 2006.07.19. 17:14:14

Így már mindjárt jobban hangzik! De igazából nem szeretek jukra futni, ezért nálam vezérlő elv, hogy csak olyan bort veszek, ami a mértékadó éttermekben ott van az étlapon. úgyhogy majd lecsekkolom a canis..borodat is. Ja, sajnos sokszor olyan fontos ügyfelek is kereshetnek, hogy számtalanszor előfordult már, hogy eksön (nővel, érted:) közben se kapcsolhattam ki a mobilom, szal a golfnál sajnos egyértelmű, úgy van ahogy írod.

Rav4 2006.07.19. 17:20:23

Ja, szevasz tesó, a módszereid mindenképp érdekelenek, meg ez a aranyos címke is jól hangozik. De ezt már írtam a másik topikba vagy miafaszba is, hogy minek inni fehéret, ha van vörös is. Külömben is, mér hívják eggyáltalán fehér-bornak, amikor baszki nem fehér az hanem színtelen. Vagy eddig átvertek és csak ál-fehérborokat láttam? Lehet hogy az igazi fehérborok, pl ezek a dűlősszelektált normál árú St andi fehérek, ezek már tényleg fehérek, nem pedig occsó színtelenek? A vörösnél baszki eggyértelmű: minél vörösebb, annál jobb, ott van mérték.

Türkménbasi 2006.07.19. 17:31:14

És emailozni tud-e a te lefonod? Oszt van-e rajt internet? Mindig vágytam rá, hogy közétek tartozzam de sajnos még leértékelve is csak álom számomra egy Oakley napszemüveg... A drága veresbort meg Fantával kell inni, ezt onnan tudom, hogy kábé tíz éve ifjú pályakezdőként tettem szert az első kezdetleges (cirka 6-8 palackos) borgyűjteményemre és volt közöttük egy üveg ajándékba kapott Gere is. Nos, rövidesen házibulit tartottam, hamar elfogyott a sör és mikor visszaértem az éjjelnappaliból arra lettem figyelmes, hogy az egyik (tüdőfejű) barátom megtalálta PONT ezt a palackot, fakanál végével benyomta a dugót és korsóban fantával felöntve iszogatja, két korty közben megosztva velünk egy-egy elégedett böfit:-)

ájemdzsi 2006.07.19. 17:37:40

Aztat úgy kell csinálni, hogy fennhangon tárgyalod a borlapot pincérrel, ha ajánl valamit (nem merik a legdrágábbat ajánlani) azt fennhagon és felháborodva visszautasítod (valami ilyesmivel: mosgatólevet akarsz itatni te, borozni jöttünk lejáratsz a barátaim előtt), és a legdrágábbat kéred (kajától függetlenül, mint azt már tisztáztuk). Ha elindult befelé, még utánakiabász egy évjáratot és annak az árát. Követlenül előtte a figyelemfelkeltés végett a három szemmel nagyobbra állított, így kézfejközépig érő repülősórádat (breitling navitájmer arany koronával és lünettával) megrázod. Kellő gyakorlással olyan hangot ad, hogy egyszer még az usában megráztam így a vekkert és a marhák megugrottak azt hitték ráléptek egy gyémántcsőrgőkigyóra. Annyiba igazuk volt, hogy gyémánt (ill. brillek) az órámban is vannak. Így elsőre ennyit!

Rav4 2006.07.19. 17:38:16

Mindenkinek el kell valahol kezdeni! Azt javaslom hogy lottózzál, így lesz kb 1:5000 000 000 000 esélyed arra, hogy csatlakozz a mértékadó társadalmi körökhöz:) A Fanta citrom volt vagy narancs? Az előző csajom sezrint ugynis citrommal rémes, még a Gere is! telómon meg minden van, annyira új, hogy persze ebben az országban még be se mutatták, úgyhogy sokat szívok ezekkel a szerencsétlen magyar mobiloscégekkel...

Türmén báttya 2006.07.19. 17:57:26

Bocs de az öcsi annyi baromságot ír, hogy ideje hogy lereagáljam. Alapvetően nem rossz face a srác, de teljesen irreál, hogy ekkora benne a para a stíl dolgoktól, hiába nevelem nem vágja a témát. Ott voltam vele amikor Egersalakmotoroson úgy szemezett azokkal a kutyás Szentandrás borokkal... Mondtam neki, hogy vegye meg, de aszondja, hogy 1500 üvegje. Mondom neki ne ijesztegessen, a MOMwellnessben annyiért még egy protein shake-t se kapsz, nosza vettem neki egy kartonnal de azért azt megmondtam a Lőrincének, hogy amíg nincs édes vöröse nálam labdába se rúghat, meghogy egy bor nem lehet száraz mivel eleve nedves. Skubizott a weinface, de megnyugtattam, hogy pöreszhez azért megfelel. No nem mellé, hanem belé amikor az alapot felöntöd. Meret persze jó hely az a Spoon, de a jó kis marhapörit csak az anyám csinál (taknyosat ahogy kell), bár mostanában kissé zavarja a főzésben, hogy a plasztikozási műtétnál annyira felvarrták a szemhélyát, hogy ha lehajol akkor is felfelé néz.

okostojás 2006.07.19. 18:16:15

Rav4, ájemdzsí ! Írtam nektek a szürkés topikba ! Nézetek át ! Ott is sok a lúzer, lehet osztani az észt.

nyugszik minden beteg! 2006.07.20. 01:06:31

mér? engem szórakoztatnak ezek a hülyék:-))) 2006.07.21. 11:55:48

Rav4 2006.07.21. 13:35:18

hülye a nénikéd lúdtalpa, vazze, kis lúzer. Képzeljétek, böjtöltem. Vagyis több mint 48 órán keresztül nem ittam solust!!!! Ja, néha naggyon kemmény tud lenni az élet. Na, elég az hozzá hogy megvonási tüneteim kezdtek előjönni. Bazz, ez lehet hogy már valami addikció? Beszéltem is már a személyi pszico-terepeutámmal, ő azt mondja, hogy szimplán alkoholista kezdek lenni. Na jól elküldtem melegebb éghajlatra! Méghogy én kis lúzer alkoholista? Szart! Én baszki pszichoszómatikusan Solus-addikt lettem, úgy érzem, szociálpszihológiai alapon. Korábban semmilyen anyagon nem maradtam rajta, a whiski-korszakot pl simmán magam mögött hagytam, csak egy kis zöldike kellett hozzá, de arra se álltam rá, mert akkor áttértem a prémium-energiaital+tekilá-ra. Szal remélem ezen a Soluson sem fogok ott maradni, de ijesztő hogy 48 óra után hogy hiányzik. Ájemdzsi tesó, kössz a tippeket, ma este ezeket is bevetem a company meetingen!

pikpuk 2006.07.22. 12:02:07

A borsznobokat akarod kifigurázni, pedig csak annak adod tanújelét, hogy milyen hatalmas paraszt vagy Rav4!

zsardeltoo 2006.07.23. 12:26:58

Király a Rav4 és ájemdzsi is aki szerintem ugyan az a személy... Nagyonnagyok! Pikpuk! ez nem paraszt, igazuk van!

ájemdzsi 2006.07.24. 09:46:00

Tévedsz zsardeltoo, más személyek vagyunk, csak egy közös van bennük hogy tényleg igazunk van!

Rav4 2006.07.24. 11:26:29

Egyetértek, én szuverén személyiség vagyok, nem szokásom (egyelőre) magammal társalogni. Borsznobokat kifigurázni? Menjél már az aluljáróba csirkét sütni, vazze! Miféle borsznobok, miféle figurázás? Azért mert én nem felengzős fellegekben járós elszállt kis lúzer voltam már fiatalkoromban sem és láttam hogy az élet kőkemény, és sikeres üzletember voltam, nehogy már szégyentáblát kelljen a nyakamba venni...Ilyen vagyok és kész, ha nem tetszik, lehet elkotródni, nagy ez a ... világ, ott van például a Serengeti sivatag, vagy Észak-Szibéria:) Ez a bor is olyan, hogy ha innen nézem "szobság" ha onnan nézem, hatásos társadalmi-társasági kommunikáció, közös metekommunikációs eszköz. Mielőtt meggondoltalanságokat firkálsz elgondolkodhatnál azon, hogy mi lesz, ha egyszer szembetalálkoznánk. Ja és télleg igazunk van ájemdzsi tesóval, sorry!

:) 2006.07.25. 15:14:53

a lisztharmat is terjeszkedik a szőlőmben...

x 2006.07.26. 16:12:49

az usque az -tol-ig-ot jelent... nincs olyan hogy usque 170 millio. olyan van hogy 165 usque 170 millio.
süti beállítások módosítása