Ezt a hírt itten, a Bortársaság honlapján találtuk, kicsit megszerkesztettük (a hír persze nem mentes némi Bortársaság-önmarketingtől, dehát egy kereskedő mit csináljon, ha nem önmarketinget, ugye, és annak ez kétségkívül rokonszenves formája):
"Mintegy 700 pohár fröccs fogyott el a II. Győri Fröccsfesztivál keretében megrendezett hivatalos Guiness-rekordkísérletben. A lelkes győriek a Bortársaság támogatásával elkészítették a világ eddigi legnagyobb jéghideg fröccsét. A július 9-én, vasárnap megtartott fesztiválra több száz látogató volt kíváncsi, akik nagyban hozzájárultak a különleges rekordkísérlethez is.
A fesztiválon 150 liter fehérbor – történetesen Balatonszőlősi Cuvée, amely részben Tálos Attila Bortársaság-tulaj szőlőjéből készült – és 80 liter szikvíz keverésével igyekeztek világraszóló ivászatot rendezni. Így készítették el Magyarország és egyben a világ eddigi legnagyobb jéghideg fröccsét, amit hivatalosan csütörtökön jelentenek be. A hivatalos Guiness-kísérletnek minősült akcióban a 230 liter italt különleges, a helyszínen fémkerettel összefogott, talpas üvegpohárba töltötték. Elkészülte után rögtön, jéghidegen el lehetett fogyasztani. A háromdecis adagokból kiosztott mintegy 700 pohárnyi fröccs alig másfél óra alatt elfogyott."
A magunk részirű' a kánikula obligát ellenszerének tartjuk a fröccsöt, természetesen csakis rendes szódából, nem ám ásványvízből.
Régebben kedvenc fröccsboraink észak-balatoni olaszrizlingek voltak, de mostanában valahogy beindult a rozé. Idei nagy fröccsfelfedezettünk: Dúzsi kékfrankosrozéja (2005-ös, persze). A rozéguru legjobb mutatványai közé nem fér be ez az évjárat, viszont fröccsben, a klasszikus kisfröccskeverésben (1:1) valami olyat tud, amit semmi más. Frissességet, savakat, gyümölcsöt, fantasztikus üdítőital, na. Szintén új fölfedezett fröccsben, újszerű ízekkel: Heimann Fuchsli (csak leírni ne kelljen).
Utolsó kommentek