Címkék

Utolsó kommentek

  • elzee: Ma kóstoltam a bort... 19 éves kora ellenére tökéletes állapotban van, talán még mindig nincs a cs... (2022.12.25. 14:32) Éljen, itt a legdrágább vörös!
  • Didier Pénine: @alföldimerlot: If you need personalised Champagne just go to sayitwithchampers.co.uk (2020.06.07. 13:28) Rizlingek az óceánon túlról
  • Szikra Feri: Én most lettem szerelmes a zweigelt-be. Itta már valaki a Balaton-felvidéki Somodi Zsolt Borászat ... (2018.11.27. 11:21) A világ legjobb zweigeltjei
  • gbsz: A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html Kéret... (2017.02.21. 16:44) Mit igyunk a lecsóhoz?
  • ecsabi: @fakanalhos: Aki pedig Angliában él és magyar borra szomjas, az lessen be ide: <a href="http://... (2016.01.31. 16:09) Villányi áttörés
  • Utolsó 20

Alkoholista Twitter

Nincs megjeleníthető elem

Alkoholista a Facebookon

Köszöntse Jézuskát Bin Ladennel!

Kukkolós kóstoló a karácsonyi dűlőben

2006.12.24. 08:45 - alföldi merlot

Életveszélyes Bin Laden pezsgő Peruból. A bordeaux-i lőretermőtőke-ritkítási program csúfos bukás elé néz. Think big: karácsonyi dűlő. Kukkolós kóstoló: Mouton, Haut-Brion és Ch. Margaux. Jancis Robinson karácsonyi ajándékai. Egyébként pedig tessék szavazni.

Bin Laden pezsgő

Egy perui beszámíthatatlan fejében fogant meg az ötlet, hogy karácsonyra Osama bin Laden pezsgővel arasson a helyi piacokon. Az egy dollárért árult és az egészségre is káros folyadékot a perui rendőrség végül lokalizálta, begyűjtötte és a lefolyóba küldte. A bizarr sztoriról bővebben itt olvashatni.

Bedugult a bordeaux-i túltermelési válság szelepe

A bordeaux-i lőretermőtőke-ritkítási program csúfos bukás elé néz. Egy évvel a program lejártának határideje előtt a 10 000 hektárosra tervezett kivágás alig egyötöde valósult meg. Az első évben a gazdák markát minden kivágott hektárért 15 000 euró ütötte, idén 12 500, de ez már kevés volt ösztönzésnek, mert mindössze 400 hektárra nyújtottak be pályázatot. Jövőre csak 9000 euró lesz a fájdalomdíj, így fellendülés aligha várható. A részletekért kattintsanak ide.

Karácsonyi dűlő

Alkoholista is vagyok, szentimentális is vagyok, így nem csoda, hogy nekem tetszik ez az ötlet. Sőt, sokkal jobban tetszik, mint a világhírű tájszobrász és csomagolóművész Christo néhány műve. 5 generátor, 1000 dollárnyi karácsonyi égő, szorgos kezek, késői fekvés és korai kelés kellett a megvalósításhoz. Ünnepi háttérnek remek, bár szemcsés. A képélességet azonban nem adják ingyen, az igazi minőségért 45 dezsőt kell leszurkolni.

Virtuális Mouton-, Haut-Brion- és Margaux-kóstoló

Messze nem az igazi, de kukkolásnak elmegy, és nem kerül semmibe. Gary Vaynerchuk megkóstol helyettünk három bordói nagyágyút 1999-ből. Kettőt szeret, egyet nem. Talán nem lövöm le a poént, de ha hinni lehet vénörcsáknak, akkor a Margaux-ra érdemes spórolni. A fináléban bemutatott öblögetés és köpködés körülbelül úgy hatott rám, mint szomáliai éhezőre egy Gary Rhodes- vagy Jamie Oliver-konyhashow.

Jancis Robinson karácsonyi ajándékai

Kivételesen nem fizetős tartalom, és szolidan szellemes. A kaliforniai borászoknak egy-egy palack 2004-es Latourt adna, hogy megtanulják, milyen a jó tannin. Olvasnivalóként Jay McInerney "A Hedonist in the Cellar" című könyvét ajánlja. A szerző egyébiránt író, aki több független forrás szerint is izgalmasan, újszerűen és olvasmányosan ír irigylésre méltóan válogatott borkalandjairól. A másik babérkoszorús szerző, a hazánkban már szoborba öntött Hugh Johnson, aki – úgy tűnik – a mi tokaji falovunk lesz a Royal Tokajiban szerzett és büszkén viselt részesedése révén. Nos, Johnson állítólag tartalmasabb emlékirata "A Life Uncorked" címen jelent meg. Aztán ajánl még két női szerzőt, akinek munkásságából itt vehetünk mintát. Van még marokgizmó azoknak, akik rendszert szeretnének vinni a kóstolásba, és bordiéta. Olvassunk!

Címkék: híradó bordeaux jancis robinson hugh vaynerchuk jonhson pezsgő

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alkoholista.blog.hu/api/trackback/id/tr9424160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemjo 2006.12.24. 19:44:25

Boldog Karácsonyt minden borszerető , pincetisztelő embernek !

m4rc1 2006.12.25. 12:24:25

Karácsonykor mindig elgondolkodom, hogy jelent-e valamit, hogy egy könyvön kívül csak bort kapok...

Tanningazdag, zamatos karácsonyt blogtársaim!

M.

Jenyei 2006.12.25. 19:18:23

A szomáliai éhező hasonlatát nem tartom szerencsésnek a karácsonyi terített asztalaink és töltött poharaink mellől.
Boldog karácsonyt kívánok!

csehga 2006.12.27. 09:28:07

Szerény kultúrtörténeti tanulmányaim úgy sejtetik engedni, hogy a muszlim-anarchista-radikalista-forradalmista szintézise a hedonista pezsgőkultusszal kissé barokkos túlzás - nem is beszélve a perui sampánykészítés szlófúdmozgalomra tett világméretű hatásáról például. No és mire is koccinthatnánk véle? Finom gúnnyal Irak volt urának közelgő kivégzésére? Nem valami izléses.
süti beállítások módosítása